zygzak14 25.04.07, 08:40 i co wy na to że będziemy mieli od maja autobus miejski pod naszym blokiem? :) linia 199 jakby kto nie wiedział :) a wiadomo już coś o bilecie wspólnym PKP - ZTM? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga_jaga Re: Komunikacja 25.04.07, 12:27 Nic mi nie wiadomo o linii 199, skąd ta informacja? Słyszałam tylko o autobusach nocnych, które od końca maja kursować będą co godzinę. Na trasie Warszawa-Ząbki-Zielonka jeździć będzie autobus N62: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34864,4042634.html Pozdr. o_j Odpowiedz Link Zgłoś
zygzak14 Re: Komunikacja 25.04.07, 12:56 www.zabki.pl/?go=&sel=start_linia_199 napisali co i jak. ale z kolei ja nic nie wiem o liniach nocnych. kiedy ma ruszyć ten N62? Odpowiedz Link Zgłoś
olga_jaga Re: Komunikacja 25.04.07, 14:09 Słyszałam, że pod koniec maja lub na początku czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
zebrowski.pawel Re: Komunikacja 25.04.07, 15:29 Fajnie że jest dodatkowy autobus tylko troszkę kapa że można nim niezbyt daleko zajechać. Przydany tylko dla osób które jadą na Targówek :/ No ale zdecydowanie krok w dobrą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
anes31 Re: Komunikacja 26.04.07, 10:27 co to za linia? Sprawdzałam na stronie ztm - nie ma takiej. Czy 199 to jakaś nowa linia? Odpowiedz Link Zgłoś
sdarp Re: Komunikacja 26.04.07, 11:56 anes31 napisała: > co to za linia? Sprawdzałam na stronie ztm - nie ma takiej. Czy 199 to jakaś > nowa linia? Tak nówka sztuka tutaj info ze strony ZTMu z działu informacje-> aktualne zmiany 23.04.2007 Uruchomienie linii 199 Od dnia 28.04.br. (sobota) zostaje uruchomiona nowa linia 199 na trasie: TARGÓWEK – Trocka – Radzymińska – Bystra – Ząbki: Batorego – 3 Maja – Orla – Kwiatowa – Szwoleżerów (powrót: Szwoleżerów – Stefczyka – Sikorskiego) – Zielonka: al. Piłsudskiego – Warszawa: Żołnierska – Czwartaków – Paderewskiego – al. Chruściela – REMBERTÓW AON Przebieg trasy linii 199. www.ztm.waw.pl/images/schematy/070428_199.gif Odpowiedz Link Zgłoś
maagda78 Re: Komunikacja 04.05.07, 18:15 a oto informacja z ze strony ZTM, współny bilet :):):): Informacja w sprawie rozszerzenia strefy wspólnego biletu o Opacz i Ząbki Rada Warszawy na sesji w dniu 02.03.2007 podejmując uchwałę w sprawie ustalenia przystanku WKD Opacz oraz PKP Ząbki jako przystanków granicznych miejskiej strefy biletowej dała formalne podstawy do rozszerzenia strefy objętej wspólnym biletem. Aby było to możliwe konieczne jest spełnienie kilku warunków, w tym najważniejsze to uprawomocnienie się uchwały (najpóźniejszy termin to połowa kwietnia 2007) i podpisanie stosownego porozumienia z Zarządem WKD i Kolei Mazowieckich w sprawie warunków finansowych rozszerzenia strefy objętej wspólnym biletem. Negocjacje w tej sprawie trwają. Mamy nadzieje ze w możliwie najkrótszym czasie strefa obowiązywania wspólnego biletu zostanie rozszerzona, o czym niezwłocznie poinformujemy. Odpowiedz Link Zgłoś