Dodaj do ulubionych

zakazy przy homeopatii, jakie?

03.06.04, 08:10
Mam pytanie.Czy to prawda,ze przy leczeniu hpmeopatycznym NIE wolno pic
kawy,herbaty,miety i lykac pigulek anty?
Prosze o wyjasnienie tek kwestii?
A moze jest jeszcze cos niewskazanego o czym nie wiem?
Czy pijac kawe lub biorac pigulki niszcze cale dzialanie lekow?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • astria1 Re: zakazy przy homeopatii, jakie? 03.06.04, 08:36
      Na temat tego co wolno i nie wolno jest wiele.. róznych "szkół"

nie wolno pic herbaty miętowej, mocnej herbaty,kawy nie powinno sie pic a jak
      już napewno trzeba oganiczyc tego co się na łyżecce sypie o pigułkach antybaby -
      zdanie moje jest takie ze nie należy juz tak "szaleć" bo i wtedy należy
      jeszcze ograniczyć i spożycie mięsa :-)

Gdzieś Awinn bardziej szczegółowo wymienił co wolno a co nie.. jak dojde do
      tego to wkleję..

pzdr
      Anna
      • astria1 Re: zakazy przy homeopatii, jakie? 03.06.04, 08:55

MArtini to wykopała więc skopiowałam niecnie :-)

Cytat z Awinna

Tak na serio to podczas leczenia homeopatycznego trzeba sie wystrzec po kolei:
        wszystkich potraw i napoi kwasnych, vitaminy C, camphory, miety, menthol nawet w
        formie vicks vapo rub (maz na skore), olejki eteryczne czy tam
        aromaterapeutyczne, pszerozne smarowidla na rheumatyzm o zapachu kamforowym czy
        mentholowym, buzia powinna byc wolna od zapachow miety od pasty do zebow, takze
        niektore ziola czy tam cherbatki ziolowe tak jak rumianek, mieta itp. tez
        potrafia spowodowac ze leki beda mniej skuteczne.
        Podobnie jest i w med. konw. np. grapefruit czy tam grejfrut obniza potencje
        lekow na nadcisnienie itd. ;)

No i naturalnie dieta powinna byc jak najbardziej naturalna, prosta, nie
        sztucznie przetwazana (processed), obfita w jarzyny (vegetables) i owoce,
        orzechy, ziarna, jak najmniej miesa, calkiem wykluczyc swinine, z ryb
        najzdrowsze sa tylko te co maja luske i pletwy. Takze wazne jest umiarkowanie w
        jedzeniu i piciu.

smacznego ;)

• martini_very_bianco Re: zakazy przy homeopatii, jakie? 03.06.04, 10:13
          A tego ostatniego akapitu Awinna to ja z litości nie skomentuję:)

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatyczne
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
        • alinaw1 Re: zakazy przy homeopatii, jakie? 08.12.04, 18:57
          Ja to sobie tak prosto to dedukuję: skoro homeopatia leczy źródło, a nie
          objawy, skoro ma naprawić nasz organizm to on musi być jak najbardziej czysty i
          naturalny- stąd zakazy, m.inn. pigułek (których osobiście jestem ogromną
          pr4zeciwniczką). Tylko cały czas intryguje mnie ta mięta. Pamiętam, że mojemu
          dziecku w czasie kuracji home. musiałam odstawić nawet miętową pastę do zębów.
          No i leków nie mogłam trzymać w lodówce, daleko od monitorów itd.
    • lemik Re: Bach Flower Remedies 03.06.04, 11:25
      czy sa przeciwskazania do przyjmowania ekstraktow kwiatowych Bacha?
      mam na mysli wplyw ekstraktow kwiatowych na dzialania lekow o wyzszej potencji
      (30CH przyjmowane raz w tygodniu) przy leczeniu przewleklych dolegliwosci

pozdraviam
      • stapelia Re: Bach Flower Remedies 04.06.04, 11:31
        Witam,
        ja rownolegle z leczeniem homeopatyznym przyjmowalam esencje kwiatowe Bacha i
        moj homeopata nie byl zachwycony argumentujac ze nie wiadomo co wtedy pomaga,
        ale kategorycznie nie zakazal.
        • astria1 Re: Bach Flower Remedies 04.06.04, 16:45
          Tez jestem tego zdania ze tak naprawdę to niewiadomo co wtedy działa...

pzdr
          Anna
          • awinn Re: Bach Flower Remedies 05.06.04, 02:10
            Bach flower remedies nie powinno sie brac razem z homeo. medicines.
      • ami00 Informacje o Bachu!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.04, 21:51
        Witam!!!!!!! Bardzo proszę o informację na temat esencji kwiatowych Bacha!
        Kiedys bardzo zainteresowal mnie ten temat, jednak nigdzie nie moge znalezc
        informcji o esencjach! Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję! Ami00
        • very_martini Re: Informacje o Bachu!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.04, 22:14
          Niestety, one niespecjalnie mają związek z homeopatią i raczj się na nich nie
          znamy. Moje wiadomości o nich sprowadzają się do tego, że Rescue Remendy nie
          przynosi jakiejś przepotwornej ulgi w stresie, a szkoda, bo bardzo na nie liczyłam:(
          Informacji musisz chyba szukać na zagranicznych www

16%VOL
          22%VAT
    • jazz_b Re: zakazy przy homeopatii, jakie? 04.06.04, 18:17
      No dobrze,wiem juz prawie wszystko,ale co z pigulkami?
      Mozna je przyjmowac czy nie?
      • beba2 Re: zakazy przy homeopatii, jakie? 04.06.04, 19:17
        Mój lekarz mówił, że jeśli nie leczę homeopatycznie np. chorób ginekologicznych
        to nie ma przeciwwskazań w braniu pigułek. W innym wypadku mogłyby przyćmić
        obraz efektów leczenia homeo lub go zafałszować.
        W każdym razie ja brałam.
        • malootka2 Re: zakazy przy homeopatii, jakie? 09.12.04, 22:00
          No a jesli chodzi o miete - czy mamy w ogole nie myc zabkow?????? Jakos sobie
          tego nie wyobrazam... :| Tak samo jak np. pasty do zebow bez miety czy tic
          taca od czasu do czasu... Co z tym???
          • very_martini Re: zakazy przy homeopatii, jakie? 09.12.04, 22:36
            Ja się przyznam po raz kolejny i morale obniżę- poza żrącą miętą sobie
            odpuszczam. wstyd, wiem, ale pasty uzywam takiej, jaka akurat jest pod ręką.
            Zresztą, z pastą jest drobny problem, bo większość jesst miętowa, a niemiętowe
            (na przykład te dla dzieci o smaku jakiejś syfnej gumy balonowej) są tak
            naszprycowane fluorem, że strach to do buzi wsadzać. Zazwyczaj myję elmexem,
            lekarz Beby mówi, że może być.

16%VOL
            22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka