Dodaj do ulubionych

Prośba moderatora

23.09.10, 23:07
Nie mogę na bieżąco śledzić tego co dzieje się na forum, a niestety miały miejsce sytuacje które wymagały interwencji moderatora, chciałbym więc prosić w takich przypadkach o informację na maila: kubaa13@poczta.onet.pl ewentualnie telefonicznie 785944941.

Mam nadzieję iż obok ostrych wypowiedzi pod moim adresem padną także bardziej przyjemne propozycje :-)))
Funkcją moderatora zostałem obdarzony trochę bez mojej wiedzy, ale przyjąłem ją, no i chciałbym wywiązywać się z niej odpowiedzialnie. Niestety z przyczyn trochę ode mnie niezaleznych często bywam nieobecny i dlatego proszę o informację droga mailową lub telefoniczną o wszelkich sytuacjach które mogą być zarzewiem konfliktu.
Obserwuj wątek
    • ananke666 Re: Prośba moderatora 23.09.10, 23:18
      Z serca radzę - wyrzuć z forum numer telefonu, ujawnianie tego typu informacji w necie jest nierozsądne. Mail wystarczy.
      • andrzej585858 Re: Prośba moderatora 23.09.10, 23:31
        ananke666 napisała:

> Z serca radzę - wyrzuć z forum numer telefonu, ujawnianie tego typu informacji
        > w necie jest nierozsądne. Mail wystarczy.

Dziekuję za zwrócenie uwagi - ale ja akurat nie mam z tym problemu - nigdy nie kryłem się za nickami i brakiem możliwości identyfikacji.Nie mam majątku ani nie pelnię żadnych funkcji i niestety nikt nie chce mnie molestować. :-((((
        Może dlatego iż Przeszczep w porównaniu ze mną to Brad Pitt?

Poważnie zaś mówiąc - zawsze w necie ujawniałem swoja tożsamość i nigdy z tego powodu nie miałem żadnego problemu.
        • paszczakowna1 Re: Prośba moderatora 24.09.10, 00:18
          > Poważnie zaś mówiąc - zawsze w necie ujawniałem swoja tożsamość i nigdy z tego
          > powodu nie miałem żadnego problemu.

Ale będziesz miał. Wyrzuć nr telefonu, dobrze Ci radzą. Chcesz, żeby Ciebie i rodzinę budziły o trzeciej rano dzwonki jakiegoś trolla, którego posty wyrzucasz z forum? Albo o dowolnych porach panie zapraszające na pokaz pościeli wełnianej?
    • mankencja Re: Prośba moderatora 25.09.10, 16:24
      Andrzeju, jeszcze raz proszę - posłuchaj innych i skasuj ten telefon. Post wisi już wystarczająco długo, kto miał się zainteresować, ten to z całą pewnością zrobił. Nie kuś losu, zawartość tego forum jest publicznie dostępna.
      • andrzej585858 Re: Prośba moderatora 28.09.10, 16:47
        mankencja napisała:

> Andrzeju, jeszcze raz proszę - posłuchaj innych i skasuj ten telefon. Post wisi
        > już wystarczająco długo, kto miał się zainteresować, ten to z całą pewnością z
        > robił. Nie kuś losu, zawartość tego forum jest publicznie dostępna.

Jakoś lubie kusić los, i niestety nadal nikt nie chce mnie molestować tak więc jest dokładnie tak jak wiedzialem że będzie - ludzie są w zasadzie rozsądni, ale za to łatwo ulegają presji mediów i skutkiem tego wietrzą zagrożenie wszędzie - mawet tam gdzie jego wcale nie ma.

Wracając zaś do poważniejszych spraw. Mam nadzieję że będę częściej zaglądać na forum, ale na dzień dzisiejszy chciałbym tylko przypomnieć iż wielokrotnie prosiłem o zachowanie chocby minimum kultury - niestety moge sobie jak widac pogadać.
        Nie będę tolerował zwrotów typu "zawieszony idiotyzm" ' kopnięci przez Boga" (duża litera to moja interpretacja, mialem nadzieję że przynajmniej zasady slownika ortograficznego obowiązują na forum, ale niestety jak widac nie bardzo) i po prostu posty z takimi sformułowaniami będę wycinał.

Tolerancja to nie jest tylko głoszenie haseł, to jest także postępowanie zgodne z duchem tolerancji - nie wiem jak tego typu wyrazenia można zakwalifikować jako przejaw tolerancji.
        Może ktoś potrafi - ja niestety traktuję je jako przejaw braku kultury.
        >
        • lezbobimbo Re: Prośba moderatora 29.09.10, 11:37
          andrzej585858 napisał:
          > Nie będę tolerował zwrotów typu "zawieszony idiotyzm" ' kopnięci przez Boga" (
          > duża litera to moja interpretacja, mialem nadzieję że przynajmniej zasady slown
          > ika ortograficznego obowiązują na forum, ale niestety jak widac nie bardzo) i p
          > o prostu posty z takimi sformułowaniami będę wycinał.
          > Tolerancja to nie jest tylko głoszenie haseł, to jest także postępowanie zgodne
          > z duchem tolerancji - nie wiem jak tego typu wyrazenia można zakwalifikować j
          > ako przejaw tolerancji.
          > Może ktoś potrafi - ja niestety traktuję je jako przejaw braku kultury.

A wiec Andrzej znowu nie bedzie tolerowal. Nie bedzie tolerowal braku tolerancji :D
          Rozumiem, ze za brak kultury i brak tolerancji uwazasz wypowiedzi nie dosc czolobitne wobec Twego ukochanego kosciola oraz brak poparcia dla tych ohydnych swirów sprzed palacu prezydenckiego? Chcesz jak widze wycinac zwyczajne slowa takie jak "idiotyzm" albo "bzdury"?
          To bedziesz musial wyciac wszystkie posty tutaj, które nie sa postami Ginestry.. :D

(której to Ginestry podlosc pseudochrzescijanska oczywiscie tolerujesz, zagalopowala sie przeciez tylko...)
          • szprota Re: Prośba moderatora 03.10.10, 20:14
            Cóż, czytając post Andrzeja utwierdzam się w przekonaniu, że poprzestanę na czytaniu tego forum - boję się, że nie stanie mi kultury i tolerancji, by dyskutować w duchu narzucanym przez moderatora.
            Wydawałoby się, że jeśli toleruje się wytykanie forumowiczom ich pochodzenia tudzież przenoszenie konfliktów z innych forów czy nawet portali, powinno się stosować podobnie bezbrzeżną wyrozumiałość dla tych, którzy ośmielają się podkreślać, że symbole religijne nie mają dla nich znaczenia. Ale wygląda na to, że to argument z cyklu "skoro coś jest, to musi być legalne".
            • andrzej585858 Re: Prośba moderatora 03.10.10, 20:38
              szprota napisała:

> Wydawałoby się, że jeśli toleruje się wytykanie forumowiczom ich pochodzenia tu
              > dzież przenoszenie konfliktów z innych forów czy nawet portali, powinno się sto
              > sować podobnie bezbrzeżną wyrozumiałość dla tych, którzy ośmielają się podkreśl
              > ać, że symbole religijne nie mają dla nich znaczenia. Ale wygląda na to, że to
              > argument z cyklu "skoro coś jest, to musi być legalne".

Chciałbym przypomnieć, że już dość dawno wyraziłem się jasno że nie będę tolerował uwag odnosnie pochodzenia ani poglądów - wyrażanych w formie obraźliwej, tak więc nie wiem na jakiej podstawie piszesz o tej wyrozumiałości.
              Symbole religijne mogą nie miec znaczenia dla wielu osób i nie to jest problemem. Problemem jest język w jakim jest ów brak znaczenia wyrazany.
              Cały czas wydaje mi się że są to sprawy które powinny być przez wszystkich akceptowane - ale jak widać nie bardzo.

Co się tyczy przenoszenia tzw. konfliktów - mam nieco inny pogląd w tej kwestii , zwłaszcza tego kto owe konflikty przenosi.
              • szprota Re: Prośba moderatora 03.10.10, 21:19
                Dobrze, nie będę się spierać w kwestii tego, kto co przenosi, bo gołym okiem widać, kto mąci ze złą wolą, a kto po prostu zajadle dyskutuje - no ale na to trzeba obiektywizmu. Andrzeju, oczekuję, że tak, jak "nie będziesz tolerował" braku kultury w wyrażaniu obojętności względem obiektów kultu religijnego (każdego), tak samo nie będziesz tolerował wspomnianych wycieczek o pochodzeniu. A Twój brak tolerancji rozumiem poprzez wycinanie postów. W obydwu przypadkach.
                Póki co tego usuwania nie widzę, posty, które wzbudziły sprzeciw czy to Twój, czy innych forumowiczów, są nadal. Więc może egzekwuj - jak widzisz, same groźne zapowiedzi niewiele tu działają.
                • rozdzial43 Re: Prośba moderatora 04.10.10, 15:31
                  szprota napisała:

> Dobrze, nie będę się spierać w kwestii tego, kto co przenosi, bo gołym okiem wi
                  > dać, kto mąci ze złą wolą, a kto po prostu zajadle dyskutuje - no ale na to trz
                  > eba obiektywizmu.

