Dodaj do ulubionych

Hanki Czaki 2

18.07.06, 20:12
?
Obserwuj wątek
    • jota.40 Re: Hanki Czaki 2 18.07.06, 22:17
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=36545669&a=36584593
      • lylika Re: Hanki Czaki 2 18.07.06, 22:31
        Wiedziałam, że będziesz pierwsza. Też to znałam. Mnie raczej chodziło o sam adres.
        • jota.40 Re: Hanki Czaki 2 19.07.06, 19:04
          Tego się obawiałam :))). Jak już wysłałam tego linka, stwierdziłam, że pies jest
          pogrzebany w tej tajemniczej dwójce... To pytanie do Donkej, może wyjrzy z
          okienka, zerknie i odpowie, co tam się mieści. Rozumiem, że apartamentowiec ma nr1?
          • z-o-s-i-a Re: Hanki Czaki 2 19.07.06, 19:23
            nowe budynki mają numery 2 i 4
            • z-o-s-i-a Re: Hanki Czaki 2 19.07.06, 19:24
              Przy H.Czaki 2 ma być jakaś knajpa:
              www.nawidelcu.pl/Catalogue/exeConcrete/?id=1776
            • lylika Re: Hanki Czaki 2 19.07.06, 19:30
              To ten wzdłuż Stołecznej ma numer 4 tak?
              • z-o-s-i-a Re: Hanki Czaki 2 20.07.06, 00:13
                Ten narożny, 6-piętrowy budynek ma nr 2, a ten niższy 3-piętrowy ma nr 4:
                www.apartament.pl/pic/392040-stary_z2.jpg
          • lylika Re: Hanki Czaki 2 19.07.06, 19:29
            No to niech Donkej się wypowie jak to z tymi adresmi tam jest. Według moich informatorów to właśnie apartamentowiec ma taki adres. Niby jest po prawej stronie czyli prawidłowo. Chyba to będzie ulica z jednym numerem.
            • santakasia Re: Hanki Czaki 2 20.07.06, 11:54
              lylika napisała:
              > No to niech Donkej się wypowie jak to z tymi adresmi tam jest

to musisz się wykazać odrobiną cierpliwości, bo ptaszki ćwierkają, że Donkej
              wyjechała na chwilkę. ale może wypowiedzą się jacyś stali bywalcy Pracovni,
              którzy siłą rzeczy muszą tamtędy przechodzić ;-)
              • portiernia Re: Hanki Czaki 2 20.07.06, 13:56
                Narożny ma numer 2, ten przy Czaki to 4, dziś przyjechała trawa w rolkach, parter narożny zajął już "uśmiechnięty" bank.
              • sierzant.podsiadlik Re: Hanki Czaki 2 20.07.06, 14:01
                A stały bywalec/bywalczyni Hali Marymonckiej może godnie zastąpić Donkeja? ;-)

Przyjrzałam się. Adresy są dwa - Hanki Czaki 2 i 4. Ten wyższy budynek,
                zakręcający na skrzyżowaniu Słowackiego i Popiełuszki ma adres 2, ten niższy -
                przy Czaki - ma adres 4. I powiem tyle, że gratuluję decydentom. Wiem, że zmiana
                dowodów mieszkańców "Pod Gruszą" byłaby kosztowna, kłopotliwa i zapewne nic by z
                niej nie wyszło, ale obecna numeracja jest absurdalna, skoro przy Czaki jest
                budynek Popiełuszki 16, a na Popiełuszki Czaki 2. A przecież można było ten
                wyższy budynek ponumerować jako Popiełuszki 18 i po problemie.
                • sierzant.podsiadlik Re: Hanki Czaki 2 20.07.06, 14:02
                  No proszę, zdublowało się ;)

A na marginesie, fascynuje mnie, do czego będą służyć te dwa słupy przy wejściu
                  do banku. Bramę tryumfalną sobie robią, czy co?
                  • portiernia Re: Hanki Czaki 2 20.07.06, 14:09
                    Te słupy to jak nic "słupy" kredytowe ;)
                    • sierzant.podsiadlik Re: Hanki Czaki 2 20.07.06, 15:43
                      Będą dłużników wbijać na pale? ;)
                      • lylika Re: Hanki Czaki 2 20.07.06, 16:06
                        "Słupy" będą brać kredyty a nam w "pale" się nie zmieści, że banki takie "naiwne".
                  • z-o-s-i-a Re: Hanki Czaki 2 20.07.06, 16:35
                    sierzant.podsiadlik napisała:
                    > No proszę, zdublowało się ;)

A nawet "ztriplowało" ;)

Chyba mój nocny post, wyjaśniający numerację się jakoś zmieszał z otoczeniem
                    hehehe. A ja go nawet zilustrowałam :)

A tę knajpkę, jak się otworzy, można by jakoś społecznie zwizytować :)
                • lylika Re: Hanki Czaki 2 20.07.06, 16:11
                  Jasne, że może. Ale Wy coś sierżancie grymasicie z tymi numerami. Kto powiedział, że ma być zgodnie z logiką? Decydenci nie znaja tego pojęcia nawet ze słyszenia.
                  • sierzant.podsiadlik Re: Hanki Czaki 2 20.07.06, 16:17
                    oj, bo kanikuła szaleje, więc mi się logika nagle włączyła i grymaszę ;) A
                    decydenci, owszem, wyraz znają (wystarczy poglądać transmisje sejmowe), ale to
                    trudne słowo i znaczenie im gdzieś umyka...
                    • portiernia Re: Hanki Czaki 2 - zdjęcia 20.07.06, 19:18
                      Wrzucam zdjęcia z oględzin obiektu i okolicy.
                    • portiernia Re: Hanki Czaki 2 zdjęcia 20.07.06, 19:18
                      img50.imageshack.us/slideshow/player.php?id=img50/3646/1153407807te9.smil
                      • jota.40 Re: Hanki Czaki 2 zdjęcia 20.07.06, 22:25
                        O, kurczę, fajne te slajdszoły!!! Bardzo mi się podobają. Najbardziej -
                        zadziwiona mina pana strażnika, który mamle coś, a zaraz obok - toi-toi...
                        Ta knajpa polska - hm, no, dobrze, że w ogóle coś się w tej materii otwiera,
                        lepsze, niż kolejny bank... Ale ja mam mieszane uczucia...
                        • sierzant.podsiadlik Re: Hanki Czaki 2 zdjęcia 20.07.06, 23:47
                          Dzisiaj widziałam przez drzwi, jak ustawiali stoły - fajnie się zapowiada. A jak
                          ceny przystępne, to wreszcie i zjeść będzie gdzie...
                          A reszta lokali to i tak będą pewnie banki...
                          • lylika Re: Hanki Czaki 2 zdjęcia 21.07.06, 08:24
                            Teraz ja pomarudzę sierżancie. Wydaje mi się, że o przystępnych cenach w knajpie wtym budynku można będzie zapomnieć. Chyba, że na początek zrobią jakąś promocję
                            Możemy, poza wszystkim, skredytować się w tym banku obok. Jak wszyscy weźmiemy kredyt to na jedną balangę powinno wystarczyć.:)
                            • sierzant.podsiadlik Re: Hanki Czaki 2 zdjęcia 21.07.06, 12:15
                              W banku obok? Eeee...może być, ale jak się dowiem, do czego służą te słupy
                              przed, bo wciąż mam takie sienkiewiczowskie skojarzenia ;)
                              Natomiast co do cen, to trza będzie zrobić społeczną wizytację i umówić się
                              wcześniej na dopuszczalny próg cenowy; jakby co, to do wiadomej słynnej knajpy
                              żoliborskiej jest stamtąd bliżej niż rzut moherowym beretem :D
                              • lylika Re: Hanki Czaki 2 zdjęcia 21.07.06, 14:41
                                to do wiadomej słynnej knajpy żoliborskiej jest stamtąd bliżej niż rzut moherowym beretem :D
                                Jakiej knajpy? Ja znam Kosmos, Balaton i Fawory oraz Hawana, Spotkanie i Różanka
                                Tylko gdzie one są?
                                • jota.40 Re: Hanki Czaki 2 zdjęcia 21.07.06, 16:44
                                  No, fakt, PracoVnia knajpą nie jest, ale nie łapmy Sierżanta za słówka :)).
                                  Za to muszę zaprotestować - Spotkanie wszak nadal jest i chyba nawet nazywa się
                                  tak samo? Nie da się ukryć, że look i ceny trochę inne, ale...
                                  Różanka - moja ulubiona, bo po sąsiedzku - podzieliła tradycyjny już, żoliborski
                                  los wielu innych przybytków i stała się bankiem.
                                  Hawana istnieje pod szyldem Kojota (jaki tam jest widok z tarasu na Słowackiego!..).
                                  Nie wiem, dlaczego, najbardziej mi żal Kosmosu i baru Fawory. Chociaż to
                                  mordownie były. Ale jakie mordownie...
                                • Gość: santakasia Re: IP: 212.160.156.* 21.07.06, 16:44
                                  Spotkanie to jeszcze wczoraj było tam, gdzie zawsze...
                                  a tu Sierżant P. miała na myśli Pracovnię, chyba się nie mylę? ;-)
                                  • sierzant.podsiadlik Re: 21.07.06, 19:41
                                    nie mylicie się, kumy drogie, o PracoVnię mi chodziło
                                    a teraz mnie uświadomcie - na Północnym Mazowszu każdy przybytek żłopopiwny się
                                    knajpą nazywa - czyżby tu nastąpiło warsiawskie rozróżnienie na mordownie i
                                    przyzwoite puby? :)
                                    • jota.40 Re: 22.07.06, 00:04
                                      noo... knajpa - to cóś z żarciem, panie tego. A w PracoVni z tym nie za bardzo...
                                      • sierzant.podsiadlik Re: 22.07.06, 03:37
                                        aha...widocznie ja stosuję rozrzeszony zakres semantyczny ;D
                                        • lylika Re: 22.07.06, 07:56

> aha...widocznie ja stosuję rozrzeszony zakres semantyczny ;D
                                          Tu nie o semantykę idzie ale o schabowego z kapustą pod wyborową albo o bryzol z pieczarkami pod jarzębiaczek. Piłam, co prawda, kiedyś likier miętowy /domowej roboty/ pod jajka na twardo z mizerią i chleb własnego wypieku ale nie sądzę żeby jakakolwiek knajpa na świecie serwowała takie menu.
                                          • lepus42 Re:Bankomania 22.07.06, 11:10
                                            Już pod dwójką otwiera się nowy bank "lukas". Jeszcze parę banków tam się chyba
                                            zmieści.Paranoja!!!
                                            • portiernia Re:Bankomania 22.07.06, 12:38
                                              Tylko czekać aż przegłosują zmianę adresu na Czeki 2...
                                              • lylika Re:Bankomania 22.07.06, 13:15
                                                portiernia napisał:

> Tylko czekać aż przegłosują zmianę adresu na Czeki 2...
                                                >
                                                Potwierdzone?
                                                • sierzant.podsiadlik Re:Bankomania 22.07.06, 15:12
                                                  > portiernia napisał:
                                                  >
                                                  > > Tylko czekać aż przegłosują zmianę adresu na Czeki 2...

:)))))
                                          • sierzant.podsiadlik Re: 22.07.06, 15:21
                                            lylika napisała:

Piłam, co prawda, kiedyś likier miętowy /domowej roboty/ pod jajka na twardo z
                                            mizerią i chleb własnego wypieku ale nie sądzę żeby jakakolwiek knajpa na
                                            świecie serwowała takie menu.

A ja znam! Ale w Kownie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka