Dodaj do ulubionych

Agnieszka Galica - zbiór bajek+ ilust. M.Jasny ?

11.09.04, 09:19
Witam ,
No właśnie - czy istnieje coś takiego jak zbiór bajek Pani Galicy ?
ostatnio odkryłysmy _ " Bajke o samochodziku " i " Bajka o zielonej kredce" z
ilustracjami Magdy Jasny . Czytam ciągle te bajeczki - a czy jest cos
jeszcze ?
poz,
iza
Obserwuj wątek
    • ewamamaolka3 Re: Agnieszka Galica - zbiór bajek+ ilust. M.Jasn 11.09.04, 14:26
      Czesc. Na zbior bajek pani Galicy jeszcze nie trafilam. Jednak jej prace czesto
      sa w "Misiu" dla dzieci i gazecie "Mamo to ja"
      pozdrawiam Ewa
    • ewamamaolka3 Re: Agnieszka Galica - zbiór bajek+ ilust. M.Jasn 11.09.04, 14:38
      Mialam dopisac, lecz Alek przycisna klawisz i wyslal przed skonczeniem. Alek
      uwielbia "Bajki dla przedszkolaka- polscy autorzy" Biblioteczka mamo to ja. Sa
      tam teksty, Lewandowskiej, Sojki, Gellner, Landau ,Strzalkowskiej. Ilustrowali
      Dorota i Marek Szal. Wydalo Podsiedlik Raniowski i spolka. Sa to krotkie
      historyjki i wierszyki, idealne przed snem kiedy dziecko umeczone nie ma sily
      skupic sie na dlugim tekscie.Jezeli chodzi o ilustracje, osobiscie nie
      przepadam ale wazne ze Alkowi odpowiadaja. Naprawde polecam Ewa
      • maak3 Re: Agnieszka Galica - zbiór bajek+ ilust. M.Jasn 11.09.04, 15:00
        P.Galica jest autorką wielu (a może nawet większości)tekstów bajek i
        piosenek ''Misia i Margolci" dostępnych na CD
    • agnieszka_azj_edziecko Re: Agnieszka Galica - zbiór bajek+ ilust. M.Jasn 11.09.04, 16:04
      Jest taki zbiór "Bajki Misia i Margolci" autorstwa Agnieszki Galicy i jej syna
      Mateusza z ilustracjami Magdy Jasny. Wydawnictwo Podsiedlik, Raniowski w
      serii "Biblioteka "Mamo to ja".
      Poza tym są cudowne "Przygody Wiercipiętka" Mateusza Galicy z ilustracjami pani
      Jasny - tym razem wyd. Egmont. Obie te książki uwielbia moja Julka.
    • izams Re: Agnieszka Galica - zbiór bajek+ ilust. M.Jasn 11.09.04, 22:08
      Bardzo wam dziękuje - w poniedziałek idziemy do biblioteki - na szczęscie
      mają " Bajki Misia i Margolci" oraz " Przygody Wiercipietka" - zresztą już
      zarezerwowałam przez Internet - Moja Gosia nie może sie doczekać - ja też ,
      pozdrawiam ,
      iza
    • izams Gosia zakochała się w Wiercipiętku.. 15.09.04, 12:01
      Jeszce raz dziekuje za " podpowiedź " - Gosia słucha z wypiekami i otwartą
      buźką - jak na nią spojrzę to śmiac mi się chce.....
      poz,
      iza
      • agnieszka_azj_edziecko Re: Gosia zakochała się w Wiercipiętku.. 15.09.04, 20:14
        Bardzo się cieszę :-))) Moja Jula w zeszłym roku mogla słuchać tego non stop, a
        i mnie się Wiercipiętek wcale nie nudził.
    • izams i jeszce pytanie!!!!! 05.10.04, 23:10
      Witam - jeszce mam takie pytanie - czy " Bajki Misia i Margolci " - seria Mamo
      to ja - to tylko jeden zbiór opowiadań , czy tez tych książek-zbiorów jest
      wiecej ? - Kupiłam jedną z piecioma bajkami - świetna ! Z checia kupiłabym
      inne - ale czy istnieją?
      poz,
      Iza
      • agnieszka_azj Re: i jeszce pytanie!!!!! 06.10.04, 18:05
        W serii "Mamo to ja" wysszły jeszcze inne książki, ale "Bajki Misia i Margolci"
        chyba tylko te jedne - w każdym razie innych nie widziałam.
        Policzyłam - w naszym zbiorze jest 7 bajek, więc może mamy różne. Zaczyna się
        od "Kto jest najpiękniejszy" a kończy na upartym bałwanku.

Poza tym kupowałam jeszcze wycinanki Misia i Margolci - też autorstwa Magdy
        Jasny - bardzo fajne :-) Przy okazji lektury wycięłyśmy ciekawską żyrafę,
        baranka i... już nie pamiętam co jeszcze :-)
    • agnieszka_azj Re: Agnieszka Galica - inne ksiązki 06.10.04, 18:10
      Obie wymieniane tu książki są do kupienia w Merlinie.
      Poza tym sa jeszcze dwie książki Agnieszki Galicy - "Zmartwienie Anatola" o
      ślimaku, który szukał domku (Poczytaj mi Mamo) i "O królewnie, która widziala
      tylko to, co chciała" (Moje poczytajki). Obie moge polecić, choć kto inny
      ilustrował.
      • izams Re: Agnieszka Galica - inne ksiązki 06.10.04, 21:48
        Witam - u nas też 7 bajek - coś mi się pomyliło ! A mam tez opowiadannia
        powycinane z gazet - i myslałam , że są zebrane np. w drugiej częsci.
        Co do innych książeczek - wszystkie slimaki , które Gosia przynosi do domu to
        Anatole.... :-)
        pozdrawiam ,
        Iza
        • silije.amj Re: Agnieszka Galica - inne ksiązki 10.10.04, 22:40
          A ja po prostu wyjmowałam przez parę lat z "Mamo to ja" strony dla dzieci,
          oprawiłam je elegancko i mamy całkiem grubą książeczkę Agnieszki Galicy :-).
          • kolorko Re: Agnieszka Galica - inne ksiązki 12.10.04, 11:10
            A ja jestem własnie na etapie oprawiania, tylko nie moge się zdecydować ,czy
            zrobic jedną, czy kilka książeczek- ale Wiercipiętka chyba zrobię oddzielnie;)
    • dgor Re: Agnieszka Galica - zbiór bajek+ ilust. M.Jasn 17.10.04, 00:23
      Dziewczyny, jak jesteście takimi fankami P. Galicy to może macie nagrania
      programu Mama i ja? wszędzie tego szukam i jeszcze się nikt nie odezwał:( Wogóle
      to nie razumiem jak mogli ten program zamienić na Jedyneczke
      • agnieszka_azj Re: Agnieszka Galica - zbiór bajek+ ilust. M.Jasn 21.10.04, 16:51
        No niestety nie i nie mogę sobie tego darować. To był idealny program dla
        maluchów- może z wyjatkiem tej pani, co do lepiła z modeliny takie rzeczy
        jakich nie tylko żaden trzylatek ale i 99% rodziców nie jest w stanie ulepić.
        Miś i Margolcia zachowywali się zupełnie tak, jak dzieci, które ten program
        oglądały (nawet kłócili się tak, jak moje córki ;-))) Wszystko proste i
        czytelne dla 3-4latka - piosenki, bajeczki...

Czemu "Jedyneczka" ??? Jeśli nie wiadomo o co chodzi - chodzi o pieniądze.
        Zupełnie inni ludzie robią "Jedyneczkę" - choć część aktorów została.
        Najbardziej śmieszyło mnie, że te same piosenki śpiewane przez tych samych
        ludzi "wprost" wychodziły dużo gorzej, kiedy nie było Misia i Margolci.

-
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka