daria2910 06.03.06, 15:37 chciałabym sie dowiedziec od was drodzy forumowiecze, czy (zwracam sie do kobiet)ktoras z was byla lub jest w ciazy w Finlandii? jesli tak chcialabym podzielic sie uwagami, mam prae pytanek itd:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
falla2 Re: opieka zdrowotna 21.03.06, 09:49 Pytaj, chetnie ci odpowiem. Przechodzilam ciaze dosc ciezko, pare razy lezalam w szpitalu wiec jestem dobrym zrodlem informacji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
daria2910 Re: opieka zdrowotna 16.04.06, 18:52 falla2 czy rodzilas w Helsinkach?? Odpowiedz Link Zgłoś
daria2910 Re: opieka zdrowotna 16.04.06, 18:51 witam! bardzo sie ciesze ze mozesz mi odpowiedzec na pare pytane... obecnie jestem w 12 tyg ciazy, mam zamiar urodzic w Finlandii, lecz 2 miesiace po porodzie wyprowadzamy sie stad..moje pytanie:jak wyglada opieka socjalna , wiem ze dostaje sie wyprawke dla dzidziusia miesiac przed porodem, slyszalam rowniez ze dostaje sie jakies pieniadze( co miesiac na dziecko), czy to prawda?jak wyglada opieka w szpitalu przy i po porodzie?jakie masz/macie doswiadczenia zwiazane z ciaza w Finlandii? za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje ..wiem , wiem musze wybrac sie do Keli ale jednak jesli ktos ma doswiadczenia lepiej podzielic sie nimi "po polsku";) dzieki Odpowiedz Link Zgłoś