Dodaj do ulubionych

bebe confort viva? co sądzicie?

22.03.08, 23:54
szukam wózka lekkiego, dającego się lekko prowadzic dla rocznego
dziecka. jestem nieska i chcę mieć rączki nie przy szyi, co sądzicie
o tym wózku?
Obserwuj wątek
    • dosias Re: bebe confort viva? co sądzicie? 25.03.08, 11:47
      Dziewczyny, nikt nim nie jeżdxzi?
    • kalizma Re: bebe confort viva? co sądzicie? 25.03.08, 12:57
      słyszałam a w zasadzie przeczytałam lub spotkałam się z opinią, że kopie się
      nogami w tył wózka, ciężko się prowadzi i kiepsko podbija oraz że materiał taki
      sobie - dziecko się poci od siedziska.
      gdzies jeszcze przeczytałam na tym forum, że oparcie nie jest w pionie i
      beznadziejne pasy.nikt nie pisał nic o wysokosci raczek.
      • malgosiaw32 Re: bebe confort viva? co sądzicie? 25.03.08, 20:34
        Ja też się zastanawiam nad tym wózeczkiem, też słyszałam podobne opinie jak
        kalizma ale i słyszałam dobre słowa, nie wiem czy w tej cenie można znaleźc coś
        lepszego :((
        • malgosiaw32 Re: bebe confort viva? co sądzicie? 26.03.08, 15:30
          właśnie zakupiłam fuksję
          • kalizma Re: bebe confort viva? co sądzicie? 26.03.08, 15:50
            jeszcze ciekawe są chicco lite way cena na allegro max 429zł z pałąkiem i abc
            design giro za ok chyba 450zł. na temat dwóch ostatnich również bardzo mało opinii.
    • lady_sphinx Re: bebe confort viva? co sądzicie? 26.03.08, 16:12
      Najlepiej iść do sklepu i przymierzyć dziecko do kilku modeli i przejechac się nimi po sklepie.
      Ja też przymierzałam się do tego wózka, ale zdecydowanie gorzej podbijał się (mnie osobiście) od Inglesiny Trip,przez co wydawał się dużo cięższy - a cena bardzo porównywalna. O tapicerce nistety nic powiem, bo wózka nie kupiłam.
      Wzięłam Inglesinę i ja i córka jesteśmy bardzo zadowolone ;)
      • kalizma Re: bebe confort viva? co sądzicie? 26.03.08, 16:20
        hmmm.inglesina fajna ale dla mnie raczki za wysoko. jestem z kurduplowatych:)
        • anusia_kra Re: bebe confort viva? co sądzicie? 26.03.08, 19:57
          Miałam vive i dla mnie raczki były ok (mam 176) dla mamy 160 cm za wysoko. Wózek
          nie był az tak strasznie fatalny dość dobrze sie prowadził. Jedynym minusem były
          straaasznie piszczace kółka na które nie działało nic nawet firmowy silicon
          bebe. Producent po 3 reklamacjach zwrócił kase.
        • anusia_kra Re: bebe confort viva? co sądzicie? 26.03.08, 20:00
          A i abc design giro postawiłam koło inglesiny trip i rączki na tej samej
          wysokości, dla mnie ok ale raczej wysoko.
          • kateb007 Re: bebe confort viva? co sądzicie? 26.03.08, 21:06
            Miałam Vive i nie polecam. Jakby źle miał położony środek ciężkości,
            źle się prowadził, źle się podbijał a na śliskich nawierzchniach w
            hipermarketach kółka przednie szły bokiem.
            • malgosiaw32 Re: bebe confort viva? co sądzicie? 27.03.08, 15:19
              właśnie wróciłyśmy z pierwszej wycieczki. Wózeczek sprawował się bez zarzutów
              a i pasażerka zdawała się byc zadowolona, wreszcie mogła wszystko dokładnie
              dookoła widziec.
              Jeśli nadal się nad nim zastanawiacie to polecam. :))))
              p.s. ja mam 162 cm wzrostu jak dla mnie rączki na odpowiedniej wysokości.
              • kalizma Re: bebe confort viva? co sądzicie? 27.03.08, 16:33
                rozumiem że chodzi o abc design?
                • bobimax Re: bebe confort viva? co sądzicie? 27.03.08, 16:48
                  Ja mam vive i nie narzekam. fakt jest to wózek wypadowy ale jak na
                  razie sprawił się dobrze. Co do pocenia się to nie wiem bo jest
                  zima. Kopać nie kopię bo chodzę nóżka za nóżką. Dobrze się składa.
                  Co do wysokości to myślę że dla Ciebie będzie ok.
                • malgosiaw32 Re: bebe confort viva? co sądzicie? 27.03.08, 21:16
                  nie o vive
                  • kalizma Re: bebe confort viva? co sądzicie? 27.03.08, 21:35
                    i jakie wrażenia....jak z podbijaniem, jak sprawuje się wózek, jak się go prowadzi?
                    • malgosiaw32 Re: bebe confort viva? co sądzicie? 28.03.08, 09:14
                      jak dla mnie wszystko oki, prowadzi się lekko, podbijanie też w porządku
                      oczywiście trzeba sobie pomóc nogą ale wydaje mi się to normalne przy takich
                      wózeczkach i jak dla mnie nie jest uciążliwe.
                      • oladidi Re: bebe confort viva? co sądzicie? 28.03.08, 09:40
                        JA wczoraj byłam po ten wózek ale niestety nie kupiłam. Jest przede wszystkim za
                        niski ( ja mam 175cm mąż 198) dla mnie już było bardzo źle nie wspominając o
                        nim, i tak jak ktoś pisał już opinie o nim kopałam jak prowadziłam go. Ale
                        wizualnie naprawde mi się podobał, i było wygodne podnoszenie i obniżanie
                        oparcia. Szkoda że był niski bo bym go kupiła. A tak teraz kupujemy espiro jet
                        ze względu na 2 poziomy rączek.
                        I wygode prowadzenia.
                        Pozdrawiam
                      • monika_wroclaw Re: bebe confort viva? co sądzicie? 28.03.08, 10:01
                        malgosiaw32 napisała:

> oczywiście trzeba sobie pomóc nogą ale wydaje mi się to normalne
                        przy takich
                        > wózeczkach

Nie jest to normalne, jest wiele tego typu wózków, w których nie
                        trzeba sobie nogą pomagać :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka