Dodaj do ulubionych

Wylogowywanie

24.03.11, 23:51
Od czego zależy czas zalogowania, niekiedy w czasie pisanie komentarza zostaję wylogowany i później kiepsko to wygląda, może dałoby radę wstawić jakiś komunikat ostrzegający, tak jak przy braku treści komentarza?
Obserwuj wątek
    • roztoczanski Re: Wylogowywanie 28.03.11, 20:16
      Szkoda, że nikt nie wie jak to działa.
    • mpieck Re: Wylogowywanie 29.03.11, 12:49
      Sesja wygasa po 1h bezczynności (z punktu widzenia serwera). Jedynie przy pisaniu notki to ograniczenie nie obowiązuje, bo sesja jest odświeżana w tle przez program zapisujący backup notki na serwerze.
      • roztoczanski Re: Wylogowywanie 29.03.11, 14:30
        To dlaczego mnie potrafi wylogować w ciągu paru minut?
        • mpieck Re: Wylogowywanie 29.03.11, 20:07
          Mogłeś trafić na restart danego serwera (sesja nie jest replikowana), możliwe są też inne wytłumaczenia. Spróbuj zanowotać dokładne godziny o których nastąpiło wylogowanie, porównamy to z restartami i sprawdzimy czy się pokrywa, jeśli nie, to znaczy że failover źle działa i trzeba będzie coś z tym zrobić.
          • roztoczanski Re: Wylogowywanie 30.03.11, 12:26
            Ostatnio zdarza się to dużo rzadziej, możliwe że faktycznie trafiłem na restart serwera, był taki okres, że co chwilę mnie wylogowywało, postaram się zanotować godzinę jeśli się to powtórzy.
      • brezly Re: Wylogowywanie 29.03.11, 14:56
        mpieck napisał:

> Sesja wygasa po 1h bezczynności (z punktu widzenia serwera). Jedynie przy pisan
        > iu notki to ograniczenie nie obowiązuje, bo sesja jest odświeżana w tle przez p
        > rogram zapisujący backup notki na serwerze.

smile)), mpieck, lubie absurdalne poczucie humoru smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka