kalasanty76 29.03.06, 15:34 hej czy ktoś może polecić jakiś dobry nocleg (podróż z małym dzieckiem). Interesuje mnie dobry standard z góry dzięx m Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kj6 Re: Wilno - noclegi 29.03.06, 20:33 Užupio Viešbutis (Paupio 31a), tel.: (+370-5) 264 31 13, komórkowy: 8-674 00 519. Ceny za dobę: od 30 za łóżko w wieloosobowym pokoju z łazienką na korytarzu do 170 Lt za apartament z wszelkimi wygodami. Hotel w jednym z najbardziej uroczych zaułków Zarzecza. Cena pokoju obejmuje śniadanie (według życzenia serwowane na tarasie), do dyspozycji gości jest też kuchnia. Położony blisko starówki. Trzeba rezerwować z wyprzedzeniem – niewielkim - mam nadzieję, że nr tel. jest aktualny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: androx Re: Wilno - noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 23:10 kj6 napisał: "Užupio Viešbutis" - W jakich językach tam można się dogadać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Wilno - noclegi IP: 80.50.167.* 03.04.06, 23:40 oczywiście po polsku..tam ok 15-20 % ludzi to Polacy.a z Litwinami tez nie ma problemu...prawie wszyscy znaja mniej lub wiecej jezyk polski..tylko trzeba delikatnie zapytac czy mowisz po polsku.bez nachalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robaq Re: Wilno - noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 21:42 W ostatnie własnie wakacje odwiedziłem Wilno - piękne miasto, świetni ludzie zwłaszcza Ci starsi, dojrzali. Aż żal wspominać, że to miasto straciliśmy. Osobiście mieszkalem na Zwierzyuńcu bardzo blisko promenady Giedymina. U Polki, który mieszka w Łodzi, której ojciec, albo matka jest rodwita Wilnianką. Wynajęla mi swoje mieszkanie, w którym normalnie mieszka, ale ma ona rownież pokoje do wynajęcia w innych częściach Wilna. Po Polsku spokojnie mozna się porozumieć, choć młodzi litwini (zwłaszcza niektóre kelnerki) bywaja niemili. Jeśli jedziesz z małym dzieckiem to może byc problem, ale jesli z nastolatkiem to mozesz spokojnie poruszać się po miescie na pieszo. Odpowiedz Link Zgłoś