Dodaj do ulubionych

Nissan - gdzie serwisowac

IP: *.gazeta.pl 28.02.01, 17:40
Z Nissanami jest jakiś problem bo są dwie opcje co do tego gdzie serwisować i naprawiać.
Po nieprzyjemej przygodzie w serwisie na Bokserskiej zastanawiam sie co dalej?
Mam do wyboru warsztat w Łomiankach ale nie wiem czy tam można bezpiecznie zostawić
samochód. Marzy mi się zakład w którym nie trzeba serwisantom patrzyć na ręce.
Na Bokserskiej wymieniali mi tylny reflektor i zrobili to tak , że odstawał jekieś trzy centymetry.
Facet powiedział, że jak zacznie grzać słonce latem to reflektor "osiądzie". Przeciez to kpina !
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotrek Re: Nissan - gdzie serwisowac IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.01, 18:13
      Cześć! Nareszcie coś o Nissanie! Otóż ja mam też Nissana (Primerę - już drugą
      zresztą) i serwisuję ją na Białowieskiej u Ballauna. To zresztą to samo co w
      Łomiankach (Niscar). Jeśli chodzi o takie rzeczy jak patrzenie mechanikom na
      ręce, to nie ma mowy nawet! Możesz tam zostawić w środku nawet pierścionek z
      brylantem i zaręczam, że nikt nie ruszy. To w ogóle nie do pomyślenia. Nic nie
      nabrudzą itp. No, w ogóle kultura. Natomiast nie wiem na ile dokładnie
      przeprowadzają przeglądy - moim zdaniem mogliby być trochę bardziej rozmowni :-
      )))
      Jestem bardzo ciekaw, co inni sądzą o serwisach Nissana...
      • Gość: antek Re: Nissan - gdzie serwisowac IP: *.gazeta.pl 15.03.01, 17:55
        chyba mam inne zdanie o serwisie balluna
        zwłaszcza o nisscar w łomiankach
        kiedyś używalem starego nissana sunny
        był w miarę niezawodny ale czasem cos trzeba było zrobić
        dwie próby napraw w ASO to kompletna pomyłka
        nie dość że ceny makabryczne to jeszcze zawsze było coś nie tak zrobione
        najgorsze jest to że zawsze czułem się jak jeleń do oskubania
        potem jeździłem już do znajomego
        Teraz kupiłem (nie bez oporu ze wzgledu na standard obsługi) nową almerę
        auto super ale tylko do pierwszego przeglądu
        tzn. z autem nic się nie stało ale standard obsługi i wrażenia te same co przed laty
        żeby nie obawa o gwarancję dałbym sobie spokój
        • Gość: Sławek Re: Nissan - gdzie serwisowac IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.01, 08:16
          Piszę z Wrocławia i mam całkiem przyjemne doświadczenia z obsługą serwisową
          Almery 99. Jest to o tyle proste i jasne, że mam promocyjną gwarancję na 5
          lat.Jedyne co muszę robić to co roku dokonać przeglądu w autoryzowanym serwisie
          za 600zł. Do tej pory miałem doświadczenia z VW i to był horror.Teraz po
          prostu "odżyłem".Przegląd trwa 4-5 godzin, w tym czasie jestem częstowany kawą,
          herbatą i prasą. Oczywiście też nie wiem co robią z samochodem, ale samochód
          jest sprawny i nie stwarza żadnych kłopotów.
          • Gość: Michał Re: Nissan - gdzie serwisowac IP: 62.148.68.* 19.03.01, 20:08
            Witam. Użytkuje samochody Nissan od 9 lat, więc moje doświadczenia z serwisami
            są dość bogate. Praktycznie poza jednym znam wszystkie serwisy warszawskie w
            listopadzie zeszłego roku przejeżdżałem przez Toruń moją Primerą. Pod Toruniem
            zaczęły się problemy silnikowe. Dotarłem do serwisu w Toruniu. Po 3 godzinach
            samochód był sprawny, umyty, a ja jako klient w pełni usatysfakcjonowany.
            Serwisant poprosił mnie do urządzeń których nie widziałem w żadnym serwisie, po
            to bym mógł obserwować wskazania. Jako człowiek techniczny byłem zaskoczony
            sprawnością i kulturą. W lutym tego roku postanowiłem jechać tam na przegląd.
            Atmosfera i sprawność była taka sama. Na dziś jest to "mój" serwis. Szerokiej
            drogi życzy Michał.
            • Gość: Ewa Re: Nissan - gdzie serwisowac IP: *.polkomtel.com.pl 07.06.01, 09:06
              Popieram głos Antka w tej dyskusji w sprawie serwisu w Łomiankach. Jest to
              najgorszy punkt serwisowy, z jakim się spotkałam. Poczynając od mało uprzejmej
              obsługi, poprzez nieterminowość (na 5 czy 6 razy tylko raz samochód był gotowy
              na czas, kombinowanie na częściach- wpisywanie na rachunek tych, których nie
              wymienili, aż do tragicznej jakości usług blacharsko-lakierniczych.
              Nie polecam!
        • muma Serwisy Nissana w Warszawie 17.03.01, 22:37
          Drogi Antku! Po części się z Tobą zgadzam, po części nie. To znaczy: 1. Prawda,
          że w Łomiankach jest niezbyt przyjemna obsługa. Rzeczywiście można odnieść
          wrażenie, że się jest osiołkiem, którego się wyzoli na parę stówek. Ale to
          wynika (o czym pisałem) z braku informacji udzielanej klientowi. 2. Prawdą
          jest, że serwis autoryzowany jest drogi. Niestety, dotyczy to większości branż
          we wpółczesnym świecie. Ceny towarów i usług mają się nijak do ich rzeczywistej
          wartości (litr wody mineralnej kosztuje tyle co litr mleka na przyklad). 3. Nie
          wyjaśniłeś, dlaczego nie byłeś zadowolony z serwisu. Jeśli chodzi o mnie, to
          nigdy nie złapałem serwisu na złym wykonaniu jakiejś usługi. Przeciwnie. Wiele
          razy było tak, że zrobili coś tam przy okazji, a nawet tego nie policzyli
          dodatkowo. Z tym, że ja serwisuję wyłącznie na Białowieskiej. W porównaniu z
          tym, co słyszę o serwisach innych marek, to myślę, że serwis na Białowieskiej
          jest w sumie niezły.
    • Gość: Michal Re: Nissan - gdzie serwisowac IP: *.pl 20.03.01, 14:00
      Po naprawie mojego samochodu w Lomiankach (czas naprawy: 1 miesiac; w tym 2-
      krotne lakierowanie - zle dobrany kolor, niedorobki do poprawienia) dalem sobie
      spokoj z serwisami w W-wie. W ASO NISSAN poza Warszawa jest dobrze i taniej.
      Natomiast serwis na Bialowieskiej wielokrotnie swiatczyl mi drobne uslugi
      naprawcze (elektryka) gratis !!! Ogolne wrazenie podobne jak juz wspomniano.
    • Gość: Piotr Re: Nissan - gdzie serwisowac IP: *.amica.com.pl 04.04.01, 14:43
      Witam, jeżdżę Nissanami od 3 lat – najpierw Almerą teraz Pimerą. Serwisowałem
      samochód w Bydgoszczy w Yamie – było fatalnie. Jedna osoba przyjmuje samochód
      do przeglądu, dwie inne go wykonują, a u czwartej się płaci. Przed oddaniem
      samochodu pytam ile kosztuje przegląd – odpowiedź ok. 350 zł. Po przeglądzie na
      fakturze 8 pozycji za 600 zł, a w odpowiedzi na pytanie co poszczególne pozycje
      oznaczają pani odpowiada, że ona tego nie wie a pan który wystawił fakturę
      gdzieś poszedł – wiec płać i spadaj. Miarka się przepełniła gdy, podczas
      montażu wyposażenia dodatkowego serwisanci podrapali mi plastiki wewnątrz
      samochodu. Nie zdziwiło mnie już nawet to, że na szybach pozostawili odciski
      brudnych rąk. Na moją reklamację panienka z okienka odpowiedziała, że może ją
      przyjąć tylko kierownik serwisu, a jego nie ma bo kieruje równocześnie serwisem
      Fiata. Próby spotkania z tym panem trwały miesiąc, na szczęście gdy już do
      niego doszło reklamacja została przyjęta bez zastrzeżeń. Rozczarowany takim
      poziomem obsługi trafiłem do serwisu w Poznaniu-Przezimierowie u Polodego. I
      tutaj okazało się, że może być inaczej. Po przeglądzie dostałem umyty samochód,
      a pracownik serwisu omówił ze mną wszystkie prace, które zostały wykonane oraz
      odbył jazdę próbną. Przed każdym przeglądem pracownicy serwisu przedstawiają mi
      szacunkowy koszt przeglądu. Gdy kiedyś zażyło się, że muszą wymienić coś więcej
      zadzwonili by poinformować mnie o tym i uzyskać moją zgodę. Kupiłem u nich
      opony zimowe – okazało się, że mogą je sprzedać i zamontować do samochodu w
      takiej samej cenie jak nie autoryzowane punkty serwisowe. Szczerze polecam ten
      serwis.
      • Gość: Grzesiek Re: Nissan - gdzie serwisowac IP: *.iie.org.mx 23.05.01, 09:41
        Nie polecam serwisu NIssan Odyssey na Jagiellońskiej.
        Po odebraniu mojej pierwszej nowej Almery okazało się, że dali mi zużyte
        wycieraczki (nie chcieli wymienić).
        Przeglądy w zasadzie OK.
        Po roku przyjechałem do nich z plamą na lakierze (w garażu kapała mi woda z
        zardzewiałej śruby w suficie),nie czyściłem sam bo nie bardzo chciałem
        ryzykować a poza tym do jednej plamy nie chciałem kupować dobrego środka).
        Skasowali mnie na 50 zł !!!
        Drugą Almerę kupiłem u Ballauna. Na razie nie mam zastrzeżeń (przepraszam, po
        pierwszym przeglądzie nasmarowali mi zawiasy w bagażniku tak, że zaczął mi
        skapywać na wykładzinę, niedbalstwo?)
        • Gość: Marek Re: Nissan - gdzie serwisowac IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 22:07
          Kupiłem i serwisuję w Odyssey. Nie jest chyba najgorzej. Jak odbierałem to źle
          naciągnięty był pasek klinowy po montażu klimy. Poza tym nie mam większych
          uwag, nawet można popatrzeć co robią - przez szybę. No i drożyzna, a i grymaszą
          na japońskie części kupowane w sklepach.
    • Gość: hocest Re: Nissan - Ballaun IP: *.bbnplanet.com 06.06.01, 11:14
      z uwagi na niedostępny w Polsce silnik swojego Nissana kupuję w Holadii
      korzystając z pośrednictwa Nissan Deutschland. to właśnie tam niepytani przeze
      mnie uczynni ludkowie plecili mi serwis Pana Ballauna jakonajlepiej i
      najnowocześniej wyposażony serwis w Polsce.
      nie omieszkam napisać o swoich wrażeniach jak tylko odwiedzę serwis na
      Białowieskiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka