Dodaj do ulubionych

koncze fizyke

07.09.06, 12:38
angielski znam dobrze (ale nie biegle), studentka jestem dosc dobra (srednia powyzej 4,5) czy mam szanse zdobyc prace w zawodzie?
czy czeka mnie raczej mycie garow lub ukladanie puszek z fasola w TEsco?
Obserwuj wątek
    • jedrzejczak.agnieszka Re: koncze fizyke 07.09.06, 13:40
      Witam,
      Pracodawcy zarówno w Polsce, jaki i w Wielkiej Brytanii nie kierują się takimi
      kategoriami jak średnią z ocen, Interesuje ich głównie doświadczenie zawodowe
      i znajomość jęz. angielskiego przyszłego pracownika.
      Jeżeli nie posiada Pani żadnego doświadczenia zawodowego zachęcamy do
      podejmowania takich prac jak pomoc kuchenna czy pracownik działu spożywczego w
      supermarkecie. Wiele firm oferuje możliwość awansu osobom zaangażowanym w
      wykonywanie swoich obowiązków. Dla takich pracowników przygotowywane
      są „ścieżki kariery” nawet już po okresie próbnym. Poza tym każde nowe
      doświadczenie zawodowe, szczególnie zdobyte za granicą, jest cenne z punktu
      widzenia przyszłego pracodawcy, nawet jeżeli kierunkowo nie jest związane z
      wykształceniem, lub preferowaną ścieżka rozwoju zawodowego.
      Jeżeli jednak uważa Pani, że tak praca nie spełnia Pani oczekiwań, a znajomość
      języka angielskiego jest wystarczająca, może Pani aplikować na takie
      stanowiska jak : asystentka kierownika, recepcjonistka.
      Jeżeli zdobyła Pani doświadczenie zawodowe najlepiej jest szukać pracy w tym
      kierunku.
      • carnivore69 Re: koncze fizyke 11.09.06, 11:09
        Czy wypowiedz pani "ekspert" to symptom nieznajomosci tematu czy celowy
        sabotaz?

Pzdr.

PS. Osobiscie uwazam, ze doktorat zasugerowany ponizej jest jedna z sensownych
        opcji.
    • omasz Re: koncze fizyke 11.09.06, 10:47
      konczysz fizyke? jestes dobra studentka? to poszukaj sobie studiow doktoranckich
      na jednym z tutejszych uniwersytetow. na doktorantow zawsze jest
      zapotrzebowanie, w koncu ktos musi brudna robote odwalac :)

• mala03 Re: koncze fizyke 12.09.06, 13:13
        Wróciłam kilka dni temu z Anglii (wracam tam niedługo) i tam gdzie mieszkałam
        wynajmuje pokój młody Anglik po fizyce na uniwersytecie. Niestety nie znalazł
        pracy zgodnej z wykształceniem, mimo że szukał w wielu miastach. No, ale to nie
        przesądza, że Ty nie znajdziesz
    • samadhi1978 Re: koncze fizyke 29.09.06, 12:10
      A ja bym radzil (jesli jest to mozliwe) dokwalifikowac sie na nauczyciela. Odbyc
      kurs pedagogiczny na uniwersytecie, odbyc praktyki, rownolegle podniesc poziom
      j. angielskiego i wtedy sprobowac jako nauczyciel na wyspach. Poczatkowo mozna
      zaczynac jako pomoc nauczyciela w roznych szkolach. Potem trzeba odbyc egzamin i
      mozna uczyc dzieciaki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka