29.04.14, 11:27
Biore od kilku miesięcy i walcze ze świądem. To jest nie do zniesienia. Tez tak macie ??????
Obserwuj wątek
    • mama_dorota Re: metizol 29.04.14, 12:49
      A co jest napisane na ten temat w ulotce? Co na to lekarz?

Większość z nas tutaj leczy się na niedoczynność, a nie na nadczynność.
    • procesor Re: metizol 29.04.14, 14:59
      metizol zbija poziomy hormonów
      a w niedoczynności bywa świąd
      jakie masz wyniki i inne objawy?
    • plater-2 Re: metizol 29.04.14, 17:27
      Po miesiacu brania wyniki wrocily do normy. Ale lekarz dalej kaze brac 1 tabletke dziennie. Jest to lekarz pierwszego kontaktu , ktory mi wypisuje ten lek na polecenie specjalisty, u ktorego bylam prywatnie w listopadzie. Do poradni wojewodzkiej zarejestrowano mnie w styczniu na styczen 2015.
      W ulotce leku jest napisane, ze 1/1000 przypadkow - swiad !
      • procesor Re: metizol 29.04.14, 20:34
        no dobrze ale internista nie może ci zlecić ft4 i ft3
        to leczy cie metizolem tylko na podstawie TSH ???
    • kratkawpaski Re: metizol 29.04.14, 18:24
      Metizol może uczulać i - zdaje się - robi to częściej niż stwierdza ulotka. W każdym razie, jeżeli swędzi Cię już dosłownie wszystko (np. uszy w środku... - to znam z autopsji) i jest to nie do zniesienia, to lekarz powinien spróbować zmienić tyreostatyk na Thyrosan - ma on inną substancję czynną. Jeżeli jesteś uczulona na metizol, to jest prawdopodobieństwo, że na Thyrosan też będziesz, ale warto spróbować - u mnie akurat się udało i po zmianie leku świąd poszedł w niepamięć.

A morfologię przy zażywaniu metizolu robiłaś?
      • bisiek10 Re: metizol 29.04.14, 19:30
        U mnie po zmianie dawki tyreostatyku na mniejsza swiad przeszedl.Ratuj sie Zirtekiem.Mi przyniosl ulge natychmiast smile
    • pies_z_laki_2 Re: metizol 30.04.14, 23:53
      U mnie świąd był skutkiem przeciążonej lekami wątroby, po "odremontowaniu" Essentiale forte, Silimarolem, Raphacholinem i czymś tam jeszcze swędzieć przestało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka