Dodaj do ulubionych

Chyba mnie szlag trafi

17.10.10, 11:10
Bo popatrzcie tutaj:
forum.gazeta.pl/forum/w,902,117506611,117506611,Zaloba_po_smierci_18_osob.html
Co Wy o tym myslicie? Dyskutowac? To jak walic glowa w mur.
Nie dyskutowac? To bedzie sie szerzylo jak najgorszy chwast.
Jak bardzo podzielony, sklocony, oglupialy jest ten narod? Ja, wychowana w tych tak bardzo teraz ocenianych jako "beee" szkolach PRLu wychowana bylam w duchu "wszyscy ludzie sa rowni" i teraz zyje w kraju, gdzie jest "liberté, égalité, fraternité" a z mojego dawnego, ale zawsze mojego kraju tak czesto teraz tchnie ksenofobia, rasimzem i i wszelkimi innymi nader obrzydliwymi "...zmami".
I to w pokoleniu JPII, mow z trybun i ambon o milosci...
Qrva!!!!!!!!!!!!!! Slow mi brak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • metodiw Re: Chyba mnie szlag trafi 17.10.10, 12:16
      ABSOLUTNIE NIE DYSKUTOWAĆ!!!

Przeczytałam tylko część tego dialogu, ale od razu powiało mi takim klimatem, że uciekłam...
      Choćbyś zdarła zdrowie, nerwy i klawiaturę, nie zmienisz mentalności ludzi o takich pogladach. Uciekaj stamtąd i to szybko!
      • marguyu Re: Chyba mnie szlag trafi 17.10.10, 12:47
        Metodiw rzekla, ja dorzucam - amen!

feline,
        pamietasz jak starsi mawiali, ze 'z gowna bata nie ukrecisz'. Dokladnie tak samo z prostaka nie zrobisz intelektualisty. Mozna go nauczyc pisac i czytac, prostek moze zdobyc nawet dyplomy uniwersyteckie, a zasciankowe myslenie i tak zostanie, bo przez pokolenia
        wzarlo sie i niee puszcza.
        Dlatego wkraju mamy takie 'elyty' jakie mamy.
        • janou Re: Chyba mnie szlag trafi 17.10.10, 14:19
          Feline,dolaczam sie do Metodiw i Marguyu,
          "Z głupim nie wygrasz w dyskusji. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem wygra doświadczeniem".
          Wczoraj znalazlam takie cos na TVN24,a propos zamordowanej Polki we Wloszech,tez rece opadaja!!!
          I bardzo dobrze, że ją załatwił.
          16.10.2010 19:21~Polak co żyw
          Po co sią z makaroniarzami kurwi? Niech w domu, w Polsce siedzi, gdzie jej miejsce. Każda Polka urodziła się z obowiązkiem. Z takim obowiązkiem, że ma za Polaka wychodzić za mąż, rodzić mu polskie dzieci, język i tradycje polskie podtrzymywać. A nie jak teraz jakaś moda nastała, że Polki z czarnymi, ciapatymi i innymi brudasami się wiążą. Karać je chłostą za to
          • janou Re: Chyba mnie szlag trafi 17.10.10, 14:21
            link;
            www.tvn24.pl/1,251,8,76551155,197214011,10054206,0,forum.html
            • felinecaline Re: Chyba mnie szlag trafi 17.10.10, 14:49
              No, nieeeezle te zalinkowane.
              Beurkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Fuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • metodiw Re: Chyba mnie szlag trafi 17.10.10, 14:42
            Ano właśnie.
            Z bezmózgimi fanatykami się nie dyskutuje.
            Na świecie jest wystarczająco dużo idiotów, najlepiej ich unikać, bo zmienić się dadzą.
    • jolix Re: Chyba mnie szlag trafi 17.10.10, 15:36
      Od jakiegoś czasu nie chadzam już po forach komentujących bieżące wydarzenia, bo mi nerwów szkoda... Tkwię sobie dzięki temu w przekonaniu, że nie wszyscy zwariowali big_grin Albo się łudzę - tak czy owak wolę się tej naiwności nie pozbawiać...
      • felinecaline Re: Chyba mnie szlag trafi 17.10.10, 15:55
        A nie wydaje sie Wam, ze takie okazy to skutek milczenia innych? Nie dyskutowania, niekomentowania, wsadzania glowy pod kopczyk piasku? Skad biora sie takie typy? Kto to wychowuje? Dom, rodzina? Szkola? Lekcje religii (etyki, ha, ha, ha!!!), czy tez "prawdziwe polskie media - tzn oczywiscie jedyne sluszne Radio Maryja i TV Trwam? Jaka bedzie Polska za lat 10 - 20? Na szczescie ja wtedy bede tak stertyczala ofiara Alzeimera, ze bedzie mi to ganz egalt.
        Na razie q - nie jest.
        Oj, jak juz ja rzucam q-ami to znaczy, ze jestem w stanie wrzenia bliskim eksplozji.
        • metodiw Re: Chyba mnie szlag trafi 17.10.10, 15:58
          Kochaj bliźniego swego, jakim jest smile
          A jak nie potrafisz - unikaj.
        • fettinia Re: Chyba mnie szlag trafi 17.10.10, 16:42
          Ale jesli bedziesz sie spierac to bedziesz go karmic dalej-trolla znaczy-bedzie siedzial i smial ci sie w nos,ze doprowadzil cie do bialej goraczki.
          Siedzi taki jeden z drugim i z nudow pierd** pociska tylko i wylacznie po to by kogos wkurzyc i zagrac na czyichs uczuciach.Niedowartosciowane ,puste,agresywne jednostki co tylko pod anonimowym/niby/ nickiem szukaja zaczepki.
          Nie jestes na forum od wczoraj..i wczesniej i pewnie kiedys jeszcze -zawsze sie jakis taki popapraniec trafi..
          Szkoda naszych nerwow,chociaz w srodku sie gotuje..
    • kwiatek_leona Re: Chyba mnie szlag trafi 17.10.10, 15:56
      Feline, jezeli masz sie dalej w tym babrac, przynajmniej rzuc okiem na dzialalnosc tej osoby na innych forach. To naprawde nie jest osoba, z ktora dyskusja moze przyniesc cokolwiek dobrego. Jest mi tylko wstyd, ze ta osoba prawdopodobnie pochodzi z Lodzi - miasta sztandarowo robotniczego, z mocnymi niemieckimi korzeniami. No ale to jest wulgarny trol i tyle. Olej, Feline, olej. Nie marnuj slaskiej energii na walke z gownem...
      • marguyu Re: Chyba mnie szlag trafi 17.10.10, 23:31
        Jak jolix juz dosc dawno przestalam chodzic na fora komentujace aktualne wydarzenia.
        Szkoda mi nerwow, no i nie mam zaciecia silaczki do nawracania kijem Wisly.
        Wracam do tego co juz raz napisalam: dzis wyksztalcenie nie daje gwarancji na to, ze rozmowca posiadl szlachetna sztuke dyskusji.
        Jak mawiali starsi: frak lezy dobrze dopiero na trzecim pokoleniu, w wielu przypadkach na piatym lub szostym.
    • mysiulek08 Re: Chyba mnie szlag trafi 18.10.10, 19:56
      tu chociaz przeprosiny byly:
      forum.gazeta.pl/forum/w,48129,117655455,117655455,Do_Slazaczek_ale_nie_wylacznie.html
      • felinecaline Re: Chyba mnie szlag trafi 18.10.10, 20:04
        Zauwazylam, dobre i to.
        Ja poprosilam o zdjecie tamtego watku z "wiadomosci".Zaraz po tym, jak wyslalam maila do agory do dyskusji dolaczylo sporo ludzi, ale autorka watku i tak nie rokuje nadziei, ze cokolwiek ja przekona do czegokolwiek zreszta, ona jest wszedzie przeciwko wszystkim i wszystkiemu.
        W sumie chora i prawdopodobnie gleboko nieszczesliwa osoba...
        A Slazacy sa jak wszyscy - po trochu dobrego i gorszego. Zreszta tyle sie tam namieszalo, tyle roznych "naplywowych" sie osiedlilo i..."wroslo" a mnie jest zal...jak bylam w zeszlym roku dosc dlugo "na starych smieciach" to rzadko udawalo mi sie gdziekolwiek posluchac ludzi mowiacych po slasku...
        • mysiulek08 Re: Chyba mnie szlag trafi 19.10.10, 00:38
          Mna zatrzeslo nie jako Slazaczke, a jako corke, siotrzenice, bratanice i kuzynke gornikow. Urodzilam sie na Dolnym Slasku, gdzie zeslano mojego dziadka po tym jak babcia wyslala swoje dwie corki do komunii (w pelnej gali) glownym wyjscie komitetu partii, gdzie dziadek byl sekretarzem i mial sluzbowe mieszkanie. Tato zjechal do Walbrzycha za tzw chlebem na poczatku lat 60tych z domu dziecka. Na kopalni pracowal juz jego brat. Brat mojej mamy dla odmiany pojechal na Gorny Slask za chlebem i miloscia smile Syn wuja i syn siostry mamy tez pracowali w kopalni.

Dodatkowo mialam juz dosc wypowiedzi wszelkiej masci 'ekspertow' od gornictwa, gospodarki, polityki i zycia codziennego w Chile smile
          • marguyu Re: Chyba mnie szlag trafi 19.10.10, 01:57
            Dodatkowo mialam juz dosc wypowiedzi wszelkiej masci 'ekspertow' od gornictwa,
            > gospodarki, polityki i zycia codziennego w Chile smile

mysiulku,
            bo ty nie wiesz, ze Polak nie dosc, ze potrafi to jeszcze wie lepiej!
            Nigdy nie zapomne jak po przyjezdzie do Polski sasiedzi poprosil nas zeby im opowiedziec jak to bylo na Tahiti, jak wyglada zycie codzienne itp. Na opowiadaniach i odpowiedziach na pytania strawilismy trzy grillowe wieczory wiec sadzilam, ze otrzymali swoja dawke wiedzy.
            Jakis czas pozniej (dwa - trzy tygodnie) sasiad o uroczym imieniu Piotrus mial jakies dodatkowe pytania na ktore grzecznie udzielilam opowiedzi. Jakze wielkie bylo moje zdiwienie gdy rzeczony Piotrus autorytatywnie stwierdzil, ze sie myle, ze rzecz wyglada zupelnie inaczej. Gdy spytalam na jakiej podstawie podwaza prawdziwosc mej relacji stwierdzil, ze widzial film na Discovery i stad wie lepiej.
            Datego, mysiulku, twoja wiedza o kraju w ktorym zyjesz i funkcjonujesz od ladnych paru lat jest warta funta klakow w porownaniu z wiedza znawcow ogladajacych Discovery i inne mu podobne. wink

PS Jeszcze raz skorzystam z twojej obecnosci i podziekuje za wyczerpujace informacje ktorych udzielilas mi ponad cztery lata temu na temat Chile. Jednak ludzka natura przewrotna jest i wyladowalismy w Urugwaju wink
            • mysiulek08 Re: Chyba mnie szlag trafi 25.10.10, 04:09
              Zeby to jeszcze byla wiedza z Discovery smile

> PS Jeszcze raz skorzystam z twojej obecnosci i podziekuje za wyczerpujace infor
              > macje ktorych udzielilas mi ponad cztery lata temu na temat Chile. Jednak ludzk
              > a natura przewrotna jest i wyladowalismy w Urugwaju wink

cala przyjemnosc po mojej stronie smile
        • felinecaline Re: Chyba mnie szlag trafi 25.10.10, 17:27
          Dzis rano po wyslaniu 2 mocno kasliwych postow na forum "Kraj" zostalam zabanowana za ...spamowanie. No i oczywiscie malo mnie ow tytulowy szlag nie trafil, bez wielkiej nadziei napisalam do agory - no i jestem spowrotem "na lonie". Jak mi uprzejmie odpisano "dziele IP ze spamerem" - ot i co.

• zettrzy Re: Chyba mnie szlag trafi 25.10.10, 17:46
      nie wiem co tam bylo, bo watek polecial na osla, ale domyslam sie... normalka na forum Kraj
      • fedorczyk4 Re: Chyba mnie szlag trafi 31.10.10, 08:01
        Kiedyś mialam sporo for w ulubionych. Potem powoli, w miarę jak na nich rosło jakieś straszne g.. zaczełam je usuwać, najpierw Kraj, potem Wiadomości .... i teraz zostały mi już same towarzyskie. Czasem bywam jeszcze na Publicystyce, ale coraz mniej popełniam wpisów. Nie da się kochać bliźniego swego, który dorwał się do słowa pisanego.
        • felinecaline Re: Chyba mnie szlag trafi 05.11.10, 13:11
          To juz nawet nie "forum" jak to sie rodzi w tym narodzie?
          wyborcza.pl/1,75478,8615022,W_blasku_pochodni.html
          • zettrzy Re: Chyba mnie szlag trafi 05.11.10, 16:36
            hue hue - Narodowe odrodzenie Polski, czyli NOP; po angielsku to ludowa forma negowania wszystkiego hurtem
            no i co ja mam teraz mowic turystom pod pomnikiem getta w Warszawie... chyba po prostu przemilczac!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka