Dodaj do ulubionych

To jest dopiero prawdziwy

27.02.15, 07:21
dramat.

Budzę ci się ja rankiem dzisiejszym a tu publikatorżnictwo atakuje mnie po oczach taką wieścią:

tvn24bis.pl/ze-swiata,75/niemiecki-biznes-cierpi-przez-konflikt-na-ukrainie,519310.html
A tymczasem co u nas?

tvn24bis.pl/z-kraju,74/mlodzi-chca-zakladac-firmy,519313.html
RANY BOSKIE JANIELKA! DAJ RZYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • cambria1.2 Re: To jest dopiero prawdziwy 27.02.15, 19:11
      Drogi WU, a co będzie, jeśli Nasza Złota Pani Aniela potraktuje Twoją eksklamację serio, czyli jako molestowanie?
      Aha, NZPA - za St. Michalkiewiczem, nie moje, boże broń!
      • wscieklyuklad Re: To jest dopiero prawdziwy 27.02.15, 19:50
        Otóż droga Cambrio - wątpię, by Janielcię ktokolwiek poinformował i tym, że jestem jej fanem i gorącym gloryfikatorem polityki staczania przez nią Wielkiej Rzeszy w przepaść.
        Wyławiam co smakowitsze kąski dotyczące beznadziejnej linii rządzenia, gdyż z prawdziwym rozbawieniem studiuję wpisy pławiących się w sztucznym samozadowoleniu nautów, którzy pochlipując nad rzekomą nędzą wszelkiej maci z jaką mamy na co dzień do czynienia, są mamieni przez publikatorżniki, że u nich jest teges, co przyjmują całkiem bezkrytycznie choć z nieudawana nutą poczucia wyższości.
        Dojczland są teges - no to przykłady, jak z kilku ostatnich przewodnich postów.
        W Polsce nie opłaca się zakładać działalności własnej bo to, bo sramto - no to przykładzik bieżący, że jest odwrotnie.
        Można naturalnie zapytać, czy jest jakiś okulistyczny specyfik na poprawę widzenia cechującego się dużą dozą obrazu tunelowego współistniejącą zaćmą, astygmatyzmem oraz jaskrą z zamkniętym kątem przesączania.
        Można np. zapytać czemu ktoś w pięknym mieście (co unaocznił nam Hardy) widzieć (i czuć motylim ryjkiem) jedynie psie odchody. Jednak mądrość pokoleniowa nakazuje brak polemiki z gustem - choćby ten miał wydźwięk skrajnie subiektywny.
        Z niecierpliwością będę oczekiwał na rezultaty najbliższych niemieckich wyborów.
        Nautyka współczesna sugeruje, iż droga ku sukcesom wiedzie przez alkowę (uwierzysz, że można być takim idiotą, by czynić takie właśnie uogólnienia?).
        Zatem moja prośba, by Janielcia odwołała się do roli rzyci nie ma w sobie nic z molestowania.
        Jest natomiast wyjściem naprzeciw kretyństwu panoszącemu się po forach. Tym razem przeniesionym na zaodrzańskie opłotki.
        • cambria1.2 Re: To jest dopiero prawdziwy 27.02.15, 19:59
          Tego się właśnie obawiałam sad Otóż, NZPA, nici nawet ...z molestowania.
          WU, to tylko babska złośliwość byla. A teraz, po Twoim obszerniejszym wyjasnieniu, satysfakcja. Nasza polska satys fakcja smile
        • wscieklyuklad Re: To jest dopiero prawdziwy 27.02.15, 20:01

https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/s851x315/11022538_776070585811195_4736997552444284005_n.png?oh=bb8708bd25fc69f008a83ae51777beb0&oe=557F69D7

A ponieważ wszyscy NORMALNIE MYŚLĄCY a jednoczenie SKRAJNIE ZDESPEROWANI MŁODZI wyjechali (o dziwo głównie na Wyspy a nie do Dojczlandu), to średnia wieku naszego społeczeństwa zdecydowanie zbliża się do latek potaci z rycinki.

Morał? Wszyscy jesteśmy bogaci!
          • cambria1.2 Re: To jest dopiero prawdziwy 27.02.15, 20:11
            Hmmm, a teraz tooooo... konsternacja uncertain
            Nie wiem, czy się trwożyć na widok wyliczanki wklejonej tu milionerki, czy usiąść wygodnie z termoforem na pęcherzu i cieszyć się z bogactwa, jakim obdarzyła mnie sama Matka Natura...
            • wscieklyuklad Re: To jest dopiero prawdziwy 27.02.15, 20:33
              To radość pozorna, Cambrio. We wszystkie te dobra musimy najpierw sami zainwestować. Złote plomby to nic innego, jak bezsensowna amortyzacja pieniędzy. Pozostałe "bogactwa" są efektem nie zawsze higienicznego trybu życia - często też kosztochłonnego.
              Jakby nie dość tego, po naszym odejściu beneficjentami nie będą potomni w linii zstępnej, lecz ogół (może z wyjątkiem złotych zębów - pokusy dla dajmy na to grabarza)
              Pozostałe dobra wezmą co najwyżej udział w krążeniu pierwiastków - nie są więc łakomą schedą dla rodziny.
              Nie powinno to wprawdzie umniejszać naszej osobistej satysfakcji, lecz nie sposób zapytać o zasadność modyfikacji tego określenie.

Od choćby: Sza Ty z fuck ja.
              Z drugiej
              • cambria1.2 Re: To jest dopiero prawdziwy 27.02.15, 20:44
                Sza Ty z fuck ja?
                Zabrzmiało jak ... prośba o dyskrecję smile
                • wscieklyuklad Re: To jest dopiero prawdziwy 27.02.15, 20:54
                  Jak uczy historia, wielkie światowe wydarzenia najczęściej rodziły się w zaciszu alkowy (podobnie jak wielcy światowi przywódcy)
    • hardy1 Re: To jest dopiero prawdziwy 02.03.15, 08:49
      Następny kwiatek z niby idealnie pracującej gospodarki niemieckiej:
      Nowe lotnisko pod Berlinem miało już być dawno oddane. Znaleziono tyle błędów i niedoróbek, że kolejny (kolejny!) termin oddania lotniska do użytku, to rok 2017. Znaleziono dotychczas 40.000 braków i błędów. To nie pomyłka.
      Miało kosztować 2 mld €, później podniesiono do 5 €, teraz już koszt ma się zamknąć w kwocie 8 mld €. Jedną z tych 40.000 usterek jest źle zainstalowany przewód elektryczny. Teraz sprawdzają kilkadziesiąt... kilometrów przewodów.
      Jeden z podwykonawców wystawił fakturę za wykonaną pracę kilkadziesiąt razy wyższą niż powinna być. I... inwestor zapłacił.
      Kto jest tym inwestorem? Państwo RFN. Kto płaci? Podatnicy. Kto nadzoruje i zatwierdzał plany, wykonywanie prac i płacił faktury? Jakaś tam rada nadzorcza, w której byli sami politycy rządzący i ich protegowani, absolutnie nie znający się na takich budowach. Nie dopuszczono żadnych fachowców, gdyż potraktowano to jako łup, bardzo dochodowe synekury dla polityków.

Bez komentarza. Fakty powyżej.
      • wscieklyuklad Re: To jest dopiero prawdziwy 03.03.15, 19:42
        A to mnie akurat wcale nie dziwi, Hardy.
        Od lat kolekcjonuję dowody oszustw mniemieckich likozy, którzy za wszelką cenę, bezczelnie próbują wyłudzić z Naszey Biedney Oyczyzny pieniądze za nigdy nie prowadzoną diagnostykę - bezczelność jest tak skrajna, że w tym celu fałszuje się dokumentację medyczną wpisując w nią "lewe" wyniki CT, czy IMR.
        Marnotrawstwo usiłuje się przykryć wyłudzeniem, a opinii tuziemczej wmawia się, że wszystko jest teges, bo likoz złazi do izby przyjęć i ślini się ze szczy-nścia, że może pomóc biednej istotce.
        A tymczasem jak się ma nie ślinić, skoro na zakończenie udzielania świadczenia musi wręczyć ankietę do wypełnienia. Niechby spróbował tylko lekko się skrzywić - już by oberwał po nerach.
        Bezwolny, niewolniczo podporządkowany straszliwemu prawu ludź musi w jakimś momencie przekroczyć granice upodlenia -stąd coraz powszechniejsze przekręty.
        Na szczęście nie wybieram się do Berlina.
        Dla mnie mogą se usuwać te dziesiątki tysięcy mankamentów choćby tysiąc lat
        • hardy1 Re: To jest dopiero prawdziwy 03.03.15, 19:56
          Jednym słowem - wolę uważać, aby nie zachorować w Mniemczech w czasie wycieczek czy odwiedzin. Jeszcze mnie wezmą w niewolnictwo na dziesięć czy dwadzieścia lat, abym odpracował te nadwyżki nad prawdziwą opłatą za leczenie tongue_out
          • k.karen Re: To jest dopiero prawdziwy 04.03.15, 10:16
            Najlepiej to w ogóle nie chorować, ale jeśli już to we własnym kraju smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka