IP: *.compower.pl 11.02.04, 14:55
jakiej firmy są najlepsze świece do auta?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: świece IP: *.user.ono.com 12.02.04, 15:58
      Kiedys posiadalem tylko swiece bosha 4 ogniowe i myslalem ze sa najlepsze,ale
      gdy brat poradzil mi wlozenie swiec firmy SplitFire to dopiero poczulem na
      aucie.Zaznaczam ze posiadam autko ktore ma tylko 1.1 pojemnosci ale roznica
      szalona.Samochod spokojniej pracuje ,mniejsze zuzycie paliwa,szybciej
      przyspiesz to sie da odczuc.Maja gwarancje na 30.000 tys km i to prawda.Wiec
      mysle ze warto zainwestowac troszke wiecej niz wymieniac co 10.00 tys.
      • Gość: baba Re: świece IP: *.compower.pl 13.02.04, 07:52
        dzięki za rzetelną odpowiedż
    • kuba_vw Re: świece 14.02.04, 23:42
      Ja osobiście nie mama przekonania doświec Boscha tym bardziej tych kupowanych na polskim rynku polecam swiece NGK w poprzednim liscie kolega pisal o swiecach 4 elektrodowych tak sa to dobre swiece lecz przedewszystkim trzeba pamietac o dobraniu swiec do konkretnego modelu smochodu ( w sklepie zrobia to bez problemu na podstawie katalogow producentow ) wazne sa takie parametry jak cieplota swiecy czyli temperatura jej pracy. nie mozna stosowac swiec wieloelektrodowych w starszych samochodach gdzie producent swiecy czy tez auta tego nie przewidzial gdyz grozi to uszkodzeniem silnika w przupadku np. upalenia jednej z elektrod swiecy.
      • Gość: tur Re: świece IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 16:09
        Zupełnie nie rozumiem tej teorii o upaleniu elektrody w świecy a zwłaszcza
        w wieloelektrodowej. Może dodasz coś więcej.
    • Gość: gosc Re: świece IP: *.user.ono.com 16.02.04, 17:03
      Moze kolega " TUR " ma racje nigdy nie probowalem tych swiec.
      Ale jesli bedziesz mial okazje naprawde polecam sprobowac swiece firmy "
      SplitFire " daja gwarancje na 30.000 tys km i naprawde sprawdzone.Tu gdzie
      mieszkam zaplacilem za nie 30 € moze cena jest wysoka ale czyz nie jest
      przyjemnie jak rano wsiadasz do auta i dotykasz tylko kluczyk.Nie wspomne o
      stabilej pracy motoru i naprawde miejszym zuzyciu paliwa.Wiec sumujac jesli
      normalne swiece powinno sie wymieniac co 10.000 tys km warto
      zainwestowc.Dolaczam stronke internetowa. www.splitfire.com
      Pozdrawiam !
      • doro6 Re: świece 17.02.04, 11:56
        Czy te świece, które wypróbowałeś, to sa normalne, czy też "Triple Platinum"
    • Gość: gosc Re: świece IP: *.user.ono.com 17.02.04, 14:35
      Info dla kolegi Doro6.
      Otoz,platynowe swiece nie sa niestety na moja kieszen posiadam normalne ale
      jestem nprawde zadowolony.Przy nastepnej zmianie napewno kupie te same.
      Pozdrawiam !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka