Gość: grzech IP: 212.122.212.* 30.05.07, 10:48 witam. proszę o pewną informację, czy na wjeżdżając jadąc na Węgry, Czechy i Słowację muszę mieć paszport czy starczy tylko dowód? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
calama Re: czy potrzebny paszport? 30.05.07, 11:05 Gość portalu: grzech napisał(a): > witam. > proszę o pewną informację, czy na wjeżdżając jadąc na Węgry, Czechy i Słowację > muszę mieć paszport czy starczy tylko dowód? wystarczy ważny dowód osobisty - do wszystkich krajów unii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzech Re: czy potrzebny paszport? IP: 212.122.212.* 30.05.07, 11:46 a co z tym, że Polska nie podpisała tego niby układu z Szengen? muszę mieć 100% pewność że wjadę na Węgry bo jade tam na koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: czy potrzebny paszport? 30.05.07, 15:01 Gość portalu: grzech napisał(a): > a co z tym, że Polska nie podpisała tego niby układu z Szengen? jak podpisze - nie będą nic sprawdzać na granicy > muszę mieć 100% pewność że wjadę na Węgry bo jade tam na koncert. 100% nawet Chorwacja wpuszcza Polaków tylko na dowody. Sami zarządzili, by mieć więcej turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: czy potrzebny paszport? 30.05.07, 13:47 wegry naleza do unii a wiec wystarczy sam dowod, bylam na slowacji napewno wpuszcza na dowod, do czech napewno tez to dlaczego nie mieli by wpuscic do wegier, to jest prawo europejskie, tzn unijne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: czy potrzebny paszport? IP: *.akron.net.pl 30.05.07, 16:03 Byłam w zeszłym roku na Węgrzech i legitymowałam się dowodem osobistym bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzech Re: czy potrzebny paszport? IP: 212.122.212.* 31.05.07, 11:51 dziękuję za odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
wracajaca a dla dzieci? 03.06.07, 22:28 chyba zawaliłam sprawę- chcę wyjechać z dziećmi, mąż też jedzie- czy wystarczą mi akty urodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
edziasz Re: a dla dzieci? 04.06.07, 13:11 niestety dzieci muszą mieć tymczasowe dowody osobiste lub paszporty Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: a dla dzieci? 04.06.07, 13:33 oczywiscie ze nie wystarcza jak masz szybki termin zloz wniosek o paszport tymczasowy czeka sie krocej niz na normalny czyli krocej niz miesiac ale nie wiem dokladnie ile , znajomi czekali dwa tyg, a moze da sie nawet krocej, wymysl ze ci hesr bardzo potrzebny albo poszukaj znajomych ktorzy znaja pania z biura paszportowego wtedy nawet w tydzien da sie zalatwic Odpowiedz Link Zgłoś