Dodaj do ulubionych

Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD

28.07.05, 23:20
Witam serdecznie...
bede wdzieczna za jakiekolwiek wiesci na temat tego developera DOZBUD...chcemy
kupic mieszkanie w Ząbkach na Osiedlu Słonecznym DOZBUDU i zastanawiamy sie na
czym poleca fenomen niskiej ceny na metr kw w Ząbkach???????? Mieszkanie 85 m2
na 2 piętrze w budynku "B". Czy jest ktos co może cos na ten temat
powiedziec???? Czy developer jest solidny???? zastanawiamy sie nad emisja z
komina Kawęczyn i liniami wysokiego napięcia na ul. Powstańców, czy jest to
grozne? Bede bardzo wdzieczna za info!!! dzieki
Obserwuj wątek
    • hit2 Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 29.07.05, 08:12
      witam, myśle że odległośc od kościoła ( a raczej od dzwonicy) jest nie bez
      znaczenia i warto wziąc to pod uwagę, co do developera to wygląda,że raczej
      solidna firma
      • saskia75 Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 29.07.05, 08:26
        Bardzo dziekuje za odpowiedz. Masz absolutna racje, wybralismy ten budynek dalej
        od dzwonnicy, ale to i tak nie zalatwia sprawy:) Zastanawia mnie dlaczego
        mieszkania blizej dzwonnicy, w budynku jeszcze nie oddanym sa sprzedane, a dalej
        dzwonnicy i w budynku zakonczonym stoja 4 puste lokale.. Czy mieszkasz tam może
        i mozesz cos jeszcze napisac. Na forach o Zabkach wiele ludzi, ktorzy kupili tam
        mieszkanie ucieka z tamtad. dlaczego????????? Boje sie wziac kredyt na 30 lat i
        nie byc zadowolonym otoczenie. Tego nie jestem w stanie zmienic:) Poradz prosze:)
        dziekuje
        • hit2 Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 01.08.05, 13:53
          akurat tam nie mieszkam, więc co do developera się nie wypowiadam. Często obok
          tegoo osiedla przechodzę więc stad moje sugestie.
          • dorotka251 Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 01.08.05, 19:27
            Witam, Kupiliśmy mieszkanie w budynku A ale nie od strony kościoła, ze swoich
            doświadczeń i z rozmów z lokatorami budynku B mogę powiedzieć że developer póki
            co nie robi żadnych problemów. Co do kościoła to faktycznie z tymi dzwonami to
            niezła przesada. Uważam że jak już zakończy się budowa wszystkich mieszkań oraz
            powstanie wspólnota mieszkaniowa wówczas będzie czas na to aby zrobić z tym
            porządek. Tak nie może być żeby dzwonić komuś nad głowami. Obecnie mieszkamy na
            ochocie i tutaj również jest mały osiedlowy kościółek ale bez żadnych dzwonów.
            Myślę że wspólnymi siłami w przyszłości doprowadzimy do likwidacji dzwonów!
            • saskia75 Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 01.08.05, 19:56
              witam Cie Doroto
              rozumiem, ze kupilas mieszkanie jeszcze blizej dzwonow:) co do wspolnoty to
              jesli je kupimy, polaczymy sily:) my teraz tez mieszkamy na Ochocie:)co za
              przypadek, ze obie z niej uciekamy, wiec Zabki nie sa takie złe jak piszą:)
              pozdrawiam i czekam na posta. Moze cos jeszcze mi podpowiesz, na co ma zwrocic uwage
              magda
              • dandar2 Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 01.08.05, 22:45
                Z dzwonami może być problem, bo proboszcz wyznaje zasadę, że był tu wcześniej.
                Chyba że zrobi sie dywersje i poprzecina to coś kable albo popsuje nadajnik,
                który to cudo techniki uruchomia, gdyby były tradycyjnie pociagane za sznurki
                to by tyle nie dzwoniły. trochę o tym problemie było na forum osiedlowym na
                skraju sąsiadującym z inwestycją Dozbudu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                f=22452&w=18290367
              • dorotka251 Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 02.08.05, 21:23
                Witam Cię serdecznie,
                no pewnie ze Ząbki nie są złe. Wręcz przeciwnie uważam że sama okolica jest
                przyjemna a budynki ze słonecznego osiedla są ozdobą ulicy Powstańców.
                Kupując mieszkanie w budynku B zwróć uwagę czy nie ma grzyba na ścianie
                (mieszkania były oddawane zimą). Piszę tak dlatego ze znajomi z bud B mają
                owego grzybka na ścianie. Ty jestes w dobrej sytuacji bo mozesz sobie obejrzec
                dokładnie wszystko i jak by miał być grzyb to juz byś go zauważyła.
                Poza tym sam developer jest ok, nie robi żadnych problemów.
    • staan2 Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 04.08.05, 13:03
      Witajcie dziewczyny,
      Ja właśnie też niedawno kupiłam mieszkanie od Dozbudu, tylko, że w budynku B.
      Tez liczę na to żeby się dobrze mieszkało. Ale póki co szukam porządnego
      fachowca do wyremontowania tego mieszkania bo właśnie poprzedni wczoraj nwalił
      i w ogóle się nie pojawił :(
      Jesli kogos znacie dobrego to plizzzz polećcie.
      Pozdrawiam sasiadów,
      Ania
      • saskia75 Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 04.08.05, 15:14
        Witam Cie Aniu
        Nie pomoge Ci, bo sama jej nie mam, natomiast byc moze (tfu, tfu) bedziemy
        sasiadkami, ja tez blik B i numer 22:)
        pozdrawiam
        magda
      • dandar2 Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 04.08.05, 17:02
        Mogę wam polecić osobę, która mi wykańczała mieszkanie (całe). Ponieważ jest to
        osoba spoza Warszawy, to byłaby zainteresowane trochę większymi pracami tzn np
        całą łazienką. Jeżeli byłabyś zainteresowana to prześlij mi informacje na e-
        mail gazety dandar2@gazeta.pl. A wtedy mogłybysmy się konkretnie umówić,
        podałabym Ci tez telefon, jako referencje można zobaczyć moje mieszkanie.
        Mieszkam w tych żółtych domkach, bezpośrenio obok Dozbudu
        Dana
        • saskia75 Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 04.08.05, 21:53
          Dona
          ale czy ten fachowiec to pracuje sam?
          bo my chcemy sie wprowadzic jeszcze przed matura naszej rocznej corki:)
          Jesli ma ludzi i jest szybki i tani i solidny to bardzo chce te namiary...czy
          jest kompleksowy? zna sie na podlodze, etc>
          mb
        • staan2 Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 05.08.05, 08:23
          Cześć Dana,
          Własnie napisałam do Ciebie w sprawie kontaktu na priv.
          Całkiem mało wziął jak na wykończenie cąlego mieszkania. A gdzie w tym czasie
          mieszkał???
          Ania
          • dandar2 Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 05.08.05, 13:11
            wysłałam Ci odpowiedź e-mail
    • dandar2 Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 05.08.05, 08:03
      Częśc Magda.
      Tomek robi sam, tak jak pisałam jest z poza Warszay więc się nie ociaga w
      robocie, bo to dodatkowe koszty utrzymania. Moje całe mieszkanie zajęło mu ok 1
      miesiąca (trochę miał przestojów, bo ja wczasie wykańczania cały czas
      pracowałam). U mnie kładł panele, z tego co wiem parkietu nigdy nie kładł więc
      jeśli chodzi o parkiet to nie polecam, a tak pooza tym u mnie zrobił wszystko
      (od podłóg po oświetenie. Co do ceny to najlepiej umówić się do całości (mnie
      to wyniosło 2,5 tys ale potem coś mu jeszcze dorzuciłam od siebie)
      • saskia75 Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 05.08.05, 21:31
        Dona,
        bardzo Ci dziekuje za informacje, nie dostalam co prawda maila, ale moge Ci
        podac moj prywatny, ktory uzywam na yahoo:
        magdabuczkowska@yahoo.com, pisz na niego
        Dona, powiedz za te 2,5 tys to on jak duze mieszkanie zrobil? i jaki masz czynsz
        i jakie sa koszta extra, ktore trzeba wziac pod uwage.
        Teraz mieszkam w starej kamienicy i tutaj jest troszke inaczej
        W Dizbudzie nie znaja wysokosci czynszu, bo nie ma wspolnoty, a ja chcialabym
        podliczyc sie miesiecznie, ochrona, ogrzewanie na gaz zima (jesli masz takie ile
        Cie wynosi), administracja, opl. licznikowe, oplaty za swoje miejsca
        garazowe(pod ziemia)...jak myslisz jaka kwote trzeba miesiecznie w tym miejscu
        na te sprawy wyasygnowac????porazdz Ty moj doradzco:) Masz GG? oto moj
        numer4261507. Dzieki z gory
        magda
        magda
        Jak myslisz
      • saskia75 Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 06.01.06, 17:12
        Dana,
        bardzo dziekuje za malia z zyczeniami swiatecznymi, my Wam tez zyczymy samych sukcesow w nowym
        roku i usmiechu na twarzy.
        Zdaje sie ze kupie mieszkanie od Mac Plastu od ktorego Ty kupilas, jestem po umowie przedwstepnej i
        czekam na kredyt:)
        kolo Was bo na Mazowieckiej, tylko umowa mi sie jakas dziwna wydala, brak beny brutto, bo noby vat
        moze sie zmienic i cala inwestycja pojdzie w gore i ten prad, ktory dopiero w rok po zakonczeniu
        inwestycji bedzie staly:(
        ale coz.
        Napisz mi prosze jaki masz mai, bo stracilam cala ksiazke adresowa:(
        same straty, ale ten rok powinien byc lepszy i mniej stratny:)
        caluje
        magda
    • 20052006s Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 28.12.05, 13:07
      Cześć, czy tu ktoś jeszcze żyje?? Od wczoraj jest osobne forum dla Osiedla
      Słonecznego. Zapraszam
      • m.dzinkans Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 29.12.05, 14:20
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35936
        • 20052006s Re: Ząbki Osiedle Słoneczne DOZBUD 29.12.05, 14:52
          No ja wiem, że mamy swoje forum bo przecież już na nim pisałam, tylko myślałam,
          ze może tu też jeszcze ktoś jest... ale widzę, że wymarło
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka