Dodaj do ulubionych

Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa)

IP: *.acn.waw.pl 20.03.05, 20:35
i spieszę sie dzielic radosną wieścią :)
Warszawa Bródno.. tylko ulicy nie pamiętam.. vis a cis Ratusza, nowy wysoki
budynek.. na parterze - obok cukierni miesci sie mini lokalik prowadzony
przez Włocha. Bella Napoli sie nazywa
Pizza jest cienka i chrupiąca. Nie szaleją ze składnikami (choc jest pizza z
anansem, no cóz skoro jest popyt to i podaż musi być..)
Nie jest to jeszcze ideał, ale moim zdaniem warto tam zajrzeć

Tenże Włoch robi również makarony.. w czwartki są swieze tyby i owoce morze
(w tym VONGOLE!!!!)
Przetestuję i doniosę :)
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) 20.03.05, 20:37
      Chrupiąca jest jeszcze na Żurawiej i niby w Arsenale na Długiej, ale ostanie 2
      razy mi podpadli.
      Kurczeeee, szkoda, że na Bródno tak daleko...

16%VOL
      22%VAT

takie tam... forum homeopatia
      • Gość: marghe_72 Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) IP: *.acn.waw.pl 20.03.05, 20:40
        Very.. a ja bym powiedziała,ze ta w Bella Napoli jest nawet smaczniejsza od
        pizzy serwowanej w Compagnii.. a od tej z Arsenału to o niebo lepsza (szkoda,ze
        sie ąz tak zepsuło:( )
        • hania55 Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) 20.03.05, 20:44
          Marghe, koniecznie donieś o Vongole, bo dla tego dania mogę na Bródno nawet na
          piechotę pójść :-)
    • nobullshit Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) 21.03.05, 01:01
      Ulica nazywa się którejś dywizji czegoś tam. Przepraszam, trudno zapamiętać.
      Stojąc przodem do wejścia do ratusza, mamy ją po prawej stronie,
      Włoch jest na końcu stojącego tam budynku, za sklepem Zoo, fryzjerem, apteką,
      i wspomnianą przez Marghe cukiernią.
      • tori_tori Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) 21.03.05, 08:18
        Dokładnie to jest ulica 20 Dywizji Piechoty WP i też tej nazwy nigdy nie mogę zapamiętać. Szczegóły Nobullshit już opisała (chociaż nie ma tam już fryzjera, za to jest sklep spożywczy :)) Szczególnie miło siedzi się tam latem, gdy palą się pochodnie, choć to utrapienie dla mieszkańców z lokali nad pizzerią.

Pizza ma maczne ciasto, ale dla mnie zbyt mało składników. No i jest za słona, ale dla mnie wszystko jest za słone :)

Pozdrawiam, ToriTori
    • kags Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) 21.03.05, 06:51
      No to ja mam ulubiona jeszcze dalej, bo na Bialolece ;). Cisto super, chrupiace
      i cieniutkie, dodatki - jakie dusza zapragnie, pyszny sosik. Serwuja tez troche
      innych rzeczy, no i niebianskie lody. Mmmmm :). Lokal to Zuzola na Strumykowej.
      • monia_77 Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) 21.03.05, 11:14
        No Qrcze czyzby na moim osiedlu zrobili jakas knajpe?? No i jeszcze Marghe o
        tym donosi? No to ja do siebie juz nikogo nie bede zapraszac ;-)) no i bosko na
        piechotke moge biegac. Ehhhh, lovely!!
        • Gość: marghe_72 Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) IP: *.acn.waw.pl 21.03.05, 11:17
          Monia :)))
          Lokal wystrój ma raczej średni, zatem nie nastawiać sie proszę na
          niewiadomoco :)
          Poza tym byłam tylko raz.. mam nadzieję,ze pizza zawsze jest ok..

co do ilosci składników .. ja tam wolę jak nie ma ich za duzo. Bo tak własnie
          powinna wygladać pizza moim zdaniem, jak zwykle kwestia gustu nieprawdasz? :))
          • monia_77 Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) 21.03.05, 11:25
            Zawsze cierpialam ze mieszkam w miejscu ogoloconym z pubow i restauracji,
            zawsze tylko centrum i centrum, no ale...... sprawdze tez i doniose. Ostrze się
            na czwartek bo akurat przyjezdza gosc z Moskwy to mozna dluzej posiedziec.
            Wystorj mnie nie zrazi dopoko papu bedzie dobre ;-)). Senkju Marghe!
            • Gość: marghe_72 Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) IP: *.acn.waw.pl 21.03.05, 11:28
              skoro czwartek to zamawiajcie dania rybne.
              ja np uwielbiam spaghetti alle vongole (z małymi muszelkami .. ). Oby były
              dobrze przyrzadzone..
              • monia_77 Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) 21.03.05, 17:51
                No wiec skusze sie dzis. Zaraz jade bo nie moge wytrzymac z ciekawosci ;-))
                Relacja jutro.
    • monia_77 Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) 22.03.05, 09:35
      No wiec bylam!! Bede biegac codziennie chyba i zrobie sie gruba ;-)) Miejsce
      rzeczywiscie obskurne jezeli chodzi o wystroj, no logo nad wejsciem tez dramat.
      Panu Wlochowi brakuje kobiety chyba ;-)) Jadlam pizze nr. 2 czylimozarella,
      pomidory i anchois no i umarlam, bo taka pyszna, bo tak duzo i bo taka pyszna,
      mniami.

Na kluchy ( ktore de facto sa spoza karty) nie skusilam sie poki co, bo kluchy
      to ja w domu jadam, ale na kluchy z frutti di mare czy czwartkowe vongole to
      chetnie pobiegne. Aha, pieknie pachnie juz od wejscia, Pan Wloch przysmazal
      czosneczek na oliwie i taki mily ogolnie byl, no i maja pizze na wynos.

Aha wino stolowe czerwone wytrawne podane co prawda w szklance ale.....
      miarkowo zdecydowanie wiecej niz standardowe 125 ml kosztuje 6 zl.

Ceny pizzy od 14-23 PLN, ceny kluchow od 16-30 PLN.
      • Gość: marghe_72 Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) IP: *.acn.waw.pl 22.03.05, 09:51
        :))
        ja tez tam będę wracac, albo wysyłać męza żeby do domu przyzióżł

albo z dzieciec iem po przedszkolu, bo niedaleko.. dziecię lat 4,5 pozarło
        ponad połowę pizzy z szynką i pieczarkami..
      • Gość: Perełka Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) IP: 217.8.163.* 29.03.05, 11:05
        O nie, nie.Kobiety panu Enzo nie brakuje. Jego żona to bardzo ładna i bystra
        Poleczka- na samym początku często bywała razem z nim w lookalu-teraz jakoś
        rzadko ją widzę. Aż korci mnie ,zeby o nia zapytać bo dziewczyna naprawde jest
        przemiła.
        Jeśli chodzi o makarony, to polecam zarówno spagetti jaki i penne.Uczta dla
        smakosza. Do tego kompozycja sałat ze świerzych warzyw.Mniam mniam...aż
        zgłodniałam po świętach
    • Gość: Nobullshit Vongole IP: *.spray.net.pl 22.03.05, 12:31
      Chciałam zobaczyć, jak wyglądają, i znalazłam m.in. taką stronę
      z info i przepisami. Może się komuś przyda:

italianfood.about.com/library/weekly/aa121900.htm
      • marghe_72 Re: Vongole 23.03.05, 22:52
        www.provincia.venezia.it/cacciapesca/pesca/vongole.asp poklikajcxie
        sobioe z prawej strony:)
        to wszystko sie je
        • Gość: Nobullshit Re: Vongole IP: *.spray.net.pl 23.03.05, 22:55
          marghe_72 napisała:
          > to wszystko sie je

Od czasu, gdy w amazońskiej dżungli zjadłam białego robaka, którego
          nasz przewodnik wydłubał z pestki owocu jakiegoś drzewa, nie zdziwi mnie
          chyba nic. Po prostu, pewne rzeczy - jak kozi ser i wiórki kokosowe - mi nie
          smakują.

Robak był całkiem niezły, soczysty.
    • Gość: KaZa Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) IP: *.jjs.pl 23.03.05, 22:47
      Ja ze swojej strony proponuję Ci spróbuj pizzerie Gaga w centrum Wawy. Świetne
      ciasto i dobre dodatki w normie :) Mają też inne dobre jedzonko poza pizzą.
      Ładny lokal i miły.
      Polecam
      • marghe_72 Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) 23.03.05, 22:51
        Gaga jakos mnie zupełnie nie ciagnie:(
    • marghe_72 Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) 29.03.05, 13:57
      Byłam raz jeszcze. NAdal jestem bardzo zadowolona
      Dziecko też :))))
      • monia_77 Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) 30.03.05, 12:34
        Do Gagi tez mnie juz nie ciagnie, a chodzilam od uuuuu ok.8 lat jakos. No
        powiedz Marghe co zamowilas? Ja wybieram sie w sobote, zaciagne moja mame ktora
        zawsze krytykuje wszystkie pizze, ciekawe co powie?
        • Gość: marghe_72 Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) IP: *.acn.waw.pl 30.03.05, 13:26
          na wynos
          margherita
          prosciutto e funghi (szynka / pieczarki)
          salame piccante (ostra kiełbasa)
    • Gość: Paco Chyba się trochę zepsuła ostatnio... IP: 193.111.166.* 01.04.05, 11:21
      A może tylko mi przeszkadza, że na początku były ŚWIEŻE zioła na pizzy i do
      ozdoby, sos był przyprawiony (teraz to tylko przecier). Niestety ostatnio W
      OGÓLE nie czułem jakiejkolwiek przyprawy czy zioła w tej pizzy. Składników -
      jak na lekarstwo. Poza tym dwa razy pod rząd spiekli calzone tak, że boki były
      czarne (zwęglone). Ogólnie, ostatnio miałem spieczony, nieprzyprawiony placek z
      niewieloma dodatkami :-((. A Pani, która jest tam oprócz Enzo, nie jest zbyt
      sympatyczna - dodatkowy sos z łaski, na uwagę o spieczeniu - wzruszenie ramion.
      Obniżam ocenę i nie wiem czy jeszcze tam pójdę. Chyba wrócę do chłopaków,
      którzy przenieśli się na Młodzieńczą z Czarnogórskiej.
      • Gość: marghe_72 Re: Chyba się trochę zepsuła ostatnio... IP: *.acn.waw.pl 01.04.05, 12:38
        PAco.. nie wiem jaka ta pizza była wczesniej ale:
        na prawdziwej pizzy nie powinno być za duzo przypraw
        im mniej składników tym lepiej ..
        do prawdziwej pizzy nie podaje sie dodatkowego sosu..

wot i kolejne moje 3 grosze:))
        • monia_77 Re: Chyba się trochę zepsuła ostatnio... 01.04.05, 12:44
          Ojej lepiej zeby sie nie psula bo jutro ide ;-))
      • Gość: nancy Re: Hej, Paco IP: 193.111.166.* 01.04.05, 12:51
        Chyba w tej samej instytucji robimy? ;))
        Pozdrawiam kolegę.
        • sigrun Dzięki Marghe! 01.04.05, 13:31
          Fakt że lokalizacja przybytku jest po "niewłaściwej" stronie Wisły, ale
          przeboleję i zwlokę mój zadek z Kabat dla dobrej pizzy :-) Od kiedy z powrotem
          mieszkam w Warszawie jeszcze nie zjadłam pizzy z prawdziwego zdarzenia. Szanowny
          Małżonek (kiedy dopiero zaczynaliśmy chodzić ze sobą) zabierał mnie do Gagi.
          Smak Ok, ale reszta...ach, szkoda gadać. I tu przyłączam się do Marghe.
          Primo, prawdziwa pizza z pieca jest na cienkim cieście, które jest tak
          wypieczone, że brzegi są lekko zwęglone. Grubsze ciasto spotyka się włącznie w
          pizzy "al taglio" (takiej z formy).
          Secondo, placek polany jest grubą warstwą przecieru pomidorowego bądź pomidorami
          w kawalkach (w wersji rustykalnej są pomidory w talarkach). To po "kiego"
          polewać jeszcze pizzę dodatkowym sosem (który notabene ma więcej wspólnego z
          keczupem)?
          Terzo, jeszcze się nie spotkałam we Włoszech z pizzą z tak cudacznymi tudzież
          licznymi wynalazkami jak kukurydza, ananas, śmietana, musztarda czy - jak w Gaga
          - majonez.
          Jak ktoś preferuję niewypieczoną bułę pływającą w keczupie, tylżyckim i
          ananasie, niech ją sobie smacznie zje, ale niech nie nazywa tego pizzą :-)
          • Gość: Finka Re: Dzięki Marghe! IP: *.acn.waw.pl 19.05.05, 13:37
            ...zaatakuj Il Camineto na Zwyciezcow!
            tam sprobuj pizzy :)

wierna jak pies...choc robiaca testy wszelkim wymienianym pizzerniom na tym i
            innych forach. Poki co taka np. Casa Mia odpada z mojego rankingu...gaga
            wyleciala juz jakis czas temu a bywalam w niej dosc czesto dzieckiem bedac.
            Kolejny trop prowadzi do Non Solo ale zawsze mi nie w te strone...

Wygrywa nieprzerwanie Il Caminetto
    • Gość: malgosia Re: Odkryłam całkiem smaczną pizzę (W-wa) IP: *.polkomtel.com.pl 18.05.05, 11:39
      Byłam wczoraj i muszę przyznać, że się rozczarowałam. W zasadzie nic nie
      zjadłam, bo pizza (wiejska) była przeraźliwie tłusta z dziwnymi obłymi bobkami
      zamiast "kiełbaski", całość (jak dla mnie pozbawiona smaku, może ja za bardzo
      do ziół przyzwyczajona jestem) a spagetti Carbonara tonęło w tłuszczu i również
      było bez smaku. Niestety mój partner był zmuszony zjeść za mnie prawie w
      całości oba dania. Jedyne co było smaczne to rzeczywiście ciasto. Nadal
      najsmaczniejszą pizzą jaką jadłam pozostaje Pizzeria "Newport" w Nieporęcie (na
      trasie nad zalew).
      • Gość: RED ja wciągam pizzę z "Fratelli" na Sobieskiego IP: 193.0.117.* 18.05.05, 15:07
        okolice wilanowskie
        nie jestem koneserem ale nie mam jej nic do zarzucenia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka