yoma 22.03.12, 19:57 ta róża, co była w pace, to jak duża rośnie na wzrost, mówiłaś? to raz, a dwa, nastawić ci sadzonkę z tej hipotetycznej nitidy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lellapolella Re: Lella 22.03.12, 20:06 Yoma, róża rośnie tak do 1,70, przynajmniej na bardaku u sąsiada:) Rośnie prosto, w kupie, tylko wypuszcza zwiadowców na boki, trzeba być czujnym. Jak zaczyna kwitnąć pędy pochylają się pod ciężarem kwiatów, oni wiązali w pasie, ja jeszcze nie mam pomysłu ale przy bramie angielskiej jest, to jest wiele różnych możliwości:) Na razie nitidy nie rób, może skiełkuje. A w ogóle, bardzo prosiłabym o zdjęcia poglądowe, gdy zakwitnie. Znalazłam strasznie dziwne cos w doniczce- duze, wyglada jak róża ale kompletnie bez kolców. Chłop mówi, ze jeżyna bezkolcowa ale moim zdaniem ma zbyt okrągłe pędy, poza tym, skleroza sklerozą ale jeżyny bym w doniczkę nie wtykała, bo i tak z nią walczę, to po co? Odpowiedz Link
yoma Re: Lella 22.03.12, 20:10 Mogłaś wyrwać, porzucić do wyrzucenia, zapomnieć, a potem Rany co to jest, co tu leży? To trzeba to wsadzić! Odpowiedz Link