bar

(15 wyników)
  • Mamy możliwość zorganizowania open baru, jeśli tylko kupimy alkohol do drinków. Myślałam o jakichś pięciu - siedmiu drinkach do wyboru, jakie byście polecały, które by się mogły sprawdzić na weselu i jaki alkohol powinnam do nich kupić? No i ile, jeśli wesele będzie na ok. 110 osób? Wiadomo, że głównie będzie pewnie schodziła wódka i wino, pewnie nikt też nie pogardzi piwem, także nie mam zupełnie pojęcia, ile zakupić tego kolorowego. Symbolicznie, po jednej butelce, żeby tylko były jako uroz...
  • dobry to pomysł żeby zamiast tradycyjnej wódki wynająć stolik z barmanami serwującymi kolorowe drinki ? pytam bo nigdy nie widziałam czegoś takiego... samą wódkę średnio lubię za to drinki owszem... ktoś moze się spotkał z czymś takim? a jak to wygląda cenowo?
  • Jakoś wódka na stole ( nawet w metalowych coolerach) nie pasuje mi do eleganciej kolacji. Chciałabym, zeby na stołach stało tylko wino, a jak będą miały być toasty ( mam nadzieje nieliczne, i nie w stylu "gorzko, gorzko")to szampan. Ale wesele jest w pałacyku, nie ma typowego baru, więc trzeba zorganizować jakiś prowizoryczny, gdzie barman będzie robił drinki. No i pytanie czy wypada tak to zorganizować, czy powinniśmy się dostosować do części gości, którzy lubią mieć butelkę bli...
  • open bar(19)

Ostatnio na kilke weselach, na których byliśmy były open bary. Bardzo mi sie to podoba i koniecznie chciałabym miec tak u siebie. Czy ktoś z Was zamawiał taka opcję? Jesli tak, to interesuje mnie, czy w ramach open baru było już wszytsko co do picia, czy bezalkoholwe albo wódka i wina na stole opłacało się osobno? I jaki w ogóle jest koszt takiego pakietu od osoby? Bo ja, w miejscu co prawda bardzo eksluzywnym ale co z tego, dostałam super menu za 130 zł ale chcą 22 zł za pakiet b...
  • Pomysł nie najnowszy ale nie znalazłam żadnych aktualnych opinii na ten temat. Firma która nam będzie robić pokaz barmański ma w swojej ofercie open bar z obsługą barmańską. Od początku wiedzieliśmy, że oprócz tradycyjnego zestawu czyli wódka+wino będą jakieś kolorowe alkohole. Będziemy mieć fontannę alkoholową która będzie dodatkiem do czekoladowej ponieważ będzie w niej likier waniliowy i do tego kieliszki czekoladowe. :) Ale zastanawialiśmy się czy obok nie ustawić takiego op...
  • CZY KTOS BYL NA WESELU W BARZE FRYDERYK? KOLO PULAWSKIEJ, SKRECA SIE W PRAWO ZA KOSCIOLEM W PYRACH, JEST TO KNAJPA NA POSIADLOSCI W STYLU RANCZO.MAM TAM REZERWACJE NA SLUB 2006 ALE CIEKAWA JESTEM WASZYCH OPINII !CZY KTOS TAM SIE JUZ BAWIL???? CZEKAM NA ODP.
  • Witam. Chciałabym uniknąć wesela, na którym alkohol (wódka) byłby na stołach, a pijani wujkowie pod stołami ;-). Dlatego mam takie pytanie czy któras w Was miała lub planuje wesele z alkoholem nie na stołach ale w barku. Chciałabym wiedzieć jak to zorganizowałście, jak to zostało przyjete przez rodzinkę oraz ile alkoholu w takiej sytuacji kupiłyście? Napiszcie też czy alkohol był podawany w drinkach i czy wyszło was cenowo wiecej niz zwykła wódka na stołach. Dzieki za pomoc.
  • Rozmawiałam dziś w właścicielem knajpy, w której będzie nasze wesele. Poradził żeby na ok 100osób było po 6 butelek białego i czerwonego wina - podobno spokojnie starczy. No i rzecz najważniejsza: żeby win nie rozstawiać na stołach tylko 4 otwarte postawić na barze i dostawiać w miare potrzeby. W ten sposób unikniemy 12tu napoczętych butelek. Jak dla mnie super:)
  • Czy ktoś miał (lub był) na weselu organizowanym na jednym z tych stateczków koło Wawelu? Coś takiego kiedyś tu czytałam, interesują mnie konkrety - ceny i takie tam ecie pecie.
  • Wiem, że był już kiedyś wątek na ten temat (przeczytałam skrupulatnie), ale wyciągam problem, bo może ktoś dorzuci sugestie albo swoje komentarze. Jutro jedziemy podpisywac umowę- miejsce urokliwe, dobra baza hotelowa, terminy pozajmowane do połowy 2006 (swoją drogą lekko mnie szokują warszawskie terminy;). Jedyny minus to dość apodyktyczny własciciel... Jeśli jest ktoś, kto organizował tam wesele lub był gościem weselnym- chętnie poczytam o wrażeniach. Warto? ania
  • Interesuje mnie wszystko na temat wesela w Angli:zwyczaje, tradycje, jak ono sie odbywa.Czym rózni sie od wesela polskiego.
  • Dziewczyny,oprocz wodki(dla pijacej ja mniejszosci)i wina chcialabym zrobic taki mini-barek,gdzies z boku sali,na stoliczku wystawic jakies inne alkohole z kieliszkami,aby gosci ktorzy maja chec sami sie czestowali.I problem tkwi w tym,ze nie mam pojecia jakie to powinny byc rodzaje alkoholi i kompletnie sie w tym nie lapie!A jutro N.wraz z jego ojcem jada do Makro kupowac.Prosze poradzcie jak skomponowac taki stoliczek-bo ja sama-winkolubna,gubie sie w jakichkolwiek inych.POmozcie,laa...
  • Proszę na podpowiedzi ;)
  • witam; zaplanowaliśmy wesele na 07.07.07 poki co zaklepalismy tylko salę właśnie dawne WDW czyli Oficerski Yacht Club RP "Pacifik" sala klubowa, czy ktoś miał tam wesele lub był na jakimś? Jak wrażenia? I może ktoś mógłby polecić jakis fajny zespół z Augustowa lub okolicy lub z Białegostoku. Pomóżcie:-)
  • no wlasnie, jestem ciekawa jak to zaplanowali wasi panowie? zwyczajnie, tradycyjnie, z duza pompa, z niespodzianka? a moze razem wybraliscie pierscionek a potem tylko oglosiliscie to rodzicom?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się