roztoczanski 24.03.11, 23:51 Od czego zależy czas zalogowania, niekiedy w czasie pisanie komentarza zostaję wylogowany i później kiepsko to wygląda, może dałoby radę wstawić jakiś komunikat ostrzegający, tak jak przy braku treści komentarza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roztoczanski Re: Wylogowywanie 28.03.11, 20:16 Szkoda, że nikt nie wie jak to działa. Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: Wylogowywanie 29.03.11, 12:49 Sesja wygasa po 1h bezczynności (z punktu widzenia serwera). Jedynie przy pisaniu notki to ograniczenie nie obowiązuje, bo sesja jest odświeżana w tle przez program zapisujący backup notki na serwerze. Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanski Re: Wylogowywanie 29.03.11, 14:30 To dlaczego mnie potrafi wylogować w ciągu paru minut? Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: Wylogowywanie 29.03.11, 20:07 Mogłeś trafić na restart danego serwera (sesja nie jest replikowana), możliwe są też inne wytłumaczenia. Spróbuj zanowotać dokładne godziny o których nastąpiło wylogowanie, porównamy to z restartami i sprawdzimy czy się pokrywa, jeśli nie, to znaczy że failover źle działa i trzeba będzie coś z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanski Re: Wylogowywanie 30.03.11, 12:26 Ostatnio zdarza się to dużo rzadziej, możliwe że faktycznie trafiłem na restart serwera, był taki okres, że co chwilę mnie wylogowywało, postaram się zanotować godzinę jeśli się to powtórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wylogowywanie 29.03.11, 14:56 mpieck napisał: > Sesja wygasa po 1h bezczynności (z punktu widzenia serwera). Jedynie przy pisan > iu notki to ograniczenie nie obowiązuje, bo sesja jest odświeżana w tle przez p > rogram zapisujący backup notki na serwerze. )), mpieck, lubie absurdalne poczucie humoru )) Odpowiedz Link Zgłoś