Dodaj do ulubionych

POMPKA PALIWOWA-PRZESTALA DZIALAC?

IP: 212.122.214.* 14.07.04, 23:54
zdarzylo mi sie wyjezdzic cala benzyne z baku OPEL CALIBRA 2.0 16V-przez 2
tygodnie jedzilem na
gazie-dzis zatankowalem paliwo i nie moge odpalic na benzynie samochodu-gdzie
,co mam zrobic probowalem ja zaciagnac i nic-nie pomaga!!??
Obserwuj wątek
    • wokomex Re: POMPKA PALIWOWA-PRZESTALA DZIALAC? 16.07.04, 11:03
      Witaj, mie kiedys samochód stanął w szczerym polu i okazało sie później że
      właśnie nie podaje paliwa pompka. Jak sie okazało nawalił immobilaizer, który
      odciął na amen zasilanie. Może tez masz jakieś zabezpieczenie, które ci blokuje
      dopływ prądu. Przy przekreconym kluczyku gdzie masz zapalone lampki kontrolne
      powinieneś słyszeć leciutkie buczenie pompki w zbiorniku, szczególnie jeśli
      przyłozysz głowe nad tylna kanapę. Zawsz mozesz dostać się do pompki, zazwyczaj
      trzeba zdemontować kanapę i otorzyc jakiś dekielek czy okienko. Wtedy masz
      wgląd na pompkę i paliwomierz. Mozesz wtedy usłyszeć czy pompka pracuje albo
      sprawdzić czy dostaję prąd.
      Pzdr Daj znać co autku dolegało
      maciek
    • Gość: simon Re: POMPKA PALIWOWA-PRZESTALA DZIALAC? IP: 212.122.214.* 21.07.04, 09:32
      okazało się ,że pompka owszem pracuje ale jest nieszczelna(podejrzewam,że to
      wina majstrów którzy zakładali instalkę gazową nie mieli pojęcia o
      elektronice.samochód chodził na gazie a pompka nadal pracowała,aż wytworzyło
      się takie ciśnienie w przewodach paliwowych że ją rozszczelniło!
      informacja pompka jest niedostępna z samochodu trzeba dostać pod auto!!
      • Gość: breżniew Re: POMPKA PALIWOWA-PRZESTALA DZIALAC? IP: 80.50.29.* 27.07.04, 09:05
        To nie gazownicy spartolili ci instalację tylko ty przegrzałeś pompę paliwową.
        Pompka jest zanurzona w paliwie i jest nim chłodzona.Po wypaleniu paliwa i nie
        uzupelnieniu go w takiej ilości by była zanurzona ,pomka pracowała cały czas aż
        doszło do stopienia plastykowych elementów wewnątrz.Dobrze , że nie explodował
        ci zbiornik z oparami paliwa .Następnym razem pomśl o zrobieniu wyłącznika
        odcinającego zasilanie pompy podczas jazdy na gazie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka