barba50 15.03.12, 20:47 Kornacki i Socha - Zakup Kontrolowany - Urwanie drzwi w Maserati GranTurismo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pi.asia Re: Maseratti, Socha i drzwi 15.03.12, 20:58 Kierowca autobusu dostał mandat, a ja bym dała drugi temu .... za bezmyślność. Kto mądry otwiera drzwi na całą szerokość gdy na pasie obok stoi autobus, który za chwilę ruszy? każdy myślący i potrafiący czytać kierowca wie, że tył autobusu zachodzi na skręcie.Jak kierowca autobusu podjechał, to drzwi były zamknięte, nie przyszło mu do głowy, że posiadacz maserati otworzy drzwi i nie będzie się spieszył z zamknięciem. Bo ja mam kurna maserati to wy mnie omijajta? Odpowiedz Link
wladziac Re: Maseratti, Socha i drzwi 15.03.12, 21:10 widziałam w telewizorni i od razu to samo pomyślałam co Asia,ale debilek Odpowiedz Link
dorcia1234 Re: Maseratti, Socha i drzwi 15.03.12, 21:20 mandat to powinna dostać Socha za zatrzymanie się na przystanku autobusowym- bo to mi na przystanek wygląda a kierowca autobusu nic nie powinien dostać... Odpowiedz Link
olinka20 Re: Maseratti, Socha i drzwi 15.03.12, 21:23 Moj luby i ja tez doszlismy do wniosku, ze po pierwsze primo nie zatrzymuje sie na przystanku, po drugie primo nie rozwiera sie drzwi tak szeroko, wiedzac ze non stop smigaja auta czy autobusy i po 3 primo to chyba jakas akcja promocyjna. Ale Sochy? Kornackiego? Maserati? Hmmm. Odpowiedz Link
dorcia1234 Re: Maseratti, Socha i drzwi 15.03.12, 21:31 akcja promocyjna transportu miejskiego- taka bogata firma, że stać ich na odszkodowania dla TVNu Odpowiedz Link
maryshaa Re: Maseratti, Socha i drzwi 15.03.12, 21:32 Też miałam mieszane odczucia, bo 1. zaparkowali w zatoczce...no dobra, powiedzmy, że sytuacja podbramkowa mocno naciągana, ale w takim razie 2. nie włączyli świateł awaryjnych (jeśli już Socha tak się bała, że musiała się zaparkować w zatoczce, to mogli chciaż zasygnalizować sytuację awaryjną) 3. uśmiałam się do łez z ich braku wyobraźni - on debilek ona blondi I jego mina zaskoczona - bezcenna!! Ale zareagował genialnie - ja bym rzuciła mięsem...a tu, takie lajcik Mandat dla autobusu... i tak nieadekwatny do wartości tych rozwalonych drzwi Oj dawno się tak nie uśmiałam Odpowiedz Link
fajnykotek Re: Maseratti, Socha i drzwi 16.03.12, 12:30 Ale zareagował genialnie - ja bym rzuciła mięsem...a tu, takie lajcik : No ale przecież doskonale wiedział, że ma w aucie kamerę , dlatego lajcik moim zdaniem. A to promocyja się zrobiła na większą skalę, bo w wiadomościach pokazali, a nie tylko w TVN Turbo. No ale skoro za 4 letnie autko trza dać 4 stówki . Odpowiedz Link
pi.asia Re: Maseratti, Socha i drzwi 15.03.12, 21:34 Na forum TVN suchej nitki na Kornackim nie zostawiają Co ciekawe, Socha, jak tylko wysiadła, natychmiast zamknęła drzwi. A on na caaaaałą szerokość roztworzył i dostojnie swą sempiternę usadzał. Odpowiedz Link
pi.asia Re: Maseratti, Socha i drzwi 15.03.12, 21:49 tak jest, mam na myśli doopę Chociaż on sam jest doopa Odpowiedz Link
dorcia1234 Re: Maseratti, Socha i drzwi 15.03.12, 22:09 ha tego określenia miejsca, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę nie znałam Odpowiedz Link
pi.asia Re: Maseratti, Socha i drzwi 16.03.12, 05:43 To zapożyczenie chyba z Wańkowicza, a może z Makuszyńskiego (podobnie jak "miejsce, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę") a tu cytat z Kopalińskiego: sempiterna dawn., żart. tyłek, zadek. Etym. - łac. r.ż. od sempiternus 'wiecznie trwały, wiekuisty'; semper 'zawsze' od sem- 'jeden' + per 'przez'; żart szkolny, eufemizm metonimiczny wg wersetu z Wulgaty (Psalm 77 a. 78, 66); Et percussit inimicos suos in posteriora; opprobrium sempiternum dedit illis 'I zaraził nieprzyjacioły swe na pośladkach; a na wieczną hańbę podał ich'. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Maseratti, Socha i drzwi 15.03.12, 22:11 Doopa nie doopa. Pare lat temu całkiem sympatyczny czowiek z niego był, teraz to i moze sodówka uderzyła, nie wiem. Odpowiedz Link