Dodaj do ulubionych

Chorwacja w maju. Czy warto ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 21:42
Witam,
Byłem w Chorwacji już chyba z 6 razy i bardzo mi się tam podoba. Zawsze jednak
wyjeżdżałem w czasie letnich wakacji. Zwiedziłem całe wybrzeże, lecz teraz
zastanawiam się nad wypadem do Rovinj w maju tego roku na kilka dni. Czy ktoś
z Was był może w takim okresie w Chorwacji i może podzielić się wrażeniami ?
Pogoda na Istrii, ilość ludzi, klimacik ?
Dzięki za info z góry.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaza Re: Chorwacja w maju. Czy warto ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:02
      W zeszłym roku było dość zimno.Ludzi mało.Sporo obiektów gastronomicznych
      zamkniętych.Ale to podobno nie reguła.Bywają też ciepłe maje.Na zwiedzanie
      pogoda OK.Na plażowanie chyba za wcześnie.
    • Gość: Lipski Re: Chorwacja w maju. Czy warto ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 15:09
      Bylo juz wiele tematow nt hr w maju .
      Wcale nie cieplej wiele niz w pl , pozamykane wiekszosc sklepow i barow na
      wybrzezu . W tej sytuacji trzy opcje wydaja sie byc najrozsadniejsze :
      1. zwiedzanie
      2. chlenie wodki
      3. szukanie czegos na wakacje

Dobrze jest tez zalatwiac jakies interesy , ale zakaldam ze jedziesz
      turystycznie
      • Gość: zoro Re: Chorwacja w maju. Czy warto ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:49
        10 stopni to nie cieplej ?
        obserwacje z zeszłego roku 1-5 maja
        • Gość: Lipski Re: Chorwacja w maju. Czy warto ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:15
          nie nosze ze soba termometru wiec nie wiem

odczuwlane roznice nie sa wielkie

• Gość: zorro Re: Chorwacja w maju. Czy warto ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 20:41
            czyżby ???????????/
            zeszły rok majówka pomiędzy 1-4 majem 17-22 stopnie i słoneczko ( 28-1 maj 15-
            18 i deszcz )
            a w kraju (śląkie rejony ) ok 6-12 i prawie ciągle deszcz.
            czasem aby o czymś pisać trzeba być naprawde :)
            sumując można sie opalić , idealnie na spacery , zwiedzanie itp.
            ale woda zimna do bólu i wieczorkiem chłodniej.
            Ja zapewne w tym roku jade tam na majówke -uważam że warto
            • Gość: Lipski Re: Chorwacja w maju. Czy warto ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:09
              > a w kraju (śląkie rejony ) ok 6-12 i prawie ciągle deszcz

z calym szacunkiem dla slaska ktory bardzo lubie i szacunkiem dla slazakow
              SLASK TO NIE CALA POLSKA !!!
        • Gość: Dalmacja Re: Chorwacja w maju. Czy warto ? IP: 212.15.177.* 07.03.07, 11:24
          Mieszkam w Dalmacji na wyspie juz 33 lata i z tym majem roznie bywa . W zeszlym
          roku bylo bardzo cieplo ale nie gwarantuje ze bedzie i tego roku. Piekny jest
          wrzesien ,morze cieple,winogrona, arbuzy nie ma juz tloku. Jesli jechac poza
          sezonem to polecam wrzesien. Dalmacja jest piekna i polecam Zadar . Kolo Zadaru
          sa 4 parki narodowe i jesli pogoda nie na kapiel to mozna zwiedzac i zwiedzac i
          to od wycieczek statkiem na wyspy Kornaty do wspinaczki kanionem Zrmanja no i
          sam Zadar jest piekny a w poblizu sa stare miasteczka z bialego kamienia ,waskie
          uliczki ,romantycznie !(Szybenik, Trogir )
          • Gość: Prixi Re: Chorwacja w maju. Czy warto ? IP: *.n4u.krakow.pl 07.03.07, 17:19
            jasne mieszkasz od 30 lat a w innych wątkach pytasz jak tam jest ??? !!!
            • izabela116 Re: Chorwacja w maju. Czy warto ? 07.03.07, 19:40
              ..bo się nie zdążyła rozejrzeć :-)
              • Gość: ron5 Re: Chorwacja w maju. Czy warto ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 06:02
                do Chorwacji warto pojechac o każdej porze roku.właśnie wróciłem z tygodniowej
                wycieczki,bazowałem na Pagu.Chorwacja w Lutym-takiej ciszy i spokoju a przy tym
                łagodnej pogody trudno gdzie indziej znaleźc.Polecam
      • Gość: gosia Re: Chorwacja w maju. Czy warto ? IP: 212.15.170.* 13.03.07, 16:51
        warto!
    • Gość: gosia Re: Chorwacja w maju. Czy warto ? IP: 212.15.170.* 13.03.07, 16:48
      roznie bywa ale warto
      • bunia78 Re: Chorwacja w maju. Czy warto ? 24.03.07, 22:58
        Byłam kilka razy w Chorwacji - sierpień i wrzesień - co do pogody to różnie
        bywało, zazwyczaj zawsze trafiło się kilka dni kiedy "kuszało", nawet tydzień we
        wrześniu i w morzu kąpać się już nie dało bo za zimno! Właśnie zastanawiam się
        nad weekendem majowym na Istrii, ale po przeczytaniu tych opinii coś mam mniej
        ochotę - bo myślałam, że w maju to już w miarę ciepło będzie. Ale z pogodą
        różnie bywa i czasami nie ma co planować..... Ktoś zna jakieś długoterminowe
        prognozy?
        Pozdrawiam!
    • tomaszp3 Re: Chorwacja w maju. Czy warto ? 20.03.07, 12:00
      czyli ustalilismy ze w maju sklepy i knajpy nie sa wszystkie czynne.
      a jak to jest z noclegami?
      chce jechac na majowke przedluzoną samochodem, czy będę miał problem z noclegami, szczegolnie ze bym chcial zrobic objazdówke, czyli jak by sie udało codziennie nocleg gdzie indziej?
      czy cięzko jest wynając kwatery na 1 dzień? czy chociaz czesc kępingów jest już czynna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka