Dodaj do ulubionych

Zmiany w rss?

06.03.13, 20:20
Czyżbyście się pożegnali z pośrednikiem?
Śmiga dziś jak ta lala. Nareszcie. Znowu.
I może nie będzie już tych dziwnych statystyk, które tak niepokoiły niektórych użytkowników. wink
Obserwuj wątek
    • bartoszcze Re: Zmiany w rss? 06.03.13, 20:58
      Ja tam dziś "dziwne wejścia" mam i wcale się ich nie bojęsmile
      • radzido Re: Zmiany w rss? 06.03.13, 21:26
        Trudno bać się wejść, aczkolwiek w toku dziejów okazało się, że jest to możliwe. wink
        U mnie w czytniku linki feed-cośtam zmieniły się na normalne /komentarze.rss.
    • bagienny Re: Zmiany w rss? 07.03.13, 11:42
      Tak, wyłączyliśmy reklamy.
      W statystykach mogą jeszcze pokazywać się wejścia z "dziwnych miejsc".
      • rozieblox Re: Zmiany w rss? 17.03.13, 17:27
        Pytanie, czy skrypt s.z.y.m.o.na do ostatnich komentarzy testblog.blox.pl/strony/skrypt-ostatnie-komentarze.html mógł przez to przestać działać? Termin mniej więcej mi się zgadza, stawiałem na nowszą przeglądarkę i nie debugowałem.

Jeśli tak, to czy jego poprzednia wersja będzie działać (tak, wiem, mogę sprawdzić...)? I czy to koniec zmian z komentarzami/RSS?

Pozdrawiam,
        • s.z.y.m.o.n Re: Zmiany w rss? 17.03.13, 18:32
          Owszem, skrypt zamilkł na kilkanaście godzin właśnie z tego powodu. Niestety nie dostałem cynku przed zmianą, ale w miarę szybko wprowadziłem poprawkę. Dzięki zmienionej metodzie osadzania skryptu na blogach problem nie wymagał ingerencji użytkowników.

Stara wersja, na chwilę obecną, również działa i u niektórych pojawiają się teraz obie (szczegóły w komentarzach pod wpisem dotyczącym najnowszej wersji). Zaznaczam jednak, że stara wersja nie będzie wspierana i w razie kolejnych zmian może zamilknąć na stałe.
          • bagienny Re: Zmiany w rss? 18.03.13, 13:28
            Testowaliśmy rss z każdej strony, by nie zaliczyć wtopy jak przy wprowadzeniu reklam do kanału rss.
            Skrypt Szymona umknął naszej uwadze, za co przepraszamy.
            • rozieblox Re: Zmiany w rss? 18.03.13, 19:12
              Nie ma za co przepraszać. To nie jest oficjalny bloksowy dodatek, tylko 3rd party. wink
              Rozumiem, że jakbym nie optymalizował i nie przeniósł JSa do mnie, to już by mi działało. Zaraz sprawdzę zresztą...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka