Gość: elo IP: *.solarnet.silesianet.pl 31.03.08, 22:34 nihil novi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agnieszka Tiry znikan z Gliwic razem z Frankiewiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 00:48 Tiry znikna z Gliwic juz niebawem, razem z Frankiewiczem. Nawet nie bedzie wiedzial kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Tiry znikan z Gliwic razem z Frankiewiczem IP: *.magsoft.com.pl 01.04.08, 09:12 Wywalić nieudacznika i oszusta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk. centrum Gl Jedyny sposób na pozbycie się tirów i Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 09:20 Zobaczcie co sobie pobudował w Żernikach, nawet swoich sąsiadów wyprowadził tym z równowagi. Takiej prywaty nie uprawiano nawet za nieboszczki komuny. To jest PŁATNY I SKUTECZNY LOBBING. Nie wierzę w Platformę Obywatelską, dopóty i jeśli w ogóle z tym człowiekiem nie zrobią porządku. Przecież on się nam wszystkim śmieje w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Jedyny sposób na pozbycie się tirów i Frankie 02.04.08, 16:38 > Zobaczcie co sobie pobudował w Żernikach, nawet swoich sąsiadów wyprowadził tym > z równowagi. Ma sąsiadów na poziomie piesków ogrodnika? > Takiej prywaty nie uprawiano nawet za nieboszczki komuny. Takiej wmawianej na pewno nie. Do pięt nie dorasta prawdziwej prywacie. > To jest PŁATNY I SKUTECZNY LOBBING. Czy w ogóle rozumiesz, co napisałeś? Poczytaj sobie www.lobbing.pl/ i zajrzyj do Wikipedii chociażby. > Nie wierzę w Platformę Obywatelską Nic nowego. Jeszcze nie są religią. > Przecież on się nam wszystkim śmieje w twarz. Z ręką na sercu: ile razy z nim osobiście rozmawiałeś? A może z góry zakładasz właściwą reakcję na swoje wywody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiszbina Dlatego trzeba bronić Frankiewicza IP: *.gl.digi.pl 01.04.08, 17:32 Bo sitwa Berezowskiego i jemu podobnych przerzuci tiry na inne ulice, żeby radny kamerka miał ciszę pod oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Dlatego trzeba bronić Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 17:46 Wodza zawsze trzeba bronic, inaczej nie dam wam papu. Ale przy pierwszej okazji zdradzi was i przeznaczy na pozarcie. Co do tego ne ma watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Dlatego trzeba bronić Frankiewicza 02.04.08, 16:40 > Wodza zawsze trzeba bronic, inaczej nie dam wam papu. Ale przy pierwszej okazji > zdradzi was i przeznaczy na pozarcie. Co do tego ne ma watpliwosci. Piszesz bez sensu. Jak na razie nawet nie zdradził człowieka z wyrokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Dlatego trzeba bronić Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 17:49 > Bo sitwa Berezowskiego i jemu podobnych przerzuci tiry na inne > ulice, żeby radny kamerka miał ciszę pod oknami. Tymi innymi ulicami jest autostarda, i bardzo sklusznie. A pzry autostardzie, durniu, ludzi nie mieszkaja. I teraz podaj swoje nazwisko, bedziesz ukarany za rozpowszechnianie klamstwa. Bo osmieszac to sie mozecie ZF-y na wlasny rachunek i na rachunek wielkich firm przewozowych, lobuzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupaska Re: Dlatego trzeba bronić Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 22:58 A pzry autostardzie, > durniu, ludzi nie mieszkaja. I teraz podaj swoje nazwisko, bedziesz ukarany za > rozpowszechnianie klamstwa. Mm moje nazwisko to Mecenas Walenta, Łobuz to twój stary, a przy autostradzie ludzie mieskają np. w Rudzie ślaskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumburak Re: Dlatego trzeba bronić Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 10:14 Gość portalu: ciupaska napisał(a) > przy > autostradzie ludzie mieskają np. w Rudzie ślaskiej. Kaś to widzioł? Jechołś kiedy już tą nową baną że tak fanzolis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipidówek Re: Dlatego trzeba bronić Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 22:19 > Kaś to widzioł? > Jechołś kiedy już tą nową baną że tak fanzolis? starasz sie po slonsku a ci nie wychodzi, W kochłowicach drogi marku na górce, ul. chyba oswiecimska i w Gliwicach na ulicy Daszyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefel Możno ni po ślojsku, ale za to prowda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 22:38 Gość portalu: pipidówek napisał(a): > > starasz sie po slonsku a ci nie wychodzi, W kochłowicach drogi marku > na górce, ul. chyba oswiecimska i w Gliwicach na ulicy Daszyńskiego. Cóż Ci pedzieć dziecino? Myśla że eno takym slońskim kąskem. W noc sylwestrową dwóch hanysów sie trefiło, i jyden do drugigo pado. Fto s nos powi fajniyjszy dowcip tyn wygrywo. Tyn drugi na to pado, oki , choć jeszcze nie znano jankesow jynzyka. No i tyn piyrszy pado taki cóś: "Jo Zilwester Ty Zilwester, joch pociskoł twoja swester". Tyn drugi na to: "Jo Zilwester Ty Zilwester, joch pociskoł Twoja baba. Je!, godo tyn piyrszy, ale to nie je do rymu! Ale za to prowda, pado tyn drugi. ps. trybisz pipiddówku jeden? Odpowiedz Link Zgłoś
gazaj Tiry jadą do Gliwic 02.04.08, 13:48 a nie tranzytem przez Gliwice. Dlatego obecna trasa jest najlepsza z możliwych i nie ma powodu jej zmieniać dle jednego bezczelnego radnego z kamerką Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re:Centrum Gliwic nie będzie zamknięte dla tirów 02.04.08, 16:16 [...]Mieszkańcy przez cały czas byli mamieni. Tak naprawdę magistrat nigdy nie chciał wprowadzić zakazu dla ciężarówek, a czekanie na opinię to była tylko zasłona dymna - twierdzi radny Marek Berezowski". to ze frankiewicz permanentnie generuje problemy przy wyprowadzeniu ruchu tirów,to zrozumiałe, stara się za wszelką cenę podtrzymać sens budowy dts przez centrum. Ale ciekawi mnie jaki ma interes albo kto/co go powstrzymuje całe lata od wprowadzenia choćby nocnego zakazu przejazdów tirów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcG symp. sGdG Trzeba wybijać ludziom z głowy, zanim w to uwierzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 16:38 fesia napisała: > > to ze frankiewicz permanentnie generuje problemy przy wyprowadzeniu ruchu > tirów,to zrozumiałe, stara się za wszelką cenę podtrzymać sens budowy dts prze > z > centrum. Ty wiesz i ja wiem, wie też Frankiewicz (zakładam) i wszyscy którzy robią użytek z tego co noszą na szyi, że Dtś jakkolwiek by nie poprowadzona, biegnąca na kierunku "Wschód Zachód"- równolegle do A- 4 i DK 88, nie przejmie ani grama ruchu z kierunku Północ Południe. Uzasadnianie potrzeby biegnącej przez centrum miasta DTŚ- ki, poprzez trzymanie na siłę w mieście tirów, z równoczesnym twierdzeniem że ruch ten jest jedynie pochodzenia kierunku Północ Południe, jest podcinaniem własnej gałęzi na której się buduje gniazdko (w postaci DTŚ), jest więc pozbawionym sensu i logiki precedensem możliwym do urzeczywistnienie się jedynie w Gliwicach. Więc jeśli ktoś wcisnął ciemnotę taką raz, będzie sie tę ciemnotę starał wciskać permanentnie zawsze. Ale to wcale nie oznacza że musimy w ten swoisty DOGMAT wierzyć. Przynajmniej my znający swoje miasto nie tylko z dawnych obrazków. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re:Centrum Gliwic nie będzie zamknięte dla tirów 02.04.08, 17:02 > Mieszkańcy przez cały czas byli mamieni. Gwoli ścisłości przypomnij kto i kiedy mamił? Może to tylko fantazja bereklonów, jako woda na ich młyn, że ktoś kiedyś mamił? > Tak naprawdę magistrat nigdy nie > chciał wprowadzić zakazu dla ciężarówek W ogóle dziwne postawienie problemu. Nie wprowadza się zakazu dla samego jego wprowadzenia. Musi być w tym jakiś cel strategiczny i możliwość jego realizacji. Radny z wykupionym mieszkaniem nie jest celem strategicznym urzedu. Obnligatoryjny objazd mista długości 15 km też nie jest niczym zasługującym na uznanie, i to nie tylko firm przewozowych, ale też wszystkich logicznie myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 agnieszka po raz kolejny dureń 02.04.08, 16:55 > Tymi innymi ulicami jest autostarda, i bardzo sklusznie. A pzry autostardzie, > durniu, ludzi nie mieszkaja. Tylko dureń uważa, że autostrada jest panaceum na problem TIR-ów w Gliwicach. > I teraz podaj swoje nazwisko, bedziesz ukarany za > rozpowszechnianie klamstwa. Uczciwie by było zacząć krytykę od samokrytyki Agnieszko. Nie widzę Twojego nazwiska, ani adresu. Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: sa tez durne pr51 02.04.08, 17:03 pr51 napisał: > > Tylko dureń uważa, że autostrada jest panaceum na problem TIR-ów w > Gliwicach. sa durnie , które uważaja ,że panaceum na wszystko bedzie dts przeprowadzona przez centrum miasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: sa tez durne pr51 02.04.08, 17:29 fesia napisała: > pr51 napisał: > > > > > > Tylko dureń uważa, że autostrada jest panaceum na problem TIR-ów w > > Gliwicach. > > sa durnie , które uważaja ,że panaceum na wszystko bedzie dts przeprowadzona > przez centrum miasta :) > mało tego, chcą jeszcze za to niektórych radnych całować po stopach. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: sa tez durne pr51 02.04.08, 17:35 Re: sa tez durne pr51 Uwaga godna chama. Ni w pięć, ni w dziewięć do mojej wypowiedzi. Umieszczona tylko po to, żeby mi nawrzucać. Jak nie umiesz dyskutować, to nie pisz chamskich głupot. > sa durnie , które uważaja ,że panaceum na wszystko bedzie dts przeprowadzona > przez centrum miasta :) Wskaż choć jednego, co tak uważa. Jak dotąd na Forum nic takiego nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: sa tez durne pr51 02.04.08, 17:44 pr51 napisał: > Re: sa tez durne pr51 > > Uwaga godna chama. Ni w pięć, ni w dziewięć do mojej wypowiedzi. > Umieszczona tylko po to, żeby mi nawrzucać. Jak nie umiesz > dyskutować, to nie pisz chamskich głupot. przecież to jest twój styl. jesteś zazdrośnik? :) > > > sa durnie , które uważaja ,że panaceum na wszystko bedzie dts > przeprowadzona > > przez centrum miasta :) > > Wskaż choć jednego, co tak uważa. Jak dotąd na Forum nic takiego nie > było. ???:DDD "nie było"???:D było, było i nie tylko na forum. może skutecznym lekarstwem na twoją... tu nie wiem - ignorancję czy ślepotę? będzie czytanie wszystkich postów, a nie tylko tendencyjnie wybranych. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: sa tez durne pr51 02.04.08, 20:37 > przecież to jest twój styl. jesteś zazdrośnik? :) Trudno porównywać chamstwo ze stylem. Stylu bym pozazdrościł, gdyby był, a chamstwa nie zazdroszczę. Dziwię się, że nie widzisz różnicy. > > Wskaż choć jednego, co tak uważa. Jak dotąd na Forum nic takiego > > nie było. > > ???:DDD "nie było"???:D było, było i nie tylko na forum. Jak na razie to brednie na okrągło bez pokrycia. Wystarczyło zacytować jednego. Tym samym udowodniłem, że nie umiesz duskutować, a jedynie chcesz obrażać. > może skutecznym lekarstwem na twoją... tu nie wiem - ignorancję czy ślepotę? > będzie czytanie wszystkich postów, a nie tylko tendencyjnie wybranych. Jeżeli chcesz coś udowodnić, to musisz sam się wysilić. Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: sa tez durne pr51 02.04.08, 18:06 pr51 napisał: > Re: sa tez durne pr51 > > Uwaga godna chama. nie wiem czy to wlasciwe stwierdzenie, szczegolnie ze pr51 jest tylko jeden..:D Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: sa tez durne pr51 02.04.08, 20:44 > szczegolnie ze pr51 jest tylko > jeden I tu się mylisz. Już dwukrotnie ktoś się pode mnie podszył. Nie mogę odesłać do tego kombinatora, bo admin już wykasował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Sitwa MB nikomu nie przerzuci, bo nie chce też DTS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 19:42 Gość portalu: fiszbina napisał(a): > Bo sitwa Berezowskiego i jemu podobnych przerzuci tiry na inne > ulice, żeby radny kamerka miał ciszę pod oknami. Koronny argumento- zarzut, jaki postawił wice Wieczorek mieszkańcom tranzytu pisząc do wojewody, jest ten "iż ta sama grupa osób sprzeciwia się powstaniu DTŚ, w przebiegu jedynie słusznym. berezowski.ovh.org/otrzymane/wojewoda20.pdf Poczytaj ostatni werset tegoż pisma, a ochłoniesz że ci ktoś z nas podsunie tiry pod nos, i nie daj sie podpuszczać podpuszczalskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Skorumpowana sitwa ZF chce platnej A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:20 Skorumpowana sitwa ZF wywalczyla zeby A4 byla platna. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 agnieszka bredzi dla przyjemności 02.04.08, 20:41 > Skorumpowana sitwa ZF wywalczyla zeby A4 byla platna. Albo udokumentuj, a jaki sposób wywalczyli coś takiego, albo zamilknij i nie bredź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczak Re: Sitwa MB nikomu nie przerzuci, bo nie chce te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 22:59 A ja mam lepszy link i satysfakcja wieksza www.youtube.com/watch?v=4NaVwb0VaNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skurczycórka Re: Sitwa MB nikomu nie przerzuci, bo nie chce te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 23:04 Poczytaj ostatni werset tegoż pisma. To jest szatański werset choc naprwde dobry link lepszy niż u radnego. www.youtube.com/watch?v=4NaVwb0VaNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazaj ul Wyszyńskiego jest przygotowana na tiry IP: *.gl.digi.pl 01.04.08, 17:31 dlatego nie wolno przenosić ruchu tirów na inne ulice. Centrum nie jest w niczym lepsze od ul. Rybnickiej, Daszyńskiego, Pszczyńskiej. A ul. Wyszyńskiego jest najlepiej w miście przystosowana do ruchu ciężkicj pojazdów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: ul Wyszyńskiego jest przygotowana na tiry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 17:50 Na co ul. Wyszynskiego jest przygotowana (i cale centrum) dowiesz sie wkrotce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierszoklechta A gdzie brakująca skrajnia conajmniej 20 metrów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 19:27 A gdzie brakująca skrajnia co najmniej 20 metrów?, o ekranach dźwiękochłonnych nie wspominając, które zafundowano prominentnym mieszkańcom peryferyjnej "flanki" Gliwic, oddalonej od DK 88 aż o dwa kilometry. Nie czyń drugiemu co nie miłe tobie, tym bardziej kiedy siedzisz