ankairanka Pod nóż 09.06.09, 23:47 jak gagnon sie cos nie podoba to mowi, ze to zawisc w strone kobiet od mezczyzn. kaze sobie pokazywac zrodla, ale sama nic nie daje i wali poplizmy typu 'kobieta ryzykuje rakiem 100 razy bardziej od powiklan mezczyzny', 'kobieta sie poswieca bo bierze tabletki dla swojego mezczyzny'. wszystkie waady tego zamienia na wojne ideologiczna i 'polaczkowanie', a tak naprawde to sama 'polaczkuje'. takiej demagogii to dawno nie widzialam. chyba od wyborow ;) 35 lat a niedojrzala czy to tak juz w ludziach jest? Odpowiedz Link Zgłoś
loulou68 Re: Pod nóż 10.06.09, 08:48 Heh... faktycznie. Kobieta która chce skutecznej i nieinwazyjnej antykoncepcji jest zła. Droga Ankoiranko - niestety jest faktem to że to kobieta a nie mężczyzna może dostać raka od stosowania tabletek antykoncepcyjnych. Jakoś nikt nie słyszał o tym żeby to mężczyzna dostał w takiej sytuacji raka. A od wazektomii nikt nie umarł jak i od podwiązania jajników. Nikogo nic nie boli jeśli wykona się zabieg U PROFESJONALISTY, który takie rzeczy robi rutynowo. Płacz Tratta nad bolącym jądrem to jak płacz kobiety po manikiurze u Chińczyka po którym paznokieć zszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Pod nóż 10.06.09, 09:16 To co cytujesz to są shity z anglosaskiej propagandy na które nie warto zwracać uwagi. Jankesi do dziś są święcie przekonani, że obrzezanie chroni przed HIV a przecinanie nasieniowodów przed rakiem(!). Prawda jest taka, że większość zarażonych przez HIV w USA to kobiety i homosie (cóż to zatem za ochrona skoro upoważnia do ryzykownych zachowań) a większość zachorowań na raka nie bierze się z tabletek hormonalnych tylko z rozpanoszonej do niebywałych rozmiarów za oceanem rodziny wirusów HPV o których w Europie praktycznie nikt słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
loulou68 Re: Pod nóż 10.06.09, 10:40 Chodzi mi o raka PIERSI, specjalisto. HPV nie ma nic do tego. O HIV nie wspominałam w moich postach jak i o obrzezaniu które raczej nie jest związane z wazektomią. A na wazektomię i essure decydują się ludzie dojrzali, którzy czekają raczej na wnuki niż na kolejne dziecko. Nie każdy mężczyzna chce mieć piąte dziecko po 45 roku życia jak i nie każda kobieta. Im starszy rodzic (tak tak, mężczyzn też to dotyczy) tym częstsze choroby genetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ankairanka Re: Pod nóż 10.06.09, 13:01 a kto mowi od razu ze zla? ja nie wspomnialam ani slowiem, wiec sobie daruj takie stweirdzenia. chcesz prowadzic w ten sam sposob dyskusje co wspomniana wyzej uzytkowniczka? nie bede znizala sie do tego poziomu i gadala w stylu 'tak, a mezczyzna ktory chce nieinwazyjnej antykoncepcji, ktora nie zagrozi jego dalszemu funkcjonowaniu bez dyskomfortow w w postaci bolu jest zla?'. z jednej strony jest ryzyko raka, a z drugiej strony jest ryzyko powiklan i bolow nie do zniesienia, a dyskusja na tym forum to jakas zalosna licytacja tego kto cierpi bardziej i prowadzona jest jakas wojna damsko-meska. daruj sobie swoje populizmy bo sa po prostu zywcem jakbym sluchal kaczynskiego albo tuska - nawet u profesjonalistow zdarzaja sie powiklania, a to co komu sie bardziej oplaca to zostawmy parom Odpowiedz Link Zgłoś
loulou68 Re: Pod nóż 10.06.09, 22:33 Jeśli jest na sali mężczyzna który cierpi na bóle nie do zniesienia po LEGALNYM, wykonanym w normalnej klinice przez kogoś z doświadczeniem, zabiegu to niech podniesie rękę! Nie prowadzę populistycznej wojny polsko-rus... damsko-męskiej, tylko jestem za sterylizacją zarówno kobiet jak i mężczyzn. Męska jest szybsza, kobieca jest w 100% skuteczna również przy wielu partnerach :). Ale cóż.. niektórzy uważają że takie podejście jest niedojrzałe... Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 'Katolicy czy alkoholicy?' 10.06.09, 00:22 wyobrazenia michnikoidow o swiecie sa doprawdy imponujace Odpowiedz Link Zgłoś
klaranyc Re: 'Katolicy czy alkoholicy?' 10.06.09, 02:16 To nie Michnikoidy, tak się mówiło w USA jakiś czas temu. Odpowiedz Link Zgłoś
rumpa Pod nóż 10.06.09, 09:40 Ja tam wolałam podwiązanie jajowodów. Bynajmniej nie dlatego że mój facet byłby wydmuszką i śmieciem. Faktycznie taki zabieg u kobiety nie musi być laparoskopią, jest nowa metoda, rodzaj wkładek, zakładanych przez macicę, drażnią i ciało zarasta... ale to trwa 3v miesiace, potem dopiero sprawdzają czy nie ma prześwitów :) nie miałam tyle czasu więc wybrałam laparoskopię i nie żałuję - do szpitala przyszłam o 11 czy 12, o piatej - termin wyjścia. Blizny niewidoczne - schowane w pępku i włosach łonowych, malutkie. zero sensacji po znieczuleniu ogólnym fajnie na sali operacayjnej - lekarze byli zabawni, wszystko trochę jak na filmie.., mój mąż powiedział że podda się wazektomii po 3 dziecku. Z początku chciałam się kłócic w stylu - ta ja tyle lat, porody itd, ale zmieniłam zdanie - w sumie wolę być niezleżna, przecież to ja nie chcę za nic w świecie kolejnych dzieci - a co jeśli dojdzie do zmiany partnera? bynajmniej nie chodziło mi o to że biedny małżonek nie będzie sobie mógł pociupciać efektywnie i zrobić to 3 dziecko, o którym tak marzy - co ze mną, mam się znowu zamartwiać ciążą ? jakoś nie widziałam siebie konającej z rozpaczy w takiej sytuacji, raczej chętną do wykorzystania okazji :))) poza tym, co jesli trafię wracając do domu na pana, dla którego podnietą jest to że kobieta nie chce? mam z głowy kolejną traume i to jest bezcenne. Czuję się bezpieczna wreszcie, ograniczyłam mojemu ciału zrobienie mi podłego numeru, nie muszę się bać, liczyć, sprawdzać... Nie czuję się okaleczona, prawdę mówiąc gdy groziła mi ciąża czułam się upośledzona, teraz czuję się - naprawiona. Odpowiedz Link Zgłoś
trisk Re: Pod nóż 10.06.09, 10:19 Cloclo, czy ty jestes ograniczony umyslowo??? Wyobraz sobie ze nie kazdy chce miec dzieci, mój facet czy to ze mna, czy to może a inna jakby co, to jest ostatnia rzecz jaka chce, w zwiazku z tym ja sie poddam sterylizacji bo mam juz dosyc pigul, bez dzieci mi tez strasznie dobrze w zyciu ( ma 43 lata)... Co za ograniczony naród... A krytykom życzę wyjrzec za okno. Według mnie tego gatunku jest po prostu za dużo. Fajnie by bylo gdyby to bylo zrozumiane nie tylko przez garstkę bardziej świadomych ludzi. Fajnie by bylo gdyby ludzie wreszcie stali sie ludzmi, odpowiedzialnymi za siebie i całą planetę, a nie zwierzętami idacymi za prymitywnymi instynktami. Takie marzenie nie do spełnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Pod nóż 10.06.09, 10:53 trisk napisała: > Cloclo, czy ty jestes ograniczony umyslowo??? Wyobraz sobie ze nie kazdy chce > miec dzieci, mój facet czy to ze mna, czy to może a inna jakby co, to jest > ostatnia rzecz jaka chce, w zwiazku z tym ja sie poddam sterylizacji bo mam juz > dosyc pigul, bez dzieci mi tez strasznie dobrze w zyciu ( ma 43 lata)... Co za > ograniczony naród... Normalny naród, a nie bezpłodne zdemoralizowane bydło jakie reprezentujesz. Kastruje się psy i koty, żeby nie szczały po domu, ale ta sama procedura zastosowana do ludzi świadczy tylko o lękach, lenistwie, tępocie umysłowej, ślepej wierze w tzw. postęp. > A krytykom życzę wyjrzec za okno. Według mnie tego gatunku jest po prostu za > dużo. Fajnie by bylo gdyby to bylo zrozumiane nie tylko przez garstkę bardziej > świadomych ludzi. Fajnie by bylo gdyby ludzie wreszcie stali sie ludzmi, > odpowiedzialnymi za siebie i całą planetę, a nie zwierzętami idacymi za > prymitywnymi instynktami. Takie marzenie nie do spełnienia... Nie może być mowy o zrozumieniu dla propagatorów anglosaskiego barbarzyństwa i to w kraju gdzie mamy 1.3 dziecka na kobietę, a stosunki międzyludzkie nacechowane są daleko posuniętą nieufnością poruszającą się na granicy agresji. A tak na zakończenie po co się wpieprzasz skoro pytanie nie było do ciebie tylko do przedmówcy? Jeśli nie kumasz dlaczego pytam o Szwecję (a nie chodzi o treść postu tylko nick) lepiej nie odzywaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa74 Re: Pod nóż 10.06.09, 13:17 trisk napisała: > A krytykom życzę wyjrzec za okno. Według mnie tego gatunku jest > po prostu za dużo. Daj zatem dobry przyklad i z laski swojej wyskocz z 20. pietra :] Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat nigdy się na to nie zdecyduję 10.06.09, 11:08 może jestem za młody (25 lat) i dlatego dla mnie jest do nie do przyjecia. Nawet gdybym hipotetycznie miał już dzieci i więcej bym nie chciał mieć to bym się nie zdecydował. Po za tym mam nadzieję że za 20 lat będzie coś mniej inwazyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
wen_yinlu Re: nigdy się na to nie zdecyduję 10.06.09, 14:11 No, będzie, będzie - skuteczne pigułki dla mężczyzn :D W końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
il_pino Tyle hałasu o nic 10.06.09, 11:28 .. jak ktos chce to niech sobie robi - tylko pytanie - CZY TAKI ZABIEG POWINIEN BYĆ REFUNDOWANY ..... i potem próby odwrócenia sytuacji. Jesli ktos podpisze świadoma zgode to niech sobie robi zabieg - zreszta to nie jest takie głupie..... ETYKA ??? środki postkoitalne pożerane na potege sa dopiero ciekawym problemem. popularny Polsce środek zapobiega zagnieżdżeniu czyli powoduje ze ewentualnie zapłodniona komórka ginie ... Odpowiedz Link Zgłoś
wen_yinlu Re: Tyle hałasu o nic 10.06.09, 14:14 Nie chcesz piszczących i płaczących komórek niezagnieżdżonych, które widmową rączką machają do ciebie na pożegnanie to się wysterylizuj proste a od innych wara, ich decyzje, ich życia Odpowiedz Link Zgłoś
il_pino to tez mnie to nie obchodzi - ocenić moge 10.06.09, 14:56 - każdy ma prawo powiedzie to wg. mnie jest nieetyczne ....a leków (zreszta to nie jest lek) takich nie wypisuję ..... Odpowiedz Link Zgłoś
patman Do kitu ma fujarkę i tyle 10.06.09, 13:06 Nawet chłopca nie umie zmajstrować. Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 Popieram amerykanów nalezy sterylizować 10.06.09, 14:00 Chocby za te biliony w trefnych obligacjach na które orżneli europe. Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: Pod nóż 10.06.09, 14:16 Zniesmaczyło mnie w tym artykule przywołanie eugeniki - czemu autorka nawiązuje do przymusowej sterylizacji skoro mowa o dobrowolnej? Ale poczytałam komentarze i ręce mi opadły, jednak sporo ludzi to debile, którym rzeczywiscie nie powinno sie dawać zbyt duzych praw decydowania o sobie. Tylko najgorzej, że oni sa przeciwnikami wazektomii, czyli w domyśle - prawdopodobnie przekazą swoje geny dalej.:/ Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Gondra , też mnie to zdziwiło 10.06.09, 16:08 "czemu autorka nawiązuje do przymusowej sterylizacji skoro mowa o dobrowolnej?" szukanie dziury w całym, wymyślanie problemów etycznych na siłę. Czy w artykułach o rodzeniu dzieci za każdym razem przypomina się o kobietach zmuszanych do rodzenia tudzież o w artykułach o USG w ciąży o eksperymentach w obozach na ciężarnych? Jakoś nie - a tyle samo sensu by to miało. Odpowiedz Link Zgłoś
gagnon Re: Pod nóż 10.06.09, 16:45 Bardzo madra wypowiedz:) Trzeba przeczytac, zobaczyc na wlasne oczy owe forum, zeby byc w stanie uwierzyc ze ludzie reprezentuja tak niski poziom. Nie wspomne juz o autorce, ktorej tekst ukazuje sie w popularnym poniekad, powaznym zrodle informacyjnym jakim jest gazeta pl. To powinien byc jej ostatni artykul... Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Męskość pod nóż?, ale nie u Polaka. 10.06.09, 17:49 Kolega ma tylko jedno dziecko, jakos wyszło ze dal się sterylizowac, bo niby nie chce miec więcej dzieci. Każdy się z niego śmieje, ma przegrane. Jak mi to doniesiono, jak go widzę robi mi się tez dziwnie, jakos wesoło, co muszę przyznać ze ja naprawdę jestem liberalny. Moze ten donos byl zle wylozony?. Odpowiedz Link Zgłoś
veritas Ma tyle dzieci ile chce. 10.06.09, 18:07 > Każdy się z niego śmieje, ma przegrane. Dlaczego? Ma tyle dzieci ile chce. ------------------------------ Kiedy gasną stosy, robi się jaśniej. Odpowiedz Link Zgłoś
gagnon Re: Ma tyle dzieci ile chce. 10.06.09, 19:48 Ja tez mam jedno dziecko i bardzo sie z tego ciesze wraz z mezem bo wlasnie tylko jedno pragnelismy miec:) Nie kazdy sie realizuje dzieki dzieciom, osobiscie zawsze wazna byla dla mnie kariera i niewyobrazalam siebie nigdy z gromadka rozkrzyczanych maluchow, czy tracac czas na zmienianie pieluch;) Kazdy powinien miec prawo zyc wg wlasnych upodoban. Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Re: Ma tyle dzieci ile chce. 10.06.09, 23:15 Sterylizacja u kobiet ma wieksze plusy.Przeprowadza sie ja niejako ubocznie przy wizualnej kontroli narzadow na anomalie i np. w Niemczech jest finansowana przez kasy.Warunkiem jest pewien wiek i liczba dzieci (zdaje sie 35 lat i troje dzieci).Ryzyko jak przy kazdym minimalnym zabiegu a skutki uboczne zerowe. Pierwszy raz slysze o skutkach ubocznych u mezczyzn.Jest to albo negatywna propaganda albo komus uderzylo na mozg. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Pod nóż?, rozwód nowa zona, kto zrobi dziecko?. 11.06.09, 15:34 Moi drodzy tak mówicie, gdyby malzenstwo u młodych ludzi trwało wiecznie. Nie znam aktualnych statistik rozwodowych, ale na zachodzie Europy, stoi juz prawie co trzecie malzenstwo przed sadem rozwodowym. Wiecie co to oznacza?, nowe malzenstwo nowa zona, chcą miec dzieci, ale ktos reagował radykalnie i bedzie cale zecie przez swa glupote, z nowym partnerem nieszczesliwy? Znam młoda babcie poznała faceta, kilka lat młodszego, i maja syna, szaleli ze szczescia. O ile dobrze slyszalem sie juz znów rozeszli, ale parę lat byli totalnie chappy, to jest przecie tez cos. Odpowiedz Link Zgłoś
gagnon Re: Pod nóż?, rozwód nowa zona, kto zrobi dziecko 11.06.09, 15:54 Nikt tu nie rozmawia o mlodych malzenstwach, piszesz ze sol jest slona, tak wiemy o tym wszyscy! Tamat tez nie dotyczy patologi jaka jest posiadanie dzieci przez babcie...a wiec nie widze o co Ci dokladnie chdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Pod nóż?, rozwód nowa zona, kto zrobi dziecko?. 11.06.09, 23:18 gagnon napisała: No dobrze to napisz proszę jakich chcesz sterylizowac?, dziadków po 80siatce, co i tak mu się wajcha nie dźwiga?. Widzę inaczej. wszystko jedno jakiś jest stary, zawsze możesz poznac nowa kobietę zycia, i chcesz z nia miec dzieci, jako owoc nowego szczescia. Ale jezeli jesteś po tej kociej kastracji, to ani język niedajboze nie pomoze. Znaczy latac do tego doktora zeby zrobił zapłodnienie vitro?.?. > Nikt tu nie rozmawia o mlodych malzenstwach, piszesz ze sol jest > slona, tak wiemy o tym wszyscy! > Tamat tez nie dotyczy patologi jaka jest posiadanie dzieci przez > babcie...a wiec nie widze o co Ci dokladnie chdzi? Przeczytaj dwa razy ten tytul to zrozumniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
klaranyc Re: Pod nóż?, rozwód nowa zona, kto zrobi dziecko 12.06.09, 00:56 Ale czy do ciebie nie dociera, że nie każdy chce się rozmnażać? Odpowiedz Link Zgłoś
klaranyc Re: Pod nóż?, rozwód nowa zona, kto zrobi dziecko 11.06.09, 16:44 Nieszczęśliwy? Bo się nie rozmnaża? Być może nie mieści się to w Twojej ciasnej główce, ale nie każdemu rozmnażanie jest potrzebne do szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Pod nóż?, rozwód nowa zona, kto zrobi dziecko 12.06.09, 06:41 klaranyc napisała: > Nieszczęśliwy? Bo się nie rozmnaża? Być może nie mieści się to w > Twojej ciasnej główce, ale nie każdemu rozmnażanie jest potrzebne do > szczęścia. Dzis koteczku, jeszcze dzis nie chcesz się moze rozmnazac, ale z twa wypowiedzią dzis, nie możesz gwarantować za jutro. Uczucie chcieć byc ojcem albo matka, moze przyjsc po prostu z dnia na dzien. Tu chodzi o sprawy które sa na zawsze nieodwracalne. Slyszalem o dziewczynach które robily sobie skrobankę, i nie mogly pozniej wogole dostać dziecka. Plakaly wiecznie za blad i z nieszczescia. Odpowiedz Link Zgłoś
klaranyc Re: Pod nóż?, rozwód nowa zona, kto zrobi dziecko 12.06.09, 16:24 Bzdura. Doskonale wiem, czego chcę, a jeszcze lepiej wiem, czego nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
gagnon Re: Pod nóż?, rozwód nowa zona, kto zrobi dziecko 12.06.09, 17:30 art.usa napisał: > Dzis koteczku, jeszcze dzis nie chcesz się moze rozmnazac, > ale z twa wypowiedzią dzis, nie możesz gwarantować za jutro. > Uczucie chcieć byc ojcem albo matka, moze przyjsc > po prostu z dnia na dzien. > Tu chodzi o sprawy które sa na zawsze nieodwracalne. > Slyszalem o dziewczynach które robily sobie skrobankę, > i nie mogly pozniej wogole dostać dziecka. Mowimy o osobach ktore juz maja upragnione potomstwo, sa ojem lub matka(!!!) i nie maja ochoty ani odpowiedniego wieku zeby powiekszac rodzine, i nie mozna tego w nijaki sposob porownac ze skrobanka... Zamiast radzic innym, sam powinienes jeszcze raz przeczytac tekt, moze bylbys w stanie zrozumiec;) Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re:Moje dzieci i twoje dzieci, bija nasze dzieci. 14.06.09, 21:00 gagnon napisała: > Zamiast radzic innym, sam powinienes jeszcze raz przeczytac tekt, > moze bylbys w stanie zrozumiec;) Kotus, to niema zadnego znaczenia co w tekście stoi. Tu chodzi o wolna dyskusje, o dobrowolnej kastracji. Pisałem u Góry o młodej babci, ktora poznała młodszego ogiera, i zdecydowali się oboje jeszcze raz na dziecko. Znaczy się ze człowiek nigdy nie jest za stary, na nowa milosc, niby z młodych lat. Ta owa babcia ma juz corkie z dzieckiem, i nigdy nie chciala miec więcej dzieci, do tego czasu az poznała nowa milosc. Ilu facetów starszych, bierze sobie po latach malzenstwa, nowa 20 lat młodsza zonę, i ma z nia dzieci. Taka kocia kastracje mozna tylko raz przeprowadzic, odwrotu niema. Pyta maz zonę, co tam za bek tych dzieci?, odpowiada zona, moje dzieci, i twoje dzieci bija nasze dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour Tylko w Polsce robi sie z tego problem 27.09.09, 13:45 Wytaczajac argumenty historycze (eugenika) i powiklania jako powody, dla ktorych wazektomia jest szkodliwa czy wrecz niemoralna. Moj maz (Amerykanin) juz dawno SAM zaofiarowal sie poddac zabiegowi bo ja nie moge brac srodkow hormonalnych i mamy juz 2 dzieci. Wiecej dzieci nie zamierzamy miec a w naszym wieku byloby to wrecz katastrofa. Zabieg byl (wg niego) praktycznie bezbolesny, bardzo sprawnie i szybko wykonany, nie wplywa w zadnym stopniu na zycie seksualne (jesli juz to korzystnie bo wreszcie nie musze sie bac niechcianej ciazy) i nie ma zadnych powiklan (po 3 latach). Duzo wiecej powiklan czeka kobiete kolo 40, ktora przypadkiem zajdzie w niechciana ciaze. Amerykanie i Europejczycy sa po prostu racjonalni i praktyczni. Polacy wola zostawic te sprawy do regulacji Kosciolowi i ich biednym, zabieganym, zmeczonym zonom.. a niech sie baba martwi jak zajdzie. Dlaczego nie uwazala.. czy nie tak? Wszystko pod plaszczykiem demagogii o "cywilizacji smierci" czy jakies tam bzdury. Niedouczenie w tej dziedzinie jest straszne.. tak naprawde to przecietny Polak nie wyobraza sobie by mu lekarz cos tam przycinal (ale zona to spokojnie kolejna cesarke moze przejsc).. Ba, nawet prezerwatywy nie zalozy bo to jego "meskosci" uwlacza. Tyle, ze prawdziwego mezczyzne poznaje sie po tym, ze bierze odpowiedzialnosc za to ile dzieci splodzi.. a nie radosnie zwala to na partnerke. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Męskość pod nóż 06.10.09, 13:52 Przeczytałam wypowiedzi na forum i zastanawia mnie co na Gazecie robią forumowicze z Frondy i od Rydzka? Odpowiedz Link Zgłoś