Dodaj do ulubionych

www.magicpharma.com

11.11.12, 20:27
Czy ktos kupowal cos w aptece www.magicpharma.com?

Probuje tam kupic od miesiaca alinie. Najpierw nie akceptowali zlecen od nowych klientow przez pol miesiaca, potem drugie pol miesiaca nie akceptowali zadnych zamowien. A teraz kiedy niby juz akceptuja, za kazdym razem odrzuca mi platnosc karta (pomimo ze magicpharma ma do wyboru dwa sposoby platnosci, zaden nie dziala).

Jesli cos zamawialiscie, jaka dokladnie karta placiliscie - Visa czy Visa Electron i jakiego banku? I czy przyslany lek wygladal dobrze (wiarygodnie) i pomogl?

Nie jestem jakims fanem tej magicpharma - dla mnie nie wyglada wiarygodnie, brak adresu, indyjska apteka, co udaje amerykanska, a sam sposob placenia karta jesli chodzi o bezpieczenstwo wola o pomste do nieba (planuje zastrzec po platnosci). Niestety bardz ciezko dostac lek, ktory chce kupic i mimo wszystko probowalem w magicpharma, ale....

Poradzcie cos prosze!
Obserwuj wątek
    • happy_and_well Re: www.magicpharma.com 12.11.12, 16:05
      Kupowałam w innej indyjskiej aptece, alldaychemist. Kupowałam tam z pięć razy, jest kontakt, odpisują na pytania. Od jakiegoś czasu pojawił się problem, bowiem weszły nowe prawa celne i Indie nie mają podpisanych umów i do bardzo wielu krajów UE nie mogą wysyłać. Ja zamawiam przez Francję, mam tam kogoś, kto mi odsyła paczkę. Podobno wysyłają też do UK. Gdy tez problemy się pojawiły, to prosiłam kumpla hindusa (osobę prywatną), by wysłał mi lek i on nie mógł tego zrobić. Najpierw potrzebował recepty (co załatwiłam i zeskanowałam) a potem się okazało, że musiałby im pokazać zaświadczenie z ministerstwa (!!!) bodajże. Najśmieszniejsze jest to, że z kupnem nie było żadnego problemu, kupił co chciałam, ale nie mógł wysłać!
      A co chcesz kupić?
      • blackone777 Re: www.magicpharma.com 13.11.12, 00:49
        Dzieki za namiary, ale jesli nie wysylaja do PL bedzie ciezko. Teoretycznie moglbym to przepchnac przez NIemcy, ale jesli do nas nie wysylaja, to tam pewnie tym bardziej, wiadomo niemiecki ordung... zreszta w wielu aptekach online widzialem, ze tam nie wysylaja.

Potrzebuje lek o nazwie substancji chemicznej Nitazoxanide (nazwy handlowe rozne, najczesciej uzywa sie okreslenia Alinia albo Alinia generic). Co ciekawe maja zaskakujaca niska cene. Nigdzie tak niskiej w zadnej aptece nie widzialem.

Czy ta alldaychemist wymaga recepty? Przy moim leku nie widzialem zadnego znaczka, ze jest wymagana. Sprawdzilem kilka innych i jest podobnie - brak info. Ale w FAQ pisza, ze czesto recepte wymagaja...
        • happy_and_well Re: www.magicpharma.com 13.11.12, 14:36
          Jeśli się zalogujesz (zarejestrujesz) to pojawi się lista krajów, do których nie wysyłają. Na samym szczycie są niestety Niemcy. W ogóle jest do długa lista, z Europy to chyba tylko Francja i UK zostają, nie wiem, dlaczego akurat tak. Kiedyś jeszcze udawało mi się ich przekonać i sami wysyłali mi przez UK, a koszt był taki sam. Udało mi się tak zamówić ze dwa razy (rok, dwa lata temu). Ostatnio też mi obiecali, że tak zrobią, ale niestety dzień po złożeniu zamówienia dostałam meila z info, że jednak nie jest to możliwe i zwrot pieniędzy. No i trzeba było przez Francję. A ceny mają rzeczywiście niezłe, ale koszt wysyłki to 25 USD, jeśli doliczyć jeszcze wysyłkę z Francji to się zwiększa, choć przy większym zamówieniu na pewno się opłaca.

Nie znam tego leku, a myślałam, że wszystkie przeciwpasożytnicze mam w jednym palcu wink
          • blackone777 Re: www.magicpharma.com 15.11.12, 16:50
            Napisalem do nich i odpowiedzieli, ze do PL nie wysylaja, tak jak mowisz.

Swoja droga dlaczego nie moga miec listy krajow, gdzie nie wysylaja od razu widocznej, tylko dopiero po rejestracji?

Napisalem tez do magicpharma dlaczego odrzucili moja platnosc (swoja droga przestrzegam przed placeniem tam jakas dobra karta, a jesli juz to ich sposob nr 2 jest bezpieczniejszy niz nr 1, w przypadku nr 1 sklep zapamietuje dane karty i dodatkowo dane karty sa przesylane do sklepu w polaczeniu nieszyfrowanym!!! stad proponuje tam zaplacic i potem zastrzec karte!).

Odpowiedzieli tyle, co juz wiem - nie sa w stanie przyjac mojej karty i polecaja (tu wklejam, moze sie komus na przyszlosc przyda):

"The easiest way is to use www.EntroPay.com(there are no authorization issues) - Loading the card via
            MasterCard/Visa or Bank Wire Transfer - Prepaid Reloadable Virtual Visa
            Card Can be obtained instantly online within minutes at www.EntroPay.com .

The Prepaid Reloadable Virtual Visa Card can be loaded via International
            Bank Wire Transfer, MasterCard, Maestro, VISA, VISA Debit, VISA Electron,
            Delta or Solo.

The cost & activation of the Prepaid Virtual Visa Card is free.

- Loading funds to card fee is 4.95% (e.g. $1.25 for each $25.00)
            - Spending using the Visa Virtual Card is free.

Prepaid Virtual Visa Card is used for Online Purchases only. It works
            exactly the same way as any other credit card works, the only difference
            it can only be used online.

- When using a Prepaid Visa Card, it is recommended the card balance will
            be a few dollars higher than the purchase amount in order to avoid
            decline (3%-4% extra)."

Mam wrazenie, ze proba kupienia w magicpharma przypomina jakis survival, jak bardzo kliencie jestes zdesperowany, by u nas kupic....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka