hardy1 17.08.10, 08:39 Minęło 50 lat od pierwszego koncertu Bitelsów (jak się ich pisze? Beatlesi, Bitelsi, Bitlesi...mogliby w Polsce wreszcie unormować pisownię ) Pamiętam jak starsi wybrzydzali na "ye ye ye" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulisses-achaj Re: 50 lat "Bitelsów" :) 17.08.10, 12:00 Cześć Hardy.. To było szaleństwo.. Pamiętam, że miałem lusterko z czwórka z Liverpoolu. Niezwykła grupa, nietuzinkowe czasy I piosenki Eleanor Rigby, Help, Yellow submarine, All You Need Is Love, The Long and Winding Road, niezwykły album SGT. PEPPER'S LONELY HEARTS CLUB BAND i Day in a Life, She's Leaving Home, Lucy in the Sky with Diamonds.. Ej, łezka sie w oku kręci.. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 50 lat "Bitelsów" :) 17.08.10, 12:28 Cześć Uli Tak liczyłem że zaglądniesz i wpiszesz niektóre piosenki...ja się nie znam "na tytułach" Długie włosy nieodłącznie związane z bitlesomanią...mało brakowało a Rada Pedagogiczna nie dopuściłaby nas do matury bo nosiliśmy "zbyt długie". W piątej klasie technikum, mieliśmy po 20 lat, od dwóch lat formalnie dorośli Na szczęście vicedyrektor nas "na boku" przekonał - chłopcy, weźcie lekko z boku podetnijcie, resztę za uszy załóżcie. Włosy wam za dwa miesiące odrosną a matury nie zrobić - to strata co najmniej roku życia. Was mogę jeszcze przekonać, starszych nauczycieli nie przekonam". -- Idę na swoje blogi. Tam mam spokój błogi... Hardy Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 50 lat "Bitelsów" :) 17.08.10, 12:39 The Beatles, Hardy, The Beatles....z bledem ortograficznym jak wiesz...: Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 50 lat "Bitelsów" :) 17.08.10, 12:40 ...i Hey Jude, Ticket to Ride....i wiele , wiele innych Odpowiedz Link
hardy1 Re: 50 lat "Bitelsów" :) 17.08.10, 13:52 ...a Yesterday...i wiele innych...echhh....teraz klasyka Odpowiedz Link
k.karen Re: 50 lat "Bitelsów" :) 17.08.10, 14:25 To muszę Wam i sobie zagrać bo co to za wspomnienia jak brakuje najważniejszego? )) www.youtube.com/watch?v=96YQdiMV-Jc&feature=related Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 50 lat "Bitelsów" :) 17.08.10, 22:45 i pomyslec Karen, ze wiekszosc tych kobitek nie zyje.... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 50 lat "Bitelsów" :) 17.08.10, 22:50 ...nie wprowadzaj nastroju smutku, Zorro...najwyżej nostalgii...i posłuchajmy lepiej wspaniałych piosenek Odpowiedz Link
m.maska Re: 50 lat "Bitelsów" :) 17.08.10, 17:52 nie jestem pewna, ale jakos tak mam w pamieci, ze to chyba byl ich pierwszy przeboj She Loves You(link) Odpowiedz Link
milky_way_1 Re: 50 lat "Bitelsów" :) 17.08.10, 18:24 Please Mr. Postman Ogród Japoński (Wrocław) Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 50 lat "Bitelsów" :) 17.08.10, 18:57 THE BEATLES - HELP Potańczyłabym, przy ich muzyce, tak k jak kiedyś... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 50 lat "Bitelsów" :) 17.08.10, 19:17 A gdzie GIRL !!!! www.youtube.com/watch?v=ZshCZndWmco Przecież dopiero słysząc tę piosenkę (teatr kryminalny leciał co czwartek w którym mieli ją w czołówce, Chamiec w nim grał detektywa) w w ogóle uświadomiłam sobie, że istnieje ten zespół Odpowiedz Link
milky_way_1 Re: 50 lat "Bitelsów" :) 17.08.10, 19:54 The Beatles-Obla Di Obla Da Taniec w rytm cudny z pięknem muzyki przekazu Kobiety i mężczyzny w rytm wiosennego wiatru Taniec, lot wysoki, mentalny, rozkoszny do nieba Śpiew ptaków, świerszcz na skrzypcach przygrywa W tańcu słońce, wiatr, nawet błękitne chmury Przyglądają się jak płyną parkietem… z góry Żeglują do portu… w kolorze swych marzeń Przecudnych, jasnych jak z niebem wyobrażeń Finezja ruchów, mowa ciał w tanecznym uścisku Spotęgowana w gorącym rozbudzeniu zmysłów Dotyk, bliskość, drganie mięśni wspólnym rytmem Nawet słychać serca za sercem gorącą gonitwę To jak stanie na szczycie, na dachu, krawędzi Czujesz każdą cząstką... delikatne dźwięki To wspólne unoszenie jednostajnym drganiem I patrzenie w oczy w tańcu z zakochaniem Delikatnie płyną po parkiecie lśniącym Wieczorem romantycznym w blasku gwiazd gorącym Gdy wieczór przeminie, muzyki dźwięk ustanie Na nowo odkryjesz… miłość… życia taniec Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 50 lat "Bitelsów" :) 17.08.10, 22:54 kiedys wydawali mi sie slodcy i mdli a dzisiaj chetnie ich slucham...Bo bylem i jestem tez fanem......ROLLING STONES!!! Odpowiedz Link
k.karen Re: 50 lat "Bitelsów" :) 18.08.10, 10:15 To chyba jeszcze możemy dzisiaj posłuchać? To jedna z moich najbardziej ulubionych piosenek T.B. a Paul McCartney jest jednym najbardziej ulubionych wokalistów w ogóle LET IT BE www.youtube.com/watch?v=j9SgDoypXcI Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 50 lat "Bitelsów" :) 18.08.10, 10:44 to byla piosenka-pozegnanie. Potem zespol przestal istniec.... Odpowiedz Link
milky_way_1 Re: 50 lat "Bitelsów" :) 18.08.10, 11:32 Muzyka łagodzi obyczaje, więc kto wyznacza czas i miejsce jej słuchania. Nie mam konkretnych ulubionych wykonawców K.Karen, lecz piosenki i to różne. The Beatles - Woman Odpowiedz Link
hardy1 Re: 50 lat "Bitelsów" :) 17.08.10, 20:01 ..a gdzie Michelle?! www.youtube.com/watch?v=nfWVKQoRXhk Od razu mi się przypominają dźwiękowe pocztówki plastykowe, z dwoma piosenkami na każdej. Pierwszą kupioną była właśnie "Michelle" Odgrywana na adapterze Bambino...trzaski, szumy...ale jak tego się słuchało i...tańczyło Odpowiedz Link