yoma 31.05.13, 19:40 jak pamięcią sięgam, chyba po raz pierwszy nie wyrobiły się na Dzień Matki, ale zakwitli. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leloop Re: Irysi zakwitli 31.05.13, 22:07 a moje jeszcze nie kwitną, normalnie już przekwitały. dziś mi zakwitła pierwsza róża, miesiąc obsuwy :/ Odpowiedz Link
lellapolella Re: Irysi zakwitli 01.06.13, 10:34 u mnie nawet zakwitł, Leloop, jeden od Ciebie- jest taki sam jak mój, tylko wysoki;P Odpowiedz Link
leloop Re: Irysi zakwitli 01.06.13, 12:28 jaki kolor to Ci go może zidentyfikuje zanim ruszy identyfikator. Odpowiedz Link
leloop Re: Irysi zakwitli 03.06.13, 21:42 > Ten od ciebie ujawnił kij z pąkami, ciekawe jaki kolor Ci się trafił, bo nie notowałam komu co :) Odpowiedz Link
yoma Re: Irysi zakwitli 03.06.13, 21:49 Na etapie pąków jest taki złotobrązowopomarańczowołososiowy... Odpowiedz Link
leloop Re: Irysi zakwitli 03.06.13, 22:30 pierwszy !!! chyba mój ulubiony, aparat niestety nie łapie tych wszystkich kolorystycznych niuansów o zapachu nawet nie wspominając. po prostu cudny jest, sama sobie zazdroszczę ;) oto irys Suspicion Odpowiedz Link
lellapolella Re: Irysi zakwitli 03.06.13, 23:09 zdjęcia nie ma:( U mnie zaczyna kwitnąć irys florentyński:) Przekwitły już bucharskie i pumila, w trakcie jest I.lacteata var. chinensis. No i zaczynają syberyjskie:) a ten, co jest taki jak mój ale chyba od Ciebie, wygląda tak: Odpowiedz Link
leloop Re: Irysi zakwitli 03.06.13, 23:26 > a ten, co jest taki jak mój ale chyba od Ciebie, wygląda tak: to mi wygląda na BARCELONĘ Odpowiedz Link
leloop Re: Irysi zakwitli 04.06.13, 14:01 > a ten, co jest taki jak mój ale chyba od Ciebie, wygląda tak: zakwitł mi brązowy od Ciebie. podobny do Barcelony ale zdecydowanie bardziej beżowo-brązowy jednak i jeszcze cala grupa, te żółte to tez Twoje Lella Odpowiedz Link
yoma Re: Irysi zakwitli 03.06.13, 23:12 Klikłam i mi się ukazała przepiękna kłódeczka :) A mnie diabli wzięli latoś reticulaty. Były i nie ma. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Irysi zakwitli 03.06.13, 23:38 thanks:) ładna ta Twoja panna w falbankach, u mnie jeszcze jeden Twój wkrótce do identyfikacji- na razie wystaje mu niebieski czubek:) Odpowiedz Link
leloop Re: Irysi zakwitli 03.06.13, 23:51 jak niebieski to może być SILVERADO albo BRISE DE MER czyli nadmorska bryza :) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Irysi zakwitli 07.06.13, 13:13 zakwitł wreszcie trawiasty, po trzech latach. Ja mu głupia szukałam na moim mokradle suchego, słonecznego stoku, mam wrażenie, że nigdzie nie mógłby być wolniejszy... Odpowiedz Link
dorka556 Re: Irysi zakwitli 08.06.13, 07:07 U Was już kwitną a u mnie mają dopiero pąki. Pocieszam się, że kiedy u Was będą sterczały smętne badyle, ja będę cieszyć się pięknym widokiem kwiatów. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Irysi zakwitli 08.06.13, 23:11 Byłażby to 'Morska Bryza' czy jeszcze cóś innego? Zdjęcia nie oddają jego urody, wygląda jak z innego świata:) Pachnie tez błękitnie i chłodno, jakby nuta konwalii z anyżem. Całkowity, stuprocentowy the best of. Pojawił się też czarny, nieopisany, ale chłop mówi, ze Francuz. Nie widzisz, że ma aksamitny beret?- zdziwił się. Hmmm... Roweru nie miał, pewnie to mnie zmyliło... Leloop, Francuz czy nie? PS. A tak Ci powiem, bo dopiero teraz dostrzegłam, ze jestem podejrzewana o żółte na Twoim zdjęciu- nieprawda to jest. Żółtych ja nie teges, mam ino jednego ale on jest całkiem inny, ogromny, w pełnikowym kolorze. Odpowiedz Link