Dodaj do ulubionych

Prezydent proszony o odpowiedź nie odpowiada.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 16:27
Czytając wszystkie opinie, stwierdziłam pewien paradoks.
Otóż nie będę tym razem odsyłać was do źródeł w innych linkach, ale przytoczę te konkretne pisma umieszczone w internecie.

Otóż pewien mieszkaniec centrum miasta Gliwice- bo wynika to z kontekstu, zwrócił się do Pana Prezydenta z pytaniem- właściwie to zadał ich więcej. Oto przedmiotowe pismo:
- img520.imageshack.us/img520/2485/scan10370et5.jpg
- img264.imageshack.us/img264/2407/scan10368se5.jpg
- i ponoć nie otrzymał na ten list (pismo), po dziś dzień żadnej odpowiedzi.
Natomiast w kwestii pisma przewodniego- mającego ścisły związek z pewnym wydarzeniem:
- img263.imageshack.us/img263/6601/scan10362nx7.jpg
mimo że nie oczekiwał odpowiedzi, odpowiedź taką otrzymał, łącznie z powiadomieniem wicewojewody:
- img142.imageshack.us/img142/9318/scan10160lm8.jpg

Bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze.
Co jest zatem grane?
Obserwuj wątek
    • opserfer tja 03.11.08, 17:08
      czyli linków nie podasz, ale jednak podasz, a pewien
      gliwiczanin napisał pewne pismo i nie dostał
      odpowiedzi, ale pewien gliwiczanin nie wysłał pisma
      ale pewną odpowiedź otrzymał. Dobrze, że linków nie
      podałaś żadnych, bo to mogłoby zagmatwać sytuację
      buhahaha. Skąd się wziąłeś neostrado na tym świecie?
      • Gość: mieszk. tranzytu Re: tja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 18:54
        opserfer napisał:
        > czyli linków nie podasz, ale jednak podasz,

Skoro jesteś taki niedomyślny (choć wiem że udajesz przygłupa), to znów jak krowie na miedzy wyjaśniam.
        Chodziło mnie o wątki- a nie linki- oczywiście, ale skoro tak prosisz grzecznie, to zapodam i te wątki gdzie to znaleziono.
        Wszak tam w tych wątkach jest jeszcze pismo wicewojewody, które nie ma związku z korespondencją mieszkańca.
        Właściwie pismo wicewojewody niema bezpośredniego związku z pismami mieszkańca i prezydenta, ale praktycznie to chyba (i na pewno)o tę samą rzecz chodzi, więc dzięki że zwróciłeś mi na powyższe uwagę.
        Ty jesteś jednak niezastąpiony, a więc masz:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=86605796&a=86639303
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=86491812
        • opserfer daruj sobie 03.11.08, 19:05
          nie specjalnie chce mi się czytać, co tam wyrzeźbiłeś
          neostrado, ale rzut oka mówi mi, że podajesz kolejny
          raz jakieś linki, a przed chwilą strasznie się
          zarzekałeś, że tego nie zrobisz. Tak to już z tobą
          jest kłamco i mąciwodo. A jak z tego nic nie
          wynikało, tak dalej nie będzie.
          • Gość: mieszk. tranzytu Re: daruj sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 19:41
            opserfer napisał:

> nie specjalnie chce mi się czytać.

Ależ przeczytaj- chociaż samego prezia- który się tam sili, mimo iż go nikt o to nie prosi.
            Nie bądź bardziej papieski niż sam Papież, skoro sam szef to uczynił!
            img142.imageshack.us/img142/9318/scan10160lm8.jpg
            Mnie się wydaje że Pan prezydent popełnia byki ortograficzne również (albo także podpisywanych przez siebie pism nie czyta), bo pisze tak:

"W odpowiedzi na Pańskie pismo, z dnia 14 lutego 2007 r. dotyczace spotkania z w Zarządzie Dróg Miejskich mimo uwagi, że nie oczekuje Pan na odpowiedź, proszę przyjąć poniższe wyjaśnienia."

Według mnie en pierwszy przecinek- przed datą, jest w ogóle niepotrzebny, zaś ten drugi (między Miejskich oraz ,że nie oczekuje) powinien być postawiony po "w Zarządzie Dróg miejskich" a "mimo uwagi.

Ale może jeszcze- ktoś bezstronny- zajmie stanowisko?.
            • opserfer Re: daruj sobie 03.11.08, 20:19
              tego też nie przeczytałem. Poznaję cię zawsze po
              pierwszym i ostatnim zdaniu, a to ostatnie jest
              prześmieszne. Bezstronny ktoś? BUHAHAHAHAHAHAHAHA
              • Gość: bajda Re: daruj sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 21:07
                opserfer napisał:

> tego też nie przeczytałem. Poznaję cię zawsze po
                > pierwszym i ostatnim zdaniu.

nawet gdyby tak było jak piszesz, to nie jesteś na forum sam.

wyjątkowo unikacie tego tematu, w którym prezydent zbłaźnił się do granic możliwości. ale nie można i nie wolno dopuszczać takiej tezy, że prezydent kiedykolwiek chciał mieszkańcom centrum ulżyć, poprzez wyprowadzanie TIRów z zagęszczonego kamienicami centrum miasta.

to było- jest (ale już nie będzie) od samego początku jawne granie (bra-chu ja-wne) na zwłokę, a tego już mu ludzie nie odpuszczą.

podczas roznoszenia ulotek do RO w Śródmieściu, ludzie nie chcieli wierzyć, że powstała jakaś grupa, która na "dzień dobry" ma wpisane, iż odcina się od obecnej ekipy rządzącej Gliwicami.
                • opserfer Re: daruj sobie 04.11.08, 21:27
                  i tak nie odpuszczają już kilka miesięcy, odkąd
                  dukacza niemieckiego obśmiano i dalej wielkie nic.
                  Takie trucie na forum. Czy jestem sam na forum? Z
                  pewnością nie. Jest nas przynajmniej tu 10 osób. To
                  rzeczywiście świetna grupa reprezentatywna do
                  prezentacji wynurzeń. Ale to dobrze, że forum to
                  jedyne co was interesuje. A życie jak płynęło tak
                  płynie i będzie płynąć. Baj baj bajdo.
    • quilheure mieszk. trazyntu odgrzewa śmierdzącego kotleta 03.11.08, 19:49
      Dalej oszołomie przeżywasz i odkopujesz jakieś pisma sprzed roku ?

Obudź się sprawy którymi się tak podniecasz już dawno są nieaktualne.

Może zainteresuj się działaniami ROŚ - bo może nie zdążysz się zapisać do kółka
      brydżowego.
      • Gość: kusy Żenua! coś nie leczone jest nieaktualne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 20:18
        >
        > Obudź się sprawy którymi się tak podniecasz już dawno są nieaktualne.

wez to opatentuj, to ludzie przestaną chodzic do medykow, bo po cholere sie leczyc i pieniadze tracic, skoro bez znieczulenia mogą z uplywem czasu stac sie nieaktualne.
        mnie uczono aby ze wszystkim patologicznymi sprawami uporac sie za wczasu, to i rokowanie wyleczenia jest niemal 100 procentowe.
        >
        > Może zainteresuj się działaniami ROŚ - bo może nie zdążysz się zapisać do kółka
        > brydżowego.
        >
        a co to ryśtyś jest ROŚ?
        bo chyba nie masz na uwadze (RO), które dotyczą Rad Osiedlowych?
        • opserfer o kusy cieć ćwiećinteligent przylazł 03.11.08, 20:20
          cieciu - to ty jesteś ten bezstronny? BUHAHAHAHA Co
          za czop.
          • Gość: kusy Re: o kusy cieć ćwiećinteligent przylazł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 20:30
            > cieciu - to ty jesteś ten bezstronny? BUHAHAHAHA Co
            > za czop.

a ciebe porypalo?
            o jakie bezstronnosci fanzolisz znowu?
            nie pomyliles watkow przypadkiem, czy rzeczywiście uprawiasz jedynie schetynizm?
            jesli tak to podsuwam instrukcje - www.dziennik.pl/files/archive/00107/fr_POs_107917g.jpg
            • opserfer Re: o kusy cieć ćwiećinteligent przylazł 03.11.08, 20:36
              co cieciu? Że niby durniem jesteś? No zgadzam się,
              ale nie myślałem, że aż takim.
              • Gość: kusy Re: o kusy cieć ćwiećinteligent przylazł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 21:34
                > co cieciu?
                Że niby durniem jesteś?

to niby? czy jestem?

No zgadzam się,
                > ale nie myślałem, że aż takim.

jakim takim? co to za okreslenie "az takim?

przypomina mi to okreslenie 'tysiac piecset sto dziewiec set', rodem z piaskownicy.
                a mysmy tu mieli polemizowac ile warte sa slowa i zapewnienia na pismie fubkcjonariusza publicznego jakim jest prezydent miasta i jego druzyna.

• opserfer Re: o kusy cieć ćwiećinteligent przylazł 03.11.08, 21:39
                  aż tak wielkim. Takim durniem XXL. Narysowałbym ci
                  to, bo obrazki może lepiej kumasz, ale to forum
                  jednak nie jest dopasowane do twojej percepcji i
                  piktogramów tu nie da rady strzelić.
                  • Gość: totencham Re: o kusy cieć ćwiećinteligent przylazł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 09:48
                    opserfer napisał:

> aż tak wielkim. Takim durniem XXL.

A co to ma być XXL ?
                    "Rzymskie" nie przewidzieli takiego symbolu, a co najwyzej XL (czterdziesci).
                    • opserfer Re: o kusy cieć ćwiećinteligent przylazł 04.11.08, 10:07
                      za to angole przewidziały - extra extra large
                      • Gość: jacoppo Re: o kusy cieć ćwiećinteligent przylazł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 13:39
                        opserfer napisał:

> za to angole przewidziały - extra extra large

dajecie w dpue, kiedy brakuje wam argumentow obszczymurki.
                        ta zenujaca korespondencja mieszka z prezydentem, i powolywanie sie na fakty, daje pelny obraz czym warte są zapewnienia prezydenta- nawet wobec wladz wojewodzkich.
                        to jest swoiste "scieranie sie idei z materia"!
                        • opserfer Re: o kusy cieć ćwiećinteligent przylazł 04.11.08, 14:24
                          dajemy, dajemy - tobie.
                        • Gość: m. centr. Glliwic Re: o kusy cieć ćwiećinteligent przylazł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 21:24
                          > to jest swoiste "scieranie sie idei z materia"!

To jest raczej ścieranie się idei z postkomunistycznym gliwickim betonem.
                          Toż to są ludzie którzy walczyli z komuną a nie przeciw niej. Można przesłuchać taśmę z posiedzenia poświęconego m. inn. Izbom Wytrzeźwień "wespół w zespół" z Knurowem.
                          Na tym posiedzeniu RM- radny Wiśniewski z Sośnicy, chcąc podbudować Grabowieckiego palnął pewien lapsus.
                          Wtedy Grabowiecki (POgrabek) ni z gruchy ni z pietruchy wypalił, że wtedy- co Wiśniewski ma na myśli insynuując, to on akurat walczył dzielnie "s komunoom", a dopiero później poszedł na marsz ze swoim sąsiadem z Żernik- Z. Frankiewiczem (jak na procesję Bożego Ciała), poświęconemu Tybetowi.
        • quilheure Re: Żenua! coś nie leczone jest nieaktualne 03.11.08, 21:00
          Ty ze swoimi idiotycznymi wypowiedziami jesteś patologią tego forum.
          • Gość: kusy Re: Żenua! coś nie leczone jest nieaktualne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 21:25
            > Ty ze swoimi idiotycznymi wypowiedziami jesteś patologią tego forum.
            >

a ty balsamem i antidotum na te patologiczne zachowania, podobnie jak twoj guru i te pisma;
            img520.imageshack.us/img520/2485/scan10370et5.jpg
            img263.imageshack.us/img263/6601/scan10362nx7.jpg
            img142.imageshack.us/img142/9318/scan10160lm8.jpg
            img520.imageshack.us/img520/2485/scan10370et5.jpg
            img264.imageshack.us/img264/2407/scan10368se5.jpg
            jestescie siebie godni i tyle warci co tresc tych pism
            • opserfer Re: Żenua! coś nie leczone jest nieaktualne 03.11.08, 21:40
              ale się nawklejał... Quil - zajrzysz do tego w ogóle,
              by docenić pracę prawie godzinną tego ciecia? Bo ja
              przyznam, że jej nie docenię. HAHAHA
              • quilheure Re: Żenua! coś nie leczone jest nieaktualne 04.11.08, 07:37
                Jasne że nie otwieram tych załączników. Jeszcze moge trafić na jakąś nieświeżą interpoelację procesorka kamerki po której będzie mi się odbijało.

Bidula tak się namęczył z tymi linkami.
                • Gość: engelbert Re: Żenua! coś nie leczone jest nieaktualne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 21:37
                  quilheure napisał:

> Jasne że nie otwieram tych załączników. Jeszcze moge trafić na jakąś nieświeżą
                  > interpoelację procesorka kamerki po której będzie mi się odbijało.

ty zachowujesz się identycznie jak ten bohater dowcipu, który idąc; machał ręką albo się śmiał.
                  zapytany dlaczego tak zachowuje się- odpowiedział, że opowiada sam sobie dowcipy, i kiedy jest na etapie dowcipów które go nie śmieszą- macha ręką, zaś te które go śmieszą, opowiada sobie jeszcze raz- no i oczywiście śmieje się przy tym saframucko.

dla mniej wtajemniczonych- nie znających tych dowcipów (urodzonych po stanie wojennym) wyjaśniam że opowiadanie dowcipów było wówczas zakazane, stąd trend, do opowiadania dowcipów wciąż tych samych.
    • st-ach Re: Prezydent proszony o odpowiedź nie odpowiada. 03.11.08, 21:52
      Gość portalu: mieszk. tranzytu napisał(a):

> Czytając wszystkie opinie, stwierdziłam pewien paradoks.

Nie pewien- tylko pewny, tak samo jak gwarantowany.

Akurat leci teatr o komunistycznych sądach, i praktykach tam stosowanych.
      Na pewno Hitler i Stalin cieszą się widząc to co dzieje się w Gliwicach.
      • opserfer Re: Prezydent proszony o odpowiedź nie odpowiada. 03.11.08, 22:34
        A matka Teresa jak się cieszy. No, a czytając to
        forum to Freud tam się podnieca. HAHAHA
        • Gość: totencham Re: Prezydent proszony o odpowiedź nie odpowiada. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 09:42
          > A matka Teresa jak się cieszy. No, a czytając to
          > forum to Freud tam się podnieca. HAHAHA

Oj robisz sobie jaja przyjacielu robisz, choc nie zdajesz sobie sprawy z tego co robisz.
          Sadze ze bedzie Ci to poczytane bez okolicznosci lagodzacych, bo tym samym bezczeszczeniem swietosci, przykladasz reke do mordowania ludzi przy tranzycie *na raty*.
          • opserfer Re: Prezydent proszony o odpowiedź nie odpowiada. 04.11.08, 10:08
            tja.
            • Gość: jacoppo Re: Prezydent proszony o odpowiedź nie odpowiada. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 13:35
              opserfer napisał:

> tja.

westchnieniem na widok pseudo- korespondencj i zapewnien prezydenta?, czy tez moze wyzionales ducha- dyzurujacy klonie magistracki?
              • opserfer Re: Prezydent proszony o odpowiedź nie odpowiada. 04.11.08, 14:32
                nie - westchnienie politowania na temat tych bredni oszołomów
                forumowych. W zasadzie to już nawet komentować głupio, bo jak o
                ścianę. Jedno co to "tja" i krzyżyk na drogę.
                • Gość: Maciej Re: Prezydent proszony o odpowiedź nie odpowiada. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 15:36

bredni oszołomów
                  > forumowych. W zasadzie to już nawet komentować głupio.

Skoro nie chce Ci się komentować, to spręż się i posłuchaj dialogu:
                  Prezydent:
                  "Zdaję sobie sprawę, że zagadnienie ciężkiego ruchu samochodowego w centrum miasta nie jest Panu emocjonalnie obojętne, uważam jednak że wbrew Pańskiej opinii spotkanie w ZDM było pożyteczne - zarówno dla pracowników tej jednostki jak i dla mieszkańców."

No i mieszkańca po upływie roku czasu:
                  "pkt 2. jakie to konkretnie merytoryczne uwagi zgłoszone wówczas (na spotkaniu w ZDM) przez uczestników spotkania i zanotowane przez projektanta, zostały na dzień dzisiejszy wprowadzone w życie?

I tylko słowo komentarza.
                  To co?, prezydent pobawił się ze społeczeństwem w piaskownicy, ale kiedy wyszło że babki z piasku społeczności wyszły lepsze niż jemu, to wziął i kopnął w to wszystko rozsypując!
                  Dzisiaj już nikt nie ma złudzeń, dlaczego prezydent nie zgodził się na telewizyjne spotkanie z radnym Berezowskim, bo bał sie po prostu tego typu twardych pytań
                  • opserfer Re: Prezydent proszony o odpowiedź nie odpowiada. 04.11.08, 15:48
                    wypociłeś się, ale zupełnie niepotrzebnie. Przeczytałem to kiedyś,
                    za pierwszym razem. Spamowanie starymi bzdurami, które uważasz za
                    jakieś wielkie brudy jest zabawne ze względu na twój egocentryzm.
                    • Gość: wierszoklechta "'ale to już było'. ze Stokłosą właśnie"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 17:00
                      > wypociłeś się, ale zupełnie niepotrzebnie. Przeczytałem to kiedyś,
                      > za pierwszym razem. Spamowanie starymi bzdurami, które uważasz za
                      > jakieś wielkie brudy jest zabawne ze względu na twój egocentryzm.

"no i marnie się skończyło, a tu- wszyscy się dowiedzą kiedy coś tam kiedyś pęknie czyli trzaśnie"!

spamowaniem- czyli bezzasadnymi pomówieniami obciążano lokalnych mieszkańców sąsiadów biznesmena, który miał dookoła palca owinięty lokalny wymiar sprawiedliwości, mając tym samym całe otoczenie w głębokim poważaniu.
                      ale to już było, i o tej konkretnej mafijnej ośmiornicy, mówi się oficjalnie i w czasie przeszłym!
                      • opserfer Re: "'ale to już było'. ze Stokłosą właśnie"! 04.11.08, 19:25
                        o cóż może ci chodzić? Weź napisz.
                        • Gość: wierszoklechta Re: "'ale to już było'. ze Stokłosą właśnie"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 20:53
                          opserfer napisał:

> o cóż może ci chodzić? Weź napisz.

"mądrej głowie dość dwie słowie".

pl.wiktionary.org/wiki/m%C4%85drej_g%C5%82owie_do%C5%9B%C4%87_dwie_s%C5%82owie
                          • opserfer Re: "'ale to już było'. ze Stokłosą właśnie"! 04.11.08, 21:23
                            no właśnie - nie zrozumiałeś - prosiłem, abyś napisał
                            o co ci chodziło, a nie linka wkleił.
                            • Gość: semental Re: "'ale to już było'. ze Stokłosą właśnie"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 21:43
                              opserfer napisał:

> no właśnie - nie zrozumiałeś - prosiłem, abyś napisał
                              > o co ci chodziło, a nie linka wkleił.

gubisz sie 'kolego'.
                              wziales sobie 'na glowe' zbyt duzo, i nie kontrolujesz sie, albo nie panujesz nad sytuacja ktora cie po prostu przerasta, bo po normalnie nie odpisujesz- tylko blukasz!
                              • opserfer Re: "'ale to już było'. ze Stokłosą właśnie"! 05.11.08, 09:24
                                dziękuję ci przyjaciulu za ten pseudo naukowy popis przytępienia
                                umysłu substancjami niedozwolonymi. Jak nie rozumiesz w ojczystym
                                języku to się poducz. Prosiłem cię, abyś opisał ponownie swoje
                                żale. Od kiedy to masz takie opory przed wyżalaniem się?
    • Gość: mordo_ty_moja krotka pilka. to nie jest paradoks a paranoja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 09:37
      > Czytając wszystkie opinie, stwierdziłam pewien paradoks.

to nie jest paradoks, a paranoja, i odsylam watpiacych w to co pisze do PWN- przypadek 2.
      sjp.pwn.pl/lista.php?co=paranoja
      2. pot. «coś absurdalnego, niedorzecznego»
    • st-ach Potrzeba jest matką wynalazków, należy powtórzyć. 05.11.08, 08:53
      > - img520.imageshack.us/img520/2485/scan10370et5.jpg
      > - img264.imageshack.us/img264/2407/scan10368se5.jpg
      > - i ponoć nie otrzymał na ten list (pismo), po dziś dzień żadnej odpowiedzi.

Skoro prezydent nie odpisał- bo tego nie wie czytający opinię czytelnik, to prezydent nie otrzymał tego pisma, bądź pozoruje że tak właśnie jest. Różne pisma polecone oraz złożone w biurach podawczych za potwierdzeniem, niekiedy nie docierają do adresata.
      Należy więc napisać ponownie, powołując się na poprzednie pismo w/w, i oczywiście zadbać o potwierdzenie odbioru.

Dziwi mnie natomiast ten 'jednoznaczny' stosunek pewnej wiadomej grupy, że skoro coś jest nieaktualnego (chociaż nie widzę przesłanki na unieważnienie przedstawianego problemu), to taka teza zwalnia od uzasadnienia podjętej decyzji, albo tym bardziej, zwalnia od udzielenie rzetelnej odpowiedzi na trwającą- i rozpoczętą wcześniej- korespondencję.
      Skąd Wy czerpiecie taką wiedzę?

(radca prawny)
      • opserfer ależ tak zrób właśnie :) 05.11.08, 09:25
        powtórz to pismo jak najbardziej :)
    • Gość: obserwator Re: Prezydent proszony o odpowiedź nie odpowiada. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 08:35
      W kontekście tego co piszą nowiny w artykule "tiry w Strasburgu"
      nowiny.gliwice.pl/nowa/skroty.html
      oraz Dziennik Zachodni w artykule "Drogowcy wyrzucą Gliwice poza granice aglomeracji?"
      gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/919009.html
      cóż ma napisać tenże mały i podły człeczyna.
    • Gość: abakus magisrackie nie maja zadnego argumentu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 22:45
      jest to nieuchronny koniec ekipy trzymajacej wladze w Gliwicach, przez blisko 17 nieustannych lat.
      to nie bedzie polegalo jedynie na oddaniu wladzy, ale na rozliczeniu wszystkich bez wyjatku machlojek.
      • Gość: gosia Re: magisrackie nie maja zadnego argumentu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 22:34
        kiedy.....podaj jakis termin.
        • Gość: soroń na to trzeba tyle czasu babo. ile to miasto psuto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 09:29
          Gość portalu: gosia napisał(a):

> kiedy.....podaj jakis termin.

margosiu bambulago jedna, nie oczekujesz chyba podania dokladnego dnia czy minuty, bo wówczas franio mołby zrobić to co B. Bl;ida albo co pokazuje kibic czy bereklon- tak zwane sepuku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka