Dodaj do ulubionych

Stachera poległ :)

13.11.06, 03:07
W drugiej turze zmierzą się: Chibowski i Perkowski. Naród ząbkowski głupi nie
jest i pokazał czerwoną kartkę komu trzeba !:)
Obserwuj wątek
    • wstachera Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 03:39
      Stachera nie poległ.
      Burmistrzem co prawda nie będzie (czym zresztą się nie martwi), ale po tych
      wyborach Ząbki już nie będą takie same.

Waldemar Stachera
      • wierny_1 Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 07:04
        Nie bardzo rozumiem"(czym zresztą się nie martwi) "
        To w końcu zależało Panu czy nie. Czy inaczej pisać Panu nie pozwala zraniona
        duma.
        • gapciams Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 07:39
          tak jest zawsze : ktoś pcha się na stołek , mówi że tylko "on" naprawi to co
          inni popsuli, a jak przegrywa wybory to stwierdza że wcale na tym stołku "mu"
          nie zależało :) szkoda słów !!!
      • piotr.zabki Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 08:23
        Brak mi słów jak mozna nie czuć rozgoryczenia po porażce, po takiej Pana
        wypowiedzi szkoda mi głosu, który oddałem na Pana, naprawdę jest mi teraz
        przykro gdy słyszę, że się Pan nie martwi, że nie został Pan Burmistrzem.
        Mógł Pan powiedzieć, że jest Pan dumny, że tyle osób na Pana głosowało, że Panu
        zaufało, a wypowiedź, że się Pan nie martwi jest dla mnie osobiscie przykre...
        • wstachera Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 09:17
          piotr.zabki napisał:

> Brak mi słów jak mozna nie czuć rozgoryczenia po porażce, po takiej Pana
          > wypowiedzi szkoda mi głosu, który oddałem na Pana, naprawdę jest mi teraz
          > przykro gdy słyszę, że się Pan nie martwi, że nie został Pan Burmistrzem.
          > Mógł Pan powiedzieć, że jest Pan dumny, że tyle osób na Pana głosowało, że
          Panu
          > zaufało, a wypowiedź, że się Pan nie martwi jest dla mnie osobiscie przykre...

Oczywiście, że jestem dumny i jak będe znał wszystkie wyniki to zamieszczę
          posta na tym forum.

Nie martwię się bo dla mnie ważniejsze jest odsunięcie JB od władzy, niż to czy
          ja będę burmistrzem.

Pozdrawiam
          Waldemar Stachera
          • kubicki.m Gratuluję Panu porażki JB. 13.11.06, 12:30
            Mam tylko nadzieję, że mimo Pana przegranej w walce o fotel Burmistrza, całą swoją energię wykorzysta Pan do konstruktywnej współpracy z Nowa Radą i nowym Nowym Burmistrzem.
            Ja jestem gotów do rozmów i współpracy.

Pozdrawiam
            Marcin Kubicki
      • netgater Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 09:30
        Dostał Pan solidną lekcję pokory od wyborców.
        Zająć ostatnie miejsce, gdy nie startuje JB, to prawdziwa klęska.

W moim obwodzie (I) Pana ugrupowanie zajęło dopiero 4 miejsce. Wobec
        zblokowania list PiS i LPR, może zabraknąć mandatu dla Pana żony...
        • bonel Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 11:50
          He, he, he. Nikt nie spodziewał się takiego obrotu sprawy. Łyso Wam Pisowcy.
          He, he, he. Wyniki przeszły najśmielsze wasze marzenia. Pluliście na Stacherę
          uważając, że trza go ośmieszyć za wszelką cenę.
          Siłą mości Panowie, siłą. Wpadliście we własny grajdół ujadania na Stacherę.
          Teraz zobaczycie co to będzie.
          Czemu Stachera obrażany przez wszystkich miałby kogokolwiek poprzeć? A wówczas
          może być ciekawie i bajka o władzy skończy się smutno. Memento mori: pokora i klasa.

Negater - To żadna pokora i żadna sztuka pluć na tego co odpadł. Mnie to wcale
          nie dziwi. Stachera przez wiele lat walczył z JB. On i JB. W efekcie
          wyeliminował go lecz niestety sam poległ. Dziwi Cię to? Bo przez tyle lat walki
          miał przylepianą etykietę "kłutliwego" i przychodzi Perkowski na pół roku przed
          wyborami jako ten "dogadujący się". Ciekawe jaką etykietę miałby Perkowski gdyby
          przez tyle lat próbować coś zrobić jak Stachera.

Taka argumentacja jaką wysuwasz ma jak kij - dwa końce. Nie wiadomo jakie
          miejsce zająłby Perkowski gdyby nie startował JB.
          • netgater Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 12:11
            Przyznam, że po dwukrotnym przeczytaniu twojego maila, nadal nie rozumiem o co
            ci chodziło. PiS wygrał te wybory, więc o co chodzi? Nie zauważyłem też żeby
            ktoś z PiSu pluł na Stacherę. Jeżeli mówisz tak: ci co "pluli" na Stacherę
            zagłosowali na PiS, wobec czego można powiedzieć że to PiS pluł na Stacherę.
            Moim zdaniem popełniasz nadużycie w przypisywaniu winy PiS-owi.
            • bonel Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 13:11
              To Twój problem, że nie możesz zrozumieć, nawet własnych postów.
              Sam napisałeś "PiS wygrał te wybory, więc o co chodzi?". Cała Twoja intencja
              jest w tym zawarta. Brawo, bawissimo. Gol do własnej bramki
              Primo - na burmistrza jest II tura, a w radzie nie zdobył PiS większości. Gdzie
              tu mowa o wygranej?
              Secudno - co to za maniera, więc że jak PiS "wygrał?" te wybory to nie ma
              sprawy. Skąd ja znam to powiedzenie, że to zwycięzców się nie...

Aha, teraz to dobry Stachera. Poczytaj posty, przeanalizuj sobie.
      • mieszkaniec326 Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 12:53
        Gdyby W.Stachera przegrał tylko z R. Perkowskim nic by się nie stało. Natomiast
        przegrana z J.Chibowskim, który pojawił się niewiadomo skąd na miesiąc przed
        wyborami, który nie robił kampanii wyborczej, nie wieszał plakatów i nie
        roznosił ulotek to moim zdaniem ciężka porażka.
    • zulu2000 Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 07:45
      perfex napisał:

> W drugiej turze zmierzą się: Chibowski i Perkowski. Naród ząbkowski głupi nie
      > jest i pokazał czerwoną kartkę komu trzeba !:)

Czy nie jest głupi, to się dopiero okaże.
      • jasmin202 Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 08:03
        Im gorszy nowy Burmistrz, tym szybsza reelekcja JB!
        • pppwz Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 08:25
          na czym zależało Stacherze?

na osobistej zemście na JB - to był jedyny cel jego kampanii
          następny cel: kolejny burmistrz

powodzenia Panie Stachera tak trzymać!!
          • zulu2000 Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 08:37
            pppwz napisał:

> na czym zależało Stacherze?
            >
            > na osobistej zemście na JB - to był jedyny cel jego kampanii
            > następny cel: kolejny burmistrz
            >
            > powodzenia Panie Stachera tak trzymać!!

Pomyśl, co ty piszesz.
            Aby się spektakularnie zemścić, nie musiał kandydować na burmistrza. Wydawać
            programów, robić tyle zachodu.
            Mógł zrobić to, co zrobił, bez kandydowania, mając świadomość, że to mu
            popularności, wśród takich jak ty np. oszołomów, nie przysporzy.

A ty już wiesz, co będzie następnym celem?
            Czyżby wasz kandydat już teraz czegoś się obawiał?
    • qznia Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 11:51
      perfex napisał:

> W drugiej turze zmierzą się: Chibowski i Perkowski. Naród ząbkowski głupi nie
      > jest i pokazał czerwoną kartkę komu trzeba !:)

To co piszesz nie jest nawet głupotą to zwykły "hienizm" ( od hieny).
      Panie Waldemarze pomimo iż na Pana nie głosowałem wielki plus za pozbawienie
      nas JB.
      Życzędobrej pracy w przyszłej Radzie Miasta i wielu sukcesów.
      Życzę zgody
    • andruszka3 Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 13:40
      ale stachera nie chciał być burmistrzem. on chciał zemsty. udało mu się. ale
      kij ma dwa końce. szkoda mi tych którzy głosowali na niego bo jemu zależało
      tylko na zemście. i jaki tu czas na zmiany. chyba raczej czas na zemstę.Panie
      Waldku Judasz też całował Pana Jezusa.
      • zulu2000 Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 13:51
        andruszka3 napisał:

> ale stachera nie chciał być burmistrzem. on chciał zemsty.

Porażająca logika myślenia.
        Czy kandydując nie chciał zostać burmistrzem?
        Zemścić się, jak ty to nazywasz mógł bez tego.
        A czy działanie zgodnie z prawem, przeciwko komuś, kto to prawo naruszył jest
        zemstą? Kak ktoś ci obije twarz, to nie będziesz dochodził swoich praw?
        Zastanów się.

Panie
        > Waldku Judasz też całował Pana Jezusa.

Nie pamiętam, i chyba najstarsi górale nie pamiętają, żeby p.Stachera całował
        się z p. Boksznajderem.
        Chyba, że obydwaj są krypto....???
        Jeśli coś wiesz na ten temat, to napisz. O to p. Stacherę jeszcze nikt nie
        podejrzewał:-)
      • sz0rstki Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 14:57
        andruszka3 napisał:

> kij ma dwa końce.

Nie każdy. Machiavelli, Widziałeś kiedyś procę ???

pzdr
    • piotrek0603-16 Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 16:58
      i bardzo dobrze . tacy ludzie jak WS powinni zając sie zbieraniem szyszek w
      lesie a nie polityką lub składaniem długopisów lecz i to jest zbyt
      odpowiedzialna praca
      • kristoflaskowski Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 18:04
        piotrek0603-16 napisał:

> i bardzo dobrze . tacy ludzie jak WS powinni zając sie zbieraniem szyszek w
        > lesie a nie polityką

zdaje się, że nie wiesz co mówisz i o kim mówisz :(
        nawet najwieksi wrogowie Stachery nie odmówią mu jednego, że to dzięki
        zaproponowanym przez niego i wdrożonym rozwiązaniom finanse miasta wyszły na
        prostą. niezależnie kto wygra wybory na burmistrza może sie czuć z tego powodu
        komfortowo.

pozd.
        krzysztof laskowski
        • piotrek0603-16 Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 19:10
          Oj Panie Laskowski widze ze Pan to wierny kompan WS jest i jak tak dalej pojdzie
          to razem na dno pojdziecie jak Titanic no cóż ale są ludzie i parapety i tak jak
          np niektórzy działacze waszej wspólnoty sobie przypisujecie zmniejszenie budżetu
          a to nie tylko wasza zasługa ale także innych ludzi którzy o tym wcale nie piszą
          i sie nie podniecają tym a wy z tego robicie wydarzenie wieksze niz "Cud nad
          Wisłą" i o takich rzeczach sie nie powinno pisać a dalej działać na rzecz
          społeczeństwa a nie tylko po to zeby sobie pozniej przypisywać zasługi jako
          swoje własne :(
          • piotrek0603-16 Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 19:18
            sprostowanie zmniejszenie zadłuzenia budżetu miasta:)
          • zulu2000 Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 19:25
            piotrek0603-16 napisał:

>
            > Oj Panie Laskowski widze ze Pan to wierny kompan WS jest i jak tak dalej
            pojdzi
            > e
            > to razem na dno pojdziecie jak Titanic no cóż ale są ludzie i parapety i tak
            ja
            > k
            > np niektórzy działacze waszej wspólnoty sobie przypisujecie zmniejszenie
            budżet
            > u
            > a to nie tylko wasza zasługa ale także innych ludzi którzy o tym wcale nie
            pisz
            > ą
            > i sie nie podniecają tym a wy z tego robicie wydarzenie wieksze niz "Cud nad
            > Wisłą" i o takich rzeczach sie nie powinno pisać a dalej działać na rzecz
            > społeczeństwa a nie tylko po to zeby sobie pozniej przypisywać zasługi jako
            > swoje własne :(

1. Podziwu godna składnia i interpunkcja. Gdzieś ty się człowieku uczył???
            2. Tłumaczyć takim jak ty, to jak tłumaczyć krowie na granicy. P. Krzysztof
            Laskowski napisał, że p. Stachera ZAPROPONOWAŁ pewne rozwiązania mające
            oddłużyć finanse miasta.
            3. Nowy burmistrz, ktokolwiek to będzie, zastaje komfortową sytuację.
            4. Mówi, że coś zrobił, źle, bo i inni zrobili. Nikt nie mówi, że tylko p.
            Stachera cokolwiek robił. Ale pewne zasługi oddać obiektywnie trzeba. Podstawy
            przyzwoitości. Znasz to słowo?
    • ponponka1 Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 20:28
      Czemu tak ujadacie na Stachere? To jest wyjatkowo ochydne i takie....prostackie,
      bezmyslne odgrywanie sie na pokonanym. Skopac go, bo teraz jest slaby i mozna.
      Co za odwaga wsrod forumowiczow!
      W jakich czasach my zyjemy? Nie glosowalam na niego, ale nie moge powiedziec, ze
      czlowiek nic nie zrobil dla Zabek. Dlatego pelne chapeaux bas! Panie Waldemarze
      za odwage zmierzenia sie z wyborcami. Ci, ktorzy tak na Pana teraz warcza, nigdy
      by sie na nie zdobyli...
      • zulu2000 Re: Stachera moralnym zwycięzcą :-)) 13.11.06, 22:16
        Dlaczego???
        Tylko jego jednego nie poparł uwielbiany przez wszystkich na tym forum p.
        Boksznajder.
        Kandydat Perkowski popierany przez Boksznajdera.
        Kandydat Chibowski popierany przez Boksznajdera.
        Jak to cudownie brzmi, prawda?
        Taki wynik p. Stachery przy takim ujadaniu, nagonce i czarnym PR jaki zgotowali
        mu przeciwnicy... Kto miałby choćby zbliżoną ilość głosów?

ponponka1 napisała:

> Czemu tak ujadacie na Stachere?

Wiesz dlaczego? Poziom i klasę zwycięzców poznaje się po szacunku wobec
        pokonanych. Jak widać w przypadku naszej partyjnej elity, zasady honoru
        szwankują.

> Skopac go, bo teraz jest slaby i mozna.

Spokojnie, ok. 25% w radzie miasta to słabość?
        • bonel Re: Stachera moralnym zwycięzcą :-)) 13.11.06, 22:45
          I jeszcze jedno. Tak szczycący się swoją bezpartyjnością JB pochodzący z MWS
          popiera kontrkandydatów, którzy są partyjni, a nie odcina się od nich? W jakim
          kontekście stawia to bezpartyjność MWS? W imię czego?

Samą kwistesencję napisałeś "Skopac go, bo teraz jest slaby i mozna.". I to
          Stachera jest "kłutliwy"? Jaką to trzeba mieć obłudę by potem żądać od niego
          współpracy.
      • bonel Re: Stachera poległ :) 13.11.06, 22:20
        Całkowicie się z tobą zgadzam ponponka1. Poza tym Ci co kopią Stacherę powinni
        pomyśleć czy to przypadkiem ich kandydat nie polegnie. I co wtedy, wstyd będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka