Gość: zaskoczony IP: *.katowice.pik-net.pl 25.09.02, 11:41 mam chyba naiwne pytanko... ale po czym poznać że muszę już na pewno wymienić klocki? Dłuższa droga hamowania - ok, piszczące hamulce - ????? JAKIEŚ INNE OBJAWY? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pomocny Re: klocki hamulcowe w Golfie IV IP: *.acn.pl / 10.128.133.* 25.09.02, 19:03 Gość portalu: zaskoczony napisał(a): > mam chyba naiwne pytanko... ale po czym poznać że muszę już na pewno wymienić > klocki? Dłuższa droga hamowania - ok, piszczące hamulce - ????? JAKIEŚ INNE > OBJAWY? > Pozdrawiam ISKRY Z KÓŁ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczony Re: klocki hamulcowe w Golfie IV IP: *.katowice.pik-net.pl 26.09.02, 07:43 zapewne :)))) wiem ze może moje pytanie zabrzmiało niezbyt mądrze... ale wobec postawy ASO o której pisałem parę postów niżej... zresztą nieważne... pytań NIE BYŁO. Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
marekpol Re: klocki hamulcowe w Golfie IV 09.03.03, 22:58 Odkręć prawe przednie koło (tu klocki zużywają się najszybciej).Sprawdż grubość klocków na tarczy wew i zewn. Powinna wynosić 7mm (metalowy korpus) + ?? grubość warstwy ściernej. Jeśli sumaryczna grubość klocków jest mniejsza od 9mm to kwalifikują się do wymiany. Nowe klocki mają ok. 15mm, zależy od typu. Nie wiem dokłądnie jakie masz. Jeśli są mocno zużyte to zapali Ci się kontrolka, ale nie byłoby to miłe na trasie. Do VW polecam klocki ATE (oryginalnie montowane przez VW) www.conti-online.com/generator/www/com/en/ate/ate/general/home/index_en.html Odpowiedz Link Zgłoś