Dodaj do ulubionych

Wycinka zdrowych drzew i widoczne trwałe obrazy.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 10:04
Do napisania i założenia tego wątku, zainspirowała mnie lektura innego,
zatytułowana "Homilia Prymasa".
Nie wdając się w tamte swary, uważam że jest to ważne spostrzeżenie, na tle
konfliktu o wycinane zdrowe drzewa.
Czyżby władze miasta celowo utrzymywały ten godny pożałowania widok w centrum
miasta- tylko po to, by pokazywać przez kolejne pięć lat, że w Gliwicach też
drzewa się starzeją i że nawet takie są w samym centrum, jak widać na
widocznym rysunku?

img204.imageshack.us/img204/1840/s6300258wj0.jpg
Obserwuj wątek
    • wilczur_123 do betona 19.08.08, 14:23
      mój wczorajszy obiad pojawia się na widok tego zdjęcia maglowanego już
      1000000000000 raz! daj se bereklonie spokój chyba już wszyscy to widzieli! Marne
      3 drzewa - wielka mi strata, a czemu nie zestawisz z tego samego planu stanu
      aktualnego jak jest teraz?
      • Gość: Verstand Re: do betona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 17:04
        1000000000000 raz! daj se bereklonie spokój chyba już wszyscy to widzieli! Marn
        > e
        > 3 drzewa - wielka mi strata, a czemu nie zestawisz z tego samego planu stanu
        > aktualnego jak jest teraz?

Marne trzy drzewa?, wielka mi strata?
        O czym ty w ogóle blukasz?
        Powiedz o co tobie konkretnie chodzi?, oprócz tego by o tym nie pisać (po raz
        1000000000000 raz ?).
        A otwórz że tego linka raz jeszcze, bo podejrzewam że ty nawet nie popatrzyłeś
        na to tylko piszesz , piszesz i piszesz, jak za przeproszeniem "pr".
        • wilczur_123 Re: do betona 19.08.08, 17:59
          a co ci się nick zmienił?

widziałem te zdjęcie i już kilka razy nawet pisałem jak to kiedyś było super a
          woda na wyszyńskiego stała przy krawężniku - widziałeś?

I co z tego że wycięto 4 drzewa????????????????????????? CO Z TEGO?

potrafisz mi powiedzieć jakieś wiarygodne obliczalne skutki wycięcia 4 DRZEW
          ?????????????????
    • Gość: michal/ Re: Wycinka zdrowych drzew i widoczne trwałe obra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 21:29
      > Czyżby władze miasta celowo utrzymywały ten godny pożałowania widok w centrum
      > miasta- tylko po to, by pokazywać przez kolejne pięć lat, że w Gliwicach też
      > drzewa się starzeją i że nawet takie są w samym centrum.
      > img204.imageshack.us/img204/1840/s6300258wj0.jpg

Według nas mieszkańców tej ulicy, ten stan jest celowo utrzymywany, bo od trzech lat istnieje komisyjna decyzja, między innymi o wycince tych suchych konarów.
      Ale UM w Gliwicach, ma już swój "gabinet cieni".
      Raporty w odpowiednim czasie zostaną udostępnione następcom legalnie wybranym władzom!
    • majka220 Re: Wycinka zdrowych drzew i widoczne trwałe obra 20.08.08, 00:18
      Stan do jakiego Frankiewicz doprowadzil caly drzewostan gliwicki to obraz nedzy
      i rozpaczy.Drzewa rosna i starzeja sie kompletnie bez jakiejkolwiek pielegnacji.
      Koslawe, rosochate. Piekne (jako gatunek) platany na "alejce" wzdluz Klodnicy sa
      w równie zrujnowanym stanie jak ta alejka.
      Lwów mniej ucierpial w szponach Rosjan niz Gliwice w szponach Frankiewicza.
      • strasznie_nie_lubie_oszolomow a frankiewicz nie powstrzymał starości drzew 20.08.08, 09:54
        ale trolisz.
      • wilczur_123 atak majki 22.08.08, 15:25
        majka ty kretynie :) wróciłaś z saksów? zbierałaś truskawki i sezon się skończył?

LOL
    • bereklon ile razy mówiłem już że frankiewicz to nierób 20.08.08, 19:37
      cały czas to mówie a on jak na złość niechce nic zrobić.on specjalnie te drzewa zostawia uschniętymi tylko po to by wyciąć powinien je pięlegnować ale nie jemu się po prostu niechce.
      • strasznie_nie_lubie_oszolomow LOL 20.08.08, 20:14
        i podlewać codziennie.
        • Gość: mieszk. tranzytu Re: LOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 20:12
          > i podlewać codziennie.

a kikuty sterczące w ziemi nadal straszą wyglądem.
          img204c.imageshack.us/img204/1840/s6300258wj0.jpg
          • Gość: kusy kiedy to przytniecie panie tomala? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 23:27
            > a kikuty sterczące w ziemi nadal straszą wyglądem.
            > img204c.imageshack.us/img204/1840/s6300258wj0.jpg

kończ waść wstydu oszczędź!
    • Gość: gliwinka Re: Wycinka zdrowych drzew i widoczne trwałe obra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 16:32
      > drzewa się starzeją i że nawet takie są w samym centrum, jak widać na
      > widocznym rysunku?
      >

To drzewo nie nadaje się na opał, no to nie interesuje władz Gliwic, a że komuś zagraża, to nie ich broszka.
      Tyle tylko że wstyd jest na całe miasto.
      A może pokazać to zdjęcie na forum Rybnika czy Katowic, to odpowiednie służby wezmą się za robotę.
    • Gość: kusy Re: Wycinka zdrowych drzew i widoczne trwałe obra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 23:25
      >

A to ci heca, dzwonię do Olka!
    • Gość: mieszk. tranzytu Ten temat ciągle ożywa, z coraz większym impetem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 10:25
      > drzewa się starzeją i że nawet takie są w samym centrum, jak widać na
      > widocznym rysunku?
      >

Nie jesteśmy jako Gliwice odosobnieni względem wręcz pokazowych wyczynów łamania prawa, jednak w odniesieniu do egzekwowania tego prawa i karania sprawców, jesteśmy otoczeni szkodliwym parasolem ochronnym.
      Kiedy to sie wreszcie skończy na "Miły Bóg"?
      Czyżby na Platformie Obywatelskiej opierały się wszystkie urzędy i wszyscy bez wyjątku urzędnicy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka