Dodaj do ulubionych

balatonlelle

03.07.07, 23:15
Wybieramy sie na tydzien na Wegry, najchetniej do Balatonlelle. Nie wiem
jednak czy rezerwowac noclegi czy tez jechac w ciemno. Jedziemy z
piecioletnim dzieckiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: balatonlelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:18
      dora-już chyba Tobie odpisywałem.Jedź śmiało,nie rezerwuj wcześniej bo nie ma
      potrzeby(coś może wypaść przed wyjazdem nieprzewidzianego ,po co się wiązać
      terminem).Na miejscu wybierzesz sobie domek jaki Ci pasuje:standart,odległość od
      jeziora,z basenem,cena-nie ma żadnego problemu.Oni z tego żyją i czekają na
      turystów.Jedyny problem to ten diabelski język.A sama miejscowość jest
      super.Jeżeli coś bym Ci radził to wybieraj domki nie przy samej plaży ani przy
      głównej drodze(tej starej bo teraz już jest autostrada),ale poszukaj
      cichego,przytulnego domku z werandą i grillem i co ważne-staraj się wybrać taki
      żebyście byli sami.Są duże pensjonaty na kilka rodzin a wiesz jak to jest-nie
      wiadomo kto będzie w tym samym ogrodzie,jaka będzie atmosfera(sam mieszkałem raz
      z młodzieżą z naszego sąsiedniego kraju i wiem co mówię)
      • dora981 Re: balatonlelle 04.07.07, 14:14
        Tak, juz mi odpisywales, dziekuje kolejny raz. Wiesz jeszcze nigdy nie jechalam
        w ciemno, stad tez moje obawy. Ale musze przyznac jestes przekonujacy i chyba
        sie skusimy. Probowalam juz robic rezerwacje, ale czesto trzeba rezerwowac
        pelny tydzien a my mamy tylko szesc dni. Z jezykiem mysle,ze bedzie ok. bo
        znamy niemiecki.Orientujesz sie moze jak dlugo tam sie jedzie? - jedziemy z
        Opola. Jeszcze raz dziekuje za Twoje rady, bardzo pomagaja.
        • Gość: Krzysiek Re: balatonlelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:28
          dora-bez obaw.Dojedziesz,zobaczysz,znajdziesz taki domek jaki chcesz.Nie spiesz
          się,jak Cię taki gość na skuterku zatrzyma i pokaże oferty-to przeglądnij,targuj
          się.Mnie raz opuścił cenę prawie o 30%.Jeżeli znasz niemiecki to połowa problemu
          odpada.Ja jadę z okolic Krakowa-wyjazd o północy(dzieci śpią),6.00-7.00 jestem w
          Budapeszcie(bezruch i jazda przez centrum spokojna),a potem to już jak po
          sznurku-autostradą(winieta!!) do Balatonlelle.W tym roku jadę tam w drugiej
          połowie sierpnia.
          • dora981 Re: balatonlelle 04.07.07, 22:29
            Krzysiek - przekonales mnie,jedziemy w ciemno, tak jak radzisz. Mam nadzieje,
            ze bedzie bez problemow. Jaki jest orientacyjny koszt winiet i gdzie sie je
            kupuje? Jeszcze raz wielkie dzieki. Odezwe sie na forum po powrocie, mam
            nadzieje, ze podziele sie samymi dobrymi wrazeniami z pobytu w Balatonlelle.
            Oby tylko byla pogoda!!! Pozdrawiam.
    • andrzej19751 Re: balatonlelle 14.07.07, 20:17
      ja wróciłam niedawno znad Balatonu. nocowaliśmy pod namiotami w Balatonszarszo,
      koło Balatonlelle. jestesmy bardzo zadowoleni. pogoda piękna, nocleg tani- 1200
      forintów za osobę dorosła za noc i dzieci jakoś taniej. (100forintów=1,5zł
      około). capming nazywa sie zoldpont. właściciele bardzo mili, mowią biegle po
      niemiecku. wszystkim gorąco polecam:)
      • Gość: ula Re: balatonlelle IP: 195.136.118.* 30.07.07, 12:34
        Powiedz, mieliście swój namiot czy są rozstawione na campingu?
    • superpajak1 Re: balatonlelle 26.05.16, 09:45
      Witam ... Mam prośbę do ludzi którzy byli już w Balatonlelle. Bardzo proszę o jakieś namiary na domek lub apartamenty w pobliżu jeziora ... Jedziemy od 8 sierpnia 2016 na ok 10 dni w 7 osób ( 4 dorosłych i 3 małych dzieci )...wiem że jast tam człowiek załatwiający noclegi o imieniu Stefan ale nie mam na niego namiarów . Jak jest ktoś kto może nam pomóc to będę bardzo wdzięczny . pozdrawiam Marcin

• ewusia833 Re: balatonlelle 06.08.16, 20:28
        Panie Marcinie czy udało sie znaleźć nocleg? Wybieramy się do Balatonlelle od 9.08 na 10 dni z dwójką dzieci i zastanawiam się czy ryzykować i jechać w ciemno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka