mayme 16.01.08, 17:38 Mam takie pytanie: na głównej stronie Bloxa, w dziale Nowe Notki pojawiają się WSZYSTKIE nowe wpisy, czy tylko wybrane? Bo mój się nie pojawił Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Nowe Notki 16.01.08, 17:43 Wybrane. W sensie nie co notka, to zmiana, bo w godzianch szczytu tylko by mrugało, tylko co jakiś czas, nie pamiętam, czy liczony w minutach czy rzadziej. Poza tym, liczą się tylko notki, które były bezszkicowe. Za datę powstania notki ten program od nowości uznaje pierwsze zapisanie, niewazne, czy szkic, czy publikację, no a nieopublikowanych nie bierze pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Nowe Notki 16.01.08, 18:18 Nowe blogi na głównej stronie odświeżają się co 2 minuty. Jeśli przez ten czas powstało więcej niż te dwadzieścia kilka które widać to te najstarsze nie trafiają na główną. + to o czym napisała mika_p - liczy się czas pierwszego zapisania notki. Odpowiedz Link Zgłoś
mayme Re: Nowe Notki 16.01.08, 22:24 Dzięki za wyjaśnienia. Chyba pisałam w czasie szczytu publikacji notek Odpowiedz Link Zgłoś
rkdeey Re: Nowe Notki 17.01.08, 22:38 Notka zapisana wcześniej jako szkic też może się pokazać w najnowszych, ale pod warunkiem, że nie zostanie opublikowana poprzez kliknięcie "Publikuj" w Edycja -> Lista wpisów, a poprzez wejście do edycji notki i opublikowanie jej stamtąd. Odpowiedz Link Zgłoś