Dodaj do ulubionych

czy wy też?

01.04.14, 11:18
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/1507606_536550269795358_922588345_n.jpg
Obserwuj wątek
    • szadoka Re: czy wy też? 01.04.14, 14:46
      zawsze ;)
    • horpyna4 Re: czy wy też? 01.04.14, 14:48
      To o mnie, jak najbardziej.
    • d.wludyka Re: czy wy też? 01.04.14, 20:19
      Zarówno zawodowo jak i w ogrodzie.
      A w domu to nawet podwójnie.
      • lellapolella Re: czy wy też? 01.04.14, 20:24
        Zarówno zawodowo jak i w ogrodzie.

ja dokładnie tak samo- wszędzie deadline:/
        • d.wludyka Re: czy wy też? 01.04.14, 21:37
          Ale zauważyłam, że im więcej mam na głowie tym lepiej jestem zorganizowana.
          A zmiana czasu działa na naszą korzyść, godzina wcześniej w ogrodzie - bezcenne...
          • yoma Re: czy wy też? 01.04.14, 21:45
            Auuuuuuui!
          • edziakrys Re: czy wy też? 02.04.14, 08:00
            Wludyka, dokładnie tak!!! Im więcej pozycji w kalendarzu, tym jakoś sprawniej to wszystko idzie. Ale nie mówię tu o domowych sprawach, bo te to zawsze ostateczność.
            • lellapolella Re: czy wy też? 02.04.14, 11:23
              u mnie dziwnym trafem to praca zawodowa jest zawsze na końcu... Dom, póki co, całkiem wypadł z grafiku;)
              • leloop Re: czy wy też? 03.04.14, 14:25
                mój dom na wszelki wypadek nie pozwala o sobie zapomnieć. w marcu padła mi ostatecznie zmywara, telefon, internet, karcher, pompa w szambie a i wyciąg nadkuchenkowy zaczyna niepokojąco rzęzić.
                telefon i internet już są nowe, karcher w naprawie (na szczęście gwarancyjnej), wyciąg jak padnie to płakać nie będziemy, zmywara poczeka trochę na następczynię, najgorsza ta pompa.
                za każdym razem jak odpalam pranie to modle się, żeby moja 15-letnia pralka była tak sprawna i nieskomplikowana w obsłudze jeszcze długie lata.
                a tak wogle gra i buczy, w ogrodzie kolorowo, magnolia w pełnym rozkwicie, klematisy zaczynają, do startu przygotowuje się montana i bzy, no i moje cudne acuminaty :) wszystkie fritilarie zostały obgryzione przez tramwajarzy albo im podobnych, większość zdążyła na szczęście zakwitnąć oprócz perskiej, mam 3 obgryzione badyle :(
                w domu wszędzie sadzonki pomidorów i papryk, w drodze do mnie 30m2 tunelu.
                • se_nka0 Re: czy wy też? 04.04.14, 09:41
                  Wszystkie wymienione kwitnace ogladam sobie tu gdzie jestem i ciesze sie jak gupia.
                  Urlop to jednak cudowny stan ;)
                  • asta6265 Re: czy wy też? 04.04.14, 16:05
                    Często tak mam:)
                    • dorkasz1 Re: czy wy też? 05.04.14, 18:10
                      Nie wiem jak Wam, ale mi te święta wielkanocne na wiosnę, zupełnie nie pasują. Nie dosyć, że PITy trzeba wypełniać, ogród odgruzowywać, siać, pikować, nawozić, ciąć, grabić, kopać, przesadzać, sadzić, to jeszcze jakieś jajka gotować. Nie można by tak na listopad przenieść? Wtedy już po ogrodowaniu, po przetwarzaniu, grzyby się zwykle kończą i następuje taki dosyć luźny miesiąc. Jakby tak tam wgruzić tę Wielkanoc, to można byłoby jednym ślizgiem załatwić. Najpierw znicze, później płynne przejście na króliki i baranki, zakończone choinkami. A później od nowego roku prawie cały rok luzu...
                      • lellapolella Re: czy wy też? 05.04.14, 19:43
                        Ja jestem do cna zepsuta i Wielkanocy nie obchodzę;)
                      • leloop Re: czy wy też? 05.04.14, 20:22
                        > Nie wiem jak Wam, ale mi te święta wielkanocne na wiosnę, zupełnie nie pasują.
                        Wielkanoc tylko na wiosnę, moje ulubione Święta, chętnie omijałabym BN :) ja robię tylko paschę, resztę olewam.
                        • dorkasz1 Re: czy wy też? 05.04.14, 22:01
                          W tym roku ograniczę się do jajek gotowanych w łupach cebuli. Na to mnie stać :)
                          • d.wludyka Re: czy wy też? 06.04.14, 21:04
                            Zawsze można zrobić Święta składkowe, albo część rzeczy kupić (te najbardziej pracochłonne), a zawsze dzień wolnego więcej
                            • leloop Re: czy wy też? 07.04.14, 13:10
                              > Zawsze można zrobić Święta składkowe
                              czasem nie ma się z kim składać ;)
                              w przypadku Wielkanocy wole schemat francuski, lepsiejszy obiad i dużo czasu na świeżym powietrzu. dlatego ja robię paschę a na obiad idziemy do teściowej. żadnych pasztetów, szynek sosów, bab i tryliarda mazurków. zaoszczędzony tydzień stania w garach o kasie nie wspominając.
                              • asta6265 Re: czy wy też? 07.04.14, 21:30
                                Leloop jak też tak chcęęęęęęęę.
                                • yoma Re: czy wy też? 07.04.14, 22:45
                                  Z powodu braku kasy, czasu i energii będzie żur własnoręcznie ukiszony na suchym chlebie i jakieś jajca. I chwatit. Jeszcze może być zupa z pokrzywy :)
                              • edziakrys Re: czy wy też? 07.04.14, 22:45
                                Moje też Wielkanocne ulubione, bo tak pięknie się robi....
                                Ja się nie rozczulam nad żarłem, bo moi nie mięsowi; bigosik jakiś machnę, chałwowca, może miętowe ciasto do tego; myślę o szaszłykach, do tego pyrczana sałatka i jajki z cebuli, a i chabasu coś być musi. Koniec. Kropka. Amen.
                                Na sernik pójdziemy do mojej mamy, babkę kupię w "Biedzie" bo smaczna i taki jest niecny mój plan.
                                • yoma Re: czy wy też? 07.04.14, 22:49
                                  Pięknie hyhy, zwłaszcza w zeszłym roku :D
                                  • leloop Re: czy wy też? 08.04.14, 07:47
                                    > Pięknie hyhy, zwłaszcza w zeszłym roku
                                    jest co wspominać za to a na BN i tak na ogol leje i jest ciemno z zasady ja w dooopie :/
                                    ACCU Ci zapowiada na Wielkanoc słońce i 20 stopni wiec nie maruć kochanieńka ;P
                                    • edziakrys Re: czy wy też? 09.04.14, 08:33
                                      W zeszłym roku to był hardcore, ale za to w tym roku z większym utęsknieniem się czeka na "lepszą" Wielkanoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka