Gość: ADOLF IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.04, 21:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=10321040&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: OBERSCHLESIER Re: SZCZYT INTELIGENCJI IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.04, 21:35 TAKICH JEST DUZO Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Re: SZCZYT INTELIGENCJI 08.02.04, 21:40 Ballest okazał się kawałem chama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADOLF Re: SZCZYT INTELIGENCJI IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.04, 21:41 DEBILI PELNO W RAJCHU TU TO NAJLEPIEJ WIDAC • Re: Co masz przeciw Vietnamczykom? ballest 23.01.2004 22:27 odpowiedz na list Jestem dumny , ze moj ojciec sluzyl w elitarnej jednostce Wehrmachtu! -jest malo armii na swiecie , ktore tak przestrzegaly konwencje genewska jak wlasnie WEHRMACHT, popatrz na USA i ich agresje w Iraku, Wiec nie piszcie BZDUR, bo wlasnie Polska tez w Iraku sie uczeszcza ! Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha 08.02.04, 21:42 Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha ha ha ha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel To się pośmiałem !!! 08.02.04, 21:45 To się pośmiałem, aż mnie brzuch ze śmiechu rozbolał. Wiesz co Ballest, piszesz różne bzdury, nawet czasami rzeczy niegłupie, ale nie pisz, ze Wehrmacht przestrzegał konwencje międzynarodowe, bo ja tutaj się śmiechu, aż się popłakałem Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Ci, którzy przestrzegali konwencji - odsłona 1 08.02.04, 21:47 Śledztwo w sprawie zbrodni nazistowskich popełnionych w Grabarzach w dniu 1.09.1939 r. przez żołnierzy Wehrmachtu W trakcie ofensywy wojsk niemieckich w miejscowości Parzymiechy (b. województwo częstochowskie) w dniu 1 września 1939 r. doszło do ostrych walk pomiędzy atakującymi oddziałami niemieckimi a broniącymi się żołnierzami polskimi. W międzyczasie część mieszkańców miejscowości Parzymiechy zaczęła uciekać w kierunku pobliskiej wsi Lipie i dalej w kierunku Częstochowy. W grupie tej znalazła się między innymi rodzina Kuzajów z trójką dzieci w wieku od roku do ośmiu lat. Cała ta grupa została zatrzymana przez żołnierzy niemieckich i zamknięta w pustym budynku w miejscowości Grabarze. Mógł to być znajdujący się w budowie dom mieszkalny lub stodoła. Po zapadnięciu zmroku do budynku został wrzucony i zdetonowany granat (najprawdopodobniej zapalający) wskutek czego budynek i znajdujący się w nim ludzie zaczęli się palić. Do osób usiłujących uciec przez okna budynku strzelano z broni maszynowej. Ośmioletnia wówczas Helena i siedmioletni Józef ocaleli wpadając z okna do dołu wypełnionego wapnem. Ich roczny brat i matka zginęli w pożarze - brat na miejscu, matka w domu, w wyniku odniesionych ran. Analiza zebranego materiału śledczego wskazuje, że zbrodni tej dopuścili się żołnierz niemieccy z oddziałów dywizji pancernej gen. Otto Knobelsdorfa wchodzącej prawdopodobnie w skład 10 armii dowodzonej przez gen. Reichenau. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Oddziałowa Komisja Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Ci, którzy przestrzegali konwencji - odsłona 2 08.02.04, 21:48 Śledztwo w sprawie zastrzelenia 14 - letniej Polki Ireny Solarek przez żołnierza Wehrmachtu w dniu 28 lutego 1942 r. w pobliżu stacji kolejowej w Koluszkach Ustalono, iż Irena Solarek została postrzelona w brzuch przez żołnierza Wehrmachtu strzelca Gustawa Pesta 28 lutego 1942 r. Zdarzenie miało miejsce przed dworcem kolejowym w Koluszkach. Około godziny 13:00 14 - letnia Irena Solarek przyszła do ojca Franciszka Solarka, który w tym czasie z innymi robotnikami ładował węgiel z podtorza na wagony. Wówczas nadjechał pociąg z kierunku Częstochowy. Z tego pociągu jeden z żołnierzy Wehrmachtu oddał dwa strzały do grupy osób zajmującej się załadunkiem węgla. Jeden ze strzałów trafił w brzuch Irenę Solarek, zaś Franciszka Solarka trafił w przedramię. Irena Solarek po przewiezieniu do szpitala w Skierniewicach w dniu 28 lutego 1942 r. zmarła. Aktualnie prowadzone są czynności zmierzające do ustalenia miejsca zamieszkania G. Pesta. 25.02.02 Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Ci, którzy przestrzegali konwencji - odsłona 3 08.02.04, 21:49 Śledztwo w sprawie zbrodni popełnionej w Lackiej Woli i Trzcieńcu W dniu 25 czerwca 1941 r. do Lackiej Woli i Trzecieńca pow. Mościska woj. Lwowskie wkroczyły oddziały niemieckie. Kilkuosobowe grupy żołnierzy w mundurach Wehrmachtu wchodziły do domów zabijając zastanych tam mężczyzn. Strzelali również do mężczyzn przebywających na podwórkach swoich domostw. Jednocześnie kilkadziesiąt osób, w tym kobiety i dzieci, wyprowadzono na plac przy rowie, gdzie umieszczony był karabin maszynowy skierowany w kierunku leżących twarzą do ziemi ludzi. Dopiero po interwencji księdza z parafii w Lackiej Woli znajdujący się na placu mieszkańcy mogli wrócić do domów. W wyniku tej akcji zginęło 44 mieszkańców wyżej wymienionych miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Ci, którzy przestrzegali konwencji - odsłona 08.02.04, 21:52 Postępowanie przygotowawcze w sprawie pozbawienia życia od 54 do 68 osób ? Polaków oraz około 18 obywateli polskich narodowości żydowskiej, w dniu 13 września 1939 r., poprzez spalenie żywcem, po wcześniejszym ich zgromadzeniu w stodole i podpaleniu przez żołnierzy niemieckich, we wsi Cecylówka Głowaczowska, woj. mazowieckiego. sygn. akt S 106/02/Zn W trakcie przeprowadzonych czynności ustalono, iż wskazanego mordu dopuścili się żołnierze Wehrmachtu. W ostatnim okresie przesłuchano w charakterze świadków Mariannę Z., Zygmunta M. i Ewę L. Z zeznań złożonych przez świadka Mariannę Z. wynika, że jej ojciec Jan Z. został pozbawiony życia w dniu 13 września 1939 r., w Cecylówce. Jan Z. wraz z innymi mieszkańcami tej i pobliskich miejscowości, został umieszczony przez żołnierzy niemieckich w stodole, którą następnie Niemcy podpalili. Okoliczności tej zbrodni są znane świadkowi z opowiadań matki. Świadkowie Zygmunt M. i Ewa L. podali w zeznaniach znane im również z relacji innych osób, okoliczności zamordowania ich najbliższych w podpalonej stodole. Byli to ojciec, dziadek i pradziadek świadka Zygmunta M. oraz ojciec i dwaj stryjowie świadka Ewy L. Nadto, świadek Ewa L. zeznała, iż z zasłyszanej relacji jest jej wiadome, iż w stodole zostali w tym samym czasie spaleni również mężczyźni narodowości żydowskiej. Według zapisu w ?Rejestrze miejsc i faktów zbrodni popełnionych przez okupanta hitlerowskiego na ziemiach polskich w latach 1939 ? 1945?, żołnierze Wehrmachtu rozstrzelali około 50 osób a w stodole spalili żywcem18 mieszkańców Cecylówki i okolic. Śledztwo kontynuowane jest w kierunku uzyskania wszelkich możliwych, wiarygodnych danych dotyczących czasu dokonanej zbrodni, sposobu jej popełnienia, imion i nazwisk pokrzywdzonych oraz wszechstronnego wyjaśnienia innych okoliczności sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Ci, którzy przestrzegali konwencji - odsłona 08.02.04, 21:58 "Ilja Erenburg napisze "nienawiść jest amunicją Rosji" i będzie nawoływał: "Zabijaj czerwonoarmisto, zabijaj. Zabijaj dziecko w brzuchu niemieckiej matki". Propaganda aliantów zachodnich była podobna. Generał Eisenhover rozkazał rozdać wśród żołnierzy 100.000 egzemplarzy książki, której autor stwierdzał, że "nazizm nie jest żadną nową teorią (...) Jest czymś wrodzonym narodowi niemieckiemu. Niemiecka filozofia powstała z barbarzyństwa i dzięki kulturze stała się wyrafinowano i niebezpieczna. (...) Stulecia ich nie zmieniły. Niemcy zaprzeczyli ewolucji człowieka, która rozwinęła jego duchowe zdolności". Innymi słowy Niemcy to jakiś nie całkiem ludzki podgatunek, ślepa odnoga ewolucji. W Stanach Zjednoczonych jednym z głównych propagandystów nienawiści był znany autor powieści kryminalnych Rex Stout, który głosił "będziemy nienawidzić albo przegramy" www.datapolis.pl/grzes/dwt.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasz Marjanek To tez jest dobry kawal IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.04, 21:53 ballest napisała: >jeszcze Wam USA obozow zaglady nie przebaczyly Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: To tez jest dobry kawal 08.02.04, 22:00 To nie kawal, to prawda, USA dalej wlasiwie wiecej Polakow jak Niemcow za obozy zaglady obwiniaja! Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel następna odsłona działń rycerzy Ballesta 08.02.04, 22:01 Pilica 8.09.1939. W trakcie działań wojennych żołnierze Wehrmachtu zastrzeli 4 miejscowe osoby uciekające z podpalonych domów. Zginęli: Drąg Jan, lat 32 Pająk Stanisław Roch Piotr, lat 38 Siejka Jan, lat 37 Zwłoki pochowano na cmentarzu w Pilicy. Pilica 05.09.1939.Żołnierze Wehrmachtu zastrzelili mężczyznę. Był to Edward Kwapisz, lat 54. Powodem egzekucji było podejrzenie, że z domu Kwapisza strzelano do żołnierzy Wehrmachtu. Zwłoki pochowano na cmentarzu w Pilicy. Pilica 22.08.1944.Żołnierze Wehrmachtu z nieustalonego powodu zastrzelili 2 osoby. Zginęli: Cupiał Władysław, lat 53 Grabik Antoni, lat 51 Zwłoki pochowano na cmentarzu w Pilicy. 17.01.1945.Rozstrzelana została przez żołnierzy Wehrmachtu Marianna Jagiełło, lat 86. Zwłoki pochowano na cmentarzu w Pilicy. Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel działania rycerzy Ballesta w Warszawie 08.02.04, 22:05 Zeznanie Wandy Lurie z ul. Działdowskiej, egzekucja w fabryce "Ursus", ul. Wolska 55. "Do 5 sierpnia przebywałam w piwnicy domu nr 18 [przy ul. Działdowskiej]. Tego dnia o godzinie 11:00-12:00 kazano wszystkim wyjść, pchając nas na ul. Wolską. Był straszny pośpiech i popłoch. Mąż mój był nieobecny i nie powrócił z miasta, zostałam sama z trojgiem dzieci w wieku 4, 6 i 12 lat, sama będąc w ostatnim miesiącu ciąży. [...] Z trudem doszłam do fabryki Ursus. Z podwórza fabryki słychać było strzały, krzyki, błagania, jęki... nie mieliśmy wątpliwości, że tam jest miejsce masowych egzekucji, stojących przy wejściu ludzi wpuszczano, a raczej wpychano do środka grupami, po 20 osób. 12-letni chłopiec, ujrzawszy przez uchyloną bramę zabitych swoich rodziców i braciszka, dostał wprost szału, zaczął krzyczeć; Niemcy i Ukraińcy bili go i odpychali, gdy usiłował wedrzeć się do środka; wzywał matkę, ojca. [...] Prowadzono nas środkiem podwórza w głąb przejścia wąskiego na drugie podwórze. W naszej grupie było też około 20 osób, w tym najwięcej dzieci od 10 do 12 lat; były też dzieci bez rodziców, była jakaś staruszka bezwładna, którą przez całą drogę niósł na plecach zięć, obok szła jej córka z dwojgiem dzieci - 4 i 7 lat. Wszyscy zostali zabici, staruszkę dosłownie zabito na plecach zięcia razem z tymże. Wybierano nas i ustawiano czwórkami i czwórkami prowadzono w głąb drugiego podwórza do leżącego tam stosu trupów; gdy czwórka dochodziła do stosu, strzelali z rewolwerów z tyłu w kark, zabici padali na stos, podchodzili następni. Przy ustawianiu ludzie wyrywali się, krzyczeli, błagali, modlili się.Ja byłam w ostatniej czwórce. Błagałam otaczających nas Ukraińców, aby mnie i dzieci ocalili. Pytali, czy ja mam się czym wykupić. Miałam przy sobie znaczną ilość złota i to im dałam. Wzięli wszystko, chcąc mnie wyprowadzić, jednak kierujący egzekucją Niemiec, który to widział, nie pozwolił im na to, a gdy błagałam, całowałam go po rękach - odpychał mnie i wołał "prędzej"; popchnięta przez niego przewróciłam się, uderzył też i popchnął mojego starszego synka, wołając "prędzej, prędzej, ty polski bandyto". W ostatniej czwórce, razem z trojgiem dzieci podeszłam do miejsca egzekucji, trzymając prawą ręką dwie rączki młodszych dzieci, lewą rączkę starszego synka. Dzieci szły, płacząc i modląc się, starszy, widząc zabitych, wołał, że nas zabiją i wzywał ojca. Pierwszy strzał położył starszego synka, drugi ugodził mnie, następne zabiły młodsze dzieci. Przewróciłam się na prawy bok, strzał oddany do mnie nie był śmiertelny [...] Przez długi czas leżałam odrętwiała, przyciśnięta trupami, w kałuży krwi, byłam jednak przytomna i zdawałam sobie sprawę z tego, co się dzieje; myślałam tylko o tym, jak długo będę tak konać i męczyć się. Pod wieczór udało mi się zepchnąć martwe ciała leżące na mnie. Straszne, ile było dokoła krwi. Następnego dnia egzekucje ustały. W ciągu dnia Niemcy wpadali 2, 3 razy dziennie z psami, "biegali" po trupach, sprawdzając czy kto nie wstał. Na trzeci dzień poczułam ruchy dziecka w łonie, wtedy myśl, że nie mogę zabijać tego dziecka, sprawiła, że zaczęłam się rozglądać, badając sytuację i możliwość ocalenia się" Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: działania rycerzy Ballesta w Warszawie 08.02.04, 22:11 Tylko nigdzie nie pisze, ze to byl Wehrmacht! Wehrmacht nie byl w Norymberdze uznany jako organizacja przestepcza a pojedyncze ludzkie slabosci sie we wszystkich armiach swiata zdarzaja, co maja powiedziec Irakijczycy, jak Amerykanie do tlumu strzelaja! Co robila ACzerwona na Slasku??? Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Re: następna odsłona działń rycerzy Ballesta 08.02.04, 22:09 Piotr Grochowski w "Nowym Państwie" pisze: Przez całe dziesięciolecia pielęgnowano w Niemczech pamięć o nieskazitelnej armii uwikłanej przez Hitlera w brudną wojnę. Duża w tym "zasługa" procesu w Norymberdze. Wprawdzie skazano tam paru najwyższych rangą oficerów, ale ponad stu członków dowództwa Wehrmachtu uwolniono od zarzutu przynależności do "zbrodniczej organizacji". Sentencję wyroku, który jednocześnie potwierdzał udział Wehrmachtu w zbrodniach bądź milczące przyzwolenie na nie, łatwo puszczono w powojennych Niemczech w niepamięć. Sprzyjali temu politycy. Kanclerz Konrad Adenauer, sam więziony przez nazistów, ogłosił w 1951 roku w Bundestagu, że liczba odpowiedzialnych za zbrodnie oficerów była tak mała, iż nie stanowi żadnej ujmy na honorze Wehrmachtu. Pod naciskiem doradców Adenauera nawet zdecydowany orędownik twardej polityki wobec Niemców, amerykański generał Dwight D. Eisenhower, wezwał, by odróżniać "niemieckich żołnierzy i oficerów jako takich" od kryminalnej bandy Hitlera. W sukurs Niemcom przyszła także geopolityka. Wraz z postępem zimnej wojny RFN stawała się znaczącym partnerem dla Zachodu. Do tworzenia Bundeswehry w nowo przyjętych do NATO zachodnich Niemczech z braku innej kadry zabrali się fachowcy z Wehrmachtu. Ich pozycja była na tyle silna, że szantażując odejściem ze służby, wymusili na rządzie amnestię dla swych kolegów. Swój wkład w tworzenie pozytywnej legendy Wehrmachtu wnieśli też pamiętnikarze. Upust literackiej pasji dawała generalicja z autorem monumentalnego Dziennika wojennego Franzem Halderem na czele, a także niżsi rangą oficerowie i szeregowi żołnierze. Rodził się mit o okropnym Hitlerze i jego ofiarach żołnierzach, wiernie i z oddaniem służących ojczyźnie. W sprawie zbrodni popełnianych przez Wehrmacht zapanowała - jak ujął to szef hamburskiego Instytutu Jan Reemtsma - "milcząca zgoda na milczenie". Ta zgoda zakładała też umiar w eksponowaniu dokonań, które mogłyby zasługiwać na pochwałę. Jak trudno o jednoznaczną ocenę przeszłości, świadczy fakt, że w późnych latach 50. jedna trzecia Niemców potępiała dokonany przez Clausa von Stauffenberga zamach na Hitlera. Przeciwnego zdania było niewiele więcej. Do dziś żołnierze Wehrmachtu, którzy odmówili złożenia przysięgi na wierność führerowi albo zdezerterowali, walczą o pełną rehabilitację. "Przez lata byliśmy tak lżeni, że zaczęliśmy czuć się winni" - mówił jeden z nich w maju podczas uroczystości w byłym obozie koncentracyjnym w Buchenwaldzie. Jego koledzy, którzy służąc w Wehrmachcie albo Waffen--SS, zostali ranni, otrzymują tymczasem "rentę dla ofiar wojny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: To tez jest dobry kawal IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.04, 22:07 Masz cos na ten temat ? chetnie poczytam ze: USA winia Polske za obozy zaglady Moze to tylko wymysl towjej chorej wyobrazni? Tylko prosze krotko zwiezle i na temat , nie wklejaj tu setki bezsesownych linkow nic nie mowiacych w nadziei ze nas zameczysz . A tak po prawdzie - to wytlumaczono ci to juz 100 razy a ty osle wciaz jak stara kataryna to samo . Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: To tez jest dobry kawal 08.02.04, 22:14 Obozy zaglady byly tylko na terenie Polski i za to juz USA Polske potepiaja. www.iyp.org/Archives/polska/0312/msg00094.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: To tez jest dobry kawal IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.04, 22:19 ballest napisała: > Obozy zaglady byly tylko na terenie Polski i za to juz USA Polske potepiaja. OSLE zacytuj fragment dokumentujacy twoja wypowiedz!! Ps: obozy zalozyli Niemcy tam gdzie bylo najwiecej Zydow czyli w Polsce. Czysta niemiecka EKONOMIA aby im zagwarantowac szybka i bezstresowa podroz do kombinatu smierci. Latwiej bylo dowiezc pare tysiecy z Francji niz wywiezc pare milionow do Francji chyba logiczne abo? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: To tez jest dobry kawal 08.02.04, 22:07 "Od kilku lat twoi bracia zyjacy w Ameryce za wszelka cene i wszelkimi dostepnymi metodami chca Polske uczynic swiatowym centrum antysemityzmu, a Polakow zydozercami i katami zydowskiego narodu. Zapewne slyszales ostatni o tzw. sprawie Jedwabnego ? To tylko czastka antypolskiej histerii.. Powiedz mi dlaczego nie nastawia celownikow np. na Hiszpanie, gdzie juz w sredniowieczu sprowadzano Zydow do kategorii podludzi i peczkami wieszano na drzewach lub palono na stosach ? Dlaczego milczy sie o niezliczonych pogromach na Ukrainie dokonywanych przez kozactwo na Zydach na przestrzeni trzech wiekow ? Przeciez jeden kozacki ataman Petlura ma na swoich rekach krew wiekszej liczby zabitych Zydow niz wszyscy Polacy w historii razem wzieci! W pozniejszych czasach paleczke od Petlury przejeli „bojcy” z UPA. Moze wiesz dlaczego dzisiaj Niemcy, gdzie w latach 1940 - 1945 masowe gazowanie Zydow stalo sie bardzo wazna galezia gospodarski narodowej, sa atakowane przez swiatowe zydostwo w o wiele mniejszym stopniu niz Polska ? " Przeczytaj ostatnie zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: To tez jest dobry kawal IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.04, 22:14 ballest napisała: sa atakowane przez swiatowe zydostwo w o > wiele mniejszym stopniu niz Polska ? > " > Przeczytaj ostatnie zdanie! przeczytalem i co? Gdzie tu osle pisze ze USA winia Polaske za obozy zaglady? Tego sie wlasnie obawialem , bezsensownych wyrwanych z kontekstu cytatow. A ja chcialem jakiegos oficjalnego zrodla o tym ze jak pisales: "USA winia Polske" jestes klamca ballest zwyklym klamca ktory zamiast w pokorze przed Polakami przepraszac za gwalty i mordy twoich ziomkow i ojca na Polakach powtarza klamstwa do znudzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
rupel Re: To tez jest dobry kawal 08.02.04, 22:16 To jest napisane po Polsku, więc balest nie zrozumiał Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: To tez jest dobry kawal 08.02.04, 22:16 users.rcn.com/salski/No14-15Folder/Stosunki-P-Z-1.htmlepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Ballest OSLE bezdenny IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.04, 22:29 z tego tekstu wynika tylko jedno: "ze autorzy pochodzenia zydowskiego w USA i za granica praktycznie nieomal zmonopolizowali prawa do pisania historycznych publikacji o okresie Holocaustu." wytlumacze ci jak dziecku z zespolem Downa. Czy jak Turecka gmina w Berlinie ( Niemcy) oskarzy Polske o cos , to bedzie sie nazywalo : NIEMCY oskarzaja Polakow??? Ty poprostu kopiujesz bezmyslnie teksty bez czytania o co tam wlasciwie chodzi. Zadowalaszc sie jakim fragmentem ktory potwierdza "niby" twoja teorie i juz jestes happy . A wypadalo by poczytac calosc . Urabiasz fakty pod twoja teorie - to wszystko. Wiem ze jestes niepoprawnym oslem wiec nie oczekuje juz zadnej konkretnej odpowiedzi . Zasypiesz ten watek setka bezmyslnych linkow i adresow wyszukanych w/g slow kluczowych w nadziei ze ci ktos uwierzy . Bledne kolo byle twoj watek byl ostatni;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Ballest OSLE bezdenny 08.02.04, 22:32 Nie tlumacz sie klonie bola (czytaj partyzancie, zreszta tez polska cecha) bo tylko winni sie tlumacza, to nie Niemcy Polske oskarzaja za Holocaust tylko USA , wiec zwroc sie do Busha i spolki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Ballest OSLE bezdenny IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.04, 22:35 ?????????? Czy ty jestes nienormalny ???? PODAJ WATEK / FRAGMENT GDZIE PISZE : USA WINIA / OSKARZAJA POLSKE ZA OBOZY ZAGLADY. USA USA USA USA USA USA nie ZYDZI !!!! Osle Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: To tez jest dobry kawal 08.02.04, 22:29 users.rcn.com/salski/No14-15Folder/Stosunki-P-Z-1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Czy ballest potrafi myslec? IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.04, 22:32 zaczyna sie tak: "Problemy w stosunkach polsko-zydowskich" a mialo byc o USA !!!!!! OSLE !!! Odpowiedz Link Zgłoś