Dodaj do ulubionych

ospa wietrzna u dorosłych

24.10.05, 22:50
Pomóżcie!!! Mój przedszkolak właśnie zachorował na ospę wietrzną. Problem w tym że ja nigdy na nią nie chorowałam. Jestem pewna że się teraz rozchoruję :(
Czytałam że dorośli często ciężko ją przechodzą. Jakie leki homeopatyczne mogłbym zacząć już teraz stosować żeby nie dopuścić do ciężkiego przebiegu choroby???
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: ospa wietrzna u dorosłych 24.10.05, 22:55
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=20193412&a=20244906
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=22598951&a=22598951
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=19639898&a=19662847
      jak masz pytania, to dopisuj do poprzednich wątków.

16%VOL
      22%VAT
      • pacynka27 Re: ospa wietrzna u dorosłych 24.10.05, 23:10
        Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Oscillo miałam pod ręką więc już sobie zaaplikowałam.
        I jeszcze mam jedno pytanko. Lekarka przepisała mojemu synkowi Isoprinosine na jak to określiła "łagodny przebieg". Czy mogę dać małemu zamiast tego Oscillo???
        • beba2 Re: ospa wietrzna u dorosłych 25.10.05, 12:43
          No wiesz, mozesz zrobić cokolwiek. Ale po pierwsze groprinosin nie jest
          homeopatyczny, więc nie bardzo moze być zamiast oscillo. A po drugie
          przeciwwirusowe leki chemiczne raczej mają średnie osiągi w łagodzeniu
          dolegliwości. I po trzecie nie powinno się ich zbyt chętnie wypisywac dzieciom.
          • pacynka27 Re: ospa wietrzna u dorosłych 25.10.05, 14:21
            No właśnie, wolałabym nie dawać dziecku tej chemii przepisanej przez lekarza (oczywiście nie-homeopatę). Dostał 3 dawki. Mogę odstawic chemię i zamiast tego podać Oscillo?
            • 5_monika Re: ospa wietrzna u dorosłych 25.10.05, 14:32
              moje dziecko (8 lat)własnie skończyło ospę, nic nie dostał od lekarki oprócz
              fioletu.Jedyne leki jaki używałam w czasie choroby to
              Oscillo,Echinacea ,Aconitum i Belladonna.Oczywiście stosowwnie do
              objawów.Niczym nie smarowałam.Gorączka była 1 i 2, nic nie swędziało.
              Oczywiście równo 2 tyg po pierwszych objawach u dziecka zachorował tatuś i
              dostał Heviran.
              Pozdrawiam
            • beba2 Re: ospa wietrzna u dorosłych 25.10.05, 15:23
              Mozesz odstawić groprinosin. Z nim na szczęście nie jest tak jak z
              antybiotykiem, że jak juz zaczniesz to musisz brać do końca.
              • pacynka27 Re: ospa wietrzna u dorosłych 25.10.05, 19:49
                Dałam małemu Oscillo :) Dałam mu pół flakonika. Jakie dawki polecacie dla trzyletniego dziecka i ile razy dziennie?
                A jak dawkować u osoby dorosłej (chodzi o zapobieganie ospie).
                Ile dni powinna trwać kuracja zapobiegawcza?
                Z góry dziękuję za pomoc.
                • beba2 Re: ospa wietrzna u dorosłych 25.10.05, 20:03
                  Pacynko, błagam. Sprawdź na naszym forum ( przez wyszukiwarkę ). Na temat
                  oscillo było z 10 tysięcy razy.
                • pacynka27 Re: ospa wietrzna u dorosłych 25.10.05, 20:07
                  I jeszcze jedno. Mały jest alergikiem i alergolog przepisał mu Zyrtec. Ale chyba nie powinno sie mieszać leków homeo i chemii. Co moge podać zamiast Zyrtecu?

• beba2 Re: ospa wietrzna u dorosłych 26.10.05, 11:43
                    Na co mały ma alergię?
                    Nie wolno samowolnie odstawiac leków ( chociaż akurat zyrtec to mozna o d...
                    robic z jego skutecznoscią ).
                    W każdym razie, mozesz podawać na razie jedno i drugie.
                    Jesli się zdecydujesz na pójście z dzieckiem do homeopaty, to wtedy on bedzie
                    wiedział co Twoje dziecko ma zżywac, a co odstawić. My nie mozemy o tym
                    decydować.
                    • pacynka27 Re: ospa wietrzna u dorosłych 26.10.05, 12:37
                      Oczywiście wybieram sie do homeopaty jak tylko uporamy sie z ta ospą. Znalazłam namiary na jakiegos homeopatę i mam nadzieję że coś poradzi w związku z tą alergią.
                      Już dawno zraziłam sie do klasycznych lekarzy ale dopiero kilka dni temu trafiłam na to cudowne forum.
                      Pozdr.
                      • very_martini Re: ospa wietrzna u dorosłych 26.10.05, 19:31
                        I na cudowne królewny Martinellę i Bebolinę.

Do kogo się wybierasz? Żebyś w jakieś złe objęcia nie trafiła!

16%VOL
                        22%VAT
                        • pacynka27 Re: ospa wietrzna u dorosłych 26.10.05, 20:58
                          Mam namiary na dr. Kraśkiewicz na Grochowie.
                          A kogo polecacie dla małego alergika (może być Warszawa, Radom, Lublin)?
                          • very_martini Re: ospa wietrzna u dorosłych 26.10.05, 21:07
                            No to z moim błogosławieństwem możesz iść. A w Lublinie to Jarzębowski.

16%VOL
                            22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka