Dodaj do ulubionych

Wrocilam ze Slowacji,

02.08.07, 12:57
okolice liptowskiego mikulasza, chetnie odpowiem na pytania, bylo super
Obserwuj wątek
    • arigato24 Re wiecozrami 02.08.07, 14:57
      co mozna porabiac
      wieczoramy czy sa tam jakies dyskoteki ciekawe bary itp.?????
      • monikaa13 Re: Re wiecozrami 02.08.07, 15:04
        mieszkalismy w bodicach niedaleko liptowskiego mikulasza w super pensjonacie
        Maria, nie potrzeba bylo nam nic wiecej, na dole w piwnicy maja winiarnie i
        bardzo dobre winko, mozna zrobic grilla, raz bylo ognisko jest plac zabaw dla
        dzieci, codziennie siedzielismy tam do polnocy
        nie mam pojeci aco jest w samym mikulaszu jezeli chodzi o spedzanie czasu
        wieczorami
        slyszalam ze dobre jedzonko jest w barze 66 chyba, ale sama tam nie bylam
        • natkaa66 Re: Re wiecozrami 02.08.07, 18:26
          Napisz ile kosztują kwatery,ile trzeba wydać na wyżywienie???
          Wykupiłaś posiłki czy sama się żywiłaś???
          Wymiana w Polsce czy na granicy??
          Zwiedziłaś słowacki raj???
          • monikaa13 Re: Re wiecozrami 02.08.07, 18:56
            w slowackim raju bylam 3 lata temu, niezle przezycie trzeba przyznac

za nasz placilismy 450 koron za osobe dorosla, dziecko bez lozka za darmo
            w naszym pensjonacie wykupilismy sniadania za 120 koron za osobe dorosla,
            sniadania byly bardzo duze, dobre, herbaty, kawy do woli, do woli mleka,
            platkow, i dzemu
            obiad i kolacje jedlismy tez w naszym pensjonacie, bo mieli przepyszne
            jedzonko, danie dnia kosztowalo 150 kr za zupe, wspaniala naprawde plus drugie
            danie, frytki, miesko surowka lub haluszky lub ryz, piwko 25 kr, cudo

z kasa bylo tak, wymienilismy czesc przed granica po 11,8 ale na granicy w
            korbielowie cena byla ta sama 11,8, za to co moglismy placilismy karta co
            wyszlo dosc tanio po 11,6

pozdrawiam i polecam
            • natkaa66 Re: Re wiecozrami 02.08.07, 19:39
              monika wydaje mi się ,że duzo płaciłaś za kwaterę???
              A jak z przywozem alkoholu???
              Dzięki a info.Pozdrawiam
              • Gość: monikaa13 Re: Re wiecozrami IP: *.85-237-180.tkchopin.pl 03.08.07, 09:12
              • Gość: monikaa13 Re: Re wiecozrami IP: *.85-237-180.tkchopin.pl 03.08.07, 09:14
                placilam tyle ile chcialam, za taka kwatere naprawde bylo warto

z alkoholem nie ma problemu jestesmy teraz w unii wiec mozna przewozic naprawde
                duze ilosci, a na granicy w ogole nie sprawdzaja, nawet nie biora dowodow do
                reki tylko patrza i juz
                • Gość: gość Re: Re wiecozrami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 18:03
                  hej Monia! a jak z wypadami w góry? są ciekawe miejsca?trzeba podjeżdżać
                  samochodem czy można na piechotkę?
                • Gość: sławek Re: Re wiecozrami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 21:22
                  Ty normalnie to chyba jesteś powalona.
                  • Gość: Paweł Re: Re wiecozrami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 21:45
                    Mam pytanie.Co to jest słowacki Raj? Gdzie się znajduje? Dzięki za odpowiedż.
                    • Gość: antyradiowiec Re: Re wiecozrami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 22:01
                      www.slovenskyraj.sk/
                      informacja jest też po Polsku
                      • Gość: Paweł Re: Re wiecozrami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 23:00
                        dzięki.
                  • Gość: gośc Re: Re wiecozrami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 14:41
                    kto jest powalony????chyba nie ja?
                    • monikaa13 Re: Re wiecozrami 06.08.07, 10:20
                      no i chyba nie ja

co do gor nie ma tam gor, sa to niskie tatry, wycieczki w gory mozna sobie
                      zorganizowac ale nie na piechotke bo tam gor nie ma, pierwsze gory zaczynaja
                      sie w okolicach jaskin demanowskich czyli ok 10 km niecalych od lipt mikulasza

my bylismy na chopoku, bardzo fajnie, mozna wjechac wyciagiem krzeselkowym, ale
                      na piechote z mikulasza nie da rady no chyba ze ktos bardzo chce

na chopok trasa jest bardzo prosta
                      • Gość: Ania Re: Re wiecozrami IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.07, 22:53
                        Wybieram się z rodziną pierwszy raz na Słowacje. Czy mogłabyś mi podpowiedzieć
                        co jest fajnego do zwiedzania. Generalnie jak można tam spędzić ciekawie cztery
                        dni . Dziękuję za odpowiedź.
                        • monikaa13 Re: Re wiecozrami 10.08.07, 09:37
                          po pierwsze 4 dni to jest nic w porownaniu ze zwiedzaniem slowacji,
                          ale jak juz wiecej sie nie da to napisz chociaz w ktory rejon
                          jedziecie bo tak to nie sposob wszystkiego wymienic
                          a slowacja jest piekna
                          • monikaa13 Re: Re wiecozrami 10.08.07, 10:39
                            a tu moja wycieczka w wielkim, wielim skrocie
                            fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,67121862.html
                            • edziasz Re: Re wiecozrami 10.08.07, 13:01
                              Cześć Monika, ma do Ciebie pytanie o ceny benzyny na Słowacji może się
                              orientujesz, bo bardzo nas to interesuje
                              • monikaa13 Re: Re wiecozrami 10.08.07, 15:26
                                kurcze wiesz co teraz nie pamietam, ale na pewno wychodzilo w
                                granicach ceny w polsce, dokladnei nie powiem
                                ale jezeli byla jakas roznica to naprawde nie wielka
                                ceny tam sa podobne, tylko piwko tansze
              • edziasz Re: Re wiecozrami 10.08.07, 12:59
                natka jeżeli interesują cię niedrogie kwatery szukaj na słowacja.hej ja w ten
                sposób znalazłam właśnie dzięki forum i 14 sierpnia wyjeżdżam (za dorosłego 230
                koron, za dzieci 200 koron) będę w miejscowości Liptowska Tepla ok. 2 km od
                Beseniowej.
                Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka