36mayfair ania_2000, maxwell38 20.06.06, 04:02 ania, podpisuje sie pod tym, co napisalas. Trafilas w sedno. Nic dodac, nic ujac. No moze troche: zgorzkniala, przedwczesnie postarzala aktorka bez talentu probuje nam wmowic, jaka jest gleboka i ma gdzies, to jak wyglada i ze nie udalo jej sie w Hollywood. Zdziwilabym sie gdyby jej sie udalo. Maxwell38, tak, w tych dwoch rolach jest dla mnie podobna i rownie beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
monikas28 Re: ania_2000, maxwell38 21.06.06, 17:55 A Meryl Streap zagra wszystko a jakoś nikt nie słyszał,żeby się zeszmacała ( dla wiarygodnej roli niby...) Odpowiedz Link Zgłoś
36mayfair mniklas5 20.06.06, 04:08 Figurze nic nie zaproponuje kontraktu z firma kosmetyczna. Oczywiscie ona by to obrocila na swoja korzysc (ze jest lepsza, niz aktorki grajace w reklamach) Mozna z lekcewazeniem odnosic sie do rzeczy, ktore sa w naszym zasiegu, ale ktorych bo nie chcemy, a nie do takich, ktore nasze nigdy nie beda, bo nie mamy na przyklad talentu, urody, zdolnosci przebicia, samokrytyki, wiary w siebie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
maxwell38 Jezu, ile jadu... 20.06.06, 10:09 36mayfair i podobne osoby, skąd tyle jadu i niechęci? Macie jakieś problemy z sobą? mayfair, czy byłabyś w stanie zastanowić się, co Twoje posty na temat Figury mówią o Tobie samej? pomyśl Odpowiedz Link Zgłoś
lobotomia_story Re: Jezu, ile jadu... 20.06.06, 12:01 To jest już taki typ, takich ludzi się nie zmieni, według nich wszyscy są idiotami bez najmniejszych szczerych intencji.... taki śmierdzący zdechlizną i prowincją domorosły sadyzm... ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
fforde Re: Jezu, ile jadu... 24.06.06, 18:46 A najlepsze jest w tym to, ze Katarzyna Figura, ktora pokazuje sie nam w tym wywiadze, juz jest ponad to kochane kolezanki i koledzy. Ponad wasze tanie docinki i oceny, ponad wasze dobre rady, ponad smichy chichy. I stad jej moc i wasza frustracja. Mozecie sobie gadac, a ona faktycznie ma to w tej przyslowiowej dupie, ktora niektorych tak oburza. Jest wolna, jest spelniona, jest silna. Jezeli piszecie, ze to dorabianie ideologii i pocieszanie sie kobiety, ktora poniosla porazke - to nie umiecie czytac ze zrozumieniem. To znaczy, ze jeszcze nie jestescie na tym poziomie, zeby jej slowa zroumiec Odpowiedz Link Zgłoś
36mayfair Grazyna Wolszczak rocznik 1958, piekna kobieta 20.06.06, 04:36 Zupelne przeciwienstwo zaniedbanej Figury. www.filmpolski.pl/fp/index.php/113273 Odpowiedz Link Zgłoś
justyna302 Re: Grazyna Wolszczak rocznik 1958, piekna kobiet 20.06.06, 09:39 Prawda? A jak najbardziej można powiedzieć o niej że jest naturalna. Nie zrobiona, nie wystylizowana, a w niewymuszony sposób piękna. Moze ktos powie ze operacje plastyczne.. Może miała, ale nie widać po niej żeby była niewolnicą walki o wieczną młodość. Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2507 Re: Grazyna Wolszczak rocznik 1958, piekna kobiet 22.06.06, 13:10 Wolszczak? piękna? w którym momencie? nie twierdzę, że Figura jest piękna (może była całuśną blondyneczką gdy grała Rózię w "Pierścieniu i Róży"), ale Wolszczak... no ale... o gustach sie nie dyskutuje. :):):) gdyby tak sie zastanowić, to pięknych kobiet jest w polskim filmie naprawdę niewiele, a już pięknych z klasą, nie kreujących się na "wielke gwiazdy", to podsumowując na palcach jednej ręki zostałoby jeszcze miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
gczern Re: Katarzyna Figura 20.06.06, 08:58 No tak dopóki reguły gry były jej przychylne (bo była młoda) chętnie się do nich stosowała a teraz jak już przestają jej dotyczyć to nagle Pani Kasia zaczyna trąbić że wizerunek jest nieważny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Katarzyna Figura 20.06.06, 09:31 Wręcz przeciwnie- reguły gry nigdy nie były dla niej przychylne, co sama powiedziała w wywiadzie, ale chyba nie kazdy rozumie to, co czyta. Kiedy była młoda, to jedyne co w niej obsadzano to cycki i blond włosy - i rzeczywiście zagrała mnóstwo ról kretynek i idoitycznych blondynek, które nie potrafią zliczyć do tzrech. To są przychylne reguły gry? A ona naprawdę potrafi grać, tylko załosny przemysł filmowy w Polsce nie miał pojecia co znią zrobić, tak samo jak nie mial pojęcia co zrobić z Jędrusik. Gdyby nie "Kabaret starzych panów" to dziś Jedrusik miałaby na koncie jedną komedie i kawałek w "Ziemi obiecanej" Dopiero dzisiaj , kiedy Figura wygląda jak wygląda, gra naprawdę dobre role - "Zurek" to mistrzostwo świata, jako Ubica jest genialna. Wcześniej grała - zeńskiego krasnoludka w kretyńskiej komedii;/ Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Moze niezla aktorka na starosc.Ale brzydka kobieta 20.06.06, 09:39 To,co widzialem dotychczas w kinie swiadczy przeciwko Figurze.Zawsze grala wylacznie seksem i chrapliwym glosem.Nigdy mi sie nie podobala,jako kobieta,majac zawsze 20 kg za duzo.No i te plecy zapasnika wagi ciezkiej.Za duzo tez wulgarnosci w tekscie.Damy nie klna,nawet gdy pozuja na artystki. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Moze niezla aktorka na starosc.Ale brzydka ko 20.06.06, 09:52 Może wg Ciebie Figura to brzydka kobieta, wg mnie Jolie jest kobietą brzydką - ma wszystkie te cechy, których nie lubię w urodzie kobiet . Tylko co z tego? To nei konkurs na modelkę, nie wybory do rozkładówki "Playboya" , ani konkurs na miss świata, ale aktorstwo. Ludzie zdaja sie zapominac, ze aktorki, tak samo jak aktorzy - powinni być rózni - są amantki i są aktorki komediowe, są aktorki charakterystyczne , w tym aktorki obiektywnie rzecz ujmując brzydkie, które wręcz hipnotyzują widza swoją grą (vide - filmy Almodovara). Dla mnie Figura zawsze nadawała się na aktorkę charakterystyczną, a zrobili z niej zawodową idiotkę w polskim filmie. Nie rozumiem, dlaczego Szapołowska jest uwazana za aktorkę dobrą - te same srodki wyrazu, ta sama, koszmarna wręcz maniera i zero dobrych filmów na koncie. Autentycznie załuję, ze Wajda nie obsadził Figury w roli Telimeny - to była rola dla niej stworzona - podstarzała, świadoma swoich zalet i wad kokietka - abstrahując oczywiście od nieudania tego "Pana Tadeusza". Odpowiedz Link Zgłoś
kr.mary1 Re: Moze niezla aktorka na starosc.Ale brzydka ko 20.06.06, 10:15 Szapolowska to byla zawsze dyzurny ku...szon polskiego kina,ale role grala dobre Odpowiedz Link Zgłoś
monikas28 Re: Moze niezla aktorka na starosc.Ale brzydka ko 21.06.06, 18:00 Co, Szapołowska to wg ciebie beztalencie?!!! Człowieku obejrzyj sobie filmy z Nią ( choćby "wielkiego Szu") i porównaj jej grę do umiejętności Figury!!! No i klasa nie ta. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Moze niezla aktorka na starosc.Ale brzydka ko 21.06.06, 20:34 Tak, Szapołowska to kiepska aktorka. Wszystko gra identycznie, z identycznym wyrazem twarzy -od dokładnie 15 lat identyczne środki wyrazu i identyczny rys charakterologiczny każdej postaci.To własnie nazywa sie tą klasą - monotonię aktorską . Kobieta fatalna, kobieta upadła, już prawie dziwka , ale fatalna itp.- to nadawało sie do "Magnata" idealnie, ale potem stało się po prostu koszmarną manierą. Zawsze wszystko fatalnie , nawet naczynie myje się fatalnie, podłogę także myłoby sie fatalnie, nawet grajac w filmie o bezrobotnej włókniarce;/. Polska aktorka z dużym talentem to wg mnie Celińska, która potrafi zagrać każdą rolę, Stalińska w latach 70-80-wczesne 90, Janda (głównie za "Przesłuchanie" i monodramy)i Maria Pakulnis, o której mogę powiedzieć - to jest własnie prawdziwa kobieta z klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2507 Re: Moze niezla aktorka na starosc.Ale brzydka ko 22.06.06, 13:15 racja... w dodatku Szapołowska jest właśnie jedną z tych aktorek, które udają, że nadal mają te 15-20 lat mniej, w czym są zwyczajnie żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
lobotomia_story Re: Moze niezla aktorka na starosc.Ale brzydka ko 20.06.06, 12:04 block-buster napisał: > To,co widzialem dotychczas w kinie swiadczy przeciwko Figurze.Zawsze grala > wylacznie seksem i chrapliwym glosem.Nigdy mi sie nie podobala,jako > kobieta,majac zawsze 20 kg za duzo.No i te plecy zapasnika wagi ciezkiej.Za > duzo tez wulgarnosci w tekscie.Damy nie klna,nawet gdy pozuja na artystki. prawdziwe damyt sra.ją na opinie pruderyjnych drobnomieszczan Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Katarzyna Figura obrzydliwe babsko 20.06.06, 09:03 Potężna grubokoścista baba z nadwagą. Gdy się ogoliła na łyso wygląda jak chłop. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
karawana6 Re: Katarzyna Figura obrzydliwe babsko 20.06.06, 11:53 Figura wyglada na osobe pogodzona sama ze soba. Zarowno jesli chodzi o fizycznosc jak i wnetrze. I tego jej gratuluje, bo o to w zyciu chodzi. Moze i czasami wulgarna, na pewno wykraczajaca poza "ogolnie przyjete ramy". Ale co z tego? Gdybysmy wszyscy byli grzeczni, kulturalni, uglaskani, idealni byloby totalnie do d..y. Tylko ci, ktorzy sie wylamuja zostaja zapamietani. Nie watpie tez ze ma burzliwa przeszlosc i zdaje mi sie ze jest potwierdzeniem mojej tezy, ze ludzie po "przejsciach" (i inteligentni) w dojrzalym wieku znajduja jakas rownowage i potrafia normalnie zyc, duzo lepiej od innych (jesli wczesniej sie nie stocza, oczywiscie) Odpowiedz Link Zgłoś
starszy_pan1 Re: Katarzyna Figura 20.06.06, 12:42 Ach te polskie okreslenia. Czesto spotykam sie z okresleniem:"uprawiac seks", co mnie bardzo bulwersuje. Pani Kasia Figura stwierdzila, ze uprawiala seks ze zanaczacymi ludzmi ale nie dla materialnych korzysci. Chyba powinno byc: miec seks z kims tam, do czego ma prawo kazdy czlowiek. Natomiast wedlug mnie, uprawiac seks, brzmi, jak uprawiac zawod zwiazany z sexem, czyli byc prostytutka. Natomiast ciesze sie z wielu madrych rad Kasi Figury i zauwazonych tendencji w Polsce i np w TVP, gdy np Monika Olejnik czy Dorota Gawryluk demonstruja z wielka wiara w siebie, swoje podniesione okropne "usteczka" - fuj, jaki brak estetycznej samokrytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
maja197 Re: Katarzyna Figura 20.06.06, 13:07 Z duza przyjemnoscia czyta sie wywiad z takim czlowiekiem. Z pani Kasi bije mádrosc. To fajna kobieta. Zostawia w tyle caly ten plastikowo-lukrowany, nierealny swiat. Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
corka_ksiezyca Re: Katarzyna Figura 20.06.06, 23:15 "Wie pan, wszystkie wywiady traktuję jako pewną kreację. Dziś to mówię, a jutro mogę powiedzieć, że nieprawda. Gdyby mąż miał zastrzeżenia, powiedziałabym: 'To moja kolejna rola: Kasia Figura Dająca Wywiad do » Wysokich Obcasów «'." Więc co ja na to powiem...non sens.. Odpowiedz Link Zgłoś
monikas28 królowa polskiego fekalizmu 21.06.06, 17:35 Trochę mnie Pani Figura śmieszy- najpierw w Polsce latami utrwalała swój wizerunek cycatego blond beztalencia ( tv polonia przypomniała nawet w sobotę "Autoportret z kochanką", w którym jej rola jest wprost kuriozalna i polega na szorowaniu obwisłymi, osłoniętym tylko przewiewną i nic nie zakrywającą podomką, cycami po podłodze/Maćkowiaku). W mitycznym Hollywood też zaistniała głównie pokazując pośladki w filmie Altmana. Mam wrażenie,że gdy uroda minęła, cyc zwisł( i nic z tym nie dało się już zrobić mimo prób) pani F pstanowiła zmienić image stawiając tym razem na ekstrawagancję nie seksualną a fekalną. Ale- jest to niewątpliwie jakaś kreacja i jakiś pomysł na siebie!! Odpowiedz Link Zgłoś
szymania Re: Katarzyna Figura 24.07.06, 13:09 To fantastyczne, że uroda moze iść w parze z madrością. Czasem trzeba bardzo duzo przeżyc żeby zrozumieć co jest w życiu ważne, czasem nie. Pani Katarzyna tak jak pani Anna Dymna to dwie wspaniałe, madre i ciagle piekne kobiety. Tylko pozazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
lampka_wina Katarzyna Figura 29.08.06, 21:55 Hmm..Odważna aktorka. Ale chyba o to chodzi w tym zawodzie? Nie sztuka pokazać sexowne ciało. Ale brzydkie i "już-nie-takie", nie tak łatwo. Szczególnie, gdy wszyscy jeszcze pamiętają ją młodą i atrakcyjną. A co by było, gdyby Figura - nie chcąc więcej burzyć smaku i odczuć estetycznych szacownej publiki - zoperowała się plastycznie tak na maxa? (Na pewno stać ją na taki zabieg) Tylko po co? Jaki to ma sens w jej przypadku? Przecież ona już BYŁA I GRAŁA piękne i młode dziewczyny i wie jak to jest. I wyrażnie mówi o tym, że "już dziękuję, wystarczy". Teraz czas na pokazanie innej twarzy, na zagranie innej roli - tak jak zmieniają się role w życiu każdego człowieka: bo się zestarzał, bo mu sie urodziło, bo umarło, bo się ożenił albo rozwiódł, bo stracił nogę albo pierś,bo się rozpił albo przestał pić itd. Nikt nie jest wiecznie piękny i mocny. I ona o tym mówi i chce o tym grać. I myślę,że Figura jest w tym autentyczna. Można ją lubić albo nie za to, że mówi słowo "dupa" bez zająknięcia. Ale kiedy mówi, że ma w tej dupie swój wizerunek, to spokojnie można jej w to uwierzyć. Lubię Figurę. I wierzę, że mówi prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Katarzyna Figura 21.11.06, 12:36 jezeli mowimy wylacznie o wygladzie, to teraz oryginalnoscia wsrod czterdziestoletnich celebrytek jest wlasnie nieoperowanie sie:D przegladam czasem te vivy i gale nieszczesne(przegladam, bo czytac sie nie da:) i widac po kolei jak babki 40-50 sa poostrzykiwane botoksem. to naprawde widac, ze teraz sa gladsze niz 5 lat temu:) naciagnieta skora na polikach, czole, zero kurzych lapek - wszystkie wyprasowane. najgorsze jest jak to sie wymyka spod kontroli - wystarczy spojrzec na zdjecia krystyny loski - nie wiem, czy je tak w fotoszopie prasuja, czy przesadzila z liftingami:/ Odpowiedz Link Zgłoś
1234a20 Katarzyna Figura 21.11.06, 10:37 PROSIMY ZOBACZ W INTERNECIE: blog.tenbit.pl//ofertanaprzyszlosc Odpowiedz Link Zgłoś