Dodaj do ulubionych

Blender/zyrafa

15.01.16, 19:20
mam philipsa, dobrze pracuje, z biegiem czasu rozsypala sie miotelka do bicia piany, pekl kubek z nozami, noze sie stepily, wiadomo nic nie trwa wiecznie. Ostatnio jakby silnik zaczal mniej zrywnie pracowac.

A, ze mamy do wykorzystania giftcard w jednej sieci to moge zaszalec smile

I tu mam zagwozdke, czy ten :

bosch

czy

kenwood

albo isc na calosc smile

kitchenaid

przyznam, ze nie bardzo rozumiem szal kiczenaid, moze kiedys to i byla solidna marka, teraz pewnie jak wszystko w chinach robiona
Obserwuj wątek
    • wiesia.and.company Re: Blender/zyrafa 15.01.16, 20:03
      Mysiulku! Lepszy jest ten, który jest silniejszy (700 W Kenwood 750 W Bosch), no i jeszcze wyobraź sobie, że otaczasz dłonią korpus żyrafy i czy palce obejmują "tę szyję", jak się układa dłoń... Dla mojej to jednak Bosch smile
      • dorcia1234 Re: Blender/zyrafa 15.01.16, 20:21
        ja mam Brauna 600 W- już 10 lat i tego bym polecała ale nie wiem czy taki tam jest
        Kitchenaid to dla mnie przerost formy nad treścią, a Kenwooda mam dużego i dokupuję do niego przystawki.
        • mysiulek08 Re: Blender/zyrafa 15.01.16, 20:39
          Braun jest, ale nie w tej sieci, a tu kase trza wykorzystac smile

hmm, to chyba jednak bosch, tez sie do niego przychylam, piane i tak ubijam na tyle rzadko, ze miotelka mi nie potrzebna.

Jakos tak zaczelismy swojego czasu wymieniac sprzety i wlasnie na boscha (nie z milosci do marki tylko wybor innych markowych sprzetow cienki), bo i mum i maly mikser i krajalnica i pralka i zmywarka

tez uwazam, ze kitchenaid to przerost smile
        • arim28 Re: Blender/zyrafa 16.01.16, 19:32
          Moj Braun ma juz chyba ok 20 lat i kocham go bardzo smile
          Troche porysowany, noze stepilam wrzucajac do zmywarki (mea culpa sad ) ale jest z tej serii gdy produkowanyna lata a nie tylko na czas gwarancji wink

• klaryma Re: Blender/zyrafa 18.01.16, 08:29
            Mysiulku, a ja mam tego Kitchen aida, kupiłam sobie na urodziny, jako że mikser uwielbiam miłością ogromną. Tej żyrafy jednak nie polecam, szkoda forsy - ma zbyt małą moc, wszystko się rozdrabnia/miksuje bardzo długo i niezbyt dokładnie. Trzepaczka do białek to w ogóle porażka - tak telepie, ze jakiego naczynia nie użyć, wszystko się wychlapuje na zawnątrz.
            • mysiulek08 Re: Blender/zyrafa 18.01.16, 14:53
              O, dzieki smile mamy do wydania okolo 2200 i chlopaki namiawiaj mnie na kitchenaida, jako ze nie bardzo jest w czym ogolnie wybierac.

To i stanie na boschu, tylko co zreszta kasy smile Jest jeszcze sokowirowka tefala (te akurat chcialam), jest bezprzedowdowy odkurzacz elektroluxa do zwirku smile i dalej nie mamy pomyslu. Tzn, przydalaby sie nowa lodowka, kuchenka, ale czeka nas przeprowadzka, nie do konca wiemy jaka bedzie nowa kuchnia, odlegosc przeprowadzki tez nie bedzie mala (500km), wiec kupowanie teraz takich sprzetow mija sie z celem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka