dorkasz1 Re: Dooobra Cześka 27.06.11, 21:57 Moje wiśnie, czereśnie, morele, śliwki i sporą część winogron zeżarł majowy mróz. Może sobie Cześkę sprawię? Może dzięki temu jakoś cieplej będzie? Odpowiedz Link
lellapolella Re: Dooobra Cześka 27.06.11, 22:12 moje wody gruntowe znoszą tylko stare czereśnie i parę jabłoni, tym ostatnim zresztą kora odchodzi płatami ale na wiosnę przyklejam gliną i jakoś leci. Czereśnie właśnie skończyliśmy pożerać, zostały tylko na końcach gałęzi... szpaki nie mają wstępu, sroki by im piekło z tyłków wykopały, nawet na nas się darły, gdy właziliśmy;) Odpowiedz Link
asta6265 Re: Dooobra Cześka 27.06.11, 22:20 Ja niestety muszę kupować. W sobotę jedliśmy czereśnie, smaczne były, ale kg 13 zeta:( Odpowiedz Link
andziaos Re: Dooobra Cześka 28.06.11, 10:47 cmoki w dwa boki dla Cześki :) A ja jeszcze nie jadłam w tym roku ani wiśni ani czereśni. I boję się chodzić na bazarek;) Odpowiedz Link
andziaos Re: Dooobra Cześka 28.06.11, 14:41 Roślin - czepiają się mnie. Krzyczą, że chcą do mojego ogródka:) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Dooobra Cześka 28.06.11, 14:58 Uzależnienie jak nic!!! ;) Aghroholizm wrodzony :) Odpowiedz Link
andziaos Re: Dooobra Cześka 28.06.11, 16:06 :) chyba tak :) A widziałyście jakie piękne są niecierpki różyczkowe ? Pierwszy raz widziałam - cudne! Odpowiedz Link
yoma Re: Dooobra Cześka 29.06.11, 11:41 Czy to jest może to, co ja mam przy wejściu do domu? :) Z daleka można się pomylić, myśląc, że róża. Co do Cześki: w nagrodę za dzielną i ofiarną pracę dostała atrybuta. Przypomniałam sobie, że widziałam na strychu starą klatkę po kanarku i że można by ją powiesić na drzewie, a w niej kwiatek sezonowy. Poszłam, znalazłam, ale klatka nie ma dna, więc dostała ją Cześka w prawą łapę, a na lewą łapę dużą różową kokardę i wygląda bardzo kobieco. Foto, jak się da. Może w weekend, bo ma lać i być zimno, to może zjadę do miasta... Parę dni temu szła za płotem wycieczka przedszkolna i słyszę tekst taki: A teraz dzieci uważajcie i patrzcie na lewo, bo będzie taki strach na wróble... :)))) Co do plonów, to pełłam truskawki i okazało się, że: - konwalie zjadają miętę - truskawki zjadają konwalie - truskawki i pysznogłówki robią sobie podział terytorium - pysznogłówki i konwalie koegzystują a truskawki mam już prawie wszędzie... Odpowiedz Link
yoma Re: Dooobra Cześka 29.06.11, 11:53 No dam, tylko na Wsi mam słaby net i te zdjęcia się ciągną niczym smród za wojskiem... Jak zjadę do miasta, to hurtem :) Odpowiedz Link
yoma Re: Dooobra Cześka 02.07.11, 16:50 Cześka, wiśnie i atrybut imageshack.us/photo/my-images/204/p1070890p.jpg/ imageshack.us/photo/my-images/691/p1070891b.jpg/ Odpowiedz Link
leloop Re: Dooobra Cześka 02.07.11, 23:16 ale nam Czeska wypiękniała :) pamiętam ja okutana w taki smutny prochowiec ;) atrybut bingo ! Odpowiedz Link
leloop Re: Dooobra Cześka 29.06.11, 11:47 ufff ..., a już się przestraszyłam, ze media Ci wodę z mózgu zrobiły ;D taki strach w pełni wytłumaczalny ;) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Dooobra Cześka 02.07.11, 17:57 Cześka za modą nadąża, w modnym różu paraduje :):) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Dooobra Cześka 03.07.11, 15:08 Niedane mi Cześkę zobaczyć,nie otwiera mi się:( Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Dooobra Cześka 05.07.11, 08:07 W końcu dane mi było Cześkę zobaczyć.No,no taka odstrojona,widać że na randkę się wybiera:) Odpowiedz Link