lellapolella 12.03.13, 14:31 czy mi się coś wkręciło ze starczej sklerozy, czy Ty miałaś rdest Auberta, który okazał się czymś innym? Jeśli tak było, mogłabyś napisać, gdzie kupowałaś? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asta6265 Re: Asta 12.03.13, 23:13 Lella dobrze kojarzysz, ale to jednak jest rdest Auberta, tylko coś jakby powojowatego razem z nim rośnie. Długo nie kwitł i dopiero pod koniec października zakwitł, ale słabo. Za to rozrasta się bardzo szybko. Kupiłam go w Auchan na wyprzedaży bardzo wymęczonego i lichutkiego. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Asta 13.03.13, 08:20 Pewnie rdestówka powojowata przyplątała się do niego, to bardzo pospolity chwast. Odpowiedz Link
asta6265 Re: Asta 13.03.13, 09:38 No nie wiem co to takiego, ale nawet zdjęcie wklejałam na forum u nas, bo ładnie to coś zakwitło i tylko jednym kwiatkiem. Zobaczę w tym roku może też wylezie, bo Aubert już się budzi. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Asta 13.03.13, 11:24 dzięki, Asta, bo właśnie się przymierzam do "Benexu" i wolałam się upewnić. Zawsze chciałam mieć Aubercika a teraz mam tam coś, co chcę i mogłabym go dołożyć do zamówienia) Muszę się z tym jeszcze przespać;) Odpowiedz Link
asta6265 Re: Asta 13.03.13, 11:35 Lella to wielkie żarłoczne bydlę, także jak się na niego zdecydujesz to dobrze zaplanuj dla niego miejsce:) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Asta 13.03.13, 11:46 Wiem, zamierzam go puścić na wielką olchę nad rzeką. Myślałam o dławiszu ale one chyba muszą być dwa różnej płci a ja mam tylko jedną olchę w słońcu:) No i Aubercik jest taki leciutki jak chmurka:) Odpowiedz Link