A co, Szprota? Nie wystarczy Ci, że zarżnęłyście już z Bimbo swoją moderacją forum główne?
                  Przeszkadza Ci równouprawnienie dyskutantów i brakuje nożyczek dla "zwalczania" odmiennych poglądów?
                  Nie wątpię, że zaraz zrobiłabyś tu znany już z forum głównego porządek, bo udowodniłaś przynajmniej trzykrotnie, że czego jak czego, ale obiektywizmu Ci brakuje.

Tymczasem rzeczywiście ogranicz się do czytania Potworum, jeśli nie masz merytorycznych argumentów i nie pouczaj moderatora, którego forum - w przeciwieństwie do moderowanego przez Ciebie - kwitnie.

Albo zabieraj głos w dyskusji na równych prawach i licz się z tym, że nie będziesz mogła wyciąć miażdżącej Cię odpowiedzi.

Brakuje Ci kompetencji do takich pouczeń po prostu, i tyle.
                  • szprota Re: Prośba moderatora 05.10.10, 20:02
                    Rozdział...
                    Primo, przeczytaj mój post. Dla odmiany ze zrozumieniem. Niczego innego w nim nie oczekuję niż równouprawnienia dyskutantów. Andrzej tymczasem buńczucznie zapowiada, że nie będzie tolerował tego i owego... i nic z tego nie wynika. A powinno, nawet jeśli ceną ma być cięcie postów z bogiem przez małe be.
                    Secundo, jeśli forum, które jest zarżnięte przez moderację jest na trzecim miejscu w rankingu popularności forów odksiążkowych, to gratuluję obiektywizmu. Może sobie odśwież definicję? To naprawdę nie to samo (jak lansują nam tu niektóre) co myślenie życzeniowe i zamykanie oczu na fakty.
                    Tertio, właśnie dałaś popis przeniesienia konfliktu - dawno wyjaśnionego - z tamtego forum. Wiesz, że jest to trollizm. Już nie mówię o tym, że znów kłamiesz, licząc na to, że ktoś się na to nabierze. Pojmij wreszcie, że nikt się nie nabierze. Nikt. Bo kłamiesz.
                    Quattro wreszcie, jeśli masz potrzebę pouczania kogoś, to zajrzyj może do dzieci w przedszkolu. Na nich być może Twój mentorski, nieprzystający do irracjonalnego zachowania ton zrobi wrażenie. Dla mnie jest niesmaczny.

PS Tak, mam prawo pouczać Andrzeja. Wystaw sobie, że prócz forum M.M. moderowałam jeszcze kilka innych forów, nie tylko na gazecie. Większość z nich jest równie "zarżnięta"

EOT.
                    • rozdzial43 Re: Prośba moderatora 05.10.10, 21:15
                      szprota napisała:

> Tertio, właśnie dałaś popis przeniesienia konfliktu - dawno wyjaśnionego - z ta
                      > mtego forum. Wiesz, że jest to trollizm. Już nie mówię o tym, że znów kłamiesz,
                      > licząc na to, że ktoś się na to nabierze. Pojmij wreszcie, że nikt się nie nab
                      > ierze. Nikt. Bo kłamiesz.

Zaklinasz rzeczywistość, Szproto, za pozwoleniem. I bujasz w obłokach.

A ja z kolei mam znów poczucie deja vu. I nie chce mi się od nowa toczyć tej rozmowy, w której oskarżysz mnie o kłamstwo, bo Ty nigdy niczego takiego nie wycięłaś. Następnie paluchem zostanie Ci wskazane, co wycięłaś i kiedy, zostanie to potwierdzone. Ty następnie powiesz, że nie pamiętasz, czy to Ty wycięłaś, bo jest Was przecież od wycinania milion. Potem pomimo, że nie wiadomo, czy to Ty wycięłaś, to szlachetnie weźmiesz to na klatę i przyznasz, że nie powinno być wycięte. I nie wyciągniesz znowu z tej rozmowy żadnych wniosków, rozsnujesz na poczekaniu zasłonę dymną i pozostaniesz w przekonaniu, że skoro Ty mówisz, że taka jest prawda i potwierdzi to bez zastanowienia 10 wiernych koleżanek, to taka właśnie jest prawda.

No i jak tu możesz ode mnie wymagać partnerskiego tonu? Rzeczywiście, jak w przedszkolu.

A jeszcze z ciekawości zapytam, gdzie ten ranking najpopularniejszych forów? jakie są tam kryteria? I czy na popularność forum głównego pracuje też pod - forum moderowane przez Andrzeja?
                      • szprota Re: Prośba moderatora 05.10.10, 22:09
                        Sama zaczęłaś. I czego oczekujesz, przepraszam, że nagle mi się przypomni, czy to ja wycięłam, czy ktoś inny? Zostało przywrócone, sprawa jest dawno zamknięta, a wywlekanie jej przy każdej okazji naprawdę jest już nużące. I naprawdę wskazuje na złą wolę rozpętania po raz kolejny do niczego nie prowadzącej pyskówki. Jesteś uprzedzona do tego, jak m.in. ja moderuję forum M.M. i nic tego nie zmieni, choćby cały świat krzyczał, że jesteś zaślepiona.
                        Taka jest prawda.
                        Tak czy siak, zarzut, że wycięte posty poleciały dlatego, że były nie po linii są kłamstwem i oszczerstwem. Rozumiem, że masz z tym jakiś problem może nudzi Ci się przy kompie i musisz obrażać ludzi w ten sposób, inaczej czujesz, że nie istniejesz w internecie, albo zazdrościsz tego, że część z nas zżyła się poza forum i mamy czelność okazywać sobie sympatię. Ale nic mnie to nie obchodzi - szerzysz na mój temat nieprawdziwe rzeczy i będę na to reagować.

Aha, a ranking jest tutaj:
                        forum.gazeta.pl/forum/0,107543,8064531.html?x=2152617
              • anutek115 Re: Prośba moderatora 06.10.10, 18:12
                andrzej585858 napisał:

> Co się tyczy przenoszenia tzw. konfliktów - mam nieco inny pogląd w tej kwestii
                > , zwłaszcza tego kto owe konflikty przenosi.

To ja poproszę o przykład tego, co twoim zdaniem jest przenoszeniem konfliktu. I nie pytam z ciekawosci, tylko naprawdę chcę wiedzieć - i proszę uprzejmie o pełną odpowiedź, z cytatem, linkiem i czym tam jeszcze - inaczej uznam, że przenoszą konflikty twoim zdaniem ci, z którymi ci, Andrzeju, "nie po linii", czyli przymykasz oko na to, co robią ci, z którymi ci jest po linii, czyli robisz dokładnie to, co, twoim zdaniem robiły moderatorki na macierzystym, i co, że przypomnę, budziło twoje gorące oburzenie.
                • andrzej585858 Re: Prośba moderatora 15.10.10, 22:48
                  anutek115 napisała:
                  .
                  >
                  > To ja poproszę o przykład tego, co twoim zdaniem jest przenoszeniem konfliktu.
                  > I nie pytam z ciekawosci, tylko naprawdę chcę wiedzieć - i proszę uprzejmie o p
                  > ełną odpowiedź, z cytatem, linkiem i czym tam jeszcze - inaczej uznam, że przen
                  > oszą konflikty twoim zdaniem ci, z którymi ci, Andrzeju, "nie po linii", czyli
                  > przymykasz oko na to, co robią ci, z którymi ci jest po linii, czyli robisz dok
                  > ładnie to, co, twoim zdaniem robiły moderatorki na macierzystym, i co, że przyp
                  > omnę, budziło twoje gorące oburzenie.

Niestety, nie podam linków i tego wszystkiego czego oczekujesz z bardzo prozaicznego powodu. Nie chcę nowej dosyć bezsensownej dyskusji.
                  Najwazniejsza dla mnie jest jedna zasada - nie obrazamy osón posiadających inne poglądy miz moje własne - nawet najbardziej słuszne.
                  A takie zjawisko było plagą na głównym forum.
                  I nie robiły tego wszystkie moderatorki a niestety jedna.

I naprawdę, nie ma żadnego znaczenia kto jest po "linii" a kto nie jest. Pewne zasady powinny obowiązywać wszystkich - niezaleznie od pogladów.
                  >
            • black-apple Re: Prośba moderatora 03.10.10, 21:01
              A mnie gleboko zastanawia, jaki jest zamiar roli Dzidki na tym forum i czy tez wladza Andrzeja jest w pelni autonomiczna i absolutna.

Andrzeju, jedno pytanie. Jak szeroki jest zasieg akceptowanych tematow na forum i czy tematy scisle dotyczace historii, nauki, kultury maja racje bytu w miejscu, w ktorym swoja nisze znalazly religijne dyskusje?
              • the_dzidka Re: Prośba moderatora 04.10.10, 11:13
                Mam dostęp do funkcji moderatora do użycia w absolutnie wyjątkowych wypadkach (casus "Baby m"). Ale to już żeśmy sobie z Andrzejem wyjaśnili.
                A co?
                • andrzej585858 Re: Prośba moderatora 23.01.11, 09:20
                  Z niechęcią, ale musiałem usunąć kilka postów. Po pierwsze, jeżeli ktoś nie życzy sobie aby w postach znajdowały się jakiekolwiek odniesienia do wykonywanego zawodu to należy to uszanować - nawet jeżeli kiedyś tam zostało to ujawnione przez tą osobę.

Następna sprawa jest dużo poważniejsza - jeszcze raz proszę o powściągnięcie języka i zaprzestanie wręcz ordynarnych wycieczek osobistych tylko dlatego że mam inne poglądy. Nie mam zamiaru dopuścić do takiego poziomu agresji jaki miał miejsce na forum głównym.
    • krezzzz100 Re: Prośba moderatora 23.01.11, 18:16
      Z uwagą przeczytałam preambuły moderatora do forum i wnoszę zapytanie: dlaczegóż to nie wolno mi pisać bóg z małej litery? Bo zasady językowe tak stanowią? A co, jak ja tej akurat zasady nie uznaję? A nie uznaję w rzeczy samej i nawet projekt grantowy wypichciłam w tej materii. Pytam, bo uważam to za niegramatyczne, i nic mnie nie obchodzi, że zasady językowe stanowią inaczej -ja mam własne uzasadnione zasady i mam zamiar się ich trzymać :-) I co będzie ze mną?
      Ps. Także kościół piszę wyłącznie z małej- i nie chodzi mi bynajmniej o budynek...
      • rozdzial43 Re: Prośba moderatora 23.01.11, 21:30
        krezzzz100 napisała:

dlaczegóż to nie wolno mi pisać bóg z małej litery? Bo zasady językowe tak stano
        > wią? A co, jak ja tej akurat zasady nie uznaję? A nie uznaję w rzeczy samej i n
        > awet projekt grantowy wypichciłam w tej materii. Pytam, bo uważam to za niegram
        > atyczne, i nic mnie nie obchodzi, że zasady językowe stanowią inaczej -ja mam w
        > łasne uzasadnione zasady i mam zamiar się ich trzymać :-)

Przepraszam, że się tak wtrącę w odpowiedzi na nie do mnie zadane pytanie, jednak ciekawość żre mnie - panie tego - okrutnie. Chciałabym się dowiedzieć - jeśli można - jakich jeszcze przyjętych zasad współżycia w społeczeństwie nie uznajesz, Krezzzz? Jeśli na pisemnym forum nie uznajesz zasad językowych, bo masz swoje, to muszę się z ostrożności i strasznej ciekawości spytać, czy są jakieś zasady w realnym życiu, których nie uznajesz?

Gdyby się miało np. okazać, że nie uznajesz zasady, że nie spluwamy z rozmachem w towarzystwie, to będę ściśle uważać, żeby nie spotkać się z Tobą w realu przez jakiś niefortunny przypadek. Bo chociaż rozumiem, że Asi, Kasi, Basi i Zosi to nie przeszkadza, ba, popierają spluwanie z rozmachem z całego serca, to jednak społeczeństwo wypracowało zasadę, której umiejący współżyć z innymi będzie starał się przestrzegać.
        • krezzzz100 Re: Prośba moderatora 24.01.11, 07:35
          Przecz już napisałam :-) Pisowni z wielkiej litery rzeczowników pospolitych typu : bóg, kościół.
          To pytam, co ze mną, niebogą, będzie...
          • andrzej585858 Re: Prośba moderatora 24.01.11, 19:53
            krezzzz100 napisała:

> Przecz już napisałam :-) Pisowni z wielkiej litery rzeczowników pospolitych typ
            > u : bóg, kościół.
            > To pytam, co ze mną, niebogą, będzie...

Zawsze wydawało mi się że obowiązuje nas słownik ortograficzny, ale w momencie gdy ktoś napisał że został on stworzony przez ludzi wierzących i z tego tez powodu jego reguły są nieistotne - to zwątpilem już w wszystko.
            Pomijam już tak prozaiczny fakt jak zasady pewnej przyzwoitości i szacunku dla rozmówcy dla ktorego jest to sprawa istotna gdyż dotyczy tego co jest dla niego niezwykle ważne.

No, ale jeżeli ktoś ma swoje zasady które są ponad wszelkimi zasadami? To cóż ja biedny i niedouczony mogę na to poradzić?
            • krezzzz100 Re: Prośba moderatora 24.01.11, 21:01
              No cóż, zapytałam- mam wątpliwości co do tych zasad gramatycznych. No co ja mogę, że mam? Zatem, uprzedzam, nie będę ich stosowała. Czy zostanę wyrzucona, panie Admin- boś Pan chyba w preambule coś takiego zapowiedział?
              • andrzej585858 Re: Prośba moderatora 25.01.11, 18:10
                krezzzz100 napisała:

> No cóż, zapytałam- mam wątpliwości co do tych zasad gramatycznych. No co ja mog
                > ę, że mam? Zatem, uprzedzam, nie będę ich stosowała. Czy zostanę wyrzucona, pan
                > ie Admin- boś Pan chyba w preambule coś takiego zapowiedział?

Człowiek jest tylko człowiekiem i pisząc powyższą preambułę ,jak pięknie zostało to określone, dałem ponieść się emocjom - za co zresztą później przeprosiłem, gdyż pomijając cos takiego jak element szacunku dla rozmówcy uświadomiłem sobie słuszność stwierdzenia zawartego w dokumencie Vaticanum II - "Deklaracji o wolności religijnej" :
                "Prawda nie inaczej się narzuca, jak tylko siłą samej prawdy, która wnika w umysły jednocześnie łagodnie i silnie".

Mam więc nadzieję iz spokojnie czekając, dożyje tej chwili że przynajmniej prawdziwość zasad słownikowych zostanie przyswojona łagodnie a jednocześnie silnie.
                • krezzzz100 Re: Prośba moderatora 25.01.11, 21:35
                  No to mamy to załatwione. Też pozostaję z nadzieją, że moje wątpliwości zostaną kiedyś uznane, i że może mi nawet za to zapłacą)))
                  • andrzej585858 Re: Prośba moderatora 21.02.11, 06:50
                    Wszystko na swoje granice, także i moja tolerancja. Nie miałem zamiaru nigdy ingerować w dyskusje, nawet ostre, ale dyskusje polegające na akcentowaniu różnic w poglądach. Ale w momencie gdy górę biorą wycieczki osobiste to już nie jest wymiana poglądów tylko zwykła pyskówka.
                    Do tej pory głównym problemem był język używany przez Lezbobimbo. teraz dołączyły się do tego wypowiedzi krezzz.

Tak więc bez względu na to czy ucierpi na tym logika wątku ale będę usuwał posty zawierające zarówno wulgaryzmy i odnoszące się bezpośrednio do rozmówców w ktorych będą zawarte sformulowania typu "zamknij się" że zacytuje jedno z łagodniejszych, jak i wypowiedzi tego typu pojawiające się w wypowiedziach krezzz:

"Czas i edukacja robią swoje. Nawet Szprota w końcu zrozumie znaczenie moich nawiasików))))"

Natomiast co do podnoszonych zarzutów o trollowanie podnoszonych wobec Ginestry i R34 to apelowałbym o mniej drobiazgowe analizowanie wszelkich niedociągnięć, chociaż w pewien sposob rozumiem powody tych zachowań.

Na zakończenie - niezbyt optymistyczna refleksja - jak bardzo słuszne są słowa papieża gdy mówi o usuwaniu tolerancji w imię tolerancji. Mam wrażenie ze tego typu zachowania mozna zaobserwować także i na tym forum.
                    "Powstaje takie niebezpieczeństwo, bo rozum - tak zwany zachodni rozum - uważa, że oto teraz rozpoznał rzeczywiście to, co słuszne, i w związku z tym rości sobie prawo do totalnego obowiązywania, ale roszczenie to jest przeciez przeciwne wolności".

To była moja osobista uwaga. Poza tym na ile bedę potrafił i na ile czas mi bedzie pozwalał to niestety z niechęcią, ale będę usuwal tego typu posty. Prosby jak widac niewiele pomagają.

I jeszcze jedno - faktycznie mile widziana byłaby rozsądna osoba do pomocy w moderacji - forum rozrosło się dosyć mocno i pomoc taka jest jak najbardziej wskazana.
                    • rozdzial43 Re: Prośba moderatora 21.02.11, 15:01
                      andrzej585858 napisał:

> Natomiast co do podnoszonych zarzutów o trollowanie podnoszonych wobec Ginestry
                      > i R34 to apelowałbym o mniej drobiazgowe analizowanie wszelkich niedociągnięć,

A co z zarzutami podnoszonymi wobec Dakoty, Szproty, Klymenystry, Bimby i innych o grupowy mobbing, zwany też klasycznym trollingiem?

Jeśli chodzi o "R34" to oznajmiam, że nadal drobiazgowo będzie on analizował "niedociągnięcia" w socjalizacji osób używających języka rynsztokowego oraz stosujących grupowy mobbing, zwany też klasycznym trolowaniem.

Jako moderator tego forum bądź spokojnym Andrzeju, że na każde z przejawów sprowadzania forum do poziomu szaletu oraz grupowego mobbingu, zwanego też klasycznym trollingiem "R34" zwróci Ci uprzejmie uwagę oraz życzliwie doniesie.
                      • klymenystra Re: Prośba moderatora 21.02.11, 21:10
                        Pokaż mi, gdzie łamię netykietę i stosuję mobbing.
                        • lezbobimbo Re: Prośba moderatora 21.02.11, 21:21
                          klymenystra napisała:
                          > Pokaż mi, gdzie łamię netykietę i stosuję mobbing.

Mobbing to jest dzisiaj trędi slowo wedlug tej tam klasycznej wyroczni na sytuacje, kiedy wiele osob ma ten sam argument, a jedna nie. Co bedzie jakie slowo oznaczac jutro, to sie z pewnoscia dowiemy w kazdym watku, jaki zostanie rozwalony.
                          Chodzmy stad wytwornie, zlamie Ci netykiete i zrobie KWA :P
                          • klymenystra Re: Prośba moderatora 21.02.11, 21:23
                            Jak Humpty-Dumpty w Alicji, jak Humpty-Dumpty. Chodzmy, chodzmy.
                        • rozdzial43 Re: Prośba moderatora 21.02.11, 21:30
                          klymenystra napisała:

> Pokaż mi, gdzie łamię netykietę i stosuję mobbing.

IMHO w tych razach, kiedy wespół w zespół z kilkoma koleżankami uświadamiałaś innej dorosłej forowiczce, że forma i styl jej wypowiedzi Ci nie odpowiadają. W kilku wątkach, nie żeby jednorazowo. W pracy zespołowej i nużącej powtarzalności widzę mobbing.

Łamanie netykiety widzę w odwoływaniu się do argumentów ad personam.

Tak to widzę, przykro mi. Chociaż jeśli chodzi o linię kontaktów mojej osobistej osoby z Twoją osobistą osobą, to nie mam Ci nic do zarzucenia.
                          • klymenystra Re: Prośba moderatora 21.02.11, 21:40
                            Uświadamianie dorosłej forowiczce, że jej posty są niezrozumiałe było moją własną inicjatywą i z nikim jej nie uzgadniałam.
                            Argumenty ad personam latają na tym forum tak gęsto, że aż się dziwię, że akurat mnie sobie upatrzyłas.
                      • lezbobimbo Re: Prośba moderatora 21.02.11, 21:40
                        rozdzial43 napisała:
                        > Jeśli chodzi o "R34" to oznajmiam, że nadal drobiazgowo będzie on analizował "n
                        > iedociągnięcia" w socjalizacji osób używających języka rynsztokowego

Ciekawe, kiedy tak drobiazgowo obserwujac zauwazysz, ze fora DYSKUSYJNE sluza do DYSKUTOWANIA na tematy, a nie do socjalizacji ani do analizy osób. Tematy analizuj zamiast urzadzac ten wieczny jazgot kto czego gdzie nie napisal.
                        Zacznij Ty wreszcie gadac Z ludzmi, a nie O ludziach, to Cie moze polubia.

> Jako moderator tego forum bądź spokojnym Andrzeju, że na każde z przejawów spro
                        > wadzania forum do poziomu szaletu oraz grupowego mobbingu, zwanego też klasyczn
                        > ym trollingiem "R34" zwróci Ci uprzejmie uwagę oraz życzliwie doniesie.

Zyczliwie doniesie. Znowu jak pani Szczepanska - nie moglam ich zmusic aby mnie polubily, to chociaz chcialam, zeby mnie zauwazyly... :>
                        Rynsztokowe slowa Andrzej sam zauwazy jesli tu znowu padna, nie jest przeciez az tak niedoleznym starcem, zebys mu paluszkiem musiala wskazywac. Nie jestes jego pielegniarka, donosicielko. Innych postów nie usunie, chociazbys pekla i wymyslala jakis mobbing co drugi dzien.
                        • rozdzial43 Re: Prośba moderatora 21.02.11, 22:32
                          lezbobimbo napisała:

> Rynsztokowe slowa Andrzej sam zauwazy jesli tu znowu padna, nie jest przeciez a
                          > z tak niedoleznym starcem, zebys mu paluszkiem musiala wskazywac.

Mimo to wskażę, na wypadek gdyby był na przykład zbyt zajęty, czy zmęczony. Zawsze się spodziewaj hiszpańskiej inkwizycji i pilnuj się, nie rozluźniaj zanadto, trzymaj formę i woale. "R34" Ci pomoże, nic się nie bój.

A teraz zieeew, jeśli pozwolisz, bo już trochę się to nudne zrobiło na razie.

Ale Ty Bimba pracuj, pracuj i pracuj. Pamiętaj, że w razie potrzeby, z łoża boleści wstanę, a doniosę życzliwie co będzie trzeba. I poświadczę. Pani Szczepańska i Teresa to mi mogą buciki czyścić ;) Jeszcze mnie za to nie tylko polubisz, ale wręcz pokochasz. Ba, Ty już mnie uwielbiasz, tylko jeszcze się bronisz przed przyznaniem tej oczywistości. Dobranoc.
                    • krezzzz100 Re: Prośba moderatora 21.02.11, 20:26
                      Ach, Ty Panie Obiektywny))) Dbaj o wiernych poddanych, może pozostaną takimi, jakimi są. A z innymi w cholerę...
                      Co jest złego w stwierdzeniu, że czas i edukacja zrobią swoje? Nie masz takiej nadziei? I co jest złego w kolejne nadziei, że ktoś zrozumie moje emotikony? Przecież wolno mi mieć taką nadzieję. To teraz za nadzieję się każe. Pieróg- w rzeczy samej.
                    • krezzzz100 Re: Prośba moderatora 21.02.11, 20:28
                      Mobbing dla naszego Pieroga to żaden wstyd. Wszak to robią "swoi"))) Swoim wolno.
                      • rozdzial43 Re: Prośba moderatora 21.02.11, 20:41
                        E tam, nie przesadzajmy. To jest jego brzemię, ta konwencja. Moderator musi być obiektywny i Andrzej się stara. I "R34" to widzi i pochwala, forum jest naszym wspólnym domem, nieprawdaż. Na pewno nie wytnie Ci postu, bo się z Tobą nie zgadza, a nie jest to wcale taka oczywista oczywistość, jak można byłoby się spodziewać.

Ale zawsze chwalebnym jest czynić, by cały obraz dopełnionym został i wszechoko szanownej moderacji przykuć innym jeszcze zagrażającym żywiołowości i rozmaitości forum postępowaniem. Nigdy nie jest dobrze, jak się zbyt pewnie czuje jedna grupa.
                        • krezzzz100 Re: Prośba moderatora 21.02.11, 21:01
                          :-)
                          (Się droczę- wyznam jak na spowiedzi :-) )
                          O wspólny dom musimy dbać usilnie, nieprawdaż. Znaczy, prawdaż.

• andrzej585858 Re: Prośba moderatora 24.02.11, 19:47
                            Jak widzę prośby o zaprzestanie wycieczek osobistych oraz ocenianie kto od kogo jest bardziej głupi nie za bardzo są przyjmowane do wiadomości.
                            W związku z powyższym usunąłem kilkanaście wpisów nie mających nic wspólnego z tematem.
                            • staua Re: Prośba moderatora 24.02.11, 22:11
                              Przepraszam, ale dlaczego moj wpis nie mial nic wspolnego z tematem?
                              • andrzej585858 Re: Prośba moderatora 25.02.11, 12:03
                                staua napisała:

> Przepraszam, ale dlaczego moj wpis nie mial nic wspolnego z tematem?

Miał tego pecha że znalazł się - jako jedyny rzeczowy w ciągu który usunąłem, a odnosił się do wypowiedzi która zapoczątkowała ten ciąg - z tego tez powodu został usunięty. Pozostawienie jego jednego bez postu do którego się odnosił było trochę bezsensowne.
                                Niestety - przykro mi bardzo ale nie miałem za bardzo wyjścia.
                                • ginestra Re: Prośba moderatora 26.02.11, 11:12
                                  andrzej585858 napisał:

> staua napisała:
                                  >
                                  > > Przepraszam, ale dlaczego moj wpis nie mial nic wspolnego z tematem?
                                  >
                                  > Miał tego pecha że znalazł się - jako jedyny rzeczowy w ciągu który usunąłem, a
                                  > odnosił się do wypowiedzi która zapoczątkowała ten ciąg - z tego tez powodu zo
                                  > stał usunięty. Pozostawienie jego jednego bez postu do którego się odnosił było
                                  > trochę bezsensowne.
                                  > Niestety - przykro mi bardzo ale nie miałem za bardzo wyjścia.

Andrzeju,
                                  w pełni rozumiem i nie mam też pretensji o to, że zostały wycięte także i moje wpisy, bo to było słuszne, jednakże, uważam, że nie jest tak, że post Stauy był jedynym rzeczowym. Moje posty także były rzeczowe (owszem, niektóre były odpowiedziami na różne krzywdzące oceny i nie odnosiły się bezpośrednio do tematu wątku, ale na pewno były też takie, które odnosiły się). To, że posty zostały usunięte w dobrej sprawie - rozumiem i popieram. Chodziło mi tylko o to, żeby powiedzieć, że post Stauy nie był jedynym rzeczowym. Żałuję, ale nie czytałam go nawet, bo po napisaniu ostatniego swojego wpisu wyłączyłam komputer. Na drugi dzień zobaczyłam wątek już "oczyszczony". Przypuszczam, że tych obraźliwych wpisów przybyło jeszcze, ale cieszę się, że ja już ich nie czytałam.
                                  To tylko chciałam powiedzieć, nie musisz odpowiadać.
                                  Pozdrawiam!
                            • krezzzz100 Re: Prośba moderatora 24.02.11, 22:15
                              Ale czemu to napisałeś pod moim postem?
    • gonia28b Brawo! :) 04.12.11, 20:53
      Właściciel forum chyba dobrze wiedział co robił czyniąc Ciebie moderatorem.
      Postawiony przed faktem dokonanym - czynisz swoją powinność i powąznie podchodzisz do sprawy...

Pozdrawiam! :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka