Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o sieci Shell Autoserv?

12.07.05, 14:45
Byłem wielokrotnie w tych warsztatach, jest ich chyba 6 w całym mieście i
byłem bardzo zadowolony. Szybko, grzecznie i nawet tanio. Do prostych napraw
typu hamulce i amortyzatory lub wymiana oleju to chyba bardzo dobre miejsca.
Ostatnio otworzyli nowy punkt na Braci Wagów. Nie wiem tylko, czy nie padam
akurat ofiarą sugestii, a może po prostu miałem szczęście? Co o nich
sądzicie ?
Obserwuj wątek
    • tato_i_juz Re: Co sądzicie o sieci Shell Autoserv? 13.07.05, 21:20
      Ogólnie byłem zadowolony z podstawowych napraw.. byli nawet stosunkowo tani :)
      Przestałem korzystać ze wzg. na jedną sprawę.. wymieniałem z przodu hamulce,
      tarcze + szczęki, byłem zadowolony - wszystko działało ok. Po jakimś czasie
      wpadłem do znajomego mechanika (przy okazji zmiany opon) i ten powiedział mi,
      że mam masakrycznie zapieczone hamulce, że trzeba przeczyścić, etc. Po prostu
      koło na luzie się nie kręciło, a to i spalanie rośnie i hamulce się zużywają.
      Syf ten nie zebrał się tam po wymianie hamulców, ale był już wcześniej.. I moja
      opinia jest taka, że po prostu zrobili za co kaskę dostali, a za resztę się nie
      brali bo to rypania z czyszczeniem ile wlezie (stary golf II). Konkluzja jest
      taka: proste, szybkie naprawy - jak najbardziej; czasochłonne i brudne sprawy -
      raczej nie.
    • Gość: diesel Re: Co sądzicie o sieci Shell Autoserv? IP: *.bphpbk.pl 17.08.05, 16:49
      bylem u nich wczoraj - czyszczenie, nabijanie, odgrzybianie klimy incl. wymiana
      filtra w hondzie civic = 400PLN. Zaplacilem z "radoscia" gdy sie dowiedzialem,
      ze brakuje 2l. oleju (zawsze zapominam sprawdzic). Ogolna ocena - pozytyw
    • Gość: bart27 Re: Co sądzicie o sieci Shell Autoserv? IP: *.icpnet.pl 26.09.05, 22:28
      Ogolnie jestem zadowolony z usług oferowanych przeztestacje. Miła i szybka
      obsługa. Nawet niedrogo. Dotychczas robilem amortyzatory, hamulce i wymienialem
      olej. Znajomy wymienial rozrząd i jest zadowolony. Cena o 50% niższa niż w
      serwisie. Polecam.
      • ziemovit Re: Co sądzicie o sieci Shell Autoserv? 27.09.05, 16:52
        Wymieniałe klocki i tarcze i wyniosło mnie tylko 20 zł drożej niż u
        zaznajomionego mechanika pod miastem do któreggo trzeba się zapisywać tydzień
        wcześniej a potem i tak zostawic samochód. A tutaj - czyściuteńko (facet który
        wjeżdżał na kanał moim samochodem rozłożył na przednim siedzeniu pokrowiec),
        wszystko trwało może z pół godzinki, a ja w tym czasie kawka, gazetka. Poziom
        oleju, płyn hamulcowy sprawdzili mi przy okazji. Ogólnie moja ocena do takich
        standardowych wymian - super.
        Z niestandardowymi rzeczami - raczej nie. Np. stukało mi coś w samochodzi.
        Facet w Auto-serv stwierdził że to poluzowany tłumik i zaczepił mi go "na drut"
        do podwozia". Tłumik zaczął przenosić drgania na siedzenia, a stukanie dalej
        było (dopiero mechanior doszedł że swożeń się poluzował przy kole).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka