ewagos 19.12.19, 18:47 Moze ktos wie o czym swisdczyc moze poestawanie nowycg guzkow przy hashi.U mnie sie pojawil pomimo brania hormonu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laura.phys Re: Nowe guzki przy hashimoto 19.12.19, 18:58 A masz dobrze ustawiona tarczyce? Jakieś niedobory minerałów witaminowe. Odpowiedz Link
laura.phys Re: Nowe guzki przy hashimoto 19.12.19, 19:00 Sam fakt przyjmowania hormonu nie oznacza dobrze ustawionej tarczycy. Odpowiedz Link
ewagos Re: Nowe guzki przy hashimoto 19.12.19, 21:48 Tsh mam dobre ponizej 1...Jakis niedoborow witaminowych nie mam raczej,morfologia ok Odpowiedz Link
laura.phys Re: Nowe guzki przy hashimoto 19.12.19, 22:02 Ale suplementację hormonu tarczycy nie ustawia się na podstawie tsh tylko ft4 i ft3. To są podstawowe badania. Tsh może być czasem niskie a poziomy ft4 tez niskie i wtedy się cierpi mając ustawione leczenie na podstawie tsh. Odpowiedz Link
ewagos Re: Nowe guzki przy hashimoto 20.12.19, 04:18 Nie wiem, chodze do dobrego endokrynologa.Nigdy nie zleca mi ft 3 czy ft4 jedynie tsh.Choruje od dawna do tej pory bylo ok,guzki nie rosly I nic niwego sie nie pojawilo.A teraz urosl start guzek I pojawil sie nowy chociaz tsh w porzadku Odpowiedz Link
laura.phys Re: Nowe guzki przy hashimoto 20.12.19, 08:36 Może powinnaś wykonać te badania i skonsultować wyniki jeszcze z kimś innym, konsultacja nigdy nie zaszkodzi a tarczycy nie leczy się już chyba na podstawie samego hormonu przysadki mózgowej - tsh. Masz oznaczone przeciwciała hashimoto: atpo i atg ? Odpowiedz Link