Dodaj do ulubionych

jestem nowa- szukam fajnego fitness

09.04.06, 14:20
Czy możecie mi pomóc? Czy znacie w Józefowie jakiś fajny klub gdzie można
ćwiczyć? Zależy mi na tym, żeby były jakieś zajęcia, które się zaczynają
nawet po 20. Zresztą wszystko jedno. możecie mi coś polecić? Byłabym bardzo
wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • morkub Re: jestem nowa- szukam fajnego fitness 09.04.06, 16:16
      Witam nową osobę! smile I zapraszam do czytania i pisania na naszym forum!

A co do pytania - to ja, niestety, znam miejsce, którego nie polecam - to zajęcia z aerobiku w Integracyjnym Centrum Sportu i Rekreacji (czyli na basenie wink). Byłam raz (sroda, godzina 20)- za mała sala na tyle ćwiczących kobitek, obijanie się o siebie i straszny zaduch, brak szatni (przebierać się trzeba w ciasnym WC!), no i prowadząca zainteresowana była pogaduszkami ze znajomymi, natomiast nie pokazywała elemetów układu (dość trudnego - mam porównanie) nowym osobom. Miałam dość.
      Nie wiem, jak jest na innych grupach, nie wiem, jak jest u innych prowadzących.
      Ale wiem, że jedna z forumowiczek korzysta z fitnessu tutaj:
      www.delfin-wellness.pl/podstrony/wellness.html#
      Mam nadzieję, że się wypowie na ten temat smile
      • truski1 Re: jestem nowa- szukam fajnego fitness 10.04.06, 09:06
        Ja również nie polecam zajęć w ICSiR, poszłam tam 2 razy- pierwszy po to by
        zobaczyć jak jest- no i oczywiście poprawić sylwetkę, 2- by dać prowadzącej
        szansę poprawy. Jednak zajęcia te daleko odbiegają od jakiegokolwiek
        standardu . Tak się składa że mam dostęp do bazy danych osób które posiadają
        uprawnienia instruktorskie i trenerskie i jej nazwisko jeszcze 2 lata temu nie
        figurowało. Poza tym sposób prowadzenia tych zajęć wskazuje na braki w wiedzy
        podstawowej. Mam duże doświadczenie w tym temacie i wiem co mówię. Nie mogę
        zaproponować zajęć w których uczestniczę, bo jak na razie jest tam komplet, a
        salka uniemożliwia większą ilość ćwiczących. Kiedyś w Otwocku były prowadzone
        zajęcia, podobno bardzo fajne, ale niestety nie wiem czy są nadal.
        • borsuk09 Re: jestem nowa- szukam fajnego fitness 10.04.06, 12:58
          ja latam do Radosci ul. Orzechowa przy Izbickiej, Activa fitness,
          w sumie tylko dla paN.
          Aerobic, joga i pillates sa na 19sta i dwudziesta.
          pillates tloczno bo mała salka , aerobic bardzo fajny w dużej sali na
          dole.dziewczyna tak dała nam ostatnio do wiwatu,ze pot po oczach spływał. jest
          siłownia tylko trzeba sie umówic wczesniej zeby był instruktor.
          bardzo fajnie. Polecam
          tel. 022 615-77-26. tylko cenowo wychodzi drożej niz w Józefowie ( karnet
          miesieczny 120zł, jednorazowo 15
          • quin26 Re: jestem nowa- szukam fajnego fitness 12.04.06, 12:43
            borsuk09 napisała:

> ja latam do Radosci ul. Orzechowa przy Izbickiej, Activa fitness,
            > w sumie tylko dla paN.
            > Aerobic, joga i pillates sa na 19sta i dwudziesta.
            > pillates tloczno bo mała salka , aerobic bardzo fajny w dużej sali na
            > dole.dziewczyna tak dała nam ostatnio do wiwatu,ze pot po oczach spływał.
            jest
            > siłownia tylko trzeba sie umówic wczesniej zeby był instruktor.
            > bardzo fajnie. Polecam
            > tel. 022 615-77-26. tylko cenowo wychodzi drożej niz w Józefowie ( karnet
            > miesieczny 120zł, jednorazowo 15
            Ha ja też tam teraz chodzę na Pilantes na 20 WT i CZ, moze się poznamy?
            • lawa150 Re: jestem nowa- szukam fajnego fitness 17.04.06, 19:57
              Ja tez tam chodze na 20. Pozdrawiam
      • monia420 Re: jestem nowa- szukam fajnego fitness 10.04.06, 22:06
        ja jeżdżę do Delfina i bardzo mi się podoba. Cenę mają dosyc korzystną,a usługę
        sądzę przyzwoitą: oprócz aerobiku w cenie karnetu znajduje się siłownia (nie
        korzystałam, ale wydaje się być bardzo fajna, dużo urządzeń i dużo miejsca,
        mało smrodkusmile), basen (dobry, żeby się potaplać, ale jednak), dwie sauny
        (sucha i parowa), jaskinia solna. Dodatkowo można sobie wykupić jeszcze różne,
        różniaste rzeczy, jest fryzjer i manikiur, można brac udział w zabawach tam
        organizowanych. Zajęcia odbywają się rano i wieczorem. Wieczorem jest sporo
        osób, i to jest wielka wada, ale za chwile mają ruszac dodatkowe zajęcia, więc
        pewnie sie rozluźni. Drugim minusem jest cena wpisowego. Nie zwracają jej i
        przepada, gdy się nie przychodzi do klubu przez jakiś czas. Myślę, że mogę
        polecic to miejsce, ale najlepiej jak sama przyjdziesz poćwiczyć... no i trzeba
        tam raczej samochodem sie dostawać...
        • tromysza Monia 11.04.06, 19:39
          bardzo dziękuję. Własnie do Delfina chce się zapisać. Byłam właśnie ciekawa jak
          to jest wieczorami, bo chciałam zapisać się w weekend i w środę wieczorem na
          step. Nie wiesz od kiedy mają ruszyć te dodatkowe zajęcia? A byłaś kiedyś rano?
          ile mniej więcej jest osób?
          Co do dostawania się- ja jestem zmotoryzowana smile Zresztą wiem gdzie to jest,
          bo parę razy przejeżdżalam obok z mężem.
          • monia420 Re: Monia 11.04.06, 22:59
            stepu nie ma, bo za dużo ludzi. Na razie nie ruszyły dodatkowe zajęcia. Rano
            jest na pewno luźniej, a poza tym rano panie po zajęciach siadają w kawiarni i
            piją kawkę...i sobie gadająsmile Możesz się zapisać albo na weekend, albo na
            tydzień, a jesli chcesz łączyć, to trzeba coś dopłacićsad osób jest sporo,
            często koło 30 - u pań, czasami przychodzą panowie, ale wymiękająsmilei się już
            nie pojawiają. Mnie ich towarzystwo nie przeszkadza, ale uprzedzam.

Byc może w następnej "Lini" będzie o aerobiku reportażyk, więc zapraszam do
            lekturysmile
            • 111majka Re: Monia 12.04.06, 00:04
              Moniu, a tam nie można sobie pójść raz, dwa razy i poćwiczyc na próbę? Trzeba od razu płacić wpisowe
              i kupować miesięczny karnet?
              • monia420 Re: Monia 12.04.06, 13:29
                można pójść jako gość, ale to kosztuje osbę wprowadzającą - 50zł!
                Drogo...Ale moim zdaniem warto wykupić sobie karnet i sobie ćwiczyć.
                ja odkąd ćwiczę lepiej się czuję, nic mnie nie boli (oj stara się bardzo
                czułam), nic nie strzyka... chce mi się żyć i działać...
                • 111majka Re: Monia 12.04.06, 19:17
                  Może się skuszę po swiętach. Będzie co zrzucać uncertain
                  Czy ktoś z Was chodzi tam rano?
                  • doomi Re: Monia 12.04.06, 20:15
                    Majka, jakbyś przed południem miała się zapisywać to jak chętnie z Tobą smile co
                    Ty na to??
                    • 111majka Re: Monia 12.04.06, 21:04
                      To już chyba nie będę mogła się wymigać - i bardzo dobrze. Tylko mnie to trzeba na siłę ciągnąć i sto
                      razy przypominać, bo w ostatniej chwili mi się odechciewa. Ale jestem bardzo chętna, tylko potrzebuję
                      silnego "motywatora". W postaci takiej doomi na przykładsmile
                      • doomi Re: Monia 12.04.06, 21:59
                        Ze mną jest dokładnie to samo... motywacji brak. Ale może razem nad się uda,
                        co???
                        • 111majka Re: Monia 12.04.06, 22:02
                          To cały czas brak motywatorasmile
                          Ale spróbujmy. Może jak wywalimy tyle kasy na początek to nam będzie trochę szkoda i koniecznie
                          będziemy chciały to "odćwiczyć".
                          • doomi Re: Monia 12.04.06, 22:14
                            No koniecznie musimy chociaż spróbować. I to zaraz po świętach. Zaraz wakacje,
                            może zrzucę chociaż ze 3 kilo big_grin
                            • 111majka Re: Monia 12.04.06, 22:15
                              A ja ze 30, żeby móc wgramolić się na ten składany stolik smile
                              • morkub Re: Monia 12.04.06, 22:17
                                Mogę robić za motywatora. Stanę nad wami z pejczem! tongue_out
                                Ale sama się z Wami wybrać nie mogę, chlip chlip... sad
                                • 111majka Re: Monia 12.04.06, 22:21
                                  Ok, bądź naszą motywatorką. Tylko koniecznie z pejczem. Ja mam - jeden wielki i drugi malutki.
                                  Będziesz stosowała w zależności siły naszego oporu.
                                  A callanetics ja sobie zrobiłam wczoraj w domu. I zaraz może też zrobię, jak się oderwę od forum.
                                  Takie postanowienie przedświątecznesmile
                                  • doomi Re: Monia 12.04.06, 22:25
                                    Ja sobie robię coś innego: własnie zżeram wielkiego czekoladowego zajączka smile
                                    • 111majka Re: Monia 12.04.06, 22:27
                                      Oj, to będziesz się musiała nakicać po swiętach...
                                      Ale smacznego. smile
                                      • doomi Re: Monia 12.04.06, 22:29
                                        Przechodzę na dietę: od jutra
                                        I tak od dwóch lat smile
                                    • morkub Re: Monia 12.04.06, 22:29
                                      Ja zdjadłam wczoraj. I parę jaj. Z czekolady. Dziś jedno. Ale one mają jedną wadę. A właściwie dwie. Raz że są robione z jakiejś dziwnej czekolady. A dwa, że za szybko się kończą tongue_out
                                      • 111majka Re: Monia 12.04.06, 22:31
                                        Jedzcie jedzcie. Ja od wczoraj skończyłam ze słodyczami.
                                        • doomi Re: Monia 12.04.06, 22:32
                                          A to się Monia zdziwi wink

A wracając do tematu, to ostatnio kupiłam dzieciom pyszne zajączki w champione
                                          w Otwocku. Z pysznej niemieckiej czekolady. Tylko nie wiem jak to się stało, że
                                          zapomniałam, że dzieci nie lubią czekolady ;P
                                          • 111majka Re: Monia 12.04.06, 22:34
                                            Ja uparcie kupuję dzieciom czekoladowe lody. Cały czas w nadziei, że tym razem na pewno polubią. Ale
                                            one nie zdążają polubić....
                                            • doomi Re: Monia 12.04.06, 22:35
                                              Naprawdę dziwne te nasze dzieci.
                                              I już wiadomo przez kogo musimy chodzić na te fitnesy i inne masaże wink
                                              • 111majka Re: Monia 12.04.06, 22:37
                                                Jasne. Przed dziećmi chowam zawsze ich słodycze, bo przecież od razu by wszystko zjadły. A mi
                                                starcza na trochę dłużej.
                                              • morkub Re: Monia 12.04.06, 22:39
                                                Ale jak tooooooooo? Nie lubią czekolady?!?!
                                                • 111majka Re: Monia 12.04.06, 22:41
                                                  Moje nie lubią lodów i ciast czekoladowych. I czekolady twardej i gorzkiej. Gluptaski, nie?
                                                  • morkub Re: Monia 12.04.06, 22:43
                                                    Jak ja bym tak chciała nie lubić - już bym była szczuplejsza jakieś 20 kilo...
    • morkub callanetics 10.04.06, 13:07
      A ja podłączam się z podobnym pytaniem: czy są gdzieś w okolicy zajęcia z callanetiksu?
      • monia420 Re: gdzie tromysza? 17.04.06, 21:10
        zniknęła, i nie wiem czy się zapisała? Tromyszo, daj znać, będzie okazja się
        spotkaćsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka