Dodaj do ulubionych

tarczyca a choroby skóry

28.02.11, 11:59
Wróciłam właśnie od dermatologa z kolejną w upływających miesiącach nowa diagnozą. Mam początki trądziku różowategosad Nie wygląda to bardzo źle, ale jak się zaniedba wiadomo...
Lekarka powiedziała, że trądzik różowaty często wiąże się z chorobami tarczycy. Macie takie doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • replica1 Re: tarczyca a choroby skóry 28.02.11, 18:41
      Miałam trądzik różowaty na ok. 6-7 lat przed zdiagnozowaniem Hashimoto. Niestety trafiłam na dermatologa, który zastosował niewłaściwe leczenie i stan mojej skóry bardzo się pogorszył. Wyglądałam wtedy jakbym miała ospę. To był prawdziwy koszmar. Na szczęście kolejny lekarz wyleczył mnie i nie mam po chorobie żadnych śladów. Niestety nie wiedziałam wtedy, że przyczyną może być chora tarczyca.
      • czupakabra27 Re: tarczyca a choroby skóry 28.02.11, 18:45
        Replica_jak wyglądało w Twoim wypadku to niewłaściwe leczenie?
        • replica1 Re: tarczyca a choroby skóry 28.02.11, 18:59
          To było kilkanaście lat temu i nie pamiętam szczegółów. Ale chyba chodziło o to, że ten lekarz niestety nie rozpoznał, że to trądzik różowaty i leczył mnie sterydami. Miałam po prostu pecha, że trafiłam na takiego "specjalistę". Następny lekarz, kiedy mnie zobaczył to załamał ręce sad Dostałam silne dawki antybiotyku, chyba coś z tetracyklin i na szczęście wyleczyłam się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka