yoma 03.01.11, 12:49 Rok Ogrodnika, co był wrzucany w odcinkach? Cześć dziewczęta i chłopcy w ogóle :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Dzie je 03.01.11, 16:00 Bobym sobie właśnie poczytała, co ogrodnik robi w grudniu... no dobrze, w styczniu też. Odpowiedz Link
leloop Re: Dzie je 03.01.11, 17:27 u mnie burdel do kwadratu, :/ nie dość, ze własny to jeszcze teściów przeprowadzamy i część gratów już jest u nas Odpowiedz Link
leloop Re: Dzie je 03.01.11, 21:23 o Jezu, nieeee ... teście maja (a właściwie babcia-matuzalem ma) dom nad oceanem i tam przenoszą się całkowicie z Parisu na zawsze, sprzedają mieszkanie i takie tam. będzie legularna przeprowadzka firmowa ale teściowa dala nam część co cenniejszych gratów bo nie ufa do końca profesjonalistom ;) wiec do naszych ciągle jeszcze w kartonach rzeczy, dochodzą meble i kartony teściów :/ na parę tygodni, ponoć ... Odpowiedz Link
yoma Re: Dzie je 04.01.11, 10:46 Jeśli wiekowa babcia zapomni, to odziedziczysz srebra rodowe i porcelanę... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Dzie je 04.01.11, 11:39 He, he zapomnieć to mogę ja. Przedwojenny materiał trzyma się zdrowo ! ;) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Dzie je 04.01.11, 12:43 oj, to to, niesamowici są ci przedwojenni:) jeszcze nie z chińskiej taśmy Odpowiedz Link
yoma Re: Dzie je 04.01.11, 12:50 Mam na Wsi sąsiada przedwojennego dżentelmena. Facet mówi w czterech językach, wiersze recytuje, narzeka, że mu ostatnio siadło na nogi i do lasu nie pójdzie dalej niż 5 km, odjazd po prostu. Ja też tak chcę. Z dziewięćdziesiątkę ma, jak nie lepiej. A miałam kiedyś biuro w budynku warszawskiej PAST-y, tam się mieszczą dwie organizacje kombatanckie, na XIII piętrze, a winda ustawicznie zepsuta. Ja też chcę w tym wieku taką kondychę... Odpowiedz Link
leloop Re: Dzie je 04.01.11, 13:29 babcia-matuzalem to wyrób sprzed jeszcze pierwszej wojny ale z defektem jak widać, mając pięćdziesiąt lat z okładem (lata 60te) poszła na emeryturę, zeby się wnukiem zająć, zajmowała się rok a wnuk niedługo skończy 50tke ;) od tego czasu odpoczywa, póki żył dziadek trzymała się pionu, po jego śmierci odpuściła sobie wszystko, przestała chodzić, czytać, oglądać tv, je i wydala za przeproszeniem. na nic nie jest chora, serce ma 50latka, przeżyje nas wszystkich ... Odpowiedz Link