Dodaj do ulubionych

drogi zimą

03.03.11, 07:20
bałem się trochę jechać zimą przez cała Ukrainę (Lwów-Kijów-Odessa-Mikołajew) ale byłem mile zaskoczony, drogi w bardzo przyzwoitym stanie, odśnieżone, czarne.
oczywiście wyjątkiem jest droga od przejścia granicznego do Lwowa-jak było żle tak nadal jest żle-dziadostwo i to przed Euro 2012 nic nie robią-
na granicy miłe zaskoczenie skanowanie paszportów tylko -bez wypełniania karteczek
reszta bez zmian czyli biednie ale po ludzku :)
Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: drogi zimą IP: *.nplay.net.pl 03.03.11, 20:49
      jak to? nie ma durnych kartoćków? a mniejsze chociaż kolejki?
      • Gość: waldemar nocoń Re: drogi zimą IP: *.pool.ukrtel.net 05.03.11, 08:21
        nie ma :) amen, skończyła się pewna epoka.
        koljki na UA nie było a z powrotem niewielka
        • Gość: monika Re: drogi zimą IP: *.nplay.net.pl 09.03.11, 19:49
          juhu! mogłoby znormalnieć dla normalnych turystów
          • Gość: waldenoc1 @monika Re: drogi zimą IP: *.pool.ukrtel.net 10.03.11, 05:53
            wszelkie utrudnienia wynikają z braku organizacji po stronie naszej i stad kolejki.
            u nas się nic nie zmienia na lepsze.
        • Gość: jw Re: drogi zimą IP: *.multi-play.net.pl 09.03.11, 21:35
          a gdzie przekraczałeś granicę PL-UA?
          • Gość: waldemar nocoń @jw Re: drogi zimą IP: *.pool.ukrtel.net 10.03.11, 05:45
            w Korczowej a z powrotem jeżdżę na Rawe
            • Gość: jw @jw Re: drogi zimą IP: *.multi-play.net.pl 11.04.11, 19:58
              A jak tam drogi do Lwowa wiosną? Którędy lepiej jechać Korczowa-Lwów czy Przemyśl-Lwów? Muszę dojechać do Chmielnickiego, jechał ktoś w marcu-kwietniu tą trasą?
              Wiem, że droga na Kijów jest wyremontowana, ale do Chmielnickiego trzeba nadrobić 2x tyle.
              • Gość: waldemar nocoń @jw Re: drogi zimą IP: *.pool.ukrtel.net 11.04.11, 20:22
                droga Korczowa -Lwów jest fatalna-rozbita.
                jechałem w tym roku w marcu na próbę Uman-Winnica-Chmielnicki-Tarnopol-lwów.
                stanowczo odradzam, lepiej nadłożyć i ja trasę Lwów Odessa jadę na Kijów chociaż stolicę lekko omijam
                ciekawe jak to będzie z euro 2012-szykuje się skandal drogowy
                • Gość: gość @jw Re: drogi zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 20:50
                  Panie Waldemarze a jak wygląda w tym roku stan drogi Odessa-Mykołaiv oraz skrót na Fastiv -Biała Cerkiew przed Kijowem.
                  Z góry dziękuje.
                  • Gość: waldemar nocoń @jw Re: drogi zimą IP: *.pool.ukrtel.net 12.04.11, 22:16
                    droga Odessa -Mikolaiv jest zrobiona (nie połatana) i jedzie się zupełnie dobrze.
                    skrót przez Fastiv to ok 80 km i warto nim jechać chociaż nie na Biała Cerkiew a na Hrebinky,
                    polecam
              • insignia928 @jw Re: drogi zimą 13.04.11, 11:47
                lądowałam we Lwowie w grudniu, samochód po mnie przyjechał i droga do Chmielnickiego trwała 5-6 godzin. dramat.
                za tydzień leciałam z powrotem do Wawy,- dokładnie tak samo; czas przejazdu samochodem na trasie Chmielnicki -Lwów wyniósł 5 godzin.
                wątpię, że coś się zmieniło w marcu i kwietniu. odnoszę wrażenie, że zaniedbania są wieloletnie i olbrzymie, niektóre odcinki wyglądają jak pole minowe na granicy Mauretanii i Maroka, nie sposób przejechać, szkoda samochodu.
                • Gość: jarojj @jw Re: drogi zimą IP: *.moldtelecom.md 18.04.11, 01:15
                  www.gazeta-horodok.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=984&Itemid=95
                  takie ładne dziury zalepiają... ;)
                  • Gość: gość @jw Re: drogi zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 12:27
                    Dobra wiadomość dla jadących przez Lwów, ciekawe jak dalej na Bułgarię (Lwów- IvanoFrankowsk ?)
                • Gość: jw @jw Re: drogi zimą IP: *.dynamic.peoplenet.ua 27.04.11, 18:03
                  Pokonalem samochodem trase Korczowa-Chmielnicki, teraz moge startowac w rajdzie Paryz-Dakar :)
                  Najgorszy odcinek Korczowa-Lwow+obwodnica do stadionu, od stadionu obwodnica nowka. Lwow-Tarnopol drogi dziurawe, jedzie sie slalomem 50-70 km/h, obwodnica Tarnopola tez dziurawa, ale nie tak bardzo jak lwowska. Od Tarnopola do Chmielnickiego droga duzo lepsza, na niektorych odcinkach mozna rozpedzic sie do 120, ale bezpiecznie jest jechac 70-80 km/h. Sa odcinki ze smiesznym czerwonym asfaltem.
                  Generalnie jesli ktos zastanawia sie nad trasa nad Morze Czarne, to odradzam trase samochodowa przez Chmielnicki, lepiej trasa kijowska lub samolotem/pociagiem.
                  Mile zaskoczenie na granicy - 26.04 w Korczowie przekroczylismy granice w 25 minut, bylo doslownie kilka samochodow, moze dlatego ze to byl 3 dzien swiat na Ukrainie.
    • Gość: jw Re: drogi zimą IP: *.dynamic.peoplenet.ua 28.04.11, 07:08
      czy ktos przekraczal ostatnio przejscie w Medyce, jak droga Lwow-Medyka, sa duze dziury?
      • Gość: gość Re: drogi zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 09:47
        Ktoś wklejał wycinek z gazety , że łatają ten odcinek drogi , mnie bardziej interesuje droga od Lwowa do granicy rumuńskiej, czy tam się coś dzieje, poprzednik pisał , że lepiej nie jechać przez Chmielnicki, więc może na Ivano Frankowsk?
        • Gość: jw Re: drogi zimą IP: *.multi-play.net.pl 03.05.11, 12:51
          Odcinek obwodnica Lwowa-Korczowa jest już prawie przejezdny.
          Od obwodnicy do Iwano-Frankowe jest nowy asfalt, wczoraj 02.05 wylewano asfalt w I-Frankowe i był ruch wahadłowy. Jedynie w miejscowościach Nakoneczne i Nakoneczne II nie załatali dziur, w innych miejscach dziury załatane, można spokojnie jechać 80-90 km/h.
          Najgorzej jest na granicy jadąc od strony Lwowa do Polski, 02.05 odstaliśmy 2 godz 40 minut (5 rzędów samochodów od szlabanów), nie zazdroszczę tym, co wracają dzisiaj.
          W kierunku Ukrainy nie było kolejki.
          • Gość: mati Re: drogi zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 17:14
            Jak dla mnie to bomba, gdyż zastanawiałem się jak jechać do Bułgarii, czy przez granicę polską - Lwów- IvanoFrankowsk- Czerniowce, czy też przez Słowację, potem przez UZGOROD (Ukraina) i dalej już normalnie. Coś jednak z tymi drogami Ukraińcy zaczynają robić.
            • Gość: jw Re: drogi zimą IP: *.multi-play.net.pl 04.05.11, 22:55
              Przejechałem ostatnio ok. 1000 km po Ukrainie i poza Iwano-Frankowe nie widziałem remontów dróg, raczej nic nie dzieje się w tym temacie poza nielicznymi wyjątkami.
              Na obwodnicy Lwowa wiszą tabliczki o remoncie trasy M06 Kijów-Czop.
              Reguła: im dalej od Lwowa, tym lepsze drogi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka