dora981 03.07.07, 23:15 Wybieramy sie na tydzien na Wegry, najchetniej do Balatonlelle. Nie wiem jednak czy rezerwowac noclegi czy tez jechac w ciemno. Jedziemy z piecioletnim dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzysiek Re: balatonlelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:18 dora-już chyba Tobie odpisywałem.Jedź śmiało,nie rezerwuj wcześniej bo nie ma potrzeby(coś może wypaść przed wyjazdem nieprzewidzianego ,po co się wiązać terminem).Na miejscu wybierzesz sobie domek jaki Ci pasuje:standart,odległość od jeziora,z basenem,cena-nie ma żadnego problemu.Oni z tego żyją i czekają na turystów.Jedyny problem to ten diabelski język.A sama miejscowość jest super.Jeżeli coś bym Ci radził to wybieraj domki nie przy samej plaży ani przy głównej drodze(tej starej bo teraz już jest autostrada),ale poszukaj cichego,przytulnego domku z werandą i grillem i co ważne-staraj się wybrać taki żebyście byli sami.Są duże pensjonaty na kilka rodzin a wiesz jak to jest-nie wiadomo kto będzie w tym samym ogrodzie,jaka będzie atmosfera(sam mieszkałem raz z młodzieżą z naszego sąsiedniego kraju i wiem co mówię) Odpowiedz Link Zgłoś
dora981 Re: balatonlelle 04.07.07, 14:14 Tak, juz mi odpisywales, dziekuje kolejny raz. Wiesz jeszcze nigdy nie jechalam w ciemno, stad tez moje obawy. Ale musze przyznac jestes przekonujacy i chyba sie skusimy. Probowalam juz robic rezerwacje, ale czesto trzeba rezerwowac pelny tydzien a my mamy tylko szesc dni. Z jezykiem mysle,ze bedzie ok. bo znamy niemiecki.Orientujesz sie moze jak dlugo tam sie jedzie? - jedziemy z Opola. Jeszcze raz dziekuje za Twoje rady, bardzo pomagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: balatonlelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:28 dora-bez obaw.Dojedziesz,zobaczysz,znajdziesz taki domek jaki chcesz.Nie spiesz się,jak Cię taki gość na skuterku zatrzyma i pokaże oferty-to przeglądnij,targuj się.Mnie raz opuścił cenę prawie o 30%.Jeżeli znasz niemiecki to połowa problemu odpada.Ja jadę z okolic Krakowa-wyjazd o północy(dzieci śpią),6.00-7.00 jestem w Budapeszcie(bezruch i jazda przez centrum spokojna),a potem to już jak po sznurku-autostradą(winieta!!) do Balatonlelle.W tym roku jadę tam w drugiej połowie sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
dora981 Re: balatonlelle 04.07.07, 22:29 Krzysiek - przekonales mnie,jedziemy w ciemno, tak jak radzisz. Mam nadzieje, ze bedzie bez problemow. Jaki jest orientacyjny koszt winiet i gdzie sie je kupuje? Jeszcze raz wielkie dzieki. Odezwe sie na forum po powrocie, mam nadzieje, ze podziele sie samymi dobrymi wrazeniami z pobytu w Balatonlelle. Oby tylko byla pogoda!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19751 Re: balatonlelle 14.07.07, 20:17 ja wróciłam niedawno znad Balatonu. nocowaliśmy pod namiotami w Balatonszarszo, koło Balatonlelle. jestesmy bardzo zadowoleni. pogoda piękna, nocleg tani- 1200 forintów za osobę dorosła za noc i dzieci jakoś taniej. (100forintów=1,5zł około). capming nazywa sie zoldpont. właściciele bardzo mili, mowią biegle po niemiecku. wszystkim gorąco polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: balatonlelle IP: 195.136.118.* 30.07.07, 12:34 Powiedz, mieliście swój namiot czy są rozstawione na campingu? Odpowiedz Link Zgłoś
superpajak1 Re: balatonlelle 26.05.16, 09:45 Witam ... Mam prośbę do ludzi którzy byli już w Balatonlelle. Bardzo proszę o jakieś namiary na domek lub apartamenty w pobliżu jeziora ... Jedziemy od 8 sierpnia 2016 na ok 10 dni w 7 osób ( 4 dorosłych i 3 małych dzieci )...wiem że jast tam człowiek załatwiający noclegi o imieniu Stefan ale nie mam na niego namiarów . Jak jest ktoś kto może nam pomóc to będę bardzo wdzięczny . pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia833 Re: balatonlelle 06.08.16, 20:28 Panie Marcinie czy udało sie znaleźć nocleg? Wybieramy się do Balatonlelle od 9.08 na 10 dni z dwójką dzieci i zastanawiam się czy ryzykować i jechać w ciemno Odpowiedz Link Zgłoś