przy żłobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Uwaga! Na FG pojawil sie Jarzebowski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 17:44 Odz ze swoimi klamstwami do MSI, poki jeszcze mozesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slazaczka Trzeba byc skonczonym prymitywem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 17:55 Trzeba byc skonczonym prymitywem zeby przepuszczac tiry przez wlasne miasto. Cos okropnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokurcz Re: Trzeba byc skonczonym prymitywem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 23:01 skonczonym prymitywem jest ten który parkuje na chodniku w centrum miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejD Wjazd tylko dla uprawnionych IP: *.eimperium.pl 01.04.08, 18:56 " Piotr Wieczorek, wiceprezydent Gliwic, napisał w liście do wojewody, że dla miasta liczy się interes ekonomiczny, a zakaz ruchu tirów może zahamować inwestycje w szybko rozwijających się Gliwicach. - Trwa wiele budów i rozwija się specjalna strefa ekonomiczna - wylicza Marek Jarzębowski, rzecznik gliwickiego magistratu." A ja się pytam jaki problem wprowadzić zakaz wjazdu do miasta pojazdów powyżej np. 7 ton, a pod tymi tablicami powiesić "Nie dotyczy dojazdu do budowy i zaopatrzenia" - w ten sposób można by łatwo pozbyć się ruchu tranzytowego, a zostawić ruch docelowy który jest konieczny w mieście. Oczywiście nie jest możliwe aktualnie powieszenie takiego zakazu w ciągu drogi 78 (Ruch N-S) bo na razie (póki nie bedzie A1 od Sośnicy do Maciejowa) nie ma alternatywnej drogi objazdu, ale na Pszczyńskiej i przed zjazdem z DK88 na Portową (Ruch W-E) można to zrobić. Czy ci urzędnicy są aż tak ograniczeni ?! P.S. - nie jestem żadnym Bereklonem, Frankoklonem ani czymś podobnym i nie mieszkam w centrum, ale jednak zarząd miasta mógłby coś zrobić żeby tym którzy mieszkają w centrum choć trochę ulżyć od syfu i hałasu.W końcu to magistrat jest dla miasta a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walke Re: Wjazd tylko dla uprawnionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 19:49 Gość portalu: AndrzejD napisał(a): > jednak zarząd miasta mógłby coś zrobić żeby tym którzy > mieszkają w centrum choć trochę ulżyć od syfu i hałasu.W końcu to magistrat jes > t > dla miasta a nie odwrotnie. W Gliwicach jest dokładnie odwrotnie, ale ZF dotąd będzie "napinał muskuły", aż nie wyleci jak z katapulty, zanim się sam zorientuje. Odpowiedz Link Zgłoś
faar Re: Wjazd tylko dla uprawnionych 01.04.08, 21:10 Gość portalu: AndrzejD napisał(a): > P.S. - nie jestem żadnym Bereklonem To akurat jest dla mnie oczywiste. Inny język i styl wypowiedzi. Co do reszty posta - może dałoby się tak zrobić, ale przy założeniu, że kierowcy nie będą wjeżdżali do miasta mimo to. W tym celu konieczne byłoby postawienie kontroli na rogatkach miasta, a to może nie być tak proste do realizacji. Nie jestem też przekonany, czy każdy kierowca stając przed takim znakiem wiedziałby czy może jechać, czy też nie. To może powodować kolejne utrudnienia. Inna sprawa, czy postawienie takiego znaku jest legalne (znowu konieczne byłoby spytanie Policji i GDDKiA) - czy nie dyskryminuje to kierowców. Co do ograniczoności urzędzików. Sądzę, że problemem są nie tylko nasi rodzimi, ale też wyżsi rangą, czyli np. GDDKiA - w ostatnim bodajże piśmie stwierdzili, że objazd autostradą A4 mógłby funkcjonować tylko do 2009 roku czyli wprowadzenia odpłatności na w/w autostradzie. Najbardziej jednak irytujące jest to, że nadal nie wiadomo, czy ta odpłatność będzie czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozin z bazin Re: Wjazd tylko dla uprawnionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 22:38 faar napisał: > Co do reszty posta - może dałoby się tak zrobić, ale przy założeniu, że kierowc > y > nie będą wjeżdżali do miasta mimo to. To jest 'mondra' na miarę tytana intelektu odpowiedź, na pytanie którego jeszcze nikt nie zadał, dlaczego w Gliwicach powędrowało do szuflady tysiąc udokumentowanych radarem przekroczeń prędkości. Ja proponuję zapytać kierowców, jakiej prędkości nie będą przekraczać na terenie Gliwic, i dopiero takie wielkości prędkości na znakach malować. A może prościej o to samo zapytać jakąś wróżkę! Odpowiedz Link Zgłoś
majka220 Będzie więcej tirów w Gliwicach 02.04.08, 01:17 >Najbardziej jednak irytujące jest to, że nadal nie wiadomo, czy ta odpłatność będzie czy też nie. Frankiewicz juz sie stara jak moze,zeby była.To jest juz dla JEGO tirów ostatnia deska ratunku, zeby nie były przegonione z Gliwic. Gdyby nie dokładał wszelkich starań, to Gliwice tak jak wszystkie pozostałe miasta od Mysłowic do Gliwic miałyby odcinek Sosnica-Kleszczów bezpłatny.Ten facet z pełną premedytacja dąży do wymazania Gliwic z mapy Polski. Na ich miejscu razem z Grabowieckim wybuduja Barakolandię tzw. Nowe Gliwice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcG To jest płatny lobbing wprowadzony w czyn przez ZF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 10:20 majka220 napisała: > > Frankiewicz juz sie stara jak moze,zeby była.To jest juz dla JEGO tirów ostatni > a > deska ratunku, zeby nie były przegonione z Gliwic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Wjazd tylko dla uprawnionych IP: *.centrum.gliwice.pl 01.04.08, 21:30 Gość portalu: AndrzejD napisał(a): > P.S. - nie jestem żadnym (...) Frankoklonem ani czymś podobnym To jest dla mnie zupełnie oczywiste. Odróżnia Ciebie od nich zdolność do samodzielnego i racjonalnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opserfer Cecha której nie posiadają nawet gliwiccy radni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 22:30 Gość portalu: Samosobie napisał(a): > To jest dla mnie zupełnie oczywiste. Odróżnia Ciebie od nich zdolność do > samodzielnego i racjonalnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
majka220 Łamanie praw człowieka w Gliwicach 02.04.08, 11:10 Gość portalu: AndrzejD napisał(a): > Czy ci urzędnicy są aż tak ograniczeni ?! Nie są ograniczeni, tylko cyniczni i bezczelni!!! W Gliwicach permanentnie łamane są prawa człowieka: masakrujące tirowanie,wysiedlanie ludzi ,wpłacanie połowy realnej wartości za wyburzane mieszkania pod szaleńcze inwestycje,niszczone są zabytki,trwa masowa wycinka zdrowych drzew.WSZYSCY,którzy milczą na ten temat,a nawet próbują wszelkimi sposobami usprawiedliwiać bądź uzasadniać istniejący stan, a mają moralny obowiązek wyrażania protestu sa współodpowiedzialni za ten zbrodniczy proceder. Odpowiedz Link Zgłoś
majka220 Re: Wjazd tylko dla uprawnionych 02.04.08, 11:24 Gość portalu: AndrzejD napisał(a): >A ja się pytam jaki problem wprowadzić zakaz wjazdu do miasta pojazdów powyżej np. 7 ton, a pod tymi tablicami powiesić "Nie dotyczy dojazdu do budowy i zaopatrzenia" - w ten sposób można by łatwo pozbyć się ruchu tranzytowego, a zostawić ruch docelowy który jest konieczny w mieście. A ja się pytam jak to jest np w Berlinie, Wiedniu, Monachium,Kopenhadze,czy w Katowicach gdzie jest masa nowych inwestycji i budów a TIRów w centrum ani "na lekarstwo" Za to tłumy spokojnych ,zadowolonych mieszkańców,bezpiecznie przemieszczający się rowerzyści,masa kwiatów i zieleni itp,itd, itp,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major LWP Nie rzucać pereł przed wieprze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 13:02 majka220 napisała: > > A ja się pytam jak to jest np w Berlinie, Wiedniu, Monachium,Kopenhadze,czy w > Katowicach gdzie jest masa nowych inwestycji i budów a TIRów w centrum ani "na > lekarstwo" > Za to tłumy spokojnych ,zadowolonych mieszkańców,bezpiecznie przemieszczający > się rowerzyści,masa kwiatów i zieleni itp,itd, itp,itd. Do kogo ta mowa?. Żeby to zrozumieć, trzeba mieć poczucie odpowiedzialności, albo bać się odpowiedzialności przed Wymiarem Sprawiedliwości za łamanie ludzkich praw egzystencjalnych. Myślę (a nawet mam pewność), że na razie ani jedno ani drugie nie wchodzi w rachubę. Ale jeśli to tak dalej będzie tolerowane, należy powiadomić Państwa aspirujące do wejścia do UE, aby nie liczyli na to, że Unia im cokolwiek pomoże w tym by zdetronizować "Łukaszenkę", łamiącego NON STOP Prawa Człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Nie rzucać pereł przed wieprze! 02.04.08, 13:28 > > Do kogo ta mowa?. :) a poza tym oni tam w tej Europie nie wiedzą na czym polega rozwój miast, powinni do Frankiewicza po nauki przyjeżdżać. Odpowiedz Link Zgłoś
gliwicjus Re: Nie rzucać pereł przed wieprze! 02.04.08, 13:45 a do Staśka po gotowe rozwiązania z drogownictwa. Jak wybudować dwa skrzyżowania w tydzień bez objazdów. Po onkologu - urbaniście rosną nam kolejne kadry specjalistów od wszystkiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m- ka centr.Gliwic Tiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - 17 lat to tydzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 14:56 gliwicjus napisał: > a do Staśka po gotowe rozwiązania z drogownictwa. Jak wybudować dwa skrzyżowani > a > w tydzień bez objazdów. Było na to *Paniedziejku* kopiastych 17 lat, aby wyprowadzić ciężki transport z miasta na wzór innych postępowych miast, a dziś wybudowanie skrzyżowania (i jego objazd na czas budowy) nie stanowiło by większego problemu dla miasta i mieszkańców. Problem nie w ruchu miejskim- i transporcie docelowym, a po pierwsze primo w tranzycie, po drugie primo w tranzycie, i po trzecie też w tranzycie. Do waszych niezatłoczonych "Broń Boże" (w przeciwieństwie do centrum miasta) łepetyn, nie dociera to co pokazuje kamera radnego, więc i spisywanie numerów rejestracyjnych przejeżdżających przez miasto tranzytowców, zdało by się na tyle samo, na ile się zdały udokumentowane radarem ponad tysiąc przekroczeń prędkości! Gliwice to miasto afirmacji bezprawia, bo określenie tego zjawiska- tolerowaniem, jest zbyt łagodnym określeniem Odpowiedz Link Zgłoś
gliwicjus panie radny, pilnuj pan kamerki... 02.04.08, 17:02 ... zamiast płodzić te staropolskie elaboraty. Kajecik, ołóweczek i do roboty spisywać numerki ciężaróweczek. Ale już! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. z k. Re: Tiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - 17 lat to ty IP: *.2-0.pl 02.04.08, 19:39 A na jakiej podstawie wg tablic rejestracyjnych określasz, czy tir jest tranzytowy, czy docelowy? Dajmy na to, jedzie taka ciężarówka z rejestracją zaczynającą się na GA (Gdynia) - skąd wiemy, czy jedzie ona z Gdyni gdzieś dalej na południe, czy też wiezie coś do Gliwic? A może nawet wcale nie jedzie z Gdyni... Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Nie rzucać pereł przed wieprze! 02.04.08, 16:46 > Po onkologu - urbaniście rosną nam kolejne kadry > specjalistów od wszystkiego! Magistrackie wiedzą wszystko najlepiej, po miesiącach uzgodnień z GDDiA okazało sie, że uzgadniali koncepcje nie projekt. Ciekawe czy zlecali wykonanie koncepcji czy projektu reorganizacji ruchu i co za co ostatecznie zapłacili. Trzeba mieć łeb, żeby tak totalnie zakorkować miasto po 17 latach usprawniania układu komunikacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
majka220 N.G. "Braterskie podróże" 02.04.08, 17:37 ..Wśród gospodarzy miast spotkac mozna liczne grono miłośników turystyki.Kierownictwo Gliwic odwiedza zagranicę rzadko.Podczas aktualnej kadencji Zygmunt Frankiewicz skusił sie na wyjazd tylko raz.Andrzej Karasinski wcale,Wieczorek dwa razy,a Neumann raz.. I skąd tacy mają wiedzieć jak wyglądają nowoczesne europejskie miasta? A na dodatek tym sie chwalą. Żenada! Pani Caban była za granicą 4 razy,ale widocznie na zakupach w hipermarketach, bo nic ją te podróże nie nauczyły Odpowiedz Link Zgłoś
majka220 Gliwice nie zamkną centrum dla tirów 02.04.08, 17:56 Michał Jaśniok uważa,ze wyprowadzenie ciezkiego ruchu z centrum było i jest napopularniejszym SLOGANEM wyborczym od kilunastu lat.Nie dziwi wiec,ze kandydaci ktorzy z nim wystepowali zostali radnymi i czlonkami prezydium miasta... Nie dziwi więc ,że jak juz zostali, to walcza o to zeby byl to najpopularniejszy i najskuteczniejszy slogan na nastepne kilkanascie lub nawet kilkadziesiąt lat. A radny B. chce im to wszystko popsuc.Jak sie dostana do RM, gdy juz TIRów nie będzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abakus Re: Gliwice nie zamkną centrum dla tirów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 19:24 majka220 napisała: > > Michał Jaśniok uważa,ze wyprowadzenie ciezkiego ruchu z centrum było i jest > napopularniejszym SLOGANEM wyborczym od kilunastu lat. Myślę że po tylunastu latach zwlekania((mamienia i karmienia niczym mamoną ludzi, że obwodnica byłaby dublowaniem równorzędnej i równoległej- biegnącej tuż tuż obok w przyszłości autostrady)), nazywanie tego SLOGANEM Wyborczym- kiedy się okazało że to bujda na resorach, jest czystą kpiną, a nawet zwykłym draństwem wymagającym zdjęcia a zajmowanego stanowiska i ścigania z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. z k. Re: Gliwice nie zamkną centrum dla tirów IP: *.2-0.pl 02.04.08, 19:43 A któż to zrobił ostatnio polityczną karierę na tym haśle? Czy nie radny Berezowski właśnie? Jak on się dostanie do RM, gdy już TIRów nie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
majka220 Re: Gliwice nie zamkną centrum dla tirów 02.04.08, 20:48 Gość portalu: o. z k. napisał(a): > A któż to zrobił ostatnio polityczną karierę na tym haśle? Czy nie radny Berezo > wski właśnie? Jak on się dostanie do RM, gdy już TIRów nie będzie? Widac nie bardzo jest napalony na dluzsze przebywanie w tym "towarzystwie" skoro tak intensywnie stara sie wywalic tirozarazę ,w przeciwienstwie do całej reszty tj. 24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: symp. Berezy Re: Gliwice nie zamkną centrum dla tirów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 22:22 Gość portalu: o. z k. napisał(a): > A któż to zrobił ostatnio polityczną karierę na tym haśle? Czy nie radny Berezo > wski właśnie? Jak on się dostanie do RM, gdy już TIRów nie będzie? I to zagadnienie, spędza Ci akurat sen z powiek? Szukaj "szofera na kajak" wśród równych sobie. Mam na myśli inteligencję- oczywiście, czyli jej permanentny brak! Odpowiedz Link Zgłoś