Dodaj do ulubionych

Bellaria -fajnie tam jest ?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.07, 15:13
Witam! Planujemy z mężem wyjazd do tej miejscowości z biurem Orlando i
chciałabym się dowiedzieć czy to fajna miejscowość .Nie chodzi nam bynajmniej
o dyskoteki ,ale czy jest gdzie wieczorem "połazić " ,czy są sklepiki z
pierdółkami typowymi dla nadmorskich miejscowości i takie tam ......A i czy
na plaży można poleżeć na piachu czy też wszystko jest zarezerwowane pod
leżaki ?Dzięki.
Obserwuj wątek
    • dag1234 Re: Bellaria -fajnie tam jest ? 07.03.07, 14:26
      Hej,
      kiedy się wybierasz. Ja jadę z biurem buksatravel do hotelu Meeting od 22.06 do
      01.07. Jest to podobno bardzo sympatyczna miejscowość. Też bym z przyjemnością
      się dowiedziała czegoś więcej, nigdzie wninternecie nie mogę znależc zdjęć z
      tej miejscowości (jeśli są to niewiele).
      Będziemy wobec bardzo wdzięczne jesli ktoś odpisze.
      Dag
      • bah77 Re: Bellaria -fajnie tam jest ? 07.03.07, 18:50
        A te fotki widziałaś?

tiny.pl/c1dr

bah77
        • Gość: al Re: Bellaria -fajnie tam jest ? IP: *.icpnet.pl 08.03.07, 09:08
          Super, a majbardziej podoba mi się plaża - pojadę tam, leśli minie ktoś zmusi,
          lub zawiezie "na siłę"
          • dag1234 Re: Bellaria -fajnie tam jest ? 08.03.07, 09:56
            Jak mam to rozumieć?
            • Gość: al Re: Bellaria -fajnie tam jest ? IP: *.icpnet.pl 08.03.07, 16:42
              > Jak mam to rozumieć?
              tak, że jest to ostatnie miejsce gdzie chciał bym odpoczywac. Wyobraź sobie
              plażę (link podany przez baha)widoczną na zdjęciu, w południe w sezonie -
              tysiące ludzi w zasięgu wzroku - koszmar nie odpoczynek.
              Moim zdaniem wyjazd do włoch z nastawianiem na plażowanie to nieporozumienie, a
              w szczególnie do takich miejscowości jak Bellaria, Bibione, Rimini itp. Włochy
              są wspaniałym celem wyjazdu urlopowego, ale z pośród wszystkich atrakcji tam
              dostępnych TAKIE plaże są na samym końcu.
    • Gość: Jagoda Re: Bellaria -fajnie tam jest ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.07, 19:17
      Hej ! Straciłam nadzieje ,że się ktoś odezwie ,a tu proszę ..Dag my też
      jedziemy do tego hotelu tylko z innego biura ,ale no niestety tydzień po waszym
      wyjeździe....Mało jest informacji o tej miejscowości, ale ja znalazłam coś
      takiego www.bellaria-igeamarina.com tam po lewej stronie jest ramka -wciśnij
      fotografie ,a potem już na stronie ze zdjęciami w popielatej ramce nad nimi po
      kolei PAGINA 1 ,2,3....I gdzieś wyczytałam ,że jest to typowy nadmorski kurort
      czyli dużo ludzi ,życie nocne itp .Dziś robiłam rezerwację były już tylko 4
      miejsca tak więc chyba jest fajnie ,skoro tylu chętnych .Bah 77 dzięki z
      stronkę ! Pozdrawiam .
      • dag1234 Re: Bellaria -fajnie tam jest ? 08.03.07, 08:34
        Cześć Jagoda,
        z tego wynika, że ja będę odjeżdzała a ty przyjedziesz. Pisałam z pewną
        dziewczyną na gadu-gadu, któta w tamtym roku była w tej miejscowości. Była
        bardzo zadowolona, hotel ok, obsługa polska i miło, b. dobre jedzenie a sama
        miejscowość bardzo sympatyczna. Rezydent zorganizował im wycieczki do Wenecji
        Rzymu, San Marino. Męczące, ale warto. Jest gzdzie chodzić, kursuje autobus do
        Romini. Ja jadę z 7-latkiem i 17-latkiem(siostrzeniec)także może będzie fajnie.
        Zastanawiałam się nad Rimini bo była taka oferta z biura funklub, ale jak
        poczytałam opinie o tym biurze to troche się przestraszyłam. Wybrałam te bo
        troche mniejsza miejscowość i hotel z wyżywieniem 3 razy a w moim przypadku to
        b.ważne. Jesli jeszcze coś znajdę, to napiszę.
        Pozdrawiam
        Dagmara
        P.S.Mój numer na gadu-gadu(gg2260156)
    • magdapik Re: Bellaria -fajnie tam jest ? 08.03.07, 16:12
      Gość portalu: Jagoda napisał(a):

> Witam! Planujemy z mężem wyjazd do tej miejscowości z biurem Orlando i
      > chciałabym się dowiedzieć czy to fajna miejscowość .

Hej! Byliśmy w Igea Marina (właściwie ta sama plaża co Bellaria) 9 lat temu.
      Bardzo miło wspominam ten wyjazd. Miejscowość bardzo przyjemna

Nie chodzi nam bynajmniej
      > o dyskoteki ,ale czy jest gdzie wieczorem "połazić " ,czy są sklepiki z
      > pierdółkami typowymi dla nadmorskich miejscowości i takie tam ......

Sklepików mnóstwo, fajny deptak. Jest gdzie połazić chociaż miejscowość mała,
      ale dzięki temu nie ma dzikich tłumów

A i czy
      > na plaży można poleżeć na piachu czy też wszystko jest zarezerwowane pod
      > leżaki ?Dzięki.

W większosći plaże rezerwowane, ale są też odcinki gdzie moża poleżeć na
      piachu. O ile dobrze pamiętam to właśnie między Igea Marina a Bellarią jest ten
      odcinek.
    • Gość: Jagoda Re: Bellaria -fajnie tam jest ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.07, 18:41
      Hej ,Madziu dzięki bardzo za odpowiedzi !Dagmara ,ja też kiedyś czytałam na
      forum opinię na temat hotelu i też bardzo pozytywne .To już bardzo dużo ,bo
      jeśli nie ma powodów do narzekań na organizatorów (czyli wszystko tak jak w
      ofercie ),miejscowość też niczego sobie i przede wszystkim piękna pogoda i
      ciepłe morze to naprawdę powinno być ok .My w sumie też kierowaliśmy się tym że
      min są posiłki ,bo we Włoszech jest raczej drogo ,no i nie musisz chodzić i
      kombinować .Chłopcy napewno będą zadowoleni (ja napewno bym była mając taką
      fajną ciocię !)zwłaszcza, że napewno lubią się kąpać .Jeśli chodzi o biuro o
      którym wspominałaś to też o nim czytałam i aż mi się włos na głowie jeżył !
      Rimini też raczej nie proponują ,że to straszny moloch .A pozatym to nie daleko
      i można się samemu wybrać (napewno jedżą jakieś autobusy ,albo pociąg ,bo zdaje
      mi się że w Bellari jest stacja ).Pozdrawiam .Jak coś mi "wpadnie "to
      napiszę .Pozdrowionka .
    • Gość: Jagoda Re: Bellaria -fajnie tam jest ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.07, 18:43
      A ,zapomniałam .Czy wchodziłaś na stronę internetową biura z którym jedziesz ?
      Tam w galerii są całkiem ładne zdjęcia .
      • dag1234 Re: Bellaria -fajnie tam jest ? 09.03.07, 08:40
        Witam! Dowiedziałam się jeszcze że: przystanek autobusowy do Rimini jest blisko
        hotelu (bilet chyba 1 euro), jest supermarket niedaleko cos w stylu nasza
        Biedronka i warto jechac na wycieczki fakultatywne: Rzym, Wenecja, San Marino
        (byłam dwa razy ale oczywiscie mam w planie, głownie ze względu na dzieci, zeby
        zobaczyły i żeby w głowie się coś zakodowało). Jak się jeszcze coś będę
        wiedziała to napisze.
        Pozdrawiam
        Daga
    • Gość: Jagoda Re: Bellaria -fajnie tam jest ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.07, 20:18
      Cześć Dagusiu ! Dzięki ,dzięki bardzo .No teraz to już spokojnie możemy czekać
      do wakacji...Jest wszystko co potrzebne by miło i bez stresu spędzić
      urlop .Gdzieś wyczytałam ,że z Bellari można do Wenecji popłynąć statkiem ,też
      by mogłobyć ciekawie .No szkoda ,że nasze terminy się rozchodzą mogłoby być
      miło .Ja też jak się czegoś dowiem napiszę .Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki .
      • dag1234 Re: Bellaria -fajnie tam jest ? 12.03.07, 14:07
        Cześć Jagoda! Znalazłam jeszcze taką stronę
        www.tram.rimini.it/webserver/agenzia/serviziNEW/serv_tras_pubbl/serv_t_percorsie
        ora.html
        troche długa, tam są mapki i rozkłady jazdy wszystkich autobusów w okolicach
        Rimini, warto sobie wydrukować.
        Pozdrawiam
        Daga
    • Gość: Jagoda Re: Bellaria -fajnie tam jest ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.07, 20:05
      Hej ! Dagmara dzięki ,wszystkie ciekawostki się przydadzą ,ja napisałam Ci na
      gg,ale nie wiem czy odebrałaś więc napiszę jeszcze tutaj ,bo znalazłam na
      jakimś turystycznym forum wzmiankę z zeszłego roku cytuję :"Bellaria i Igea
      Marina to sympatyczne miasteczka ,gdzie samochody nie mają wjazdu do centrum,a
      na placach otoczonych restauracjami i hotelikami toczy się wakacyjne
      życie ,kursuje też bezpłatny autobus który wozi turystów do Acguabell czyli
      parku ze sztucznie stworzonym krajobrazem pełnym wody (75 000 m2 )" .Bardzo
      mnie zaintrygował ten park ,może być ciekawie .Pa.
    • Gość: Daria Re: Bellaria -fajnie tam jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 16:16
      czesc!bardzo sie ucieszylam, gdy znalazlam jakies wiadomosci o hotelu, do
      ktorego sie wybieram i rowniez z biurem orlando:) bardzo prosze, abyscie po
      powrocie z wakacji opisaly czy na prawde jest sympatycznie, ja wybieram sie
      dopiero w sierpniu, wiec dlugo dlugo po was!pozdrawiam goraco!
      • toop.toop Re: Bellaria -fajnie tam jest ? 11.05.07, 16:57
        w Sierpniu????????? Współczuję. W sierpniu plaże są pełne wstrętnych
        rozkrzyczanych włoskich rodzin, miasteczka i miasta pękaja w szwach od tłumów
        turystów. Sierień jest dla Włochów miesiącem urlopowym ( również ze względu na
        panujące w tym czasie upały). Lepszej pory nie mogłas wybrać.
    • Gość: Jagoda Re: Bellaria -fajnie tam jest ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.07, 11:04
      Okey ,nie ma problemu !
      • toop.toop Re: Bellaria -fajnie tam jest ? 11.05.07, 16:53
        Fajnie. Byłam, moge udzielic informacji. Piszcie na priv.